Tko ne guta, dobit će ječmenac!

Stare teme i začeci foruma
Tea Tree

Post 07 Jan 2013, 16:08

..a unda » wrote:
ipak, ne bi trebalo puno brinut, jer ukratko..kod nas kava ne valja. od kave, vrste, mljevenosti, pa do pripreme, ao posluzivanju da i ne govorim.
Nemoj griješit dušu. :mudri:
Ima odličnih kava. :madkava: Ima naravno i one vode u kojoj su crnci prali noge.

Odlična kava je npr. u Kolažu, illy kava. Aj probaj pa reci da ne valja. Aj!
...a jedino sam u tim primorjima, kvarnerima i istrama primijetio da se prilikom usluge koristilo pravilo desne drske s pamcenjem iznimaka. :D
Kao da sam negdje čula za ovo pravilo, ali ne znam što bi to bilo. :misli:

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 07 Jan 2013, 16:14

Tea Tree » wrote: Kao da sam negdje čula za ovo pravilo, ali ne znam što bi to bilo. :misli:
To bi značilo da drška ne smije biti s lijeve strane :kava:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Tea Tree

Post 07 Jan 2013, 16:16

Euklid » wrote: To bi značilo da drška ne smije biti s lijeve strane :kava:
Što ne bi smjela? :misli:
Edit: aj sad reci zato što je takvo pravilo. :D
Euklid
old school

Post 07 Jan 2013, 16:19

Tea Tree » wrote: Što ne bi smjela? :misli:
Naravno da smije.

Ako konobar poslužuje po pravilu lijeve ruke ;)
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 07 Jan 2013, 16:23

Tea Tree » wrote: Nemoj griješit dušu. :mudri:
Ima odličnih kava. :madkava: Ima naravno i one vode u kojoj su crnci prali noge.

Odlična kava je npr. u Kolažu, illy kava. Aj probaj pa reci da ne valja. Aj!

Kao da sam negdje čula za ovo pravilo, ali ne znam što bi to bilo. :misli:
ma, sad ce svako rec svoj kafic da mu je odlicna kava. :D ili..jel to ono s onim dozama, patronama? :zubo:
ma koliko se sjecam, ajd nije to tako lose, ali ili je kava za zagrepcane, ne znam di ima u splitu ili. tu je vise marketinga nego kave. garantiram ti da se ili kava najprije kupovala u gracu. :D

necu probat, jer ne pijem kavu i onda..jos u zagreb da idem degustirat esprese? :facepalm:
ali, jos uvijek mogu po mirisu i izgledu osjetit kako ko radi kakvu kavu. ima negdje, ima (iako bi trebalo bit svugdje), postoje mjesta koja rade dobru kavu..i cini mi se da sam jednom narucio kavu i samo sam je gledao i mirisao..ok, na jezik samo kusao..jest, bilo je malo cudno, malo su me cudno gledali, ali kad sam osjetio da je konobaru neugodno, objasnio sam mu. bio je jako zadovoljan kad sam mu rekao da odavno nisam..ok, ne mogu rec pio, ali vidio tako dobru kavu. :D

desna drska je kad salica posluzena tako da joj je rucica na desnoj strani..gosta, korisnika, konzumenta..salica spremna za prihvacaj bez da se puno vrti, namjesta, okrece.. :D
Beau

Post 08 Jan 2013, 09:18

..a unda » wrote: ali, jos uvijek mogu po mirisu i izgledu osjetit kako ko radi kakvu kavu.
Aha, ponekad čim ju vidiš i onjušiš znaš da će bit ogavna, i bude takva. :D Kad se sjetim svih onih kava po ličkim birtijama na staroj cesti za Dalmaciju :rofl: Al svejedno ih je veći gušt pit nego ove po pumpama, ma kolko bolje bile.

