Priče s plavog kauča

Blago onom tko rano poludi
Morticia

Post 17 Apr 2012, 15:52

ombia » wrote:
Ne saljete skolskom psihologu djecu s nekim upadljivim ponasanjem, sklonu konfliktima i slicno.
Barem je tako bilo kad sam ja isla u skolu.
Sto danas radite s takvom djecom? Kako im pomazete? :ne zna:

Ovo zadnje, nisam ni ja ali takva argumentacija i nije nesto.
Pretpostavljam da šalju i da im, po njezinom, taj psiholog uopće ne pomaže.
Što je sasvim normalno.
Ne možeš ti pomoći klincu kojeg ti netko pošalje dva puta godišnje, nakon što je već napravio neko sranje, a kući ga starci lemaju i tjeraju da liže oltare.

Jbga, to je k'o da onkolog pokušava spasiti nekog tko boluje od raka na plućima, a doma mu umjesto tableta za kemo daju aspirine i tjeraju ga da puši dvije kutije cigareta dnevno. :ne zna:

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 17 Apr 2012, 15:53

ex anais » wrote:
Zašto trgovina, otkud ti pomisao na trgovinu, što te asociralo? Pričaj nam o tome. :)
asocirao me jedan post na forumu..turkce ahalabahala.org :facepalm:

aj pls, nemoj sad opet ponavljat kao svoje ono sto sam ja rekao, misleci da sam zaboravio sto sam rekao nakon dva posta. :zubo:
Eks

Post 17 Apr 2012, 15:54

Nisu svi psiholozi psihoterapeuti. Ne znam što bi školski psiholog mogao napraviti s djetetom osim uputiti ga kolegi na terapiju ili ga sam primati više puta od informativnog razgovora.
Međutim, to što školski psiholozi uglavnom imaju fikus ulogu ne znači da su svi psiholozi beskorisni. Mislim, znamo da ni liječnici nisu svakom pomogli, zašto očekujemo od psihologa i psihijatara da budu svemoćni?
Silajn

Post 17 Apr 2012, 15:54

Školska psihologinja, bolesno smeće, mi je brata proglasila djetetom s posebnim potrebama i nesposobnim za praćenje nastave zato jer je iz obitelji razvedenih roditelja :zubo: U to vrijeme su mi roditelji bili već dugo rastavljeni, ja sam bila odlikaš, a i buraz do preseljenja u tu školu. Jedva je poslije srednju završio, a prirodno je bistriji od mene. Zapravo mami predbacujem što ga odmah nije premjestila.
Morticia

Post 17 Apr 2012, 15:56

A u čemu je ustvari bio problem s bratom da je jedva završio osnovnu i srednju?
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Almost Rosey

Post 17 Apr 2012, 15:57

Silajn » wrote:djetetom s posebnim potrebama
Osip dobiem na ovu formulaciju :visi:
Žao mi je što imaš takvo iskustvo.
..a unda
Undaminator

Post 17 Apr 2012, 15:57

ombia » wrote:
Gdje? U teoriji ili praksi?
Dapace u knjizarama nabases i slijep na stalno nova izdanja kritike njegovo lika i djela.
Pravi melem za oci.
sta ja znam sta je zizek. jel to teorija ili praksa? :D

neki se nadaju da ce metrije i statistika ubit napokon frojda. oce. kada to bude bilo, onda ce kompjuter psihoanalizirat kompjuter, ljudi vise nece bit. :raspa:
Silajn

Post 17 Apr 2012, 16:01

Morticia » wrote:A u čemu je ustvari bio problem s bratom da je jedva završio osnovnu i srednju?
Na polugodištu (njegov peti ili šesti razred) smo se preselili, u tome je bio problem. Došao je u novu školu, vesel, otvoren, s dobrim ocjenama, a razrednica i gorespomenuta su ga uspjele satrat do kraja godine. Etiketiran je kao problematičan i s poteškoćama u učenju. Službeno, u nekim njihovim zapisnicima, a često i na nastavi. Meni malo pozli kad se toga sjetim, a saznala sam kasnije.
Posljedica je bila da je počeo bježat iz škole i da nije htio učit ništa.

