Hekatonhir » wrote: Još gore, ako se ne uključim - neću misliti da je dobro napravljeno.
Također za.
Hekatonhir » wrote: Još gore, ako se ne uključim - neću misliti da je dobro napravljeno.
Nije me nitko tražio, a vjerujem da bi država itekako tražila.Lord Byron » wrote: Kud žiro? Ne podliježe li sve što legne na žiro oporezivanju?
MastercardLord Byron » wrote: Osim toga, čovjeku treba kartica kojom će moći plaćati online (Amex, Visa ili tako nešto).
Financijski gledano, država "vidi" i koliko si dao uličnom sviraču.Hekatonhir » wrote:I zato država vodi evidenciju o uplatama na žiroračun, dočim su joj uplate na tekući "nevidljive", jer je osnovna pretpostavka da je porez već plaćen.
U pravu je. Porezna je nešto u zadnje vrijeme jako "gladna" pa bi bilo bolje izbjeći komplikacije.Hekatonhir » wrote:Čini mi se da je Lord u pravu, barem po onome što znam o bankama. Na iznose koji sjedaju na žiroračun, pa bili i od tate i mame - plaća se porez. Jer žiroračun i služi za uplate koje nisu oporezovane, po tome se razlikuje od tekućeg. I zato država vodi evidenciju o uplatama na žiroračun, dočim su joj uplate na tekući "nevidljive", jer je osnovna pretpostavka da je porez već plaćen.
Sve se svodi na jednostavnu rečenicu: ako te se iz nekog razloga dohvate, morat ćeš potrošiti vremena i energije za dokazivanje nečeg što si mogla izbjeći uplatama na tekući (prijateljeve uplate).Ashtaroth » wrote:No, u konačnici, mislim da se radi o iznosima, i o tome da jednostavno ima previše transakcija da bi imalo smisla hrpa restrikcija jer bi umrli u kontrolama
Može koštati onoliko koliko se skupi, vrlo je jednostavno.BoDerek » wrote:Znam to. Ali kolko će bit koristi od te neke cifrice. Odnosno, koliko čitavo reklamiranje može koštat??
"Korist" se nikad neće izmjeriti, iako ideja da tučemo svakog pridošlicu dok ne prizna gdje je i kako čuo za Trkeljanja nije bez stanovite privlačnosti.BoDerek » wrote:Znam to. Ali kolko će bit koristi od te neke cifrice. Odnosno, koliko čitavo reklamiranje može koštat??
Nećemo o ciframa ali PAZI - ako uplatiš preko 105 000 kuna imaj na umu da izlaziš iz anonimnosti jer moraš navesti ime i prezime uplatitelja!!!
Otvori novi račun. Tako će u budućnosti biti lakše polagati račune.Hekatonhir » wrote:Po svemu što sam pročitao, trebam dati broj tekućeg, je li tako?
Ili trebam otvoriti novi račun? Što na kraju?
Prvo provjeri da li sa svojim tekućim možeš platiti ono što već namjeravamo plaćati. Onaj Adnešto.Hekatonhir » wrote:Po svemu što sam pročitao, trebam dati broj tekućeg, je li tako?
Ili trebam otvoriti novi račun? Što na kraju?
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests