kupila sam si jedan lagani tanki softshell, mislim da ce biti ok za tople dane (nema onih otvora ispod pazuha, ali cini se dosta lagan, nije neki hardcore). pa kaze: dry plus, wind protection, softshell 3000; fabric construction with a membrane 3000 protects you against wind and keeps you comfortable during light activities. breathability 3000g/24h. znam da nije za ekstreman vjetar i kisu, ali vjerujem da ce posluziti za tople dane, malo bacikla, malo setnje, malo umjerene bure (ili ne?
eh, sad, kak' se ja bas i ne kuzim pretjerano u te napredne materijale, membrane, ovo-ono (vrhunac su mi nikeove dry fit trenirke, trkacke carape i goretex i thinsulate u cizmama), zanima me jos par stvari.
gledala sam i neku vjetrovku od 20000g. to je, kol'ko sam skuzila, ''bolje'' (a i na prvi pogled tek to izgleda kao the vjetrovka). isto pise softshell (mislim da i kod nje pise dry plus), jos pise i fleece, ali ja tu ne vidim nakakav flis (barem ne onaj klasicni, fliseve vidim samo na onim vise zimskim modelima), otvore na patent ima i ispod pazuha, ali je znatno teza, deblja i konkretnija od ovog mog 3000. zapravo sam htjela kupiti nju, ali sve mi je ili veliko ili malo. ali me svejedno zanima koliko covjek krepa u tome preko proljeca? za ljeto, pretpostavljam, bas i nije, osim ako se ne stusti neka oluja?
takodjer, nasla sam jos jednu vjetrovku (ili sta je vec), ali ta je vise kao neka naprednija kabanica i djeluje mi vrlo vrlo vrlo vodonepropusno. vrlo je jednostavna, isto otvori ispod pazuha, jako tanka i lagana, udobna. pise aquamax 8000mm, laminate. koliko se covjek uznoji u tome?
mozete li mi otprilike usporediti ta tri navedena modela/kategorije? moram priznati da me malo buni to sto ovaj dvajst 'iljada ima vecu breathability, ali je puno deblji, a ovaj od tri 'iljade manju breathability, a tanji je i djeluje ugodnije, a pise mu da je za light activities, dok je onaj drugi za heavy. a oba su iz ljetne kolekcije.
molim da budete konstruktivni, ne zanimaju me misljenja onih koji nemaju pojma.
fala!