Edit: selili smo se iz kvarta u kvart, par blokova razlike je bilo među školama, da ne bi mislili da je bio neki kulturni šok :D :D
..a unda
Undaminator

Post 17 Apr 2012, 16:02

..skole su inace sasvim solidno zlo. pruski atavizam opsesije za sistematizacijom, egzercirom i pripadajucem prilagodjavanju. :zubo:
Morticia

Post 17 Apr 2012, 16:04

O jbte.
Pa čekaj, zašto je on uopće išao kod psihologice ako je sve bilo ok? :confused:
Razrednica ga je tek tako poslala, ničim izazvana?

Inače, moja sestra je sa 15 godina završila kod jednog riječkog psihijatra, naširoko poznatog po USPJEŠNOM radu s mladima, kojem je nekoliko godina kasnije suđeno za višestruko zavođenje i zlostavljanje maloljetnih pacijentica.
E, od toga ti stvarno dođe da plačeš.
Srećom, išla je kod njega svega par puta, a i valjda je prema njoj imao "obzira" obzirom da je došla po preporuci tamo.
Silajn

Post 17 Apr 2012, 16:06

Morticia » wrote:O jbte.
Pa čekaj, zašto je on uopće išao kod psihologice ako je sve bilo ok? :confused:
Razrednica ga je tek tako poslala, ničim izazvana?

Pa ne bih rekla da nije bila ničim izazvana, ipak je bio dijete rasvedenih roditelja :serek: :gaah:
Morticia

Post 17 Apr 2012, 16:07

Silajn » wrote:

Pa ne bih rekla da nije bila ničim izazvana, ipak je bio dijete rasvedenih roditelja :serek: :gaah:
I samo zato, to joj je bila jedina indikacija za poslati ga psihologu?
Kravetina. :flop:
Eks

Post 17 Apr 2012, 16:08

Silajn » wrote:

Ja sam isto pa me nikad nitko nije poslao psihologu zbog toga. :ne zna: Zbilja čudno. Pa zašto su roditelji dozvolili da ga se povlači cijelu godinu?
vrrrlet

Post 17 Apr 2012, 16:13

Almost Rosey » wrote:Istina je da se školski psiholozi većinom bave birokratskim poslovima, papirologijom.

Eh i da, jedan disklejmer - Rosey je kurac od ofce, da izvinete, a ne psiholog :kava: hoću reć, učim jošte škole :)
Između psihologa s celulitom i onog bez celulita biram drugog, tako da si što se mene tiče svakim danom sve lošiji psiholog. Iako si čini se puno bolji psiholog od ovih s diplomama i godinama staža, pogotovo ako ne ličiš na prometnu nesreću.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Silajn

Post 17 Apr 2012, 16:15

ex anais » wrote:
Ja sam isto pa me nikad nitko nije poslao psihologu zbog toga. :ne zna: Zbilja čudno. Pa zašto su roditelji dozvolili da ga se povlači cijelu godinu?
Mama nije odmah skužila što rade, tate više nije bilo. E sad, kak nije skužila, ne znam. On se baš jako promijenio tad, valjda je to pripisivala pubertetu, a imala je i svojih problema. I nije cijela godina u pitanju, par mjeseci, jedno polugodište. Na kojem je on imao svoje prve jedinice + uvjerenje da nije sposoban savladati gradivo. I to je ostalo.
ombia

Post 17 Apr 2012, 16:15

ex anais » wrote:Nisu svi psiholozi psihoterapeuti. Ne znam što bi školski psiholog mogao napraviti s djetetom osim uputiti ga kolegi na terapiju ili ga sam primati više puta od informativnog razgovora.
Međutim, to što školski psiholozi uglavnom imaju fikus ulogu ne znači da su svi psiholozi beskorisni. Mislim, znamo da ni liječnici nisu svakom pomogli, zašto očekujemo od psihologa i psihijatara da budu svemoćni?
Pa zasto se onda uopce to radno mjesto zove psiholog, pedagog sto li a ne uprava? Ili ne znam sekretarijat? :ne zna:
Imali smo (davno jel) u razredu curu u osnovnoj koja se pokusala ubiti. Duga i tuzna prica. Uglavnom isla je skolskom psihologu na razgovore do kraja sk. godine. :ne zna: Dobrovoljno.
I roditelji su par puta isli na razgovor. Jel sta pomoglo ne znam.

