Ahaaa.miky0 » wrote:
Jesam, u splitu, ali to ne racunam. Racunam tek kad se maknem iz grada u malo mjestance na moru 3 dana
Oš se kupat? Splićani su jedini dovoljno munjeni da se kupaju u svako doba godine pa eto pitam.
Ma necu se bas kupat, ne virujem, ali ono do koljena, sigurno ocu. To su lipi gusti.Tea Tree » wrote: Ahaaa.
Oš se kupat? Splićani su jedini dovoljno munjeni da se kupaju u svako doba godine pa eto pitam.
Ma di se njega sjeti, da mi ogadi zivotTea Tree » wrote: A da vidiš Linića da se kupa? Aj reci pravo, jel bi se onda i ti bacio u more?
Ma nisam ja te srice da ce se oni odlucit ogadit bas taj dio mora di ja uzivam. Imaju dubai, neka ih tamo na pustinjskim dolinamaTea Tree » wrote: Život? Odmah cijeli život? Samo život ili i more? Život mora?![]()
A da vidiš premijera da se kupa?
Nosiš li pištolj sa sobom na more? Da ne čekaš ove streljačke vodove.
OBRTNIČKA komora Zagreb obilježila je 20. godina postojanja, a dodijeljene su i nagrade
najuspješnijim obrtnicima za razvoj obrtništva. Međutim i ovi najuspješniji koji su primili Zlatne
plakete nalaze se u izuzetno teškoj situaciji. Brojni nameti, birokracija i PDV čine im posao
gotovo nepodnošljivim. Mnogi od njih obrtnici su preko 30 godina, a situacija im nikad nije bila
gora.
Maćehinski odnos države prema njima doveo je do toga da se velik broj obrta zatvorio. Osim
što plaćaju brojne namete, mnogi od njih moraju državi platiti PDV-a prije nego oni naplate
fakture što ih samo odvlači u minuse.
Jedan od njih je i Zvonko Babić, plinoserviser i član Udruženja obrtnika Zagreb. S obzirom na
krizu i brojne namete, kaže kako posluje s velikim poteškoćama.
Platio državi 100.000 poreza, a fakture nikad nije naplatio
"Mi radimo u centru Zagreba i kod svake stranke moramo ići doma, a budući da nismo dobili
nikakve olakšice za parking, samo na parkiranje nam godišnje odlazi 25.000 kuna, a
fiskalizacija nas je stajala oko 35.000 kuna. Kad tome dodate promjene u plaćanju doprinosa, a
sve je manje posla, onda vidite koliko nam je teško. Imam 15 zaposlenih, a već se dvije godine
borim da nikog ne otpustim", rekao je Babić za Index...
A da ovo linic jednostavno sve pobijeBroj dugotrajno blokiranih građana početkom ove godine narastao je na 310 tisuća, a ukupan dug dosegnuo je
24,5 milijardi kuna, upozorila je u ponedjeljak udruga Blokirani koja će od Ustavnog suda zatražiti ocjenu
ustavnosti Ovršnog zakona.
Nastavi li Fina sadašnjim tempom vrtjeti blokade, sredinom godine građani bi mogli prestići nelikvidnost
cjelokupnog gospodarstva, upozorava predsjednica Udruge Miriam Kervatin.
Blokade računa šire se poput epidemije, kaže Kervatin i upozorava da su građani u šest godina ostali bez 9500
stanova i kuća koji su prodani na dražbama.
Većina blokiranih, kaže, u tu je situaciju došla zbog gubtika posla, pada plaća, a ne jer su bili špekulanti.
Za takve, ljude bez glasa, tzv. blokirane, osnovana je udruga koja želi zaštititi pravo i dostojanstvo dužnika, prava
građana kojima je blokiran dohodak, imovina, mirovina i koji žive u siromaštvu i socijalno su isključeni.
Predsjednica udruge Blokirani upire prostom u Ovršni zakon za koji kaže da je loš i za koji će Blokirani tražiti
ocjenu ustavnosti, kako bi se ispunila forma na putu do konačnog cilja, a to su Europski sud za ljudska prava i
rušenje samog zakona.
Europski sud je prošle godine srušio španjolski ovršni zakon po istim kriterijima po kojima kritiziramo naš zakon,
uvjerava Kervatin.
U Europi, ističe, ne postoji država koja je blokirala toliko građana kao Hrvatska.
Kad je Ovršni zakon usvajan uvjeravalo se kako će se postepeno stanje popraviti, pitanje duga riješiti, a građani
krenuti dalje, no dogodilo se suprotno, kaže Kervatin.
Blokirani tvrde da ministarstva finanacija i pravosuđa nisu imala nikakvog sluha za njihove zahtjeve i prijedoge.
Ministarstvu pravosuđa smo i pisali i telefonirali, no nitko nam nikad nije odgovorio, kaže tajnica Blokiranih Darija
Švob.
Kako se 'postaje' blokirani, Švob je posvjedočila na nekoliko primjera. Čovjeku iz Osijeka, zbog duga od sedam
tisuća kuna, prijeti ovrha kuće vrijedne sto tisuća eura. Srećom 'uskočila' mu je udruga Blokirani i skupila polovicu
duga, pa je postupak ovrhe obustavljen do lipnja.
Dvije vodeće stranke su posljednji put, nakratko, bile izjednačene u
srpnju 2011. godine. No, SDP je imao više-manje kontinuiranu prednost
pred HDZ-om sve od kraja 2008. i početka 2009. godine. Od sredine
2007. godine do početka 2009. dvije stranke bile su izjednačene na razini
od oko 30%, da bi sada ponovno došlo do izjednačenja, ali na razini od
oko 20%.
