Koliko je dovoljno, a koliko previše?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
vrrrlet

Post 13 Mar 2012, 15:25

Tupelo » wrote:
Ti bi se meni samo smijao. :durica:
I prečesto spominješ kako bi me muž trebao mlatiti. :crying: :o
Vjerujem da bih se smijao. Imaš dara za dramu i komediju.

A mlatio bi te iz milja, jer te voli.
A.P. » wrote:

Srećom, volim lidl.
Uf, da smo išli u Lidl, zvala bi Plavi telefon. Ili se vratila mami.
BoDerek » wrote: Ja mislila da ćeš reć da cugaš ispred Kauflanda. To bi bilo lijepo prijateljstvo.

Pastu započnem stiskat od sredine, naravno :o Kad je potreba, istišćem skroz od kraja prema vrhu i nikad nemam problema :ne zna: A na spuštenu dasku imam prigovora :kava:
Zar ima ljudi koji cugaju ispred Kauflanda? Za kvartovske dućane mi je još i jasno, ali Kaufland?

Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Beau

Post 13 Mar 2012, 15:41

vrrrlet » wrote: Zar ima ljudi koji cugaju ispred Kauflanda? Za kvartovske dućane mi je još i jasno, ali Kaufland?
Ima, ima. Nije to više kao nekad.
Za Kaufland znam jer je jedna djevojka u mojoj firmi dobila otkaz jer je viđana da cuga ispred Kauflanda :rofl: Kvarila je imiđ firmi, neoprostivo :o Pa je kod nas to cuganje pred Kuaflandom postalo već ko nekakvo opće mjesto.

A ispred mog Konzuma isto vidim navečer klince da cugaju, rolaju, skejtaju ...
vrrrlet

Post 13 Mar 2012, 16:00

BoDerek » wrote: Ima, ima. Nije to više kao nekad.
Za Kaufland znam jer je jedna djevojka u mojoj firmi dobila otkaz jer je viđana da cuga ispred Kauflanda :rofl: Kvarila je imiđ firmi, neoprostivo :o Pa je kod nas to cuganje pred Kuaflandom postalo već ko nekakvo opće mjesto.

A ispred mog Konzuma isto vidim navečer klince da cugaju, rolaju, skejtaju ...
O tempora, o mores... mi smo si našli puno ljepša mjesta za lokanje, izvan puteva roditelja, nastavnika, šefova ili policajaca.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Beau

Post 13 Mar 2012, 16:05

vrrrlet » wrote:
O tempora, o mores... mi smo si našli puno ljepša mjesta za lokanje, izvan puteva roditelja, nastavnika, šefova ili policajaca.
Pa sad...nama su znali policjoti navratit u parkić...
Lastan

Post 13 Mar 2012, 17:23

Tupelo » wrote:Nisam.
Naime, dobar je kompromis onaj u kojem oboje dobiju najviše što je moguće onoga što su željeli.
Kod nas će samo jedno dobiti točno ono što želi, a drugo će (zato što ima slabije argumente ili određenu "stvar" ne želi jako/nije mu toliko bitna/vidi da je drugome bitnija) u potpunosti odustati od onoga što je željelo.
Na ovakav način barem jedno od nas dobije što je htjelo.
Također, nisu ovo jako česte situacije i ne vodimo skor ovakvih odustajanja. Zapravo, trudimo se ne voditi ga. :o
I to je vrsta kompromisa, naročito kad živite zajedno i postoji šansa da više puta riješite problem na takav način.
Ti želiš jedno, on želi drugo, ti se prikloniš njegovu rješenju iz kojeg već razloga, svi sretni i zadovoljni. Drugi put ćeš ti imati bolje argumente pa će biti po tvome. Možda.
Imate sustav rješavanja nesuglasica u kojem ne dobijete oboje uvijek što želite, ali ste oboje zadovoljni krajnjim rezultatom.

