Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
Možda sam se mislio pohvaliti novim kuhinjskim uratkom ali sam se predomislio. Katastrofa! Što je katastrofa, pitate se? E, pa bočici mljevenog muškatnog oraščića se slomio čep. Snalažljivo sam se dosjetio da imam rezervni čep druge vrste začina. Danas sam saznao da je prethodni čep imao rupice radi opreznog doziranja a novi čep ima rupetinu. 
Ako ne prevagnu opake sile i ja opet kasno dodjem doma veceras se spremaju lazanje. Bolje bi bile da sam ih ujutro slozila, ali nije beg cicija. Uz to skaf salate.
Iako me onaj forum podsjetio da obozavam tortu od mrkve, ali to mi je zimski kolac pa bi ga bas mogla i preskociti.
Iako me onaj forum podsjetio da obozavam tortu od mrkve, ali to mi je zimski kolac pa bi ga bas mogla i preskociti.
- Donna Sole
- Been thanked: 1 time
POhala sam cvjetove bazge.
Prvi put.
Fino mi je.
Nemam sliku, pojelo se.
Prvi put.
Fino mi je.
Nemam sliku, pojelo se.
kurvanjski avatar, a
- Donna Sole
- Been thanked: 1 time
ombia » wrote:A jel se moze od toga najesti? Ili se najedes smjese za pohanje?
Lazanje pojela. Jedem tresnje.
A ne znam kakav ti je apetit..
Čini mi se da je onaj jedan cvijet otprilike na sebe navukao smjese otprilike ko za jednu finu tanku palačinku..pa sad, malo manje ili više, svakako je dva tri cvijeta poprilično zasitno a pogotovo ako jedeš kao desert iza jela...
sad kad sam probala osnovu, vidim da se lako da prilagodit pa se može radit i slana verzija ( kao i sve palačinke) i posuti parmezanom ili što god oćeš
Uglavnom, pojede se cvijet a on mi je bitan jer je ukusan i volim bazgu...
kurvanjski avatar, a
s obzirom na vrućinu, danas je salata od domaće zelene salate, perje mladog luka, domaćeg, domaća šunka, malo trapista i vrbnička žlahtina sa strane
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Ja se veselim. 
Nakon duljeg perioda jedan vikend kojeg ćemo provesti kući (osim što idem kod frizera i s malom u šetnju po obližnjoj šumetini, al' to se ne računa
), tako da sam si napravila cijeli plan kuhanja za iduća dva dana, baš sam se zaželila. 
Danas popodne ću napraviti duplu dozu browniesa s bademima i ganache kremom tako da nam bude za cijeli vikend.
Uz to masu tučenog slatkog vrhnja.
Sutra goveđa juha s puno povrća i griz knedlima, a uz to pečeni picek s mladim krumpirom i zelena salata.
U nedjelju krem juha od tikvica i ostaci piletine u hladnu salatu s paštom, gljivama i još nekim povrćem.
Gladna sam.
Nakon duljeg perioda jedan vikend kojeg ćemo provesti kući (osim što idem kod frizera i s malom u šetnju po obližnjoj šumetini, al' to se ne računa
Danas popodne ću napraviti duplu dozu browniesa s bademima i ganache kremom tako da nam bude za cijeli vikend.
Uz to masu tučenog slatkog vrhnja.
Sutra goveđa juha s puno povrća i griz knedlima, a uz to pečeni picek s mladim krumpirom i zelena salata.
U nedjelju krem juha od tikvica i ostaci piletine u hladnu salatu s paštom, gljivama i još nekim povrćem.
Gladna sam.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Možda te dogodine pitam za recept. Trebalo mi je neko vrijeme da nabavim sadnicu bazge ali sam na kraju uspio. Iako su sadnice još malecke možda već slijedeće godine bude pokoji cvijet.Chilimama » wrote:POhala sam cvjetove bazge.
Što se cvijeća tiće, cvjetovi tikvice su apsolutni gastro užitak. Također ih pohujem.
Grčku salatu
http://www.recepti-svijeta.com/grcka-salata/
Samo izostavim luk i pomiješam zelene i crne masline.
http://www.recepti-svijeta.com/grcka-salata/
Samo izostavim luk i pomiješam zelene i crne masline.
Pa ima raznih varijanti, kad sam tražio, naletio sam na barem 10 različitih recepata. Ovo mi se činilo zanimljivo i neuobičajeno.ombia » wrote:Oregano i rukola u grcku? Nikad cula, a jedem ju stalno.![]()
Pecem pie od jagoda, ostatak jagoda jedem s malo zamrzutog jogurta.
Meni grcka moze itekako kao glavni obrok, ako je puna zdjela i ima finog domaceg kruha uz to. Danas riba u foliji, vec spremno ceka u frizideru sa mladim lukom, malo vina, maslinovog, paradajzicima itd. Samo stavim u pecnicu. Prilog nekakv rizoto kojem sam jos nasla u dubokom 
kuhaju mi danas
integralna pašta s tunom i brdom povrća.
i samo čekam da dođe na stol jer si želim naliti čašu vina a tek je pol 1 a nisam još ni doručkovala a tako je jako vruće da sam iznojila svu vodu iz tijela . :nema klime:
integralna pašta s tunom i brdom povrća.
i samo čekam da dođe na stol jer si želim naliti čašu vina a tek je pol 1 a nisam još ni doručkovala a tako je jako vruće da sam iznojila svu vodu iz tijela . :nema klime:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Piletina s polpetima?Pješčana » wrote:upravo za ručak dinstam piletinu s tikvicama i polpetima
Zašto ne piletina s ćevapima?
-
- Information
-