Od danas počinjem! (topić potpore, ali i noge u dupe)

Svi smo mi izbornici
Morticia

Post 06 Mar 2012, 13:47

SLETIM?! :eek:
Kao na pod?! :eek:

:zubo:

Kako misliš, u početnu pozu?
Koju pozu, da je bicikl malo nagnut, ili? :misli:

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 06 Mar 2012, 13:50

Stvarno loše objašnjavam..

Sletiš u istu pozu iz koje si počinjala vožnju. Šipka između nogu.. a i ne zvuči loše :zubo:
Morticia

Post 06 Mar 2012, 13:51

Poše, ozlijedit ću se, to je sto posto! :mama: :mama:

Al' dobro, pokušat ću.
Tebi na dušu ako se ubijem. :o

I zašto sam ja uvijek mislila da se koči zadnjom kočnicom? :brukica:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Zmaj021

Post 06 Mar 2012, 13:58

Ako je zadnja ručna, nema je mnogo smisla koristiti jer pri kočenju masu prebacuješ naprijed. Naravno, govorim o malo bržoj vožnji i efikasnijem zaustavljanju.
dejzi

Post 06 Mar 2012, 14:59

Nisam u životu koristila prednju kočnicu. Probali su drugi, ne bih tako završila, fala.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 06 Mar 2012, 15:06

Ja kočim s obje. Šta je sigurno, sigurno je. :D
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
dejzi

Post 06 Mar 2012, 15:17

A dobro, kod većih brzina prikočiš sa zadnjom, onda kočiš i prednjom.
Ali nikad samo s prednjom.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 06 Mar 2012, 15:18

dejzi » wrote:Nisam u životu koristila prednju kočnicu. Probali su drugi, ne bih tako završila, fala.
Glavom preko guvernala?
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
dejzi

Post 06 Mar 2012, 15:20

ElliQuinn » wrote: Glavom preko guvernala?
Mhm. I nosom po gumi. :cerek:
*jezebel*

Post 06 Mar 2012, 15:26

kocenje prednjom efikasnije?! :confused: ja imam osjecaj da moze biti prije svega opasnije jer te dosta baca naprijed. prije svega idem zadnjom. doduse, ne sjecam se kako je s obicnim kocnicama, vjerojatno je umjerenije, ja s ovim diskovima imam osjecaj da cu preletjeti preko volana ako se malo vise poigram s prednjom. to mi se tako ucinilo vec pri isprobavanju bicikala, a dragi (koji ne vozi bicikl, al' se kuzi u aute) mi je to i potvrdio.

ontopicnije:
prijavljujem prvu voznju. :mirko: ne znam kol'ko je moglo bit', pet-sest kilometrov. nije puno, al' mislim da je za pocetak sasvim ok. prvo me, kad sam sjela, tako boljela guzica da sam pomislila: dec it, par metara oko zgrade i idem doma. :rofl: medjutim, onda sam se na silu provezla jos malo pa jos malo pa jos malo pa sam se onda zalaufala, guzicetina se ugrijala i prilagodila u trenu i ispala lijepa voznjica. putem sam rastrkanim curicama na rolama viknula nek' se voze desnom stranom, a pred kraj sam krenula i u pretjecanje svega sto se krece (srecom, na toj etapi nije bilo ljudi koji bicikl shvacaju ozbiljno pa se sad mogu *urcit'). malo me *ebao ligament, ali sve ostalo je ok.

ne smijem prestati.

uskoro cu opet na fizikalnu terapiju za ahilove tetive pa cu uz to dobiti i elektrostimulaciju misica natkoljenice. nadam se da ce uz to i bicikl koljena biti bolje i da cu moci i ojacati i lagano mrsavjeti. sad se jos i privikavam na ortopedske uloske (ne *ebu me ulosci, vec blago povisenje pod petom koje mi ocito prebacuje opterecenje na koljena) i pijem movalis kroz deset dana.
kad sam prije iks godina zbog tetiva prestala s trcanjem, pala sam u depru. nisam na vrijeme lijecila (nisam imala pojma ni o cemu pa sam cak neko vrijeme forsirala trcanje unatoc bolovima), a jos sam se i udebljala. a kad preraste u kronicno, vise nije jednostavno. onda sam prosle godine krenula lagano planinariti i zaljubila se u svoje stapove. medjutim, ni to sad bas i ne bih smjela. malo sam zalosna jer jako volim ici na sljeme (osjecaj koji nastaje pri penjanju i nakon istog, u kombinaciji s pokojim lijepim pogledom, je neprocjenjiv i bolji od bilo kakvog sexksa :cerek:), ali dok god imam ovaj bicikl, necu si dozvoliti da me to previse izdeprimira. na kraju krajeva, tko kaze da ne mogu ici u malo lakse setnjice. malo pomalo. dobra stvar je sto bic mogu voziti prakticki svaki dan, a za sljeme ipak treba biti vikend ako ne zelim ici sama ili mi se ne da trositi vrijeme da prodjem kroz cijeli grad bez auta.
drz'te fige, ne samo da se dodatno ne s*ebem, nego i da mi bude bolje. a vi se svi pazite, slusajte svoje tijelo i ne ignorirajte sumnjive bolove. :mudri: trkaci, posebno pazite na podlogu i odabir obuce.

dragi mi je zbog prvog pocasnog kruga obecao kutiju sladoleda, ali sam mu saopcila da je to, iako sam veliki gurman, pomalo kontraproduktivno. pa sam nagradu zamijenila za cetiri mahune vanilije. da ispecem pitu. :zubo:
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Mulica

