Ajme ljudi....
ona neka baba sa televizije koju secirate na posebnoj temi; na nju si se žalila da šta sve završava Klasičnu gimnaziju. Nije ona na trkeljanju, osobno, bar koliko znamo.
A braća kao braća i sestre, ne nužno muškarci.
Za bolje Trkeljanje!
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 809 times
- Been thanked: 1538 times
Elitizam nije zamišljen kao politika udruge, dapače. Članovi mogu biti različite dobi, spola, obrazovanja...
Potpisi su za budale.
- admin
- Grand Master of the Jedi Order
- Been thanked: 38 times
Dići ću temu da vidim ima li novih ideja o tome kako da ponovo aktiviram udrugu Jagor. Po mogućnosti, bez bavljenja trivijalnostima kao što su izgled stranice ili zakonske začkoljice. Sadržaj me zanima, a ne forma. Kako konkretno unaprijediti rad ovoga mjesta? 
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
Trenutačno samo gasim projekte. Ne tiče se to izravno Trkeljanja - premda je korisno bilo imati phpBB 3.3.3 na serveru, najnovija inačica radi prilično dobro, brža je od phpBB-a 3.2.11 - ali tiče se udruge, za koju poodavno nemam dovoljno vremena, energije, novca... Poduzeće me uništilo, ostao sam bez nade i planova. Forum će preživjeti, za njega nema brige, a ja se krpam s onim što imam. Treba mi više prostora i baza podataka, ne samo za članove Jagora nego i za ono što radim. Volim imati nekoliko probnih instalacija WordPressa i Joomle za iskušavanje njihova softvera i prezentaciju klijentima, zato rasterećujem ova dva SSD-a na koja sam spao. Imao sam ih četiri, lako se tada bilo razbacivati resursima.
Potpisi su za budale.
- admin
Članovi Jagora dobit će oblak u kojem će se nalaziti knjige, brošure, fotografije... koje ću periodično stavljati, ovisno o vremenu i prostoru na serveru. To je jedan od razloga zašto stalno spominjem resurse. Njih nikad dovoljno.
Nakon malo istraživanja utvrdio sam koji softver mogu iskoristiti za cloud. To su sve open source rješenja, dakle besplatne platforme:
1. ownCloud
2. ProjectSend
3. Nextcloud
4. Pydio
5. FileRun
6. OpenDocMan
7. SeedDMS.
Eh, sad - neke zahtijevaju instalaciju posebne aplikacije koja sinkronizira fajlove koje imate na računalu sa serverom (ownCloud, Nextcloud, Pydio), a neke ne (FileRun, OpenDocMan, SeedDMS), i to su one koje ću upotrijebiti za Jagor. Mislim da je čovjeku praktičnije logirati se na posebnu stranicu pa dići ono što želi nego čekati da mu se bekapira kompjutor pa onda dijeliti linkove. S tim je naravno povezan i problem privatnosti, koji ću ovako elegantno riješiti.
Nakon malo istraživanja utvrdio sam koji softver mogu iskoristiti za cloud. To su sve open source rješenja, dakle besplatne platforme:
1. ownCloud
2. ProjectSend
3. Nextcloud
4. Pydio
5. FileRun
6. OpenDocMan
7. SeedDMS.
Eh, sad - neke zahtijevaju instalaciju posebne aplikacije koja sinkronizira fajlove koje imate na računalu sa serverom (ownCloud, Nextcloud, Pydio), a neke ne (FileRun, OpenDocMan, SeedDMS), i to su one koje ću upotrijebiti za Jagor. Mislim da je čovjeku praktičnije logirati se na posebnu stranicu pa dići ono što želi nego čekati da mu se bekapira kompjutor pa onda dijeliti linkove. S tim je naravno povezan i problem privatnosti, koji ću ovako elegantno riješiti.
Stitch
- admin
Redom, OpenDocMan trenutačno sadržava dvije knjige prof. dr. Stjepana Damjanovića o staroslavenskom (općeslavenskom) jeziku, ali njih ne mogu linkati. Sustav je takav da korisnici moraju zatražiti pristup, a tek nakon administratorskog odobrenja mogu ući i skidati ili čitati dokumente. Možda ga iskoristim za manje stvari, prezentacije i slično. Brz je.
FileRun je prilično spor i troši mnogo procesorske snage (ubit će me hosting!), ali uz dosta muke progutao je 12 knjiga, najviše od svih.
ProjectSend, do kojega također ne možete sami doći - This server does not allow self registrations. If you need an account, please contact a server administrator. - ima divno sučelje i dva opsežna rječnika prof. dr. Željka Bujasa, hrvatsko-engleski i englesko-hrvatski. To su vrijedna izdanja koja se isplati skinuti.
Poddomena torrent.trkeljanje.com zafrkancija je, riječ je o drugoj vrsti softvera. Tek sam počeo, još nisam stigao osmisliti sustav. Bit će to najvjerojatnije oblak.jagor.hr.
I napokon, SeedDMS, posljednja platforma koju sam instalirao, izgleda dosta komplicirano, ne snalazim se baš najbolje u njoj. Sadržava samo Gramatiku hrvatskosrpskoga jezika (Brabec, Hraste, Živković; tzv. Zelena gramatika), poznatu i iznimno dobru knjigu koju svakako trebate imati. Nju mogu linkati iz sustava, što je super jer članovi dobivaju mogućnost čitanja putem preglednika, ali nije super činjenica da ih opet moram autorizirati, što se kod ovakvoga softvera izgleda ponavlja.
