Ne trkeljam, vec samo govorim pod kojim su uvjetima albanci trebali nastavit utakmicuPero » wrote: Trkeljaš.Ja to očekujem u Tirani, da tamo albanski navijači iscipelare srpske igrače.
Politicko-nogometni problemi nase regije
Pa ja i kazem da je problem u uefi. Otkud im pamet iscipeliranim igracima naredjivat, natrag na teren igraj utakmicuZmaj021 » wrote:miki, uefa je rekla da se igra, oni su odbili i otud 3:0.
nisu htjeli igrati ni pred praznim tribinama, ni sutra..
uostalom, da se ne miješam.. nisam objektivan.. ja bih to sve poslao na jedno par godina hlađenja.
ja bih krenuo od sr i hr za ubij, zakolji i sl. po jedno pet godina bana i u fifi i u uefi. šta misliš? procvjetalo bi društvo i tu i ovdje..miky0 » wrote:
Pa ja i kazem da je problem u uefi. Otkud im pamet iscipeliranim igracima naredjivat, natrag na teren igraj utakmicumoras bit malo zesci idiot za takav prijedlog.
5 godina je maloZmaj021 » wrote:
ja bih krenuo od sr i hr za ubij, zakolji i sl. po jedno pet godina bana i u fifi i u uefi. šta misliš? procvjetalo bi društvo i tu i ovdje..
Nakon beogradskog, dogodi se i milanski cirkus, a da mi ne prokomentirasmo
e nece ic. Dakle, sta velite? Krivi su iskljucivo huligani, ili se krivica moze dodjelit i drugima
Inace jako zanimljiv clanak, valja ga procitat
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=784832
Inace jako zanimljiv clanak, valja ga procitat
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=784832
Druga strana medalje: Baklja kao simbol otpora
Članak je ispravan. Ovi koji rade sranja, uglavnom rade sranja sebi. Njima nije baklja nikakav simbol otpora. Nemaju otpora u glavi za ništa. I to da su produkt nogometnih mafijaša - jesu. To da mi njih sve imamo i ponosimo se njima je isto za dijagnozu.
Dakle, gaca se u govnima i šprica parfemom ispod nosa...

Dakle, gaca se u govnima i šprica parfemom ispod nosa...
-
jednokratni klon
Malo pratim ove komunističke fronte na fejsu i veli Crvena akcija:
Neću ništa komentirati, zanima me vaše mišljenje.Fašistička simbolika će ostati sve dok se može koristiti kao provokacija protiv onih koji navodnu borbu protiv rasizma koriste za borbu protiv navijača. Naravno, svi se moramo boriti protiv rasizma i fašizma, ali i protiv onih koji zaboranjuju ulazak na stadione navijačima koji su protiv mafije. To je stara priča i ne odnosi se samo na nogomet u Istočnoj Europi: liberalne elite svoju kriminalnu vladavinu opravdavaju lažnim antifašizmom i potrebom da kontroliraju "rulju" koju su opljačkale. Sirotinja se onda pokušava suprotstaviti tim liberalnim elitama ekstremno desničarskim idiotizmom. Na kraju najebu dvostruko – i zato što s tom idiotskom ideologijom ne mogu napraviti ništa, i zato što ih svi odbacuju kao fašiste.
Kolinda Kitarović » wrote:Malo pratim ove komunističke fronte na fejsu i veli Crvena akcija:
Neću ništa komentirati, zanima me vaše mišljenje.
..pa ima logike, ima i istine. s dodatkom da je kod nas malo specificna situacija.
-
jednokratni klon
Meni se to baš ne sviđa. To skoro pa sljepilo na fašizam. Bez obzira na činjenicu da fašizam raste tijekom krize, nekako mi je to prelagano prebacivanje odgovornosti na kapitalistički sustav i pranje ruku od nekih ukorijenjenosti u rulji. Kao, sve će biti u redu čim se riješimo demokracije i neoliberala. Opet se vraćam na ono staro pitanje ovdje, kako je ta rulja podivljala devedesete iako ju se kultiviralo pedeset godina. Zanemariti neke stvari i gledati tu gomiletinu kao svog saveznika valjda u potencijalnoj revoluciji mi je nekako dosta kratkovidno...a unda » wrote:
..pa ima logike, ima i istine. s dodatkom da je kod nas malo specificna situacija.
Znači, načelno se slažem, ali nije to dovoljno.
Isto tako, ispada da je njima ok divljanje navijača ako divljaju protiv mafije. Možda krivo interpretiram, ne znam. Ali ako to divljanje vija zastavu fašizma, meni nije ok. Tad čak ne možemo govoriti ni da to nije nasilje, jer se kiti nasilničkom ideologijom, ma protiv koga se borilo.
