Aristocat » wrote:Izasavsi iz Hrvatske drustvene zbilje svatih koliko sam od pamtivjeka bila pod pritiskom.
Naime, tamo je pritisak nacin zivota. Da tamo ljudima oduzmu pritisak vjerujem da devedeset posto ne bi znalo kako da zivi drugacije.
Dakle, trenutno zivim u zemlji gdje se ikome zivo j...e za bilo koga drugoga u bilo kojem smislu.
Hoda se vani u pidzamama, u sred zime u japankama, nose se razni stilovi i nosi se kineska roba koja se nadje u supermarketima. I nije stvar imanja ili nemanja. Iz ogromnih auta izlaze nenalakirani prsti obuveni u sandale koje bi u kunama kostale tridesetak kuna.
To se zove neopterecenost. Zato jer
svi imaju.
E, ja i u Hrvatskoj živim tako: hodam u pidžami, ne kupujem markiranu odjeću i da ne nabrajam sve uglavnom ponašam se neopterećeno.
Nosim odjeću koju sama prekrojim od stare, radim ljetne haljinice od starih majica, ne lakiram nokte na nogama, ali su mi dobro uređeni , pete izbrušene..
Ne depiliram se jer nemam dlaka, a bikini zonu uređujem na minimalnu frizuru ali ako nešto ostane pa izviri ( slabo vidim

) ne briga me. Ne izazivam šokove..
Uglavnom, svjesna sam da opterećeni u meni vide primjer kojem teže, bez lažne skromnosti mogu reći.
Inače, izgledam solidno, znam se lijepo obući i počešljati a ljeto mi je doba kad si dopuštam more na kosi danima i to me veseli do neba. More mi služi kao piling, kao tuš, kao njega tijela. Nemam neugodan miris, izgledam kako izgledama kome se sviđa kome ne, ne vodim računa da se dopadnem ljudima do kojih mi nije uopće stalo mada nemam ni tu problema.
Ne šminkam se, ili vrlo vrlo malo. PArfem koristim samo onaj iz vlastite izrade.
Nisam opterećena ni viškom kila, ali me opterećuju ljudi s manjkom pameti koju nadoknađuju s viškom ega.upss, nije tema
Ma može nam biti zapravo jako lijepo i ugodno ali mi ne znamo cijeniti vlastite mogućnosti i resurse.