Redom, OpenDocMan trenutačno sadržava dvije knjige prof. dr. Stjepana Damjanovića o staroslavenskom (općeslavenskom) jeziku, ali njih ne mogu linkati. Sustav je takav da korisnici moraju zatražiti pristup, a tek nakon administratorskog odobrenja mogu ući i skidati ili čitati dokumente. Možda ga iskoristim za manje stvari, prezentacije i slično. Brz je.
FileRun je prilično spor i troši mnogo procesorske snage (ubit će me hosting!), ali uz dosta muke progutao je 12 knjiga, najviše od svih.
ProjectSend, do kojega također ne možete sami doći - This server does not allow self registrations. If you need an account, please contact a server administrator. - ima divno sučelje i dva opsežna rječnika prof. dr. Željka Bujasa, hrvatsko-engleski i englesko-hrvatski. To su vrijedna izdanja koja se isplati skinuti.
Poddomena torrent.trkeljanje.com zafrkancija je, riječ je o drugoj vrsti softvera. Tek sam počeo, još nisam stigao osmisliti sustav. Bit će to najvjerojatnije oblak.jagor.hr.
I napokon, SeedDMS, posljednja platforma koju sam instalirao, izgleda dosta komplicirano, ne snalazim se baš najbolje u njoj. Sadržava samo Gramatiku hrvatskosrpskoga jezika (Brabec, Hraste, Živković; tzv. Zelena gramatika), poznatu i iznimno dobru knjigu koju svakako trebate imati. Nju mogu linkati iz sustava, što je super jer članovi dobivaju mogućnost čitanja putem preglednika, ali nije super činjenica da ih opet moram autorizirati, što se kod ovakvoga softvera izgleda ponavlja.
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
Ako vam je forum od ponoći bio spor, to je stoga što sam server preopteretio premještanjem i pretumbavanjem jezikoslovnih direktorijâ. Imam toga previše, moje se elektroničke knjige mjere u desecima gigabajtâ, a prostor je ograničen. Za tu namjenu trebao bi mi VPS. 
Potpisi su za budale.
- admin
Pitao sam dolje moderatorsku ekipu, ali nitko ništa nije rekao. Hoćete li da chat stavim? 
To bi, čini mi se, barem nakratko forum moglo učiniti atraktivnijim, ali na duge staze vjerojatno bi bilo kontraproduktivno, jer bi se ljudi igrali s tim i posljedično još manje pisali nego sada. Što mislite?
To bi, čini mi se, barem nakratko forum moglo učiniti atraktivnijim, ali na duge staze vjerojatno bi bilo kontraproduktivno, jer bi se ljudi igrali s tim i posljedično još manje pisali nego sada. Što mislite?
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
Sudeći po interakciji, zalud je, ali ako koga zanimaju dokumenti udruge - statut i pristupnica - može ih skinuti (na hard-disk), pročitati, pa i dalje dijeliti, linkovi su otvoreni za javnost. Jasno, može se i učlaniti, dobiti pristup forumu, cloudu, oglasniku, uslugama koje nude članovi...
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Nadam se da će gospođa koja je maloprije pokucala na vrata foruma udruge doći barem ovamo. Tamo ne smije, jer nije članica Jagora. No trkeljašica može postati bez ikakvih uvjeta. Ne treba čak ni golišave fotke adminu u inboks slati. 
Potpisi su za budale.
- admin
Dvije sam instalacije obrisao (uz redirekciju na Trkeljanje), a dvije su ostale. Pravim reda na serverima. Nestat će ih još šest, sve napravljene u WordPressu, ponajviše zato što su Elegant Themes i Tesla Themes odustali od razvoja praktički svih predložaka. Imao sam doživotnu profi-licenciju za 170 njihovih tema koje sada štekaju jer ih ne ažuriraju paralelno s pluginima i platformom. Fućka se njima za korisnike kojima su obećavali brda i doline, bitno da su im uzeli lovu. Da sam u Americi, tužio bih obje firme, ali kako nisam, ne preostaje mi drugo nego maknuti sve bez čega se može. Dojadilo mi popravljati kvarove.admin wrote: ↑27 Apr 2021, 17:30(...) Redom, OpenDocMan trenutačno sadržava dvije knjige prof. dr. Stjepana Damjanovića o staroslavenskom (općeslavenskom) jeziku, ali njih ne mogu linkati. Sustav je takav da korisnici moraju zatražiti pristup, a tek nakon administratorskog odobrenja mogu ući i skidati ili čitati dokumente. Možda ga iskoristim za manje stvari, prezentacije i slično. Brz je.
(...) I napokon, SeedDMS, posljednja platforma koju sam instalirao, izgleda dosta komplicirano, ne snalazim se baš najbolje u njoj. Sadržava samo Gramatiku hrvatskosrpskoga jezika (Brabec, Hraste, Živković; tzv. Zelena gramatika), poznatu i iznimno dobru knjigu koju svakako trebate imati. Nju mogu linkati iz sustava, što je super jer članovi dobivaju mogućnost čitanja putem preglednika, ali nije super činjenica da ih opet moram autorizirati, što se kod ovakvoga softvera izgleda ponavlja.
Stitch
-
- Information
-