-
jednokratni klon
Pratim malo i Radničku frontu, samozvanu hrvatsku Syrizu. Eto, načelno isto podržavam nastojanja, dobro je da imamo i takvu struju, ali premalo mi je tu artikulacije, ne znam...
Ex, sto je tebi cudno u simbiozi crnocrvenih kad su u start imale iste neprijatelje?
-
jednokratni klon
Pa ne znam, eto, voljela bih da mi je čudno. To bi značilo da imam više vjere u promjene. ;cinik:miky0 » wrote:Ex, sto je tebi cudno u simbiozi crnocrvenih kad su u start imale iste neprijatelje?
Zato ostajem suzdržana. Revoluciju pod svaku cijenu ne mogu podržati. Posebno ne kad se u zagrljaj primaju fašisti da bi se svrgnulo marije antoanete. Jebiga.
Tako svijet funkcionira, jbga. Ljudi su bica s greskom, a evolucijom nikako da dostignu razinu bezgresnosti. Zato se u kontinuitetu dogadjaju sranja, pa se ta sranja eliminiraju revolucijama, s jedne fronte crni, s druge crveni, a skupa protiv ovih trecih koje su napravile sranje. Po meni, sasvim legitiman nacin.Kolinda Kitarović » wrote:
Pa ne znam, eto, voljela bih da mi je čudno. To bi značilo da imam više vjere u promjene. ;cinik:
Zato ostajem suzdržana. Revoluciju pod svaku cijenu ne mogu podržati. Posebno ne kad se u zagrljaj primaju fašisti da bi se svrgnulo marije antoanete. Jebiga.
Kolinda Kitarović » wrote:
Meni se to baš ne sviđa. To skoro pa sljepilo na fašizam. Bez obzira na činjenicu da fašizam raste tijekom krize, nekako mi je to prelagano prebacivanje odgovornosti na kapitalistički sustav i pranje ruku od nekih ukorijenjenosti u rulji. Kao, sve će biti u redu čim se riješimo demokracije i neoliberala. Opet se vraćam na ono staro pitanje ovdje, kako je ta rulja podivljala devedesete iako ju se kultiviralo pedeset godina. Zanemariti neke stvari i gledati tu gomiletinu kao svog saveznika valjda u potencijalnoj revoluciji mi je nekako dosta kratkovidno.
Isto tako, ispada da je njima ok divljanje navijača ako divljaju protiv mafije. Možda krivo interpretiram, ne znam. Ali ako to divljanje vija zastavu fašizma, meni nije ok. Tad čak ne možemo govoriti ni da to nije nasilje, jer se kiti nasilničkom ideologijom, ma protiv koga se borilo.
-
jednokratni klon
Meni to nije dovoljno dobro. Sklonija sam onda postojećem stanju nego prolijevanju krvi uzalud (zapravo, svako prolijevanje krvi je uzalud, povijest je to sasvim dobro dokazala).miky0 » wrote:
Tako svijet funkcionira, jbga. Ljudi su bica s greskom, a evolucijom nikako da dostignu razinu bezgresnosti. Zato se u kontinuitetu dogadjaju sranja, pa se ta sranja eliminiraju revolucijama, s jedne fronte crni, s druge crveni, a skupa protiv ovih trecih koje su napravile sranje. Po meni, sasvim legitiman nacin.
U pravu si, s revoluvijom nista dobra, ali grijesis u jednom. Nije problem u revolucionarima, vec u ovim trecima, jer da nema njihovih gresaka, revolucija ne bi ni bilo.Kolinda Kitarović » wrote:
Meni to nije dovoljno dobro. Sklonija sam onda postojećem stanju nego prolijevanju krvi uzalud (zapravo, svako prolijevanje krvi je uzalud, povijest je to sasvim dobro dokazala).
-
jednokratni klon
Sjetila sam se gdje sam već čitala kritiku svega toga.miky0 » wrote:
U pravu si, s revoluvijom nista dobra, ali grijesis u jednom. Nije problem u revolucionarima, vec u ovim trecima, jer da nema njihovih gresaka, revolucija ne bi ni bilo.
Ne kažem da se nužno slažem, ali zanimljivo je.
Zanimljivo je i da se Subversive praktički raspao nakon toga.
