Kosa - njega, maske, pakunzi, šamponi, češljanje

Ljepota za sve: nađite pravi savjet!
Éowyn

Post 10 Mar 2012, 20:33

klonka » wrote:Dorica Nikolić, neeee :rofl: :facepalm: :lol:

I ovoj na slici mi se čini kosa jako mekana. Zašto misliš da ti ne bi stajalo?
Ma mislim da ne bi stajalo tako kao na slici jer bi mi se kosa priljubila uz glavu :misli:

Desire makes slaves out of kings.
Melody

Post 10 Mar 2012, 22:04

Ja imam jako ravnu i meku kosu, pravilan oblik lica i nisam za pretjerane frizurne zajebancije, od kratkih mi je najbolje pasala ova:

Image

A najlakša za održavati i meni osobno najdraža za ljeto je ova:

Image

No, prva je "četku u ruke i feniraj", druga je "neki preparat u ruke". Teško da se može kratka kosa oblikovati bez malo pomoćnih sredstava. Inače će se fakat bukvalno PRILJUBIT uz glavu :D
No, to je meni sve tako kratko trajalo da mi nije bilo nepraktično :ne zna:
Éowyn

Post 10 Mar 2012, 23:32

E ova druga nije loša. Ma ja kratku kosu mislim odmah puštati. Šišam se samo zato jer želim imati prirodnu boju, a ne mogu imati 10 cm izrasta jer to stvarno grozno izgleda.
Ne bih htjela koristiti nikakve preparata čisto zato da mi ne oštete kosu. Nije mi problem u vremenu koje bih trebala potrošiti za stajling. Samo želim imati skroz zdravu kosu.

Meni je inače i kosa do ramena kratka, ne znam kako ću preživjeti to šišanje :tuzni: Drugi razlog za šišanje (osim što želim prirodnu boju) je skroz iracionalan - jednostavno imam osjećaj da se moram ošišati. Taj sam osjećaj imala i prije ove doricanikolić katastrofe od frizure. Nemam pojma što me opsjelo. Da li se nekome išta slično dogodilo?
klonka

Post 11 Mar 2012, 10:10

Pa ofarbaj se u svoju prirodnu, kako ti bude rasla stavljaj preljeve koji se ispiru i doć ćeš s vremenom do toga da ti se prijelaz uopće ne vidi. :ne zna:
gonj špadi
Éowyn

Post 11 Mar 2012, 12:50

Imam osjećaj da bi to sve skupa još gore izgledalo. Nisam farbala kosu nego kanirala, a nije preporučljivo stavljati farbu na kanu jer tko zna kako bi to ispalo. Ovo šišanje mi se čini nekako praktičnije.
A i kanirana kosa mi je malo tamnija i intenzivnije crvena od prirodne, malo me strah eksperimentirati.
*jezebel*

Post 11 Mar 2012, 13:30

Melody » wrote:A najlakša za održavati i meni osobno najdraža za ljeto je ova:

Image
ja ne znam kako ljudi zive s necim ovakvim na glavi. meni em bi smetao vjetar, em bih opristavila po celu. inace nemam problema s tenom, ali toliko kose prek' cela me ubije. da ne spominjem znojenje. a ne mos' svezat', mos' samo stavit' tri spangice. zakljucak: frizura je za ljude s poslusnom, po mogucnosti rijetkom kosom, koji se ne znoje (a ako se znoje, onda nije dobro da se krecu :rofl:).
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Éowyn

Post 11 Mar 2012, 13:54

Moja je kosa dosta poslušna :D Nije rijetka doduše, ali nije niti gusta. Jedini je problem što ja u licu izgledam kao da imam 12 godina i imam osjećaj da ću ili izgledati kao mali dečko ili da ću čitavo ljeto morati biti potpuno našminkana 24 sata dnevno i odustati od kratkih hlača i običnih majica.
dejzi

Post 11 Mar 2012, 14:07

Éowyn » wrote: Meni je inače i kosa do ramena kratka, ne znam kako ću preživjeti to šišanje :tuzni: Drugi razlog za šišanje (osim što želim prirodnu boju) je skroz iracionalan - jednostavno imam osjećaj da se moram ošišati. Taj sam osjećaj imala i prije ove doricanikolić katastrofe od frizure. Nemam pojma što me opsjelo. Da li se nekome išta slično dogodilo?

Neće ti malo pjene poslije pranja uništit kosu. A to ti je dovoljno da si kratku kosu oblikuješ kako spada.
Ovakve polušutrave frizure, šišane u svim smjerovima su ti najlakše za održavat. I najbolje izgledaju kad počnu rast i na onoj su šugavoj duljini kad ti smeta kosa, a ne možeš ju vezat u rep.

I da, često dobijem napadaj da se moram ošišat. Neki dan sam išla skratit vrhove i bila sam na rubu da joj kažem da me ošiša skroz. Ali nekako sam se suzdržala.
Zadnji put nisam, s kose do pola leđa došla sam na tri centimetra. Isto sam krenula skratit vrhove i isfenirat. :o
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Melody

Post 11 Mar 2012, 14:26

*jezebel* wrote:
ja ne znam kako ljudi zive s necim ovakvim na glavi. meni em bi smetao vjetar, em bih opristavila po celu. inace nemam problema s tenom, ali toliko kose prek' cela me ubije. da ne spominjem znojenje. a ne mos' svezat', mos' samo stavit' tri spangice. zakljucak: frizura je za ljude s poslusnom, po mogucnosti rijetkom kosom, koji se ne znoje (a ako se znoje, onda nije dobro da se krecu :rofl:).
Ne znam šta bih ti rekla, kosa mi nije ni rijetka ni gusta, nije poslušna nešto pretjerano (prilično je na svoji ruku :D), znojim se kao normalno ljudsko biće i na ovu se dužinu šišam kad za kosu nemam vremena jer mi je najlakše brinuti se o njoj. :ne zna:

Éowyn wrote:E ova druga nije loša. Ma ja kratku kosu mislim odmah puštati. Šišam se samo zato jer želim imati prirodnu boju, a ne mogu imati 10 cm izrasta jer to stvarno grozno izgleda.
Ne bih htjela koristiti nikakve preparata čisto zato da mi ne oštete kosu. Nije mi problem u vremenu koje bih trebala potrošiti za stajling. Samo želim imati skroz zdravu kosu.

Meni je inače i kosa do ramena kratka, ne znam kako ću preživjeti to šišanje :tuzni: Drugi razlog za šišanje (osim što želim prirodnu boju) je skroz iracionalan - jednostavno imam osjećaj da se moram ošišati. Taj sam osjećaj imala i prije ove doricanikolić katastrofe od frizure. Nemam pojma što me opsjelo. Da li se nekome išta slično dogodilo?
Ako te brinu kemikalije, imaš dosta prirodnih linija za kosu sa stajling preparatima, malo se raspitaj. Inače, mnogo će joj više naškoditi feniranje i vrući zrak iz fena, kao i izlazak na vjetar nego malo pjene.

Što se tiče farbe na kanu i kane na farbu, ja sam radila oboje - i nisam ispala grozna, ispala mi je sasvim normalna, srednja crvena boja (držala sam kanu, doduše, skoro četiri sata za svaki slučaj).

Da, meni se događa da osjetim kako mi kosi treba "spas" i onda ju obično ošišam. Nisam pogriješila dosad :D
Almost Rosey

Post 11 Mar 2012, 14:36

Éowyn » wrote:Drugi razlog za šišanje (osim što želim prirodnu boju) je skroz iracionalan - jednostavno imam osjećaj da se moram ošišati. Taj sam osjećaj imala i prije ove doricanikolić katastrofe od frizure. Nemam pojma što me opsjelo. Da li se nekome išta slično dogodilo?
Da. Točno to. Kosu do skoro guzice odrezala na dužinu ove plavuše sa slike (samo drugačiju frizuru). Jednsotavno sam znala da se moram ošišati, nije me čak bilo ni pretjerano briga kako će mi stajati (ispalo je da stoji sasvim pristojno :D ). Ali tržalo me to neko duže vrijeme, par mjeseci, prije nego sam to doista učinila.
Éowyn

Post 11 Mar 2012, 15:26

E baš to. Već danima razmišljam o tome i znam da će me držati dok jednom ne odrežem tu kosu. Kao da mi treba promjena, a ne znam što bih drugo mijenjala.
I baš mi je svejedno što ću se vjerojatno nagrditi.
Herp
Nikki Gauda

Post 11 Mar 2012, 19:07

Melody » wrote:Dobila na poklon - inače ne kupujem prirodne kozmetike ni Lush, jer mi je skup, ali ovaj šampon mi je... spasio glavu, tri esa :S :S :S
Hm, ne znam za ove tekuće šampone, ali kruti im nisu ništa skuplji od recimo Head&shouldersa kojeg sam koristila kad sam odlučila isprobati Lush.
Okej, jedna ta pločica košta kojih 70kn, ali traje pun kurac, isto bi me koštalo da sam to vrijeme koristila šampone za 15-20kn.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Herp
Nikki Gauda

Post 11 Mar 2012, 19:09

ombia » wrote:Tek sad vidim, a ti ne bi ful kratko? Jebiga ovo sto sam stavila je meni kratko. :ne zna:
Malo duze...
Inace dugo sam nosila nareckani bob. :cerek:

Image
Poše, kako je ona meni lijepa :cerek:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
klonka

Post 11 Mar 2012, 19:19

Ozbiljno? Meni je grozna. Ne toliko fizički koliko kao pojava, to grizenje usne, te neke facijalne ekspresije, sva se naježim kad je vidim. :mama:
gonj špadi
Pješčana

Post 11 Mar 2012, 19:21

ja ju vidit ne mogu.

ali i ja sam imala takvu frizuru, naravno, meni je sjajnije stajala :kava:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Melody

Post 11 Mar 2012, 19:38

Herp » wrote:
Hm, ne znam za ove tekuće šampone, ali kruti im nisu ništa skuplji od recimo Head&shouldersa kojeg sam koristila kad sam odlučila isprobati Lush.
Okej, jedna ta pločica košta kojih 70kn, ali traje pun kurac, isto bi me koštalo da sam to vrijeme koristila šampone za 15-20kn.
Imala sam i ja nekoliko krutih, ali sam zaboravila koliko su koštali - uglavnom, mislim da koštaju kao najmanje pakiranje tekućeg. Ne znam koji su to po cijeni H&S, ja nisam vidjela da ijedan šampon košta toliko malo para u Lushu. :D

Da ti nisi na kakvo sniženje naletjela?

Kod mene je najmanje pakiranje tekućeg (piše 100 g), 14 KM (54 kn), a najveće od 250 grama ovog konkretno šampona je oko 30 KM :o možda malo manje.

Istina, traju pun kurac dugo, ali kad se potroši, pa moram dati 14 KM najmanje, za 100 grama nečega šamponastog, dođe mi da se oBEsim :rofl:
ombia

Post 11 Mar 2012, 20:38

Éowyn » wrote:E ova druga nije loša. Ma ja kratku kosu mislim odmah puštati. Šišam se samo zato jer želim imati prirodnu boju, a ne mogu imati 10 cm izrasta jer to stvarno grozno izgleda.
Ne bih htjela koristiti nikakve preparata čisto zato da mi ne oštete kosu. Nije mi problem u vremenu koje bih trebala potrošiti za stajling. Samo želim imati skroz zdravu kosu.?
Pa...onda se ofarbaj u svoju prirodnu boju pa ce izrast biti nevidljiv kako ce rasti. :zubo:
Nisam farbala kosu nego kanirala, a nije preporučljivo stavljati farbu na kanu jer tko zna kako bi to ispalo.
Ne bi ispalo lose nego ne bi uopce primilo jer preko slojeva kane boja ne moze doci do srzi. Kana na farbanu kosu ide ali obrnuto nema od jednog puta bas nekog efekta.
Inace ne mislim da bi nega blaga pjena uopce unistila kosu.

Ja sam dok sam se furala ko Kejti zivjela bez feniranja, em sto me mrzi em ja za to nemam svako jutro vremena. Kosa mi je ful gusta i ak je dobro osisana sama se malo zaobli.

Zasto je vjetar stetan za kosu? Mislim kod mene stalno vjetrovito. :ne zna:

E da meni kejti nije lijepa i hoda ko da je iz logora izasla, da isto tak i stoji. :o I te njene grimanse.
dejzi

Post 11 Mar 2012, 22:01

Poše, meni je žena preodvratna. Onaj njen smijeh, zubi, sve. Užas.
Al moguće da je lijepa kad spava i lice joj je opušteno.

Ta dužina kose, do uha, to mi je nešto pregrozno. Najgori stadij dok čekam da naraste normalno.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Almost Rosey

Post 11 Mar 2012, 22:49

Éowyn » wrote:E baš to. Već danima razmišljam o tome i znam da će me držati dok jednom ne odrežem tu kosu. Kao da mi treba promjena, a ne znam što bih drugo mijenjala.
I baš mi je svejedno što ću se vjerojatno nagrditi.
Ako je tako, reži.
Ozbiljno.
Mene nije pustilo dok nisam odrezala.

Also, malo sam pretjerala u stavu "to je samo kosa" pa sam se opet sama šišala, škarama za papir :o nisam ništa nakaradnija nego inače :kava:
Herp
Nikki Gauda

Post 12 Mar 2012, 08:41

Melody » wrote:
Imala sam i ja nekoliko krutih, ali sam zaboravila koliko su koštali - uglavnom, mislim da koštaju kao najmanje pakiranje tekućeg. Ne znam koji su to po cijeni H&S, ja nisam vidjela da ijedan šampon košta toliko malo para u Lushu. :D

Da ti nisi na kakvo sniženje naletjela?
Ne ne, nisi me ubrala, ta pločica od 70-ak kn mi je trajala skoro 4 mjeseca, što je ekvivalent 4 boce H&S-a za sve skupa 80-ak kn, kužiš? :D
ombia

Post 12 Mar 2012, 10:16

dejzi » wrote:Poše, meni je žena preodvratna. Onaj njen smijeh, zubi, sve. Užas.
Al moguće da je lijepa kad spava i lice joj je opušteno.
:rofl: :rofl: :rofl:
Éowyn

Post 12 Mar 2012, 20:06

Almost Rosey » wrote:
Ako je tako, reži.
Ozbiljno.
Mene nije pustilo dok nisam odrezala.

Also, malo sam pretjerala u stavu "to je samo kosa" pa sam se opet sama šišala, škarama za papir :o nisam ništa nakaradnija nego inače :kava:
Ma hoću definitivno. Čim još malo poraste da nemam ipak par centimetara dugu kosu.
Dinja

Post 12 Mar 2012, 20:31

Sutra imam posla u gradu a moram napuniti kupatilo.

Sve bocice na stalazama su mi pri kraju.
Odlučila sam otici u Bipu, prvi put ever.
Jel ima tamo nesto sto nema u dm-u?
Cucumis melo vulgaris
*jezebel*

Post 12 Mar 2012, 20:37

ako i ima, sumnjam da je vrijedno ulaska u taj ducan. ponuda im je opcenito slabasna, s tim da mi boja njihovog izloga strahovito ide na zivce. pored muellera i dm-a u bipu i kozmo gotovo nikad ne ulazim.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
ombia

Post 12 Mar 2012, 20:41

Da bar ja jednom dozivim da mi se zalihe isprazne. Ovak gel za tusiranje broj 8 ceka na red. :o
  • Information