Post 06 Mar 2012, 15:29

*jezebel* » wrote: dragi mi je zbog prvog pocasnog kruga obecao kutiju sladoleda, ali sam mu saopcila da je to, iako sam veliki gurman, pomalo kontraproduktivno. pa sam nagradu zamijenila za cetiri mahune vanilije. da ispecem pitu. :zubo:
:rofl: :rofl: :rofl:

mislila sam da reć da je i to kontraproduktivno...al sam razmislilaprije nego sam izjavila takvu glupost! :o
ti ćeš je samo ispeć, poše! :cerek:

dragi će je pojest? :misli:

:rofl:
meg ti je glupa!!! :xlux:
Morticia

Post 06 Mar 2012, 15:30

Bravo, jez! :lux: :lux: :lux:

5, 6 kilometara?!
Svaka ti čast! :S :S :S

Baš mi je žao zbog tih ozljeda, razumijem kako ti je, prošla sam slična sranja, a ni danas mi nije baš bajno.
*jezebel*

Post 06 Mar 2012, 15:39

pa 5-6 je jako malo. za bicikl. po ravnom. barem mi se tako cini. mislim, prosjecan covjek 2 km po ravnom prehoda prakticki bez da trepne.

mulice, khm... ovaj... pita je od sljiva!!! :o
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
Morticia

Post 06 Mar 2012, 15:41

Čuj, ja sam u takvom (ne)stanju da se meni sad i kilometar čini kao super početak. :o
Bojim se da ću ja stići do prve bandere. :brukica:
ombia

Post 06 Mar 2012, 15:41

Ja ne trcim bas zbog ledja. Bicikl me tu spasio.
I bivsega koji je imao debelih problema sa koljenima i morao odustati i od kosarke i trcanja i cega sve ne.
Jel imas zvonce?
Trebati ce ti jeze, barem po gradu. Steta glasa. :o

Morticia nemoj se bojati 5-6 km-a pa ti to i pjesice prijedjes za cas. :zubo:
Morticia

Post 06 Mar 2012, 15:42

ombia » wrote:Morticia nemoj se bojati 5-6 km-a pa ti to i pjesice prijedjes za cas. :zubo:
To je drugo, ja imam korake od 7 milja. :o
ombia

Post 06 Mar 2012, 15:43

*jezebel* » wrote:pa 5-6 je jako malo. za bicikl. po ravnom. barem mi se tako cini. mislim, prosjecan covjek 2 km po ravnom prehoda prakticki bez da trepne.

mulice, khm... ovaj... pita je od sljiva!!! :o
I je. malo je. Al za pocetnike je super. :)
karambol

Post 06 Mar 2012, 15:47

Morticia » wrote:
To je drugo, ja imam korake od 7 milja. :o
Meni se čini da si trebala kupiti onaj bicikl s ogromnim prednjim kotačem i malim, malim zadnjim. Model 1921. :zubo:
Morticia

Post 06 Mar 2012, 15:48

S tim ne mogu u šumu. :durica:

Poše, postala sam pravi profić za bicikle, sve znam! :o

karambol

Post 06 Mar 2012, 15:50

Morticia » wrote:S tim ne mogu u šumu. :durica:

Poše, postala sam pravi profić za bicikle, sve znam! :o

Možeš i u šumu. Recimo, šuma baobaba. :D
*jezebel*

Post 06 Mar 2012, 15:51

ombia, imam zvonce, al' neko jeftino. s njim ne mogu reagirati u afektu, a ni verbalizirati svoje osjecajcicicicicice.
Morticia

Post 06 Mar 2012, 15:52

Pa to izgleda kao velike mrkve! :o

Image
ombia

Post 06 Mar 2012, 16:17

*jezebel* » wrote:ombia, imam zvonce, al' neko jeftino. s njim ne mogu reagirati u afektu, a ni verbalizirati svoje osjecajcicicicicice.

O da osjecajcici hoce malo poluditi kad pozvonis a setac na biciklistickoj stazi se prvo zagleda u nebo. Da da Svevisnji ti je pozvonio. :zubo:
Zmaj021

Post 06 Mar 2012, 16:19

Za penzionersku vožnju bajka, kočiti se može bilo kako. Za neš' ozbiljnije treba se edukovati. Staza diktira načine kočenja. (kao i brzina, te razlog kočenja)

Jez, imam diskove i kočio sam prednjom u više navrata toliko jako da se točak krene uvijati i nisam preletio preko kormana. Ne kažem da nije moguće i to izvesti, naravno da jeste, ali ne baš tako lako.

Ono što bih preporučio je da obratite pažnju na disanje. Treba disati duboko, "iz trbuha". Ja dišem u taktu 3-2 (ovo sam iskopao na netu), znači 3 takta za udisanje i 2 za izdisanje. Mjera može biti pun okret pedale ili poluokret, zavisno od kadence i naprezanja. U početku je malo zajebano uhvatiti taj ritam..

OT Još nisam otvorio sezonu biciklanja, al ovog puta imam dobar izgovor ( :zubo: ). Zagipsan sam. :(
karambol

Post 06 Mar 2012, 16:26

ombia » wrote:

O da osjecajcici hoce malo poluditi kad pozvonis a setac na biciklistickoj stazi se prvo zagleda u nebo. Da da Svevisnji ti je pozvonio. :zubo:

Ti živiš u nekoj vrlo pobožnoj zemlji... :zubo: Moja smetala ne pogledaju u nebo nego mi s neba skidaju sve stanovnike i nadnaravna bića... :zubo: Jer sam ih upravo omeo u rađanju takve genijalne ideje koja je isparila zbog moje zvonjave.
  • Information