Pitanja, prijedlozi, kritike i pohvale

Knjigom u glavu
Ashtaroth

Post 04 Oct 2011, 00:13

Kutak jezikolomak
Tko pita - ne skita
Ostavite svaku nadu vi koji ulazite ili ako se domaći dosmisle boljem prijevodu od
"Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate", tj. "Abandon all hope, ye who enter here"
Osobni favorit mi je zadnji :D

ne želim fotke :rofl:

Zekoslawa

Post 04 Oct 2011, 00:18

Ajme, pa ti si zaradila čak dva primjerka! Za treći još dvojim da li da ti odobrim jerbo nećemo danteovštinu u našu butigu. :D

Na! Izvoli svoje kalendare! Uzmi, šta se sramiš? :D
Ashtaroth

Post 04 Oct 2011, 00:45

Što fali danteu? :tuzni:

Natpis je meni u srednjoj bio iznad vratiju fizike :rofl:
Ostao mi u lijepom sjećanju :D
Zekoslawa

Post 04 Oct 2011, 00:50

Što fali Danteu? Ništa. Baš ništa. Osim kad studiraš talijanistiku pa ga prožvačeš, progutaš i ispljuneš jedno 147 puta u tijeku studija. :D
Mislim da sam ja to imala negdje po sobi u pubertetskim danima. U varijanti "Tko uđe, nek' se kani svake nade". :rofl:

Aj sad smo već počeli previše četati. Mislim ne mi, uglavnom ja. :zubo: Odsad samo ozbiljni prijedlozi, a ja ozbiljno darujem. :D
Ashtaroth

Post 04 Oct 2011, 00:52

Pih, ti sad tu ideš s osobnim predrasudama :durica:
A slušat narod, što narod kaže, a? :mudri:
Zekoslawa

Post 04 Oct 2011, 00:56

Pa to i rekoh - kako bi bilo da ja malo prestanem mljeti, a da narod daje prijedloge? :D
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 04 Oct 2011, 01:17

Siječanj - H i L razdragano listaju Brodnjaka
Veljača - H i L upiru prstom na nekoj stranici, vidi se da ozbiljno raspravljaju
Ožujak - H i L neprimjetnu vuku Brodnjaka svaki na svoju stranu
Travanj - H i L upiru prstom na Brodnjaka na podu i glasno raspravljaju
Svibanj - H i L natežu Brodnjaka svaki na svoju stranu
Lipanj - L tuče H-a svojom polovicom Brodnjaka
Srpanj - H trči za L-om i vitla svojom polovicom Brodnjaka
Kolovoz - H i L se ne vide od raščupanih stranica Brodnjaka
Rujan - H i L, svaki u svom kutu, upiru prstom, svaki u svoju stranicu Brodnjaka, vidi se da galame
Listopad - dvije riječi mjeseca, obje zaokružene krvavim tragom prsta
Studeni - L se prikarada H-u da ga opali te-kwan-do zahvatom dok H izrađuje čvrsti tuljac od L-ovih ostataka Brodnjaka (da ga pospremi tamo gdje sunce ne sja)
Prosinac - stranice Brodnjaka su tako raščupane da djeluju poput snijega, umjereno krvavog. Ispod tog snijega naziru se dvije nepomične hrpice.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 798 times
Been thanked: 1518 times
Post 04 Oct 2011, 12:08

Mah, samo ti sanjaj.

