Reklamirati Trkeljanje?

Stare teme i začeci foruma
Nikolajevna

Post 07 Nov 2011, 18:50

Hekatonhir » wrote: Još gore, ako se ne uključim - neću misliti da je dobro napravljeno. :zubo:
:D

Također za.

Tea Tree

Post 07 Nov 2011, 18:53

Postoje tzv. prepaid kartice namijenjene upravo plaćanju internetom npr. u slučaju da netko ne radi preko PayPala iako je to rijetkost.

Obzirom na specifičnost situacije, ovakva kartica mi se čini najpraktičnijim rješenjem.
Znam sigurno da Hypo banka ima te kartice, ali vjerojatno i druge.

I da, naravno, podržavam prijedlog. :D
Ashtaroth

Post 07 Nov 2011, 18:57

Lord Byron » wrote: Kud žiro? Ne podliježe li sve što legne na žiro oporezivanju? :nezna:
Nije me nitko tražio, a vjerujem da bi država itekako tražila.
Uredno na žiro dobijam uplate od frendova za ovo ili ono, plus honorar (na koji se plaća porez prije uplate).

Frendica je pitala u banci da li joj osim žiro računa treba tekući da bi mogla plaćati svoje osobne stvari, pa su joj pojasnili da nema potrebe.
Sjećam se da su me davno upozoravali na to, kao što su me davno upozoravali i na to da u poziv na broj moram upisati broj računa na koji uplaćujem, a u broj računa da pišem račun banke, danas to ide da se direktno upisuje broj računa osobe kojoj želim pare uplatiti.

No, već godinama se igram s oba računa za privatne potrebe, i znam mnoge koji slično rade i nikad nikakvih problema niti pitanja.

Mislim da žiro služi tome da se na njega uplati sve što JE oporezovano, a nije plaća, koja ide na tekući. Možda se pamte druge stvari prilikom transakcije, znam da uplatu vidim preciznije kad dolazi na žiro - vidim i poziv na broj, dok uplatu na tekući ne mogu tako razlikovati.
Lord Byron » wrote: Osim toga, čovjeku treba kartica kojom će moći plaćati online (Amex, Visa ili tako nešto).
Mastercard :B

Anyway, PBZ žiro kartica je VISA, koja se može registrirati na paypalu. Nemam posebni mjesečni trošak za nju, imam održavanje računa po tekućem u kojeg se uračuna i pbz net usluga - 8 kn/mjesečno sve skupa.

Čula sam da ostale visa kartice za žiro račune (u drugim bankama) - ne rade na paypalu.

Ova moja je prošla i na Ebayu povodom dodatne registracije. Frendica s njom u hr kupuje online, kao s bilo kojom kreditnom karticom.
I da, imam 0 limit, dakle, ne mogu u minus.

Btw, PBZ žiro-visa je upravo visa electron :D
Lord Byron

Post 07 Nov 2011, 19:03

Nema pitanja za žiro, nego se žiro gleda kad/ako prijaviš godišnji prihod. Onda, ako se ne varam, treba dokazati da je za svaku uplatu plaćen i porez i prirez.

Svaki poslodavac koji ti plaća honorare mora ti po isteku godine dati potvrdu o ukupnim plaćanjima i o iznosu poreza i prireza.

To što nema pitanja, znači da nisu došli po tebe. Još :E. Ali, mislim da ti se može dogoditi da te pitaju za zdravlje zbog neprijavljivanja poreza.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 855 times
Been thanked: 1642 times
Post 07 Nov 2011, 19:15

Čini mi se da je Lord u pravu, barem po onome što znam o bankama. Na iznose koji sjedaju na žiroračun, pa bili i od tate i mame - plaća se porez. Jer žiroračun i služi za uplate koje nisu oporezovane, po tome se razlikuje od tekućeg. I zato država vodi evidenciju o uplatama na žiroračun, dočim su joj uplate na tekući "nevidljive", jer je osnovna pretpostavka da je porez već plaćen.
Potpisi su za budale.
Lord Byron

