Tu smo miky i ja na braniku
Napisah da nema kradezeovaca...
sdp zna
Ti mene pitas di su sise, a mlataras s njima vec danima, cicolina bi ti pozavidjelaEuklid wrote: šta sise?
gdje su sise?
neko mi je poslao ss na pm?
ništa ne vidim...
Tema je prerasla u cirkus.Euklid wrote:propade nam tema miky
nit kradezeovaca nit esdepeovaca za raspravu
sakrili se u mišje rupe
a dašta će jadni ne bili, i ja bih na njihovom mjestu...![]()
sdp zna
Ne smiju otkriti podatak o uplatama da se ne bi otkrio krah
U moru statističkih podataka ministar Slavko Linić nije objavio najbitniji podatak koji je nužan
za odgovor na pitanje jesu li Predstečajne nagodbe ispunile svoju svrhu ili nisu. Naime,
nedostaje brojka koliko je do sada uplaćeno novca u proračun od predstečajnih nagodbi?
Od Ministarstva financija 4. ožujka ove godine pismeno smo zatražili službeni podatak o
uplatama prema Ministarstvu financija po "prioritetnim tražbinama", odnosno po
predstečajnim nagodbama, no ni nakon isteka zakonskog roka nismo dobili odgovor.
Ministarstvo financija odlučilo je u slučaju našeg upita prekršiti Zakon o medijima i Zakon o
pravu na pristup informacija pa su prihode od uplata po predstečajnim nagodbama proglasili -
tajnom!
Krajnji cilj čuvanja tajne je činjenica da su se predstečajne nagodbe zapravo pokazale -
promašenima.
Nakon predstečajne nagodbe odmah u propast
Sve je veći broj tvrtki koje su se našle u blokadi odmah nakon što je okončana predstečajna
nagodba i sada se nalaze ili pred stečajem ili pred likvidacijom. Naime, za većinu tvrtki čiji je
plan restrukturiranja odobrilo Ministarstvo financija, kao nepremostiv korak pokazala se već
prva uplata nakon uspješno odrađene predstečajne nagodbe.
U postupku Predstečajne nagodbe odmah nakon prihvaćanja plana dolaze na naplatu
prioritetne tražbine među kojima su plaće radnika te davanja državi po doprinosima. Radnici u
većini slučajeva odmah nakon predstečajne nagodbe blokiraju račun vlastite tvrtke jer im nisu
u zakonskom roku isplaćene zaostale plaće.
Index je detaljno pisao o tvrtkama koje su se našle u nepremostivim problemima nakon
predstečajne nagodbe. Pisali smo o građevinskoj tvrtki Fenix koja je više od 150 dana u
blokadi, o Međimurje betonu koji su se nakon predstečajne nagodbe našli u stečaju, Kamini
Hoyan koji nisu uspjeli platiti ni prvu ratu nakon predstečajne nagodbe, te o propasti
Brestovac Grupe nakon predstečajne nagodbe. Broj takvih tvrtki iz dana u dan sve je veći.
Linić se sprema na masovne blokade računa
Kako neslužbeno doznajemo iz Ministarstva financija uskoro bi se veliki dio tvrtki koje su
prošle predstečajnu nagodbu mogao naći u blokadi jer ne ispunjavaju ono što je dogovoreno i
potpisano tijekom predstečajne nagodbe.
U vrhu Ministarstva financija razočarani su ponašanjem takvih poduzetnika koji nakon
oprosta dugova ne mogu izvući svoje tvrtke iz problema. Za sada iz Ministarstva financija ne
žele govoriti o brojci, no navodno je riječ je velikom broju tvrtki koje će se naći na udaru Fine,
Ministarstva financija i Porezne uprave. Kako doznajemo upravo je prošlog tjedna održan
sastanak na ovu temu.
Točnije rečeno, Linić od uprava koje su svoje tvrtke dovele do nerješivih problema, sada,
nakon što im je oprostio dug, očekuje da svoju tvrtke izvuku iz tih problema. No, kako?
Uistinu se ovom ministru treba sudit za veleizdaju. Apsolutno najgori clan ove vlade. Daleko najgoriOD 1 . siječnja 2015 . obrtnici će obračunavati i plaćati porez na dodanu
vrijednost po ispostavljenom računu , neovisno o tome jesu li račun naplatili.
Iako je ta odredba izmjenom zakona o PDV-u donesena još 2013 .
godine, te nisu uvažene primjedbe Hrvatske obrtničke komore koja je
tražila obračun PDV-a po naplati računa te smanjenje stope PDV- a za
male brodare , frizere, cvjećare te tradicijske i umjetničke obrte , ipak je
odobreno prijelazno razdoblje , koje traje do kraja 2014. godine...
Vidio sam danas u nekim novinama kako Lesar preporuča Milanoviću da ode...nisam čitao nudi li se on kao bolji izbor.
cuo sam da ce laburiti i lesar odustat od sljedecih izbora. kazu da njih vlast ne zanima.karambol » wrote:
Vidio sam danas u nekim novinama kako Lesar preporuča Milanoviću da ode...nisam čitao nudi li se on kao bolji izbor.
..heeeeeeeeeeej, ka ra kaaaaaaas..karambol » wrote:I putem sjena krenem
U susret k njoj
I onda mrzim san...![]()
Ma ništa Miky, zajebajemo se.
Amigo, prihvati bocu, zaboravi sutra
RAVNATELJICA Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec kazneno je
prijavljena u proširenju istrage protiv bivše šefice porezne ispostave u
Osijeku , Ružice Kovačević , ranije osumnjičene da je stopiranjem ovrhe
nad jednom osječkom tvrtkom , proračun oštetila za najmanje 11 ,8
milijuna kuna . Riječ je o slučaju tzv. policijskog Uskoka pa u
Ravnateljstvu policije nisu davali nikakve službene komentare.
Users browsing this forum: Bing [Bot], ClaudeBot and 13 guests