Moram reć da ne obraćam pažnju na marku kave koju mi poslužuju u birtijama, ali kad se iznenadim kako je fina, to obično bude Franck.
I, da, volim da je s hladnim mlijekom :raspa:

Inače, meni su jako fini i oni bućkuriši iz automatskih aparata. :lux:
A najdraža od svih mi je turska bez mlijeka :cerek:
karambol

Post 08 Jan 2013, 09:56

Morti, gdje je brodovlje? Vidjeh jedan...jedan brod...
Euklid
old school

Post 08 Jan 2013, 09:56

BoDerek wrote: Aha, ponekad čim ju vidiš i onjušiš znaš da će bit ogavna, i bude takva. :D Kad se sjetim svih onih kava po ličkim birtijama na staroj cesti za Dalmaciju :rofl: Al svejedno ih je veći gušt pit nego ove po pumpama, ma kolko bolje bile.

:cerek:
Uvjeren sam da su mi jednom davno kad sam u Josipdolu narucio kavu s mlijekom,
mlijeko natocili direktno iz krave...
Beau

Post 08 Jan 2013, 10:02

Euklid » wrote: Uvjeren sam da su mi jednom davno kad sam u Josipdolu narucio kavu s mlijekom,
mlijeko natocili direktno iz krave...
:rofl:
Eh, još da su ti dali da ju sam i pomuzeš, di bi ti bio kraj :o
Euklid
old school

Post 08 Jan 2013, 10:14

U tom slucaju bismo mogli govorit o posebnoj turistickoj atrakciji koja se dodatno naplacuje :rofl:
Beau

Post 08 Jan 2013, 10:23

A koja bi tek turistička atrakcija bila da možeš naručit i kavu s majčinim mlijekom :rofl: Žene majke, jel...
Morticia

Post 08 Jan 2013, 10:23

karambol » wrote:Morti, gdje je brodovlje? Vidjeh jedan...jedan brod...
Svud oko nas. :unda:

OT- ja uopće ne volim kavu. :o
Popijem samo prvu jutarnju, da oživim, i to na silu. :mama:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Beau

Post 08 Jan 2013, 10:26

Morticia » wrote:
Svud oko nas. :unda:

OT- ja uopće ne volim kavu. :o
Popijem samo prvu jutarnju, da oživim, i to na silu. :mama:
Nikad neću shvatiti pušače koji ne piju kave. Kak jebemti?
Prvu jutarnju pa na silu... :tuzni:
Morticia

Post 08 Jan 2013, 10:27

BoDerek » wrote: Nikad neću shvatiti pušače koji ne piju kave. Kak jebemti?
Kako to misliš? :o :rofl:
Uz tu prvu jutarnju skurim dvije, ostale dvije do tri tog dana popušim uz sok ili alkohol, jednu obavezno nakon ručka. :zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Euklid
old school

Post 08 Jan 2013, 10:28

BoDerek » wrote:A koja bi tek turistička atrakcija bila da možeš naručit i kavu s majčinim mlijekom :rofl: Žene majke, jel...
:rofl: :rofl:
Tek sad uviđam koliko su naši ugostitelji neinventivni...
Beau

Post 08 Jan 2013, 10:30

Morticia » wrote:
Kako to misliš? :o :rofl:
Uz tu prvu jutarnju skurim dvije, ostale dvije do tri tog dana popušim uz sok ili alkohol, jednu obavezno nakon ručka. :zubo:
Pa dobro, ali zašto ne uživaš u toj provj kavi s dvije pljuge???
Neoprostivo!!
I ja skurim dvije uz prvu :D
Morticia

Post 08 Jan 2013, 10:31

Ma u principu uživam, jako, navikla sam se. :zubo:
Al' da bi mi po okusu više pasao čaj, bi.
Beau

Post 08 Jan 2013, 10:33

Morticia » wrote:Ma u principu uživam, jako, navikla sam se. :zubo:
Al' da bi mi po okusu više pasao čaj, bi.
Dobro ajde, ovo sad već bolje zvuči :top:
Morticia