Post 07 Nov 2011, 19:23

Hekatonhir » wrote:I zato država vodi evidenciju o uplatama na žiroračun, dočim su joj uplate na tekući "nevidljive", jer je osnovna pretpostavka da je porez već plaćen.
Financijski gledano, država "vidi" i koliko si dao uličnom sviraču. :D

Radi se samo o različitom tretmanu uplaćenog novca.
Tea Tree

Post 07 Nov 2011, 19:24

Hekatonhir » wrote:Čini mi se da je Lord u pravu, barem po onome što znam o bankama. Na iznose koji sjedaju na žiroračun, pa bili i od tate i mame - plaća se porez. Jer žiroračun i služi za uplate koje nisu oporezovane, po tome se razlikuje od tekućeg. I zato država vodi evidenciju o uplatama na žiroračun, dočim su joj uplate na tekući "nevidljive", jer je osnovna pretpostavka da je porez već plaćen.
U pravu je. Porezna je nešto u zadnje vrijeme jako "gladna" pa bi bilo bolje izbjeći komplikacije.
Prepaid kartice (znam, ponavljam :D) su namijenjene tome.
Hypo ima Mastercard prepaid i radi s PayPalom, a i bez njega. :D
Lord Byron

Post 07 Nov 2011, 19:32

Dakle? Imamo li žrtvu? :ceka:

:D
schmokljan

Post 07 Nov 2011, 19:34

Postavljeno je pitanje u vezi žiro računa - jesu li sve uplate podložne oporezivanju.
Ashtaroth

Post 07 Nov 2011, 19:36

Koliko sam upravo kopala, Lord je u pravu, do na jedan detalj (koji nisam provjerila direktno u banci, a navodno i neke tete u bankama baš ne znaju što ih se pita).

Detalj kaže - moraš imati trag novca ako te se pita, pri čemu je obavezno imati trag para za uplatu veću od 105000 kn
Porez se plaća na razne oblike dohodaka.

Ako pare nisu dohotak (dakle, da je netko morao knjižiti sebi minus, te tražiti olakšice i slično) - onda (navodno) nikom ništa.

I taj 'ništa' uključuje i uplate samom sebi.

No, u konačnici, mislim da se radi o iznosima, i o tome da jednostavno ima previše transakcija da bi imalo smisla hrpa restrikcija jer bi umrli u kontrolama
Kao npr. nekoć - mogao si samo osobno uplatiti na svoj račun (ili poslodavac), nije ti nitko drugi mogao uplatiti, ili da se uplaćuje na tuđi račun tako da se uplati na račun banke, pa u poziv na broj upisuje broj računa kome idu pare, etc
Dolazi do izmjena, i činjenica je da sam se 'svađala' s bankarima prije koju godinu baš zbog uplate (račun u poziv na broj da/ne) jer 'to se tako radi', a ja tvrdim da rade oba načina. I rade oba načina. I zaključak je bio 'a, novo je'.
Pa i paypal je za isplate tek nedavno došao u HR, a dugo nije mogao doći jer je zabrana uplata nevlasniku ostala po deviznim računima.
Lord Byron

Post 07 Nov 2011, 19:41

Ashtaroth » wrote:No, u konačnici, mislim da se radi o iznosima, i o tome da jednostavno ima previše transakcija da bi imalo smisla hrpa restrikcija jer bi umrli u kontrolama
Sve se svodi na jednostavnu rečenicu: ako te se iz nekog razloga dohvate, morat ćeš potrošiti vremena i energije za dokazivanje nečeg što si mogla izbjeći uplatama na tekući (prijateljeve uplate).

Ne bi me čudilo da u takvoj situaciji iomaš problema dokazati da je prijateljeva uplata takve naravi da ne treba biti oporezovana.
schmokljan

Post 07 Nov 2011, 19:47

Dakle - rješenje je da se koristi tekući?
schmokljan

Post 08 Nov 2011, 12:35

Halo, Hekantohire, preuzimaš li ti ovo na sebe? Daj broj računa, dala mi žena džeparac za ovaj tjedan!
Beau

Post 08 Nov 2011, 12:39

Za.

