Navodno se lakse daje nego tablete. Nije problem, sve sto cujem da je dobro dat cu mu s vremenom.
Jutors smo otisli na cjepljenje. Odbila sam cijepljenje protiv bjesnoce. Veterinar je bio pomalo neugodan. Ponavljao je da je 'sve to po zakonu'. Pitala sam ga ' okay znam da je po zakonu, ali sto vi mislite?" Ponavljao je da je odluka moja ali da on u dvadeset godina nije nikad cuo za nus pojave i da mu dovedem toga koji mi je to rekao. (Mislim se, a je, bas cu ti sad dovesti evo trcim).
Pitam ga ako nije tako, kako to da ja znam da postoje nuspojave i smrtnost pasa od tog cjepiva?
Valjda sam negdje cula i procitala i valjda ne laze toliko ljudi i izvora.
Pravio se nevjest. Ponavljao je da on ne zna ni za kakve nuspojave. Pitam ga koje cjepivo koristi.
Kaze ono sa R. Naravno. Pitam ima li americko cjepivo. Kaze nema, ali ako ja hocu narucit ce ga.
Inace deset minuta ranije u ordinaciju mu, usao je prelijep boxer, stariji ali vitalan.
Izasao je u crnoj vreci. Uspavao ga je. Bilo mi je mucno od svega. Sestra je ispostavila racun od 150 kn za usmrcivanje boxera.
Koje ruzno jutro.
Da. Nakon sto je moj zeljeni razgovor o cjepivu prerastao u njegovu lamentaciju o obrani sebe i zakona, ptiao me 'a sto sad hocete od cega da se cijepi'.
Zbunio me. Pa... rekoh, zar niste rekli od zaraznih bolesti? Kaze on: 'pa dobro, kako vi hocete.
Huh, pa zar nema nekog reda kako se mora pas cijepiti, a da nije protiv bjesnoce?
Cijepio ga je protiv zaraznih bolesti, a i mene je cijepio protiv vjere u njegovu ljudskost.
Eto. O cemu smo pricali? O hrani, da... Hvala ti za savjete. Smanjit cu mrkvu, a vidim da je i on prezirivo izvadi i ostavi van zdjelice.
PS Je li cijepivo ili cjepivo? Cijepljenje ili cjepljenje. Nevazno sad, cak mi se ne da ni provjeravati po bespucima interneta....