To je zapravo definicija prilično dobrog kompromisa; ona priča da je riječ o rješenju koje obje strane ostavlja nezadovoljnima prilično je ciničan pogled – i ne uvijek točan.
ombia

Post 13 Mar 2012, 18:58

ElliQuinn » wrote: Kolegica mi je jednom pričala kako je u svojoj vezi s partnerom samo razgovarala o vezi. Kao, radili su na vezi. Veza se raspala, jer na kraju, ništa drugo nisu radili nego je analizirali. :D
To obicno zenske vole. Moja jedna voli satima ono SATIMA o njima i vezi. Da sam ja njen decko, vec bi ju zatukla necim tupim.
U takvim situacijama čovjek tek kad izađe iz toga i stvar pogleda s emocionalne i vremenske distance shvati koliko ustvari NIJE volio i koliko tu nije bilo ljubavi.

Dok si u nekom odnosu jako je teško izracionalizirati da jednostavno ne voliš tu osobu, ma koliko je ona možda "vrijedna" ljubavi pa ljudi traže "krivca" za razlaz u nekim "objektivnim", vanjskim utjecajima, a istina je da ono što ti je s jednim "objektivan razlog za prekid, unatoč ljubavi", s nekim drugim ti uopće nije proble
Uz to legitiman je razlaz kad se volite a medjusobno vrlo destruktivno utjecete jedan na drugoga. Po devizi tko se tuce taj se voli.
kuki

Post 13 Mar 2012, 21:52

Almost Rosey » wrote: A ako je ona jeftina (bok Đepika :zubo: ), u plastičnoj tubi u koju može ući zrak, i ako ne istiskuješ po redu, u jednom ćeš trenutku čuti "pfrrrt!" i završiti sa zubnom pastom po faci, cipelama i ogledalu :facepalm:
Da mi smeta kako on stišće pastu, imao bi svatko svoju. Jebala vas pasta. :D
vrrrlet » wrote: Koliko mene matematika služi, ako si platio manjim dijelom kičme veći dio kičme, ti imaš više kičme nego što je nemaš.
Ne plaćaš manjim dijelom kičme veći dio kičme nego manjim dijelom kičme, muda, integriteta, sebe, ostanak u odnosu.

Zajeb je taj što, ako te ima manje, ima te manje i u odnosu, i na kraju nemaš niti sebe niti vezu. Sadržajno, formalno to može trajati do smrti.

Meni je moment kad sam shvatila da veza formalno može preživjeti, ali neće preživjeti dovoljno malih ljudi u mojoj glavi da bi imao tko slaviti, bio dosta potresan. No, ovo nije tema o mojoj šizofreniji. :D
baja » wrote: želja i strast postaju kruti stav ako nisi voljna propitati takvu želju nego hoćeš u argentinu i bok
ono, želim si i ja mercedesa ali neću život podrediti toj želji :D
Koliko sam shvatila Argentine i Kine, one su metafora za neku intenzivnu životnu ljubav i strast. To nije baš isto što i Mercedes. Recimo, djeca. Jedno nema šanse da ima djecu, jedno nema šanse da bude u braku bez djece.

Nomadski život vs. kućica u cvijeću. Jedno želi živjeti s ruksakom na leđima i cestom pod đonom, a drugo kućicu u cvijeću i vrt i pomidore i frezije i roštilje.

Jedno bi posvetilo život alfabetskom i političkom opismenjavanju afričke sirotinje, drugo bi bilo burzovni mešetar i žurilo Manhattanom.

Jedno bi život na selu, kravice i 'šenicu, drugome je Zagreb selo i tijesan.

I preživjeli bi svi oni i bez djece i s djecom i seljakanje i vrt i Afriku i Manhattan i ličko selo i Berlin.

Ali, stavimo se u cipele onoga tko je dobio što je htio. Vezu i Manhattan. Da znam da je moj partner morao ubiti dio sebe da bi mogao na Manhattan, neopisivo bi me žuljale te cipele. :(
kuki

Post 13 Mar 2012, 21:53

Recimo, ja ne bih mogla biti s čovjekom koji vozi motor. I da p sad zavoli motore i otkrije da ih obožava i poželi si kupiti motor, ja bih ga mogla ili ubiti ili ostaviti.
jednokratni klon