A i ti isto odi u rumeni, masni, otežali kurac.Pero » wrote:A što tebe boli kua za SDP?![]()
Ili za HDZ?![]()
Il za orah i ostalo koštunjičavo voće?![]()
Kao što je Mao rekao - neka cvate tisuću cvjetova.
Sve najbolje i tebi također.judolino » wrote: A i ti isto odi u rumeni, masni, otežali kurac.
I što će ga onda spasit? Nemam ni ja love onoliko koliko bih htio i koliko mislim da sam zaslužio, pa što?judolino » wrote: Muči ga zato kaj nema love, a nije baš ajkula u kapitalističkom moru, zar to nije očito?
Nisi bio tako rezolutan kad je slavio jasnu poruku okupatorskoj vojsci na Krimu.judolino » wrote: Nemoj bit tako okrutan, jebo ga ti.
Pero » wrote: Sve najbolje i tebi također.![]()
I što će ga onda spasit? Nemam ni ja love onoliko koliko bih htio i koliko mislim da sam zaslužio, pa što?![]()
Nisi bio tako rezolutan kad je slavio jasnu poruku okupatorskoj vojsci na Krimu.![]()
I ti si laburist?![]()
Pa se držite zajedno?
Da, u pravu si, većina ljudi funkcionira na taj način.judolino » wrote: I što se dogodilo? Boli me kurac, daj mi love, jebe mi se za sve...
Ali si glup, ili se samo pravisPero » wrote:A što tebe boli kua za SDP?![]()
Pa boli me i za njih, jer su oni buduci doktori bez strucnosti, i opet ce me na zivo operirat
A di me boli kurac za njih
Je li novac za službene automobile mogao biti preusmjeren u poticanje zapošljavanja?
Ministri Arsen Bauk, Siniša Hajdaš Dončić i Mihael Zmajlović osvrnuli su se na zamrzavanje poticaja za zapošljavanje mladih. Evo što su odgovorili na pitanje je li to sramotan potez u situaciji velike nezaposlenosti.
"To ćete morati pitati nekog drugog. Vlada je predložila rebalans proračuna temeljem smjernica Europske komisije, on je otišao u Sabor, proračun je donesen", rekao je Bauk dodavši kako za to treba pitati resorne ministre. "Vidim da su oni to već komentirali", dodao je.
Siniša Hajdaš Dončić je imao sličan odgovor. "Pitajte kolegu Mrsića, nisam u tom resoru. Koliko znam to nadilazi novac koji je osiguran kroz Europsku komisiju i to će biti riješeno vrlo brzo", rekao je Hajdaš Dončić, a i ministar Zmajlović se pridružio kolegama sa sličnim odgovorom:
"Pitat ćete ministra nadležnog za to. Svaki ministar se ponaša sukladno s raspoloživim sredstvima i u skladu s tim kreira politike svog resora."
Na pitanje je li novac za službene automobile mogao biti preusmjeren u poticanje zapošljavanja, te kako bi on osobno postupio po tom pitanju, Zmajlović je odgovorio:
"Pa to je vrlo zanimljivo populističko pitanje, ali u svakom slučaju s novcem treba uvijek raspolagati racionalno i usmjeravati ga na ono što će doprinijeti razvoju hrvatskog društva, a to je i ono što činimo. Bez obzira na ove populističke teme. Pa Vlada je donijela odluku i siguran sam da je to ono što u realnim okvirima, vremenu i uvjetima možemo činiti najbolje za Hrvatsku, društvo i gospodarstvo".
Ma dobro, nisam namjerno specificirao laburiste.miky0 » wrote:
Ali si glup, ili se samo pravis![]()
Kako me ne boli kad operiraju na meni i to na zivo!?
Pa boli me i za njih, jer su oni buduci doktori bez strucnosti, i opet ce me na zivo operirat![]()
A di me boli kurac za njih
Imam ja miljun mana na svoje, ali to jos uvijek ne boli ovaj narod. Vici na njih/nas kad dosjemo na vlast
Toliko je zanimljiv odgovor da ocekujem i misljenje psihijatrijske struke"Pa to je vrlo zanimljivo populističko pitanje, ali u svakom slučaju s novcem treba uvijek raspolagati racionalno i usmjeravati ga na ono što će doprinijeti razvoju hrvatskog društva, a to je i ono što činimo. Bez obzira na ove populističke teme. Pa Vlada je donijela odluku i siguran sam da je to ono što u realnim okvirima, vremenu i uvjetima možemo činiti najbolje za Hrvatsku, društvo i gospodarstvo".
Jebate, pravi si aktivist.miky0 » wrote:
Imam ja miljun mana na svoje, ali to jos uvijek ne boli ovaj narod. Vici na njih/nas kad dosjemo na vlast![]()
![]()
A ti ne znas da je zoki zvao lesara za koaliciju? Pa ga je ovaj odjeba.Pero » wrote: Jebate, pravi si aktivist.![]()
Kad dođemo na vlast.![]()
Dobro, normalno je da svaka politička stranka hoće doć na vlast, pa tako i tvoji laburisti, al mi se čini da ćete biti prisiljeni koalirati.![]()
Niste tako uvjerili narod ko SNS u Srbiji.![]()
Pa ćemo vidjet kad se pojave kompromisi kojih sada iz relativne udobnosti opozicije nema.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 4 guests