Post 08 Jan 2013, 10:40

:rofl:

Image

:o
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2013, 10:42

BoDerek » wrote: Nikad neću shvatiti pušače koji ne piju kave. Kak jebemti?
nije da zelim bit hvacen, meni su malo..necu rec smijesni, ali mi je malo djetinjasto da se uz kavu obavezno mora zapalit ili ono..moram pit kavu jer mi je nizak tlak. :zubo:

ok, kao ritual, recimo da razumijem, ako je kava i cigareta nekom referentna neka tocka..ne znam, nekog identiteta, realiteta, neka rutina (ima cini mi se dosta u tome virtualnosti, poput ove forumske, fejspukovske, itd) kojom zelimo sebi reci..sve je u redu, neko malo nase zadovoljstvo ili opustanje uz kojeg se mozemo koncentrirat ili se ujutro pripremit, tj poslozit sve sto nas ceka taj dan, ali..kud bas kava i cigareta? i to onda jos u tolikoj mjeri, sto se masovnosti tice, da je to kultura, a opet kad to gledam kroz tu neku kulturolosku prizmu, onda mi taj rital izgleda kao odgadjanje neceg, kao da se ne zelimo s necim suocit.

a o niskom tlaku da i ne govorim. popit kavu za niski tlak mi je isto kao pojest odjednom citavu cokoladu jer ti je nizak secer. :D

mislim, simpaticna mi je ta svetost kave i cigarete, ali malo mi je ono.. :giggle: :D
Eks

Post 08 Jan 2013, 10:43

Unda, što misliš o nescafeu?

Sad pijem 3u1, nakon sto godina. Jel to makjato, mali, veliki, nevaljali... :kokice:
Beau

Post 08 Jan 2013, 10:45

Morti, tako je, ni kod mene nema priče prije prve kave.

Unda, ma nije zbog tlaka ili bilo čega. Nego, ja ne merem pušit bez da pijuckam nešto. Alkohol ne volim, sokiće također, pa mi jedino preostaje kava. I paše mi ta gorčina uz duvan, šta ne? :ne zna:
Eks

Post 08 Jan 2013, 10:46

Kava i cigareta, uf, kad se sjetim svojih poročnih dana. :cerek: Capuccino i cigareta, još po mogućnosti negdje u kafiću uz more, pa onaj osjećaj kad otpuhnem prvi dim... jepte se svi sad. :gaah: :rofl:
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2013, 10:51

ex anais » wrote:Unda, što misliš o nescafeu?

Sad pijem 3u1, nakon sto godina. Jel to makjato, mali, veliki, nevaljali... :kokice:
3 u 1..jel to onaj kapucino u kesici? :D

ne znam, ne mislim nista. to je bitka s vremenom, sve nesto instant. malo sam toga pio.

ma uopce, nisam nikakav kavoman. da sam mala sirena, najlakse bi mi se bilo odrec kave..ma sta najlakse, ono, oma nama.. :D

s druge strane, na neki nacin zavidim onima koji mogu strusit dnevno pet sest espresa, tj ima onih za koje mi se cini da ih kava smiruje. da ja sad popijem jednu kavu, mogla bi mi posluzit samo zato da u trku dodjem do hitne..:zubo: :D
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2013, 10:55

BoDerek » wrote:Morti, tako je, ni kod mene nema priče prije prve kave.

Unda, ma nije zbog tlaka ili bilo čega. Nego, ja ne merem pušit bez da pijuckam nešto. Alkohol ne volim, sokiće također, pa mi jedino preostaje kava. I paše mi ta gorčina uz duvan, šta ne? :ne zna:
o cigaretama necu puno. od cigarete ne postoji vece i kretenskije pizdarije koju je homo sapiens izumio. :D

mislim, mozes, mozes ti pusit bez da pijes nesto, ali neces. :D
  • Information