Post 13 Mar 2012, 21:54

Uopće se ne pomiješaju prugice. :o

Rad na vezi? Jel to ono kad su ljudi svjesni da ne ide pa oće nasilu?
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 13 Mar 2012, 22:04

kuki » wrote:Recimo, ja ne bih mogla biti s čovjekom koji vozi motor. I da p sad zavoli motore i otkrije da ih obožava i poželi si kupiti motor, ja bih ga mogla ili ubiti ili ostaviti.
Što ne pričekati u sreći i zadovoljstvu da se sam ubije :kava: Mislim ako ga već unaprijed ne voliš ukoliko se ne razvija po špranci koju si zamislila :D
kuki

Post 13 Mar 2012, 22:07

Čiji si ti klon?
Karlinjo

Post 13 Mar 2012, 22:08

kuki » wrote:Čiji si ti klon?
Ček ti ne znaš? :giggle:
kuki

Post 13 Mar 2012, 22:11

Znam, ali volim pitati pitanja na koja već znam odgovor.

Imam dojam da mi nisi drag.
Karlinjo

Post 13 Mar 2012, 22:11

kuki » wrote: Imam dojam da mi nisi drag.
:crying:
blaze

Post 13 Mar 2012, 22:12

ElliQuinn » wrote: Kolegica mi je jednom pričala kako je u svojoj vezi s partnerom samo razgovarala o vezi. Kao, radili su na vezi. Veza se raspala, jer na kraju, ništa drugo nisu radili nego je analizirali. :D
ja znam jednu koja to radi stalno. da nije ta ista? :misli:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
ombia

Post 13 Mar 2012, 22:13

jednokratni klon » wrote:Uopće se ne pomiješaju prugice. :o

Rad na vezi? Jel to ono kad su ljudi svjesni da ne ide pa oće nasilu?
A mozda je to ono kad vidite da skripi pa sjedne pa razgovarate ko ljudi. Iskljucite navecer mobitele, ekrane razne i nadjete vremena za bitno. I tako vise od jednu vecer.
Pa ako i ne dodje do ocekivanog happy enda, puno tuznije bi mi bilo 10-godisnju vezu ostaviti nakon jednu polurazgovora.

Ne znam puno ljudi koji su 10+ godina suzivota odjebali preko noci.
kuki

Post 13 Mar 2012, 22:15

Karl Jozef » wrote: Što ne pričekati u sreći i zadovoljstvu da se sam ubije :kava: Mislim ako ga već unaprijed ne voliš ukoliko se ne razvija po špranci koju si zamislila :D
Da, možda neću željeti biti s njim ako se razvije u osobu koja se meni ne sviđa. Možda on neće biti željeti mene ako se razvijem u osobu koja se njemu ne sviđa. Možda nećemo provesti život zajedno. Ali sigurno ćemo do kraja života morati živjeti sami sa sobom, pa je nekako važno da se sebi sviđamo, ja bih rekla.

Dobro, tko si, oliver, nodens, netko od takvih?
Leteća
babin nakurnjak

Post 13 Mar 2012, 22:18

Almost Rosey » wrote:Pitanje stoji u naslovu.

Dakle, vidjela sam preko nekoliko prekida gdje je s obje strane postojala ljubav, ali nedostajalo je nešto drugo. Jer, znali su mi reći, od ljubavi se ne živi.
Daljina, razilaženje u planovima, mogućnostima, u ciljevima i vrijednostima... kad stvar jednostavno ne ide, a emocija je tu, kad nekoga volite ali to nije čovjek/žena s kojim možete biti u vezi? Znam da su neke forumašice pisale o tome kako su bile u odnosima s ljudima do kojih im je bilo stalo ali od kojih su se morale maknut. Koji je to trenutak kad skužiš da je gotovo? Dođe li on prije gašenja emocije?

I znam da je najlakše biti sav ironičan s rečenicom "ali ona njega vooooliii :mama: ", ali što sa slučajevima gdje jednostavno nitko nije kriv ni prav, gdje se dvoje ljudi voli i želi biti zajedno ali ne vide način da to dugoročno ostvare? Koliko je izvedivo ostati u vezi u kojoj okolnosti, svemir, ako ćete, nisu na vašoj strani? Koliko truda i ulaganja je, dakle, dovoljno, a koliko previše?