A ovo drugo. Da fascinantno. Ono unakazi me frizer pa ne odustanem do kraja zivota od frizera.
Školska psihologinja, bolesno smeće, mi je brata proglasila djetetom s posebnim potrebama i nesposobnim za praćenje nastave zato jer je iz obitelji razvedenih roditelja
Odakle joj ovlasti, kad gore pise da imaju uglavnom birokratsku ulogu?

Ozbiljno, sto da prosvjetni radnik uopce napravi ako uoci dijete s problemom? Socijalna sluzba? :ne zna:
sta ja znam sta je zizek. jel to teorija ili praksa
Sta i ja znam sta je zizek. :zubo:
Eks

Post 17 Apr 2012, 16:19

Ta cura je išla cijele godine. To je ok. Ja se, recimo, ne sjećam da je itko u mom razredu išao psihologu, nego eventualno ako nešto zajebe pedagogu. No, mislim da je jedan informativni razgovor neće napraviti ništa, ako se radi o problematičnom djetetu i ako ga starci doma tlače.
ali

Post 17 Apr 2012, 16:26

..a unda » wrote: ili jesmo?
dakle, ti ne znas nijednog te profesije i tog opredjeljenja? ja isto nisam cuo. pa, zar ne postoje? :confused:
Pa ima na Fhr jedan. Psihoterapeut je, a da li je i psihoanalitičar :misli:
ombia

Post 17 Apr 2012, 16:35

ex anais » wrote:Ta cura je išla cijele godine. To je ok. Ja se, recimo, ne sjećam da je itko u mom razredu išao psihologu, nego eventualno ako nešto zajebe pedagogu. No, mislim da je jedan informativni razgovor neće napraviti ništa, ako se radi o problematičnom djetetu i ako ga starci doma tlače.
Da slazem se.
Isla sam pedagogu. Zasarala sam neki zid. Da mu napisem da i ja volim njega. Problem je bio sto je zid bio frisko renoviran. Da smo napisali medju ostale skrabotine nikom nista.
Almost Rosey

Post 17 Apr 2012, 20:58

vrrrlet » wrote:
Između psihologa s celulitom i onog bez celulita biram drugog, tako da si što se mene tiče svakim danom sve lošiji psiholog. Iako si čini se puno bolji psiholog od ovih s diplomama i godinama staža, pogotovo ako ne ličiš na prometnu nesreću.
Ličim. Jebiga :ne zna:

edit: iii, ubila temu :zubo:
kuki

Post 17 Apr 2012, 21:31

ombia » wrote:
Pa zasto se onda uopce to radno mjesto zove psiholog, pedagog sto li a ne uprava?
Jel ti i za ta dva radna mjesta treba međunarodno ime da si ih izguglaš? :D

Reality therapy, tako se zove realitetna terapija na međunarodnom jeziku. :D
Perzefona » wrote: A odlazak šrinku postao je gotovo higijenska navika.
Ma gdje, u jameričkim filmovima?
Almost Rosey

Post 17 Apr 2012, 21:39

Inače, psiholog u školi bi se mogao iskoristiti na tolike načine da je to čudo jedno. Samo što je to u praksi tako u kurcu da i one rijetke škole koje ih zapošljavaju računaju na njihovu pomoć tek u domeni papirologije.
ombia

Post 17 Apr 2012, 22:45

kuki » wrote: Jel ti i za ta dva radna mjesta treba međunarodno ime da si ih izguglaš? :D

Reality therapy, tako se zove realitetna terapija na međunarodnom jeziku. :D

Ma gdje, u jameričkim filmovima?
Nikad cula. :ne zna: Mora da je neka new age metoda. :o Evo sta pise:

"Reality therapy is considered a cognitive-behavioral approach to treatment" :misli:

I nema je po literaturi medju glavnijim terapeutskim pravcima tipa gestalt, kbt, grupna, interpersonalna, narativna, integrativna, psihoanaliza itd.

Za ono prvo, ako ti ljudi ne obavljaju posao psihologa ili pedagoga, ne vidim razloga da se radna mjesta tako zovu.
Eks

Post 17 Apr 2012, 22:52

Realitetna je jedna od 10 najpoznatijih terapija u SAD-u.
Almost Rosey

Post 17 Apr 2012, 22:54

I kog-bih i realitetna spadaju u terapije usmjerene na djelovanje.
  • Information