Brzopotezna pitanja
- MmeTipfeler
Mislim da je besmisleno nagađati o virusima i ostalim pizdarijama jer doista ne znam gdje bih išta pokupila: poštu brišem ako mi je nepoznata, od foruma dolazim samo ovamo, na Fhr i na Symp, na Fejsu kontaktiram samo s poznatim osobama i ne padam na idiotarije Paulo Brambilla ili kako se lik već zvao.
Ostale su stranice rječnici - Cambridge, Merriam-Webster, Treccani i TLFi, ima ih još, ali ne vjerujem. Neka novinska stranica? Nadam se da ne. Nešto se drugo sjebalo, a sad nemam puno vremena to istraživati. Ako ti nešto padne na pamet, dobro, a ako ne preinstalirat ću jebenu Desetku.
- MmeTipfeler
Nije valjda da ću savjete morati tražiti na Fhr-u. 
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 833 times
- Been thanked: 1595 times
https://appuals.com/how-to-fix-folder-k ... indows-10/
https://windowsreport.com/folder-revert ... read-only/
Potpisi su za budale.
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 336 times
- Been thanked: 362 times
A da probaš ovo:
https://www.bleepingcomputer.com/downlo ... ll-in-one/
Skini, pusti ga da odvrti svoje...
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- MmeTipfeler
Tako ne volim kad mi neki program nešto radi, a ja sam sjedim i gledam. Za sada ću prevoditi dalje, a u međuvremenu istraživati. Svejedno, hvala!Šabović Adis wrote: ↑22 Feb 2020, 13:30A da probaš ovo:
https://www.bleepingcomputer.com/downlo ... ll-in-one/
Skini, pusti ga da odvrti svoje...
- MmeTipfeler
Novi problem. Ovaj put s Chromeom. Zašto ne mogu promijeniti mjesto kamo želim da mi skida podatke s neta. To jest, mogu ga promijeniti, ali neću da mi sve trpa u C:\Users\Ime\Downloads, nego da me svaki put pita. Označila sam ask where to save each file before downloading, ali kao da i nisam. 
- Stitch
- Head Honcho
Tebi se ažuriranjem Windowsa nešto opasno pošemerilo. Nemoguće je da odjednom Chrome i Windows Explorer, koji rade potpuno različite stvari, iz nepoznatog razloga ne funkcioniraju kako treba. Možeš li sustav vratiti na prijašnje stanje? Imaš li restore point?
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Naravno da nemam. Kad završim prijevod, sve ću preinstalirati.
- MmeTipfeler
Ukratko, nećete vjerovati. Read-only sam je od sebe nestao.
Ne u svim folderima, ali većina se sredila. Neka mi još samo netko kaže da je Desetka stabilna.
Očito se sa svakim gašenjem i paljenjem kompa situacija mijenja. 
Chrome još uvijek zajebava.
Chrome još uvijek zajebava.
- MmeTipfeler
Na kraju sam sve resetirala. Pri čemu su se pogubili Chrome i FF pa sam ih ponovo instalirala. Friško instalirani Chrome svejedno ne dopušta odabir mjesta kamo hoću da mi pospremi ono što skidam s interneta.
- MmeTipfeler
Nisam sjedila cijelo vrijeme pred laptopom, ali mislim da sam vidjela kako čisti registar. Odnosno najavljuje čišćenje. Jedino da zaista ubijem Desetku i ponovim instalaciju.
- Stitch
- Head Honcho
Ja ga nakon svakog ažuriranja očistim. Pa restartiram kompjutor.
Instaliraj CCleaner.MmeTipfeler wrote: ↑28 Feb 2020, 20:48Nisam sjedila cijelo vrijeme pred laptopom, ali mislim da sam vidjela kako čisti registar. Odnosno najavljuje čišćenje. Jedino da zaista ubijem Desetku i ponovim instalaciju.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Mislis da ga ocisti od Chromeovih ostataka? Da su to normalni Winowsi, znala bih ja i sama ocistiti registry.
- Stitch
- Head Honcho
Ma nije samo Chrome. Tu su i ostaci starih dijelova Windowsa. Obriši sve. 
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
A-a. Sad me više ne izlogirava s Trkeljanja. To je neprocjenjivo. 
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Vidjet ćemo. Danas je možda moj sretan dan. 
Nego, ova je Desetka za popizdit. Ima taskbar? Ima. Je li uključeno lock the taskbar? Jest. I onda mi najednom, ničim izazvana - okej, možda joj se nije svidjelo što instaliram prastari Adobe Acrobat odnosno konkretna verzija (8.0) - Desetka lijepo sve zablokira, natjera me na Ctrl + Alt + Delete i omogući mi da ugasim laptop. Dok sam ga opet upalila, taskbar se u međuvremenu, skupa s kvačicom na lock the taskbar, preselio nalijevo. Okomito.
Za kaznu sam instalirala verziju 7.0. Za nju imam S/N.
P. S. Ne mogu naći prastari Photoshop da vidim hoće li se dati instalirati na Desetku. Posljednji sam put taj CD, sve skupa s kutijom i serijskim brojem, vidjela prije nekih 15-ak godina.
Nego, ova je Desetka za popizdit. Ima taskbar? Ima. Je li uključeno lock the taskbar? Jest. I onda mi najednom, ničim izazvana - okej, možda joj se nije svidjelo što instaliram prastari Adobe Acrobat odnosno konkretna verzija (8.0) - Desetka lijepo sve zablokira, natjera me na Ctrl + Alt + Delete i omogući mi da ugasim laptop. Dok sam ga opet upalila, taskbar se u međuvremenu, skupa s kvačicom na lock the taskbar, preselio nalijevo. Okomito.
Za kaznu sam instalirala verziju 7.0. Za nju imam S/N.
P. S. Ne mogu naći prastari Photoshop da vidim hoće li se dati instalirati na Desetku. Posljednji sam put taj CD, sve skupa s kutijom i serijskim brojem, vidjela prije nekih 15-ak godina.
- MmeTipfeler
Desetka mi najavljuje nove apdejte. Pustim je da to sama odradi ili biram? Ako biram, prema kojem kriteriju? Dok ne dobijem odgovor, neka čeka. 
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Pa je li mi baš svaki apdejt potreban? Kod ranijih sam verzija birala. U svakom slučaju, prvo ću napraviti restore point - to si obećavam od nedavnog kraha, a sad sve dobro radi.
P. S. Je li mi deset giga dosta za system protection?
- Stitch
- Head Honcho
Mislim da jest, ali nisam siguran. Ažuriranja možeš namjestiti tako da svaka tri mjeseca skineš ključne fajlove. To je ona ležernija opcija, ne znam kako se zove.
Potpisi su za budale.
-
- Information
-