Uvijek se može reći da se ljudi ne trude dovoljno, ali koja je razlika između "truditi se dovoljno" i mlatiti mrtvog konja?

Jel me berete? :o

Berem. Čim otvaraš ovakve teme mlatiš mrtvog konja. Kad sam se prvi put nasadila na onu stvar trebalo mi je par godina da se s iste skinem... jer to je bila ljubaf, a ne centimetri. :cerek:

Ako se ne kužiš s čoekom nikakva emocija tu ne pomaže. Sve je to jebena kemijska reakcija koja dolazi i prolazi. Veli onaj neki Francuz da ljubav traje dvije godine, jebomatersvoju čitav je roman napisao o tome. Malkice je fulao - zaljubljenost traje maksimalno dvije godine. Ljubav je nešto drugo, za to je potrebno dublje razumijevanje :dragamilana:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Karlinjo

Post 13 Mar 2012, 22:19

kuki » wrote: Da, možda neću željeti biti s njim ako se razvije u osobu koja se meni ne sviđa. Možda on neće biti željeti mene ako se razvijem u osobu koja se njemu ne sviđa. Možda nećemo provesti život zajedno. Ali sigurno ćemo do kraja života morati živjeti sami sa sobom, pa je nekako važno da se sebi sviđamo, ja bih rekla.
Odviše sebeljubno za moj ukus. :D

Kao propagira se samostalnost u vezi, ... pa sada ako on u slobodno vrijeme radi nešto što je relativno uobičajeno a tebi se eto ne sviđa nije li to ekvivalent onome ŽUDovskome što ti se ne sviđa koliko znam a glasi npr. ne želim da ima ženske prijatelje? :D
kuki

Post 13 Mar 2012, 22:22

Karl Jozef » wrote: Odviše sebeljubno za moj ukus. :D

Kao propagira se samostalnost u vezi, ... pa sada ako on u slobodno vrijeme radi nešto što je relativno uobičajeno a tebi se eto ne sviđa nije li to ekvivalent onome ŽUDovskome što ti se ne sviđa koliko znam a glasi npr. ne želim da ima ženske prijatelje? :D
Boli me kurac je li motoriranje uobičajeno. Nema teorecke šanse da budem u vezi s nekime tko vozi spravu za suicid i da živim u strahu i da se bojim svaki put kad izađe iz kuće i da mu po cijele božje dane serem, a znam se, srala bih mu. Pila mozak na slamku i maltretirala ga i svađala se. I željela mu slomit goljenične kosti.

Onda bolje da kažem da ja to neću i prekinem ko čovjek i pustim ga da pogine na miru, ako baš želi. :D

Oliver, jelda?
Karlinjo

Post 13 Mar 2012, 22:27

kuki » wrote: Boli me kurac je li motoriranje uobičajeno. Nema teorecke šanse da budem u vezi s nekime tko vozi spravu za suicid i da živim u strahu i da se bojim svaki put kad izađe iz kuće i da mu po cijele božje dane serem, a znam se, srala bih mu. Pila mozak na slamku i maltretirala ga i svađala se. I željela mu slomit goljenične kosti.
Ja to razumijem u potpunosti. Ono što sam htio pitati kako je to različito od toga da neka djevojka ne želi da joj se dečko viđa nasamo s drugim djevojkama jer se boji za svoju vezu. :D

Zašto je opravdanije plašiti se mehanike nego kemije pitanje je sad ?
Oliver, jelda?
Aha :zubo:
Leteća
babin nakurnjak

Post 13 Mar 2012, 22:31

Karl Jozef » wrote: Ja to razumijem u potpunosti. Ono što sam htio pitati kako je to različito od toga da neka djevojka ne želi da joj se dečko viđa nasamo s drugim djevojkama jer se boji za svoju vezu. :D

Zašto je opravdanije plašiti se mehanike nego kemije pitanje je sad ?

