UĐITE! (službeni chat)

Razgovor ugodni, divan natenane
Pješčana

Post 18 Sep 2011, 11:32

Lord Byron wrote:Možda je neprilično ispisivati ozbiljne plahte usred općeg tuluma :), ali takav mi je horoskop.

Svi dosadašnji odlasci na druge forume koje sam vidio (a vidio sam ih nekoliko), ili uspostava novih foruma, pali su na dvjema istim forama: vjeri u "oslobođenje", "revoluciju" i tako to, i na vječitom pretresanju Foruma.hr. Onako, ljudi se ufuraju u "e, sad ćemo mi napraviti forum koji će biti slobodan, savršen, super i duper" - pa se zajebu :). Posebno se lako "izgori" na vječitom "virenju preko ograde" i komentiranju svega što se događa "tamo".

Konačno, u svekolikoj opijenosti stečenom slobodom, olako se zaboravi da je nazivanje nekoga "zgsroljom" potpuno isto kao i kvalificiranje nekoga paranoikom koji se treba liječiti - ironično, upravo se tako daje legitimitet svemu što (nam) je tamo izgovoreno.

Ono što razlikuje ovaj odlazak (ako je to uopće odlazak, rekao sam da ne mislim da sam od tamo otišao trajno) je bitnobitno veći "forumaški potencijal" ljudi koji su utihnuli. Po nekoj mojoj procjeni, radi se o ljudima koji ukupno "teže" između 150 i 200.000 postova - i to ne "bokich, pozz, awww" postova. Taj potencijal se jednostavno ne može ignorirati i "pokriti" nekakvim ogromnim brojkama "imam 25 cm", "iomam 15 godina i ševim se k'o štuka", "imam 120 godina i nevin sam" forumaša.

Sorry na nedjeljnom pilanju - imajte razumijevanja za skribomana u apstinencijskoj krizi. :)
dobro jutro, prvo, opet pokazujem leđa :zubeki: siva tako ne ide uz moju boju kože
drugo, a kako nemam multikvot ovako upadam...ja osjećam toliko slobode da moguu miru pisati, da zaista nemam nekakav grande plan da nikad ništa ne pišem i da uvijek samo pišem i da ne pozdravljam nikog tamo.
recimo da se desio nužan i predvidljiv prekid veze. jer ti je pun klinac sranja koja stižu s druge strane.

a sad idem čitati ovih par strana između

lastane, pa imaš sličicu na Skitchu koji si mi slao, tamo imaš :mig:

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
rh4ps0dy

Post 18 Sep 2011, 11:35

Ja samo hoću pisati bez da moram misliti tko će mi obrisati post ili mi srati ili se igrati pokvarenog telefona (kaj mi se dogodilo). Dojadila mi je moderatorska bahatost.
Lastan

Post 18 Sep 2011, 11:35

Joj, fala ti. :cerek:

Znao sam da negdje mora biti, a uopće se nisam sjetio pogledati na Skitch. :bonk:

Kurac, dragi gledaoci. Prevelika je: 8.6 KB, a limit na ovom forumu je 6 KB.
Morticia, ajd to olabavi malo, može? :serek:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 614 times
Been thanked: 954 times
Post 18 Sep 2011, 11:43

Još nisam našao gdje se to u opcijama mijenja. Sad mi fali "onaj" smajlić.
Potpisi su za budale.
Lastan

Post 18 Sep 2011, 11:44

Hekatonhir wrote:Još nisam našao gdje se to u opcijama mijenja. Sad mi fali "onaj" smajlić.
User Control Panel > Profile > Edit Avatar.
dimnjak

Post 18 Sep 2011, 11:47

tko je konstruktivan?
http://forum.hr/showthread.php?t=673862
ovo je istina i znam nekoliko komjuniti stranica gdje su tako nalazili usere i dilali linkova/fotke/podatke na zatvorenim dijelovima.

