Hrvatski laburisti - Stranka rada

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 26 May 2014, 20:24

Pero » wrote:
Znaš šta, neću nikad. :zubo: To ti je moja posljednja linija obrane, vreće s pijeskom. :zubo: Bio bih iskreno razočaran da se EU raspadne za mog života. :D Insieme
..zasto bi bio razocaran? ..a kao drugo, pa mislimo mi jos pozivjet, jelda.. :D

ok, mozda se nece bas raspast ili ne na nacin na koji se mozda ocekuje, ali eto, drzava ko drzava, unija neka ko unija.. zasto bi eu bila imuna od recimo.. gradjanskog rata? :kokice:

..a unda
Undaminator

Post 26 May 2014, 20:28

Pero » wrote: Da li si siguran da neće? :D Prošlo je samo 1 dan od izbora. I to marginalnih, 11 fikusa u hrpetini drugih stranaka i drugih nacija. :zubo: Imenovat će ga počasnim predsjednikom laburista kako bi i na sljedećim izborima u Hrvatskoj bio visoko na listi da može donijeti, ovog puta - something completely different - grudnjake na štapu u Sabor? :zubo:
..pa ne bih rekao da su bas marginalni. ok, moze se i tako gledat, ali ne bih bas to tako podcijenjivao.
tu se radi o nekoj vrsti pol pozisna, ne samo za hrvatsku, nego i za evropu. jedino sto taj pol pozisn nesto duze traje.. :kokice:
Pero

Post 26 May 2014, 20:39

..a unda » wrote: ..zasto bi bio razocaran? ..a kao drugo, pa mislimo mi jos pozivjet, jelda.. :D

ok, mozda se nece bas raspast ili ne na nacin na koji se mozda ocekuje, ali eto, drzava ko drzava, unija neka ko unija.. zasto bi eu bila imuna od recimo.. gradjanskog rata? :kokice:
Pa ja sam napisao što bih ja volio. EU je meni korisna i dobra stvar i nadam se da neću doživljet njen raspad. :zubo: Što naravno ne znači da će biti vječna, kao uostalom niti ljudski rod. :zubo:
Pero

Post 26 May 2014, 20:41

..a unda » wrote: ..pa ne bih rekao da su bas marginalni. ok, moze se i tako gledat, ali ne bih bas to tako podcijenjivao.
tu se radi o nekoj vrsti pol pozisna, ne samo za hrvatsku, nego i za evropu. jedino sto taj pol pozisn nesto duze traje.. :kokice:
Njemačka ima jedno 9 puta više zastupnika od Hrvatske i ti pričaš o pole position. :D I još su , nevjerojatno, uveli proporcionalni sustav pa su ti se i neonacisti pojavili u parlamentu. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 26 May 2014, 20:46

Pero » wrote: Pa ja sam napisao što bih ja volio. EU je meni korisna i dobra stvar i nadam se da neću doživljet njen raspad. :zubo: Što naravno ne znači da će biti vječna, kao uostalom niti ljudski rod. :zubo:
..meni nije korisna. ni korisna, ni nekorisna. tj, nije korisna. sto vise ide ta neka europeizacija, meni je sve gore. ako je u tome neka korelacija, onda neka je java lipi odnese. bolje nju, nego mene. i to sto prije, dosta sam slabiji od nje.
eto, ispada da je tvoja korist meni steta. :D

ono, nit sam joj piva kad je dolazila, nit cu plakat kad bude isla ca.. :D
Pero

Post 26 May 2014, 20:50

..a unda » wrote: ..meni nije korisna. ni korisna, ni nekorisna. tj, nije korisna. sto vise ide ta neka europeizacija, meni je sve gore. ako je u tome neka korelacija, onda neka je java lipi odnese. bolje nju, nego mene. i to sto prije, dosta sam slabiji od nje.
eto, ispada da je tvoja korist meni steta. :D

ono, nit sam joj piva kad je dolazila, nit cu plakat kad bude isla ca.. :D
Pa dobro, onda možeš računat da si globalno pobijedio. U Hrvatskoj euroskeptične stranke nisu osvojile ništa (ne računajući Ružu), a povećao se broj euroskeptika i s lijeve i s desne strane u mnogoljudnijim državama. Pa te tako izvlači Marie Le Pen. :zubo:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 26 May 2014, 20:51

Pero » wrote: Pa ja sam napisao što bih ja volio. EU je meni korisna i dobra stvar i nadam se da neću doživljet njen raspad. :zubo: Što naravno ne znači da će biti vječna, kao uostalom niti ljudski rod. :zubo:
Vidis kako potkopavas samog sebe, lesaru si tamo podbada sta nije da ostavku i s time ostao bez financijskog ucinka, a paralelno se ti svim silama boris za EU, iz gle kojih razloga -financijskog :giggle:
Pero

Post 26 May 2014, 20:55

miky0 » wrote:
Vidis kako potkopavas samog sebe, lesaru si tamo podbada sta nije da ostavku i s time ostao bez financijskog ucinka, a paralelno se ti svim silama boris za EU, iz gle kojih razloga -financijskog :giggle:
Pa da, ja nigdje za sebe nisam napisao da sam moralan. Ja gledam svoju korist. A i Lesar gleda svoju, a predstavlja da ne gleda. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 26 May 2014, 20:57

Pero » wrote: Njemačka ima jedno 9 puta više zastupnika od Hrvatske i ti pričaš o pole position. :D I još su , nevjerojatno, uveli proporcionalni sustav pa su ti se i neonacisti pojavili u parlamentu. :zubo:
pa pol pozisn na evropskoj razini. malo se sve to jos mora slegnut.

meni to uopce nije nevjerojatno. ono, cak mi je i logicno nekako. sto cemo ako ojacaju ti (neo)nacisti u eu parlamentu? vec smo vidjeli jednom neke njemacke pipls parti u koalicijama s nekim nacistima protiv nekih vajmara.. :kokice:

a imamo tu, evo, i francuze. isto mi je logicno. dzaba im zajednicki skolski udzbenici povijesti na francuskom i njemackom. :kokice:

ne znam jel imamo i mi taj proporcionalni sustav, ali i s njim ili bez njega imamo fasiste i nacista u eu na kojima bi nam i njemacki ovi sad nacisti mogli pozavidjet.. :kokice:

hvataju se pozicije, hvataju, ali budi ti bez brige, nece to bas tako brzo ic, koristit ce tebi jos evropa.
uostalom, zar je za vrijeme fasizma i nacizma nestao biznis? pametan covjek uvijek moze trgovat. :D
miky0
ST Leader

Post 26 May 2014, 21:00

Pero » wrote: Pa da, ja nigdje za sebe nisam napisao da sam moralan. Ja gledam svoju korist. A i Lesar gleda svoju, a predstavlja da ne gleda. :zubo:
Ali ako nisi moralan, a po vlastitom priznanju to priznajes, kako mozes sudit o moralnosti :ne zna:
Pero

Post 26 May 2014, 21:00

..a unda » wrote:
unda, a što ja mogu kad tvoji bordo crveni ne mogu osvojit 50%+1 mjesto. Jel misliš da bi svijet, EU, Hrvatska onda bilo bolje mjesto za živjet?
Pero

Post 26 May 2014, 21:02

miky0 » wrote