karambol » wrote:Pero, kompadre, očito nismo živjeli gdje i kolega jer, eto, igrom slučaja znam dvoje iz moje obitelji koji su bili šljakeri u SAS-u. I nemilo su se naputovali tim avionom za sindikalne izlete. Nije bilo kutka svijeta, nesvrstanog pogotovo, gdje nisu bili. Ma, čudo jedno kako im je bilo krasno.
Drugi dio obitelji, zanimljivo kako im se to događalo, nikako nije uspio dobiti stan...
Imam i neke koji niti posao nisu mogli dobiti u Juzi, ali su ga dobili u trulom kapitalizmu koji ih je brutalno iskorištavao i nisu nikada putovali firminim avionom na neku veselicu u Bangladeš...
I nije nikada nedostajalo deterdženta, ulja, kave...usnuli smo mi to drogirani beskrajnom srećom u levisicama z Novog Marofa...

Ja citam i nikako ne mogu povezati Jugoslaviju koje se ja sjecam sa ovim sto Euklid pise.
Ispada da je El Dorado goli kua u usporedbi s SFRJ gdje su peceni pilici padali s neba i sve se samo stvaralo i dijelilo sakom i kapom.
Juga je imala jebene srece (a kazu da je bilo i do Titovog uspjesnog manevriranja izmedju istoka i zapada sa nesvrstanima ) da je uspjela toliko koliko je.
Dobivali su se krediti od kojih se gradilo ali se nije toliko radilo i proizvodilo da bi se ti krediti uspjesno i vracali. Zapad je bio benevolentan prema Jugi jer je to bila zemlja ni vrit ni mimo, politicki se drzala neutralno i sisala na obje strane. Teoretski je socijalizmom naginjala Istocnom bloku ali je bila miljama daleko po zivotnom standardu koji su vodili obicni ljudi u Poljskoj, Madjarskoj, Cehoslovackoj....
Prilicno su joj pripmogli i gastrabajteri koji su masovno iz tog, kako sad ispada, raja na zemlji

isli raditi u truli kapitalizam i onda dojcmarkama gradili sebi kuce i izdrzavali familije. I to su uglavnom bile obicne sljakerske place zapada od koji se to moglo tu.
Tako da su se i na taj nacin devize slivale u budjet.
Kad se svjetsko trziste novca poremetilo, tamo negdje 80-tih, kamate su skocile pa je tako i dug naglo narastao i sve je pocelo odlaziti vrit. Standard je padao, usto je i cvrsta ruka Titova znatno oslabila njegovom smrcu i na scenu su stupili koji vec jesu a dalje je povijest.
Ne vjerujem u teorije urote protiv Juge a u cilju ovladavanja Hrvatskim nekretninama, resursima i ljudima.
Ako cemo bit iskreni, nas nitko nece ni da mu platimo a kamoli da bi se grabali za nas.