nadam se da se nitko od vas ne logira sa istim mailom tamo gdje drzi privatne podatke i tamo gdje zeli ostati anoniman.

meni je i previse sto svatko ko mi vidi ip moze mi vidjeti i adresu u gradu s kojeg postam.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Stitch
Head Honcho
Post 18 Sep 2011, 11:48

Hvala ti. Još nisam kavu popio, deset puta prešao sam preko opcija - i ne nađoh. :D
Potpisi su za budale.
Lastan

Post 18 Sep 2011, 11:56

dimnjak wrote:tko je konstruktivan?
http://forum.hr/showthread.php?t=673862
You tantalizing Jezebel!

Šta piše? Ja ne mogu čitati. A dok ne mogu, bogme i neću.
dimnjak

Post 18 Sep 2011, 11:58

Lastan wrote: Joj, fala ti. :cerek:

Znao sam da negdje mora biti, a uopće se nisam sjetio pogledati na Skitch. :bonk:

Kurac, dragi gledaoci. Prevelika je: 8.6 KB, a limit na ovom forumu je 6 KB.
Morticia, ajd to olabavi malo, može? :serek:
sejvaj ju na komp, promijeni ekstenziju u .jpg i 2kb mu je velicina.
iako pise u linku da je .jpg kad ga ides otvorit kaze ti da je .png i nudi ti opciju rinejmanja.

ne nalazim kak da atačiram sliku, pa ti ju nemrem dici...
Pješčana

Post 18 Sep 2011, 11:59

ja sam tek jutros shvatila što se radilo s temom kukine email adrese. ne želim da ovo ovdje pstane komentiranje onog tamo, samo bih htjela staviti closure na ovo.
nakon što je banana, kuki je ostala bez potpisa, otvorila topic na pžk, i stavila svoju mail adresu, koju sam ja pejstala na mail.
nakon tog, cijela frka oko mail adrese koje nema, pa zašto je nema i td, da bih ja sad tek skužila da su joj post gdje ju je upisala sa at verzijom umjesto @ pobrisan.
ako itko treba njen mail, pitajte.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
klonka

Post 18 Sep 2011, 12:01

Djuroslava wrote: Ili, misli li se iko tamo vraćat, ako misli - misli li se netko još borit da onaj forum postane, kako da kažem, uljudniji? :D
I da i ne. Vot Lord :cerek: sed.

Postojanje ove naše male oaze me trenutno veseli iz dva razloga: zato što ste mi svi tu na okupu i zato što to šteti njima tamo. Na forum dolazim zato što na njemu ima sjajnih ljudi čiji me postovi ili vesele ili mi daju misliti, a nerijetko jedno i drugo. Ako su svi ti sjajni ljudi ovdje, ne vidim nijedan razlog da idem tamo. Masovni prebjeg kvalitetnih forumaša zaista ostavlja onaj forum malo ćelavim. Samo, za razliku od Lorda, ne mislim da je našim odlaskom napravljena neka ogromna šteta. Nas je dvadeset, a u ovome trenutku tamo ima oko 1000 članova i 4000 gostiju. Ako su za forum najvažniji klikovi i reklame, onda je za prave promjene potreban nešto drastičniji pad.

S druge strane, koliko god bila zadovoljna što ste mi više-manje svi tu, ostaje ta gorčina zbog saznanja da nitko od nas nije otišao samovoljno. Otjerani smo jer smo se bunili na cenzuru i ugnjetavanje. Ne želim da taj forum, ikoji forum, uspješno vodi onakva osoba i na onakav način tako da, da, ne znam za ostale, ali ja ću svakako nastaviti tamo suptilno kuriti frku. :zubo:
gonj špadi
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 18 Sep 2011, 12:04

Pokič! :)
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Pješčana

Post 18 Sep 2011, 12:06

ElliQuinn wrote:Pokič! :)
:w

book :)
smjesti se, oČeš kavu? upravo čekam da se slegne malo pa ću i tebi naliti
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 18 Sep 2011, 12:07

Hvala, hvala, bez šećera i s hladnim mlijekom, molim.

