Reklamirati Trkeljanje?

Stare teme i začeci foruma
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 855 times
Been thanked: 1642 times
Post 09 Mar 2012, 12:19

Ovako, kampanja završava u subotu ili nedjelju. Ovisno o tome kad ću iz Zagreba. Prešli smo pet tisuća klikova, za što nam je ukupno trebalo gotovo dvije tisuće kuna. CTR iznosi oko tri posto, što znači da smo na svakih stotinu pojavljivanja dobili tri klika na oglas. I to je odlično.

Ono što nije odlično jest odaziv odnosno registracija. Od 24. studenog prošle godine nismo dobili očekivani broj novih članova. Zašto, ostaje otvoreno pitanje. Je li posrijedi tematska nezanimljivost ili vizualna neatraktivnost, ne znam. Ali Analytics kaže da nam je dramatično i drastično pao posjet - prosjek sada iznosi od 480 do 600 "unique usera" dnevno.

Potpisi su za budale.
vrrrlet

Post 09 Mar 2012, 12:57

Kad ove alapače uopće ne stavljaju svoje gole slike, samo melju.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Aurora

Post 11 Mar 2012, 20:55

Stitch » wrote:Od 24. studenog prošle godine nismo dobili očekivani broj novih članova. Zašto, ostaje otvoreno pitanje. Je li posrijedi tematska nezanimljivost ili vizualna neatraktivnost, ne znam. Ali Analytics kaže da nam je dramatično i drastično pao posjet - prosjek sada iznosi od 480 do 600 "unique usera" dnevno.
Zato što se ovdje chat-a, ne raspravlja. Kuži se da se ovdje si poznaju. Pridošlice osjećaju da ovdje za njih nema mjesta. My humble opinion.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
Aurora

Post 12 Mar 2012, 17:00

Sada bi ste trebali dobiti više aktivnih članova. Jedan novi član u svom potpisu ima krepao mi je forum.hr/ nešto slično, pa je došao ovdje.

Ovo je dobro vrijeme za malu reklamu. Da pošaljemo pozivnicu-mail na sve registrirane korisnike? Možda dođu.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 12 Mar 2012, 18:15

Čije registrirane korisnike, naše ili forumhaerove?
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Aurora

Post 12 Mar 2012, 18:19

ElliQuinn » wrote:Čije registrirane korisnike, naše ili forumhaerove?
Naše. Ima ih dosta s haera, ako primaju email u svoj privatni/internetski inbox vrlo vjerojatno je da neki dođu.
Tea Tree

Post 12 Mar 2012, 18:57

Samo da pitam jesam li sve dobro shvatila: ideja je da registriranim, dakle postojećim, korisnicima pošaljemo email da dođu na forum na kojem su već registrirani? :misli:

Ako sam dobro shvatila ideju, onda ništa ne kužim. :ne zna:
Aurora

Post 12 Mar 2012, 19:04

Tea Tree » wrote:Samo da pitam jesam li sve dobro shvatila: ideja je da registriranim, dakle postojećim, korisnicima pošaljemo email da dođu na forum na kojem su već registrirani? :misli:

Ako sam dobro shvatila ideju, onda ništa ne kužim. :ne zna:
Ono što nije odlično jest odaziv odnosno registracija. Koliko sam mogao procijeniti, od 24. studenog prošle godine nismo dobili očekivani broj novih članova. Zašto, ostaje otvoreno pitanje. Je li posrijedi tematska nezanimljivost ili vizualna neatraktivnost, ne znam. Ali Analytics kaže da nam je dramatično i drastično pao posjet - prosjek sada iznosi od 480 do 600 "unique usera" dnevno.
Imamo 310 članova, a koliko ih piše na trkeljanju? 30?

Inače, ako saznaš način kako privuči neke registrirane f-haer forumaše koji nisu registrirani kod nas i zaobići virus, samo predloži.
Tea Tree

Post 12 Mar 2012, 19:14

Aurora » wrote: Imamo 310 članova, a koliko ih piše na trkeljanju? 30?
Pa znaju da su registrirani. Misliš da bih ih trebalo podsjetiti? :misli:
Inače, ako saznaš način kako privuči neke registrirane f-haer forumaše koji nisu registrirani kod nas i zaobići virus, samo predloži.
Joooj, slaba sam ja s tim stvarima, reklamiranje i to.
Ali, ako ti znaš neki način nakon što se na f.hr riješe virusa, znaš što ti je činiti. :zubo:
Ili, ako si ga znala prije nego što ih je napao virus. :D
Aurora

Post 12 Mar 2012, 19:21

Tea Tree » wrote: Pa znaju da su registrirani. Misliš da bih ih trebalo podsjetiti? :misli:

Joooj, slaba sam ja s tim stvarima, reklamiranje i to.
Ali, ako ti znaš neki način nakon što se na f.hr riješe virusa, znaš što ti je činiti. :zubo:
Ili, ako si ga znala prije nego što ih je napao virus. :D
1) Da treba ih se podsjetiti.

2) Ni ja ne znam način, ali ne pokušavam sabotirati jedan od rijetkih koji može biti aktivan i (možda) probitačan.
Stitch
Head Honcho
Post 13 Mar 2012, 06:19

Slanje pozivnice imalo bi smisla samo uz neke promjene. Recimo, da se organizira nagradna igra ili štogod slično. Imao sam u planu jednu, frend je napravio odličnu majicu koju sam htio darovati forumašima koji dovedu najviše novih članova. No od toga sam s promjenom vlasništva odustao. Nije moja briga, jednostavno.
Potpisi su za budale.
Stitch
Head Honcho
Post 16 Mar 2012, 00:35

Eh da, tu je bitno da sve ne nalikuje na igre na sreću. Posjetitelji se moraju potruditi, zato bih sve organizirao poput kviza, da moraju odgovoriti na neko pitanje. U suprotnom, počinju pravni problemi jer država ne voli da joj netko dira u džep. :D
Potpisi su za budale.
Aurora

Post 30 Mar 2012, 16:59

Što je s reklamom?
Stitch
Head Honcho
Post 31 Mar 2012, 00:44

Kojom reklamom? Ako misliš na kampanju, posljednje prikazivanje i posljednji klik imali smo 12. ožujka. Prema AdWordsovoj statistici, 5121., a prema Analyticsovoj 5498. - ta se razlika pojavljivala i prije, a razloge joj još nisam uspio utvrditi. Bilo kako bilo, 5100 ljudi ili 5500 ljudi - smiješno ih se malo registriralo.

Kompletan će mi račun Google ispostaviti za tjedan dana, no po ovome što imam sada, recimo da smo potrošili oko 2100 kuna, u što su uračunane i provizije, a ne samo oglašavanje. Banka nam je uzela 50 a Google 30 kuna. Tužiti se možemo upravi vodovoda, jednostavno tako stoje stvari.
Potpisi su za budale.
Aurora

Post 31 Mar 2012, 11:02

Šteta.

Savjetujem da se naziv trkeljanja promjeni u nešto slično nazivu fhr-u. Ako ui googlu budemo odmah ispod fhr-a možda dobijemo dio njihovih korisnika.
Stitch
Head Honcho
Post 31 Mar 2012, 11:38

O tvom sam se savjetu očitovao na drugoj temi. Pročitaj taj post. ;)
Potpisi su za budale.
  • Information