Ne možeš uopće ne razmišljati.
Dotad, baviš se drugim stvarima. Svime što te veseli i što liječi duh.
robot jura wrote:
Pa zaokupiš ga nekom sasvim blesavom aktivnošću.
Ja na primjer gledam britanske period drame. Ne kažem da će tebi pomoć, ali sigurna sam da tamo negdje ima nečeg za tebe.
Sve to može skrenuti pažnju, donekle potisnuti, ali osjećaj je i dalje tu, samo povremeno manje intenzivan. I to je nešto, naravno, s vremenom taj intezitet nastavi opadati.
aisling wrote:
... ne možeš u svakom trenutku i svima dati ono što trebaju. Ne možeš nekome dati nešto što je trebao primiti od nekog drugog možda. radi toga se tvoje davanje (

) može činiti slabim i nedovoljnim, ali nije uvijek radi to radi tebe.
A što s onim što jesam ja trebala dati, što sam i mogla dati, ali nisam prepoznala u tom trenu? Ok, nisam, life goes on, pitam se kako živjeti s tim dok ne prođe.
Skrenuti misli, racionalizirati, oprostiti si... kako?
aisling wrote:I samo za kraj, Nico, stvarno se trebaš sramiti i kriviti. Nikako da dođe taj mir u svijetu, a znam da možeš zamahnut čarobnim štapićem, samo si lijena.
Ja već dugo govorim da sam lijenčina, samo mi nitko ne vjeruje.
Hekatonhir wrote:Osjećaj krivnje često je stvar ega. Da, ega. Ljudi nikako da shvate da nisu bogovi. Da ne mogu baš sve ispraviti i popraviti. Da nikoga ne mogu promijeniti ako on to sam ne želi.
Dakle, previše sam egoistična? O tome bi se dalo razmišljati...
I takvo je razmišljanje štetno. Plemenito ali štetno. Em gube vrijeme i energiju, em si na pleća svaljuju pretežak teret. Ljudski je odjebati koga, također. Ne zamarati se pizdarijama, vlastita zdravlja radi. Napravi što možeš, a ako to nije dovoljno - jebiga.
Prihvatiti vlastite mane i ne opterećivati se njima. Hm, to bi bilo u redu kad nam one ne bi smetale. Ali ne opteretiti sebe nerealnim očekivanjima koja nismo u stanju ispuniti, ne zato jer nismo dovoljno dobri nego zato jer nije na nama da to činimo?
Ok. Što s onim što jest na nama, što smo mogli i trebali, a nismo? Nismo zbog vlastite nesposobnosti osvješćivanja svojih krivih poteza koja nam je došla kao sol na ranu jednom kad smo shvatili da nije kriv (samo) netko drugi, već smo mi bili ti u čijim rukama su (također) bili konci. Ne možemo više ništa popraviti, promijenilo se puno toga i zapravo, možda, ni ne želimo biti na drugom mjestu gdje bismo možda bili, ali znamo da smo fulali. A idući put kad fulamo možda budemo jakojako željeli biti na tom drugom mjestu. I kako se sad hrabro upustiti u nešto novo znajući da fulavamo nesvjesno?