Pa u čekaj, to nije tvoja država, tvoja država je Njemačka a nas Hrvate iz Hrvatske koji su tu rođeni i koji živimo cijeli život ostavi na miru. Pa jel ti znaš kako je ovdje bilo prije par godina?Pješčana » wrote:jel ti to mene tjeraš iz moje države?
Di si ti tada bila? U minhenu si uživala u blagodatima Europe i čari kapitalizma.
Vidiš, i tako se ti ponašaš prema BiH Hrvatima.
skinhead_ » wrote:Pa upravo sam taj argument htio i reći. U Ustavu RH (dakle ustav koji ti i ja moramo poštivati) piše da je RH nacionalna država Hrvata. A što su drugo Bh Hrvati nego Hrvati? Dakle de iure to je isto njihova država. I da borili su se za nas, mogli su lijepo reći ko jebe Hrvatsku i amen. Sjeti se samo pola repezentacije (da nema njih Hrvatska bi bila drugorazredna momčad), Branka Šimića i ostalih.
Nadalje, hercegovački Hrvati nisu jedini BH Hrvati, i ovo kaj si napisala su stereotipovi. Tim više je licemjerno što bi se napadalo nekog da kaže da su svi Židovi lopovi a s druge strane nije kada se kaže da Hercegovci lopovi.
U Ustavu ti je Hrvatska definirana kao "nacionalna država Hrvata", u to ti spadaju svi koji se tako osjećaju. pravno gledajući to se odnosi i na BiH Hrvate. Netko je još ovdje rekao da Hr ima obvezu pomagati im.Pješčana wrote:tko je rekao da su Hercegovci lopovi?
išla sam sad pogledati ustav, i nisam našla poseban disklejmer za BIH Hrvate da su po ičemu posebniji od ostalih Hrvata/ od ostalih državljana Republike Hrvatske niti išta slično. dapače, mislim da si zaboravio spomenuti dosta bitan faktor za jednu državu,a to su njene granice. tako da zaista ne bih tako ležerno pisala da je to ista država. što to uopće znači? da su bosanskohercegovačka područja gdje žive državljani BIH a koji su Hrvati u biti hrvatski teritorij?
zanimljivo