Kolači, sladoledi, kreme i ostali deserti!

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
Pješčana

Post 03 Apr 2012, 23:46

počela sam, kad imam vremena, sve ove prekokrasne recepte seliti na temu Recepti :)
za sada su tamo samo Muličini :D
ali kako moram prolaziti kroz postove, molim za malo strpljenja, svaki put kad se tome posvetim, uleti mi život :gaah:

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ombia

Post 03 Apr 2012, 23:50

Pita :S :S :S

Pjescana danas mislila kako ima tih recepata razasutih okolo. Negdje sam i lastanovoj mami stavila recept za vinsku tortu.
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 03 Apr 2012, 23:53

Pješčana, podijeli ih na slane i slatke jer će ovako opet biti nepregledno.
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
Pješčana

Post 03 Apr 2012, 23:55

ajmo ovako, ja ću koliko mogu seliti na Recepte, a vi mi prijavite te postove ako znate di se nalaze, tako ih meni odmah izbaci.
bit će lakše. uzmite u obzir da držim 86487234 pdfova ovdje
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Mulica

Post 04 Apr 2012, 11:17

kvragu, onda ću imat vlastitu temu ovdje! :o
mislim da di bio red da svi počnu slikavat kolače i ručkove (one neobične) i keljjit recepte, da sve imamo na jednoj veeelikoj temi! :D

p.s. i na toj temi bez komentara, oćemo tako? od pustih komentara, opet će se izgubit slike i recepti!
dakle, svaki kolač zakeljit na recepte, skupa s receptom, jel! i ako želiš čut komentare, zakeljiš i na kolače...tamo se može komentirat!

p.s. ne merem sad kopat po temama i tražit recepte, ali kad se vratim iz spize, pročešljat ću teme! :o
meg ti je glupa!!! :xlux:
blue
Asgard

Post 09 Apr 2012, 12:27

Za kuki, recept za cokoladni liker:

1l mlijeka
70 dkg secera
15 dkg kakaa za kuhanje
Sve prokuhati dok se sastojci ne sjedine.
Dodati u ohladjenu smjesu 3 dcl ruma ( ili vise, ovisno koliko se zeli razrijediti). A mozda ovisno i o ukusu :D
Mulica

Post 10 Apr 2012, 17:18

pravila za uskrs!

praline:

Image

pita od jabuka s lješnjacima:

Image

domaći čokoladni liker:

Image
Pješčana

Post 10 Apr 2012, 17:26

recepte! :o :cerek:
Morticia

Post 10 Apr 2012, 20:36

Mulice :S :S :S

Praline su ti divne, bas si se ispraksirala, svaka cast. :top:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 10 Apr 2012, 21:00

Puala, Mulice, koji napredak od retardića. :D Savršeno. :cerek:
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
*jezebel*

Post 10 Apr 2012, 22:56

po onom svom brzom kolacu-biskvitu s maslinovim uljem, citrusima i bademima (tu je negdje recept, zimus sam ga zakeljila) sam ispekla muffine (u odnosu na orig. recept smanjim secer, pojacam bademe, maslinovo i mlijeko, sad sam kapnula i malo slatkog vrhnja jer sam imala samo us*ano light mlijeko. s maslinovim sam se raspistoljila vise nego prosli put, jos sam imala neko snazno nefiltrirano i ispalo je savrseno.), malo izbockala, zlicica narancinog soka preko svakog i bogato premazala dzemom od limuna (dobila neki domaci, nije presladak i ima dosta korice, odlican je). ovaj put nisam radila s pirovim brasnom, koristila sam univerzalno psenicno (spar natur pur, bio, typ 480, malo je skuplje, ali jako dobro).