Nego, okvirno me zanima, o kakvim ciframa je riječ? :hek:
aisling

Post 08 Nov 2011, 12:43

BoDerek » wrote:Za.

O ciframa je bolje ne pričati.

0,00 je sasvim prihvatljiv iznos, ajmo to tako reći. I svaki koji nije 0,00 isto tako.
Happy Easter!
Beau

Post 08 Nov 2011, 12:46

Znam to. Ali kolko će bit koristi od te neke cifrice. Odnosno, koliko čitavo reklamiranje može koštat??
schmokljan

Post 08 Nov 2011, 12:47

Pročitaj temu, poBogu, prije nego što postaviš pitanja na koja je već odgovoreno. :zubo:
Beau

Post 08 Nov 2011, 12:51

Lakše ti je bilo napisat to šta već piše, nego ovo šta si napisao :zubo:
aisling

Post 08 Nov 2011, 12:55

BoDerek » wrote:Znam to. Ali kolko će bit koristi od te neke cifrice. Odnosno, koliko čitavo reklamiranje može koštat??
Može koštati onoliko koliko se skupi, vrlo je jednostavno.

Neki minimum sam prilično uvjerena da bi se skupio, a maksimuma zapravo ni nema, ali opet nekako sam prilično sigurna da ga ne bi dostigli.

Koliko uložiš toliko će ti reklama biti 'jaka'. Ne razbijat glavu s ciframa, nema potrebe.
Happy Easter!
Lord Byron

Post 08 Nov 2011, 13:02

BoDerek » wrote:Znam to. Ali kolko će bit koristi od te neke cifrice. Odnosno, koliko čitavo reklamiranje može koštat??
"Korist" se nikad neće izmjeriti, iako ideja da tučemo svakog pridošlicu dok ne prizna gdje je i kako čuo za Trkeljanja nije bez stanovite privlačnosti. :D.

Ja na tu investiciju gledam kao na onaj novac koji svatko od nas povremeno doslovno "baci" zbog nekog, pa čak i kratkotrajnog, zadovoljstva. Meni bi, eto, bilo fora da se to ostvari, i za tu bih foru dao neke novce bez ikakvog razmišljanja o tome hoće li se ikad išta dogoditi.

Nema smisla da itko od nas nabacuje cifre koje je spreman investirati - to garantira osjećaj nelagode.
Nikolajevna

Post 08 Nov 2011, 16:16

BoDerek » wrote:Za.

Nećemo o ciframa ali PAZI - ako uplatiš preko 105 000 kuna imaj na umu da izlaziš iz anonimnosti jer moraš navesti ime i prezime uplatitelja!!!
Ne reci da nisi upozorena.
Lord Byron

Post 08 Nov 2011, 17:18

Nikolajevna » wrote: Ne reci da nisi upozorena.
Mda. Ja uplatim dvaput po 100.000 i zajebem sistem. :kava:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 855 times
Been thanked: 1642 times
Post 08 Nov 2011, 17:38

Po svemu što sam pročitao, trebam dati broj tekućeg, je li tako?

Ili trebam otvoriti novi račun? Što na kraju? :D
Potpisi su za budale.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 08 Nov 2011, 17:40

Hekatonhir » wrote:Po svemu što sam pročitao, trebam dati broj tekućeg, je li tako?

Otvori novi račun. Tako će u budućnosti biti lakše polagati račune.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
aisling

Post 08 Nov 2011, 17:40

Hekatonhir » wrote:Po svemu što sam pročitao, trebam dati broj tekućeg, je li tako?

Prvo provjeri da li sa svojim tekućim možeš platiti ono što već namjeravamo plaćati. Onaj Adnešto.
Happy Easter!
  • Information