-
jednokratni klon
Po duljini, da. Ali ne bih rekla da imaju ista stajališta.miky0 » wrote:Aukurac, ovaj je gori od unde
..nesto mi je pobjegao onaj gore kvot.. 
nema tu nikakvog prelaganog prebacivanja odgovornosti na kapitalizam, jedino, opet kazem, nedostaje kvalitetne analize, definicije, pa i terminologije, tj mozda i ideje, tog nekog prepoznavanja..
citav postmarksizam se zasniva na tom tragu, da se uhvati korak i teoretski jest tu nesto..ili dosta mozda cak napravljeno, ali te ideje nemaju masovnost.
radi se o dosta slojevitim pojavama i tesko ih je pojednostavniti, jednostavno uobliciti.. a i mozda i opasno.
s druge strane, sve je danas bazirano na nekim tim neoliberalnim, potrosackim osnovama, kombinacijama stvaranja straha i stvaranja potrebe, pa i sama demokracija danas se zasniva na tome, tako da sve to nekako izgleda poput nekakve implozije, slijepe ulice, neke vrtnje unutar sebe i ta se vrtnja pokusava odrazati jer.. nema se vise kud.
potrebne su danas redefinicije i demokracije i slobode i tu je kriza.. danasnja prakticna ljevica, politicka ljevica nema odgovora na taj problem, a problem stalno raste.
to pitanje zasto je ovdje rulja podivlajala, tj koliko je se uopce kultiviralo i ako jest, kako to da je prevagu odnijelo divljastvo, to mozda i nije tako tesko analizirati.
ono sto je vise pl meni problem, da danasnje vrijeme uopce jos nije analiziralo ni poslijeratno doba (i ne samo kod nas ), tj ne postoje ama bas nikakve analize sto se to dogadjalo kod nas u tih pedeset poslijeratnih godina, nemamo nikakav odnos, opis, osim opisa desnih i kaitalistickih i tih nekih gradjanskih (ono, nesto u negativnom smislu gradjanskiih) struja i skola i pogleda koje su glavne danas struje.
tek nedavno se kod nas pocinje valorizirati taj period, tek se od nedavno pokusava sustavnije nesto na tome raditi.
po meni, radi se uopce, barem sto se tog nekog nomogeta tice, o fasistickom popu ili folkloru. on, pop fasizam, tako nesto.
krajnje neke atavisticke ideje i energije su se okupile opce oko sporta, koji je baj d vej, barem ono sto dopire do nas mas medijima, krajnje komercijaliziran, profesionaliziran, u tolikoj mjeri da se moze postavit pitanje i o redefiniciji pojma sport ili o ovodjenju novog termina koji ce opisati te neke pojave, aktivnosti.. mislim, onda bi i gladijatorstvo mogli opisati sportom, a jel bas to i zelimo?
enivej, danasn jic aje takva..sve sto moze stvarat profit, prolazi. i onda se to dozira, glumi, docira..pa tako i fasizam, malo ce se pustat, malo ce se deklarativno od njega odustajat.
mislim, meni je stvarno smijesno ovo sad sto cujem u zadnje vrijeme od hnsa, nakon sveg asto se u nogometu ne sam o dopustalo, naego i prizivalo i poticalo, sad se ono kao nesto ogradjuju od onog sto su sami generirali i to ne samo u okviru sporta da je to ostalo, nego je i van sporta pustano u opticaj
ne znam sad nas to tocno mislis, nagadjam u vise smjerova, ali ne bih rekao da se radi o sljepili na fasizam. priej se tu radi o nekom trzistu ili iskoristavanju fasizma misleci ili da ce ga se moci drzat pod kontrolom ili radi samim prikrivenih fasstickih ideja..a bilo bi tu i nesto trece mozda, a to je sto stalno nekako i sam sebi pokusavam opisat, da fasisam isto evoluira, prilagodjava, mijenja se, isto kao i kapitalizam, tj slicno..i nase poimanje i definicije i opisi i prepoznavanja fasizma su zaostala, ne prate dobro trenutno razvoj situacije, par koraka su unatrag..Kolinda Kitarović » wrote:
Meni se to baš ne sviđa. To skoro pa sljepilo na fašizam. Bez obzira na činjenicu da fašizam raste tijekom krize, nekako mi je to prelagano prebacivanje odgovornosti na kapitalistički sustav i pranje ruku od nekih ukorijenjenosti u rulji. Kao, sve će biti u redu čim se riješimo demokracije i neoliberala. Opet se vraćam na ono staro pitanje ovdje, kako je ta rulja podivljala devedesete iako ju se kultiviralo pedeset godina. Zanemariti neke stvari i gledati tu gomiletinu kao svog saveznika valjda u potencijalnoj revoluciji mi je nekako dosta kratkovidno.
nema tu nikakvog prelaganog prebacivanja odgovornosti na kapitalizam, jedino, opet kazem, nedostaje kvalitetne analize, definicije, pa i terminologije, tj mozda i ideje, tog nekog prepoznavanja..
citav postmarksizam se zasniva na tom tragu, da se uhvati korak i teoretski jest tu nesto..ili dosta mozda cak napravljeno, ali te ideje nemaju masovnost.
radi se o dosta slojevitim pojavama i tesko ih je pojednostavniti, jednostavno uobliciti.. a i mozda i opasno.
s druge strane, sve je danas bazirano na nekim tim neoliberalnim, potrosackim osnovama, kombinacijama stvaranja straha i stvaranja potrebe, pa i sama demokracija danas se zasniva na tome, tako da sve to nekako izgleda poput nekakve implozije, slijepe ulice, neke vrtnje unutar sebe i ta se vrtnja pokusava odrazati jer.. nema se vise kud.
potrebne su danas redefinicije i demokracije i slobode i tu je kriza.. danasnja prakticna ljevica, politicka ljevica nema odgovora na taj problem, a problem stalno raste.
to pitanje zasto je ovdje rulja podivlajala, tj koliko je se uopce kultiviralo i ako jest, kako to da je prevagu odnijelo divljastvo, to mozda i nije tako tesko analizirati.
ono sto je vise pl meni problem, da danasnje vrijeme uopce jos nije analiziralo ni poslijeratno doba (i ne samo kod nas ), tj ne postoje ama bas nikakve analize sto se to dogadjalo kod nas u tih pedeset poslijeratnih godina, nemamo nikakav odnos, opis, osim opisa desnih i kaitalistickih i tih nekih gradjanskih (ono, nesto u negativnom smislu gradjanskiih) struja i skola i pogleda koje su glavne danas struje.
tek nedavno se kod nas pocinje valorizirati taj period, tek se od nedavno pokusava sustavnije nesto na tome raditi.
po meni, radi se uopce, barem sto se tog nekog nomogeta tice, o fasistickom popu ili folkloru. on, pop fasizam, tako nesto.
krajnje neke atavisticke ideje i energije su se okupile opce oko sporta, koji je baj d vej, barem ono sto dopire do nas mas medijima, krajnje komercijaliziran, profesionaliziran, u tolikoj mjeri da se moze postavit pitanje i o redefiniciji pojma sport ili o ovodjenju novog termina koji ce opisati te neke pojave, aktivnosti.. mislim, onda bi i gladijatorstvo mogli opisati sportom, a jel bas to i zelimo?
enivej, danasn jic aje takva..sve sto moze stvarat profit, prolazi. i onda se to dozira, glumi, docira..pa tako i fasizam, malo ce se pustat, malo ce se deklarativno od njega odustajat.
mislim, meni je stvarno smijesno ovo sad sto cujem u zadnje vrijeme od hnsa, nakon sveg asto se u nogometu ne sam o dopustalo, naego i prizivalo i poticalo, sad se ono kao nesto ogradjuju od onog sto su sami generirali i to ne samo u okviru sporta da je to ostalo, nego je i van sporta pustano u opticaj
otvorio link, vidio..bolkovic..zatvorio link..Kolinda Kitarović » wrote:
Sjetila sam se gdje sam već čitala kritiku svega toga.![]()
Ne kažem da se nužno slažem, ali zanimljivo je.
Zanimljivo je i da se Subversive praktički raspao nakon toga.
sori, ali ne mogu ga ja sad citat.
jedino, sori sto mi se ne da citat, na koji subverziv se misli? da nije na ovaj zagrebacki? jel se na njega misli da se skoro raspao?
-
jednokratni klon
..a unda » wrote:
otvorio link, vidio..bolkovic..zatvorio link..
sori, ali ne mogu ga ja sad citat.
jedino, sori sto mi se ne da citat, na koji subverziv se misli? da nije na ovaj zagrebacki? jel se na njega misli da se skoro raspao?
Ja sam ga čitala onda još pa sam se sad sjetila baš toga.
On se tad prijetio da će razbucati Subversive i nazivao ga kurvinim pirom sumnjivog financiranja i tražio račune, podatke, ovo ono.
Ja kažem da se raspao praktički jer je za razliku od prošle godine kad je Romano pizdio, a festival bio megapopularan, ekipa koja ga je tad radila dala kolektivnu ostavku i ove godine je prošao u tišini, neprimjetno.
-
jednokratni klon
Plahtu ti tek moram dešifrirati pa čekaj. 
-
- Information
-