pravila sam i ovo: gooey chocolate and raspberry cakes (skrolati do recepta). o-d-l-i-c-n-o je :cerek: i brzo gotovo. s tim da sam ja radila u formi muffina (bilo mi je taman za dvanaest komada) i jos napravila coulis od malina pa lagano prelila odozgo. radila sam manje-vise vjerno prema receptu, jedino sam smanjila secer i neznatno povecala maslac. volim takvo tijesto bez praska za pecivo. nista nije bilo ljepljivo, nista prevlazno, nista se nije raspadalo, jako je fino i pobrala sam komplimente. kod mene su maline i nutella vise ostali iznenadjenje u jezgri, nisu ovako izvirili van.

i ovo sam pravila: chocolate salted caramel hazelnut pie. vec sam prije pekla tu koru pa stavljala preko nje voce i neku kremu. malo je tvrdja, dobro ju je s necim poskropiti ili pricekati da se malo navlazi od nadjeva, drugi dan bude bolja nego prvi. uz ovo je super sjeo liker od ljesnjaka. da sam se ranije sjetila, poskropila bih koru, ali ok je i ovako. malo ju je natopio ganache kojeg sam prelila prije nego sto se u potpunosti ohladio i stisnuo pa se malo i podlio i spasio stvar. :D ovaj mi je recept proslijedio prijatelj koji ovo obozava jesti. vjerujem da bi bilo fino i s kikirikijem.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
blue
Asgard

Post 10 Apr 2012, 22:57

Mulice, praline izgledju jako fino :)
*jezebel*

Post 10 Apr 2012, 23:04

Mulica » wrote:jez, koje si to KRIVO brašno koristila? :o
sorry, zaboravila sam na ovo (pita od krusaka i cokolade spomenuta na prethodnoj stranici): stavila sam pirovo cisto iz razloga sto sam ga imala previse, a bila sam lijena kupiti psenicno. previse je dominiralo okusom, a ni tekstura nije bila dobra (inace, pita je inspirirana onom spicovom s natjecaja, ali uz odredjene izmjene).
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
Potjeh

Post 10 Apr 2012, 23:08

Uf! Mladi luk, panceta i polusuhi domaći kravlji sir sa kruhom. Bazdim toliko gadno da me je strah da će proć kroz žice...

Što? :misli: Off topic?! Pa piše i ostali deserti! :zubo:
Mulica

Post 10 Apr 2012, 23:19

hvala svima! :cerek:

ovaj put sam se stvarno ubila od muke s pralinama....napravila sam 3 kutije (na slici je samo jedna :zubo: )

recepti:
pita je ova - http://www.coolinarika.com/recept/the-apple-pie/
ja sam samo smanjila malo šećer! odlična je, stvarno! pojela se odma taj dan...sva! :zubo:

ČOKOLADNI LIKER
2,5 l mlijeka
60 dkg šećera
7 dl ruma ili nekog drugog alkohola po ukusu
2 čokoladna pudinga
10 dkg kakaa

puding, šećer i kakao se dobro pomiješa sa malo mlijeka (koje se odvoji od ove 2,5 litre). ostatak mlijeka se prokuha i onda se doda ova mješavinu unutra i miješa dok se ne zgusne!
maknuti s vatre i umiješati u to rum! procijediti kroz duplu gazu, uliti u boce i čuvati u frižideru!

jez, daj jebote počni keljit slike!!! :gaah:
znam da tu i tamo uslikaš to što napraviš, pa daj i zakelji štagod! :samar:
ovaj blog koji si linkala... :mama: jebote, svršit ću! :mama:
ja bi voljela živit s katie! :mama:
ombia

Post 10 Apr 2012, 23:22

U vezi pite, taj amareto ne pokvari okus jabukama? Po jabukama.
Sto ide u taj miks zacina koji se spominje, ja to ne kupujem u miksu. :o
Hvala.
*jezebel*

Post 10 Apr 2012, 23:25

uglavnom mi se ne da keljiti slike, pogotovo kad moram ic' u goste. :o ovdje niste izgubili mnogo u odnosu na slike iz linka.

ali mozda pocnem keljiti ako obecas da vise nikada necu morati gledati u poriluk (valjda jedino povrce koje ne volim). :rofl:
Mulica

Post 10 Apr 2012, 23:30

ombia » wrote:U vezi pite, taj amareto ne pokvari okus jabukama? Po jabukama.
Sto ide u taj miks zacina koji se spominje, ja to ne kupujem u miksu. :o
Hvala.
pa meni nije pokvario! :ne zna:
ja sam ga slučajno imala, da nisam...stavila bi rum! puno je tu okusa i začina, jedan začin ne znači mnogo! ti dodaš nešto drugo, rum ne bi škodio!

što se mješavine začina tiče - pojma nemam šta ide u to! ja sam stavila puno cimeta, malo pimenta i malo mljevenog klinčića! opet po politici - šta imaš doma! :D
*jezebel* wrote:uglavnom mi se ne da keljiti slike, pogotovo kad moram ic' u goste. :o ovdje niste izgubili mnogo u odnosu na slike iz linka.
meni je puno draže vidit kako to spremi amater, nego neko ko ima svoj blog i ko je tio poslikao iz najboljeg mogućeg kuta, na najboljem mogućeg svjetlu i najbolji mogući komad :zubo:
ali mozda pocnem keljiti ako obecas da vise nikada necu morati gledati u poriluk (valjda jedino povrce koje ne volim). :rofl:
mogu slagat da neću! :ne zna:
stavi me na ignore, pa en tribaš gledat! :mama:
daj, počni keljit slike!!!
pišeš tu gotovo svaki dan, znam da i uslikaš, a škrta si dat slike! da se mene pita, ja bi ti dala ban :durica:
*jezebel*

Post 10 Apr 2012, 23:38

zapravo ja keljim slike za sve sto spomenem, ali sam sredila s megamoderatorima da slike vide svi osim mulice. sorry, nisam htjela da saznas, ali sta cu kad navaljujes... :hekla:
Mulica

Post 10 Apr 2012, 23:43

*jezebel* » wrote:zapravo ja keljim slike za sve sto spomenem, ali sam sredila s megamoderatorima da slike vide svi osim mulice. sorry, nisam htjela da saznas, ali sta cu kad navaljujes... :hekla:
mega šta??? :rofl: :rofl: :rofl:

glupaćo! :o
Mulica

Post 14 Apr 2012, 17:28

evo onaj sočni čokoladni kolač s višnjama za kojeg sam tražila recept! :rofl:
na kraju sam uzela recept za browniese sa stranice joy of baking, smanjila šećer duplo, dodala višnje, komadiće čokse i bademe...i voila:

Image

Image

:cerek:

presuper su! ovo sam slikala jutros, večer su proboravili na hladnome! mislim da im više paše toplije, frižider nikako ne! sočni su, nisu biskvitasto spužvasti! tope se u ustima! :cerek:
iako, volila bi da sam ih minutu manje pekla...al s mojom pećnicom je to teško! :rolleyes:
pekla sam ih 12min na 150 :facepalm:
ombia

Post 14 Apr 2012, 18:31

Izgledaju socno! :D
Pješčana

Post 15 Apr 2012, 00:00

mulice :cerek:
Morticia

Post 15 Apr 2012, 20:42

Pricaj ti sto oces, meni ovo djeluje suho. :o :rofl:

Radila sam danas opet onaj cimetni kruh, ovaj put mi je tijesto ispalo savrseno.
Pose, kako je to dobro. :S :S
Nas troje cijeli ubili od podne do sad. :o
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Mulica

Post 15 Apr 2012, 22:18

Morticia » wrote:Pricaj ti sto oces, meni ovo djeluje suho. :o :rofl:

Radila sam danas opet onaj cimetni kruh, ovaj put mi je tijesto ispalo savrseno.
Pose, kako je to dobro. :S :S
Nas troje cijeli ubili od podne do sad. :o
marš :o

jel da je super cimetni?? :cerek: i moji doma su ludi za njim! :S
zabranili su mi ga pravit zbog toga :rofl:
  • Information