Moram priznati da će mi sad biti mnoogoo lakše štrajkati.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Stitch
Head Honcho
Post 18 Sep 2011, 12:08

Hej, Elli. :)

Slažem se s tobom, Klonka. No da bi se išta zapravo znalo o razlozima odlaska forumaša, na IMF-u treba stajati jasna poruka na nekoj neutralnoj temi. Možemo se igrati gerilaca pa dovlačiti ljude ovamo, ali bez nekakve obavijesti neće biti nikoga da zastane i razmisli o svemu.
Potpisi su za budale.
Lord Byron

Post 18 Sep 2011, 12:11

klonka wrote:Samo, za razliku od Lorda, ne mislim da je našim odlaskom napravljena neka ogromna šteta.
Polako, polako :).

Nisam ni napisao ni pomislio da je napravljena "ogromna šteta" - u smislu činjenice da će sad početi masovna samoubojstva i spaljivanja tipkovnica. Uvijek će više klikova donijeti post o tome kako je nekome najuzbudljivije mjesto gdje se seksao - WC (bljuv) nego plahta bez deset kilograma smajlija po rečenici.

Ali, ne može se poreći da ljudi koji su napisali 200.000 postova, od kojih je barem polovica sasvim ozbiljna, nisu ostavili traga na kvaliteti foruma. Konačno, daleko najčešća fraza kojom bi započinjalo vrijeđanje (ne govorim o sebi, nego općenito) je "cijenim te kao vrijednog forumaša, ali...".

Mene je u toj stvari zapravo zbunila objeda o svadljivosti i ustrajnom pravljenju problema. Nije me zbunila objeda o "osobnim interesima", jer se tako najlakše pokuša diskvalificirati mišljenje - doduše, da mi je barem jednom pročitati koje to osobne interese imam, spasio bih se :).
Pješčana

Post 18 Sep 2011, 12:12

Hekatonhir wrote:Hej, Elli. :)

Slažem se s tobom, Klonka. No da bi se išta zapravo znalo o razlozima odlaska forumaša, na IMF-u treba stajati jasna poruka na nekoj neutralnoj temi. Možemo se igrati gerilaca pa dovlačiti ljude ovamo, ali bez nekakve obavijesti neće biti nikoga da zastane i razmisli o svemu.
ok, možemo otvoriti temu od jednog posta, gdje će sažeto pisati koji su razlozi i koji su povodi prethodili ovome.
u kratkim crtama možemo objasniti ideju.
i staviti na nekoliko pdfova gdje su nam dragi i bitni ljudi, da znaju
nakon toga, nek brišu ako žele
Lastan

Post 18 Sep 2011, 12:15

dimnjak wrote:sejvaj ju na komp, promijeni ekstenziju u .jpg i 2kb mu je velicina.
iako pise u linku da je .jpg kad ga ides otvorit kaze ti da je .png i nudi ti opciju rinejmanja.

ne nalazim kak da atačiram sliku, pa ti ju nemrem dici...
Pukni mi ju na mail. S time da ti ne mogu javno reći koji mi je mail :zubo:, ali ti mogu reći da mi je na Gtalku handle cp.tar.bz2 (naravno, to je sve @gmail.com). Morao bih to i u profil ukucati.

Naime, na Macu mi se to ne događa.
dimnjak

Post 18 Sep 2011, 12:18

prvenstveni razlog mog prestanka pisanja tamo bio je sto sam uvidjela da je svako malo forumas koji je pisao iole pametne i duhovite postove bio siv.
isto tako da se prestalo pisati opusteno i pazilo se "kako" se pise da se ne bi presla granica.
nadalje, opsesija klonovima pod banom. sveopca paranoja.
moji osobni konflikti su mi u cijeloj prici najmanje bitni.

lastane, ok :)
Lord Byron

Post 18 Sep 2011, 12:20

Pješčana wrote:ne želim da ovo ovdje pstane komentiranje onog tamo
Napisao sam već, "pisanje o onom tamo" je najkraći put u propast - pogotovo ako se to pisanje nesvjesno počne služiti istim vokabularom "zgsroljo").