Aha :zubo:
Pa ono... pitanje nije meni upućeno ali prvo što mi pada na pamet je ovo: ako ga volim i zbriše s nekom drugom, s nama nešto nije štimalo i široko mu polje. Ako pogine, to je već sranje.
kuki

Post 13 Mar 2012, 22:33

Karl Jozef » wrote: Ja to razumijem u potpunosti. Ono što sam htio pitati kako je to različito od toga da neka djevojka ne želi da joj se dečko viđa nasamo s drugim djevojkama jer se boji za svoju vezu. :D
Pa, da odlučim da ne mogu podnijeti da mi se dečko viđa s drugim djevojkama nasamo jer mi to uzrokuje strah koji ne mogu hendlati na način zdrav za našu vezu, ostavila bih ga, ne bih mu zabranila slobodno kretanje.

Ako ti je apsolutno neprihvatljivo neko ponašanje koje ti partner prakticira, po meni je puno više fer reći da ti je to neprihvatljivo i da ne želiš biti u vezi u kojoj toga ima, pa da on sam odluči želi li motor ili vezu, pravo na slobodno kretanje i odlučivanje ili vezu, oralni seks ili vezu, i otići ako ti se ne sviđa odluka, nego silovati ga da se promijeni kako tebi paše.

To što bih otišla po pomoć (nadam se) da ostavim partnera jer želi društveni život, a ne tražim je zato što ne bih pristala na njegovo motocikliranje ili vožnju kamionom po ratnoj zoni je stvar moje osobne procjene da bi prvo bilo indikator moje poremećenosti, a ovo drugo je indikator mog zdravog razuma. :D
Almost Rosey

Post 13 Mar 2012, 22:56

Leteća » wrote:Berem. Čim otvaraš ovakve teme mlatiš mrtvog konja. Kad sam se prvi put nasadila na onu stvar trebalo mi je par godina da se s iste skinem... jer to je bila ljubaf, a ne centimetri. :cerek:

Ako se ne kužiš s čoekom nikakva emocija tu ne pomaže. Sve je to jebena kemijska reakcija koja dolazi i prolazi. Veli onaj neki Francuz da ljubav traje dvije godine, jebomatersvoju čitav je roman napisao o tome. Malkice je fulao - zaljubljenost traje maksimalno dvije godine. Ljubav je nešto drugo, za to je potrebno dublje razumijevanje :dragamilana:
A ne bereš baš, jerbo nisam temu otvorila radi sebe i svoje veze :D nego htjedoh raspravljat :)

A što kad kemikalije ispare? O tome pitam. Kemija je zavodljiva, od nje ne vidiš dobro. Ali ljudi ipak ostaju u odnosima, ono, cijeli život. Pa se ja pitam, kako to? Jel moguće da su se tako savršeno poklopili, našli, ili su par puta (i koliko puta je par, a koliko je pun kurac?) pregrizli govno? Kad je vrijedno toga, a kad nije?
Leteća
babin nakurnjak

Post 13 Mar 2012, 23:23

Almost Rosey » wrote:
A ne bereš baš, jerbo nisam temu otvorila radi sebe i svoje veze :D nego htjedoh raspravljat :)

A što kad kemikalije ispare? O tome pitam. Kemija je zavodljiva, od nje ne vidiš dobro. Ali ljudi ipak ostaju u odnosima, ono, cijeli život. Pa se ja pitam, kako to? Jel moguće da su se tako savršeno poklopili, našli, ili su par puta (i koliko puta je par, a koliko je pun kurac?) pregrizli govno? Kad je vrijedno toga, a kad nije?

Kad kemija ispari ostaje ljubav, razumijevanje i zajednički pogled na život, svemir i sve ostalo. Ili ekonomska računica, kako kome. Ako to štima, grizeš govno pun kurac puta, kao u onoj narodnoj s malo meda i puno soli, ne sjećam se točno kako je to išlo.

Kemija, ponavljam, traje dvije godine i evoluirala je zato da par ostaje dovoljno dugo zajedno da to pokrije razdoblje trudnoće i dojenja. Kemija je kurac.

Parovi koji ostaju 50 godina zajedno i sretni su zbog toga su iznimka, a ne pravilo. I za to nisu zaslužni nikakvi leptirići, dobar kurac i slične pizdarije.

U praksi, stvar je sljedeća - zapitaš se bi li s čovjekom kojeg tako svemirski termonuklearno volim mogla biti prijatelj da se isključi taj leptirićki element.
  • Information