Imam dva, jedan bih mu ustupio. :zubeki:
Potpisi su za budale.
blaze

Post 04 Oct 2011, 21:39

zečice, nemoj tako. u moru chata, meni je ovo napeto. pusti priče o semaforu gdje nema prometa, pliz. razdvajati teme o krleži i andriću jednom komparatistu?
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Zekoslawa

Post 04 Oct 2011, 21:45

Eh, ja bih najradije da imamo jednu veliku temu u kojoj pričamo što se kome sprdne, vjeruj mi. :D No, temu o Krleži već smo izdvojili iz one o hrvatskim piscima. Nećemo sad valjda da nam tema o Krleži odluta na Andrića, pa ćemo onda izdvajati Andrića, pa će se iz nje izroditi Slobodan Novak, a od njega pak Šegedin, pa od njega Marinković. Zato kažem - ako će biti samo o Andriću, neka odmah ide u novu temu. Ako će pak imati veze s Krležom, neka ostane ovdje.
blaze

Post 04 Oct 2011, 21:55

ovdje je nemoguće pričati što se kome sprdne. neizvedivo. moraš znati o čemu pričaš. nema puno dobrovoljaca

uredno posložene teme o krleži i andriću obično izgledaju:
meni je bljak, meni je super, meni je dosadan, meni je odličan
svi se popiške da obilježe pdf
Zekoslawa

Post 04 Oct 2011, 22:03

Premjestila sam nas na ovu temu.

Dakle, ti smatraš da smo i Krležu trebali ostaviti na temi "Hrvatski pisci i njihova (ne)djela"? Mislim, kužim ja što ti hoćeš reći, ali pokušavamo ovdje štogod posložiti, pa smo to tako napravile. I za to smo se mislile jer je sama tema imala svega par postova koji se ne odnose na Krležu. Pa kad smo već tako napravile, ne vidim smisla u tome da sad opet izdvajamo iz Krležine teme. Na kraju ćemo se vratiti na jednu veliku temu o hrvatskim piscima. Pa eto, za neke autore o kojima se može dosta toga reći, a vidim da za Krležu i Andrića postoji interes, neka budu posebne teme. Lako mi to kasnije spojimo, prekrojimo, izdvojimo ili što već, ako već ispadne tako da se nikakva pametna diskusija ne može razviti.

Što da kažem, učimo i same još uvijek, polako.
blaze

Post 04 Oct 2011, 22:28

ma razumijem ja to, ali pozitivne stvari treba malo pustiti da se razviju, onda preslagivati. inače se mogu presjeći u začetku. koliko god se ovaj forum programatski zvao trkeljanje :zubo: , lijepo je vidjeti kad netko ozbiljno piše. meni je to najveći pojam zabave, igra staklenih perli :cerek:

u 1001 drugu stvar ne bih se umiješala, do ovog mi je stalo. sama prijetnja da bi se čovjek mogao predomisliti i ne napisati esejčić o andriću izaziva mi nepotreban stres :zubo:

no hard feelings, meni je to napetije i od razuzdanog chata pod opijatima

cheers
blaze

Post 04 Oct 2011, 22:35

uostalom, sad ti toni govori svoje o andriću na temi o krleži :)
idem navijati
Stitch
Head Honcho
Post 04 Oct 2011, 22:37

Govorim na toj temi zato što ih otpočetka uspoređujemo. Oni su jedan drugome svojevrsne referentne točke. :)
Potpisi su za budale.
Zekoslawa

Post 04 Oct 2011, 22:39

Upravo vidjeh i znate što - jeb'te se. :D Toni je napravio upravo ono za što sam ja zamolila Hroboatosa da ne radi - napisao je post u kojem se ni jednom jedinom riječju ne dotiče Krleže. Ljudi moji, to bi vam, kao, bio offtopic. :D Na Tonijev esej o Andriću, eto ti Šmoklje, pa Emericzyja, pa opet Hroboatosa, pa opet Tonija. Svatko sa svojim. A Krleže nigdje. I što da ja s tim radim, reci ti meni?
Stitch
Head Honcho
Post 04 Oct 2011, 22:42

Pa najprije vidi koliko ćemo, i dokle ćemo. A onda djeluj. :)
Potpisi su za budale.
Zekoslawa

Post 04 Oct 2011, 22:42

Hekatonhir » wrote:Govorim na toj temi zato što ih otpočetka uspoređujemo. Oni su jedan drugome svojevrsne referentne točke. :)
Onda možeš lijepo zamoliti da se tema preimenuje. Ili pak možeš doći ovamo i reći što misliš o razdvajanju tema. Ne moraš se praviti blesav na moje upozorenje i referirati se isključivo na Andrića. I očekivati da mi onda to pustimo jer ti znaš bolje.
Stitch
Head Honcho
Post 04 Oct 2011, 22:44

Pa, iskreno, očekujem samo dva posta - Hrobijev (koji je bio najavio) i taj svoj. Schmok je već istaknuo da se njime neće baviti.
Potpisi su za budale.
blaze

Post 04 Oct 2011, 22:44

Hekatonhir » wrote:Govorim na toj temi zato što ih otpočetka uspoređujemo. Oni su jedan drugome svojevrsne referentne točke. :)
zečice, for your eyes only

ps: što se tehnikalija tiče, mene više muči kako komentirati raspravu a da mi ne uđe :zubo:
Zekoslawa

Post 04 Oct 2011, 22:48

Hekatonhir » wrote:Pa, iskreno, očekujem samo dva posta - Hrobijev (koji je bio najavio) i taj svoj. Schmok je već istaknuo da se njime neće baviti.
A što ti očekuješ bitno je na koji točno način? Znaš što, ma što ja mislila o Krleži i Andriću i o vašim esejima, pa i o razdvajanju tema, ovo nemoj raditi, lijepo te molim.

Offtopic nakon upozorenja/zamolbe/zovi kako hoćeš brisat će se. Pa makar mi sonet napisao na kraju posta. Pa eto tebi pa piši ponovno. Ili otvaraj novu temu.

I to iz čista principa jer si bezobrazan. Eto ti sad na.
blaze

Post 04 Oct 2011, 22:52

a da mi ne uđe...

ako se pitate što to znači, mogu objasniti. ovo što je toni napisao o andriću malo je neoriginalno. to međutim nije bitan prigovor, samo feed back. forum jest ineraktivan, ali poštujem subordinaciju
Zekoslawa

Post 04 Oct 2011, 22:54

blaze » wrote: zečice, for your eyes only

ps: što se tehnikalija tiče, mene više muči kako komentirati raspravu a da mi ne uđe :zubo:
Blaze, jednoga dana naići će novi juzeri. Koji pojma naće imati kako i zašto se Andrić nalazi usred teme o Krleži. To znaš ti. I Toni. I Hrobi. I ja. Ali drugi to ne znaju. Zato pokušavamo to držati koliko-toliko urednim i u okvirima teme. Ma koliko ovo zasad bilo "selo moje malo". Jednoga dana postat će malo veće selo. Treba i na to misliti. Pa dok sam ovako dokona, nastojim počistiti što se mora, za buduće dane.

A sad aj tamo, pamet u glavu, a doli šta uleti. :zubo:
blaze

Post 04 Oct 2011, 23:00

Zekoslawa » wrote: Blaze, jednoga dana naići će novi juzeri. Koji pojma naće imati kako i zašto se Andrić nalazi usred teme o Krleži. To znaš ti. I Toni. I Hrobi. I ja. Ali drugi to ne znaju. Zato pokušavamo to držati koliko-toliko urednim i u okvirima teme. Ma koliko ovo zasad bilo "selo moje malo". Jednoga dana postat će malo veće selo. Treba i na to misliti. Pa dok sam ovako dokona, nastojim počistiti što se mora, za buduće dane.

A sad aj tamo, pamet u glavu, a doli šta uleti. :zubo:
zečice, ako naiđe juzer koji ne zna zašto se andrić nalazi usred teme o krleži, onda će NAUČITI zašto je tomu tako. osobno, ne mogu vjerovati da postoji takav. jedino ako je iz drugog kulturnog kruga. kinez možda
Zekoslawa

Post 04 Oct 2011, 23:03

Ja mislim da ti jedriš u klasi optimist. :D Dapače, ima takvih koji neće ni otvoriti temu o Krleži, a zanimat će ih Andrić. I obrnuto.
  • Information