Ali, nekako mi se čini (barem je kod mene tako) da se radi o stvarima koje su većinu nas itekako pogodile na ovaj ili onaj način, o kojima posljednjih dana razmišljamo - a nemamo ih gdje smisleno napisati. Ove moje plahte su (osim kronične sklonosti plahtama :D) posljedica jednostavne činjenice da se u meni nakupilo poprilično toga za napisati, a da to tamo nisam imao ni gdje ni kako. Ironično, niti jedna od tih mojih rečenica nije ni uvredljiva ni gnjevna.
Pješčana

Post 18 Sep 2011, 12:24

Lord Byron wrote:Napisao sam već, "pisanje o onom tamo" je najkraći put u propast - pogotovo ako se to pisanje nesvjesno počne služiti istim vokabularom "zgsroljo").

Ali, nekako mi se čini (barem je kod mene tako) da se radi o stvarima koje su većinu nas itekako pogodile na ovaj ili onaj način, o kojima posljednjih dana razmišljamo - a nemamo ih gdje smisleno napisati. Ove moje plahte su (osim kronične sklonosti plahtama :D) posljedica jednostavne činjenice da se u meni nakupilo poprilično toga za napisati, a da to tamo nisam imao ni gdje ni kako. Ironično, niti jedna od tih mojih rečenica nije ni uvredljiva ni gnjevna.
ma da, i mislim da je zdravo pustiti da se izbaci ovo suspregnuto u miru, pa da nastavimo u revijalnom tonu :)
Stitch
Head Honcho
Post 18 Sep 2011, 12:25

Dobro, malo je nerealno od bivših IMF-ovaca očekivati da se ne osvrću na IMF - kao kod bivše ljubavi, treba nam malo vremena. Ne da zaliječi rane nego da nam omogući nekakav odmak. IMF nam je zajednički nazivnik, nismo se okupili zato što svi volimo Mišu Kovača. :D
Potpisi su za budale.
klonka

Post 18 Sep 2011, 12:27

Hekatonhir wrote:Slažem se s tobom, Klonka. No da bi se išta zapravo znalo o razlozima odlaska forumaša, na IMF-u treba stajati jasna poruka na nekoj neutralnoj temi. Možemo se igrati gerilaca pa dovlačiti ljude ovamo, ali bez nekakve obavijesti neće biti nikoga da zastane i razmisli o svemu.
Dobili su dovoljno materijala da razmisle o svemu. Zadnje dvije Lastanove rečenice iz otvorenog pisma sve govore: "Nije problem što cure informacije s Moderatora. Problem je što na Moderatorima postoje informacije koje pokušavate sakriti." Budući da oni nakon toga započinju bijesnu raspravu o tome tko sve ima pristup moderatorskom, bojim se da previše nade polažeš u njihovu sposobnost razumijevanja.
gonj špadi
Stitch
Head Honcho
Post 18 Sep 2011, 12:29

Nisam govorio samo o moderatorima. Kad ostatak forumaškoga puka pročita takvo što, možda nam se pridruži u nijemom protestu. :D
Potpisi su za budale.
jevgenija

Post 18 Sep 2011, 12:30

Hekatonhir wrote:Dobro, malo je nerealno od bivših IMF-ovaca očekivati da se ne osvrću na IMF - kao kod bivše ljubavi, treba nam malo vremena. Ne da zaliječi rane nego da nam omogući nekakav odmak. IMF nam je zajednički nazivnik, nismo se okupili zato što svi volimo Mišu Kovača. :D
a ne?!?! :confused:

sranje, Dejz i ja smo došle tamo u potpunoj zabludi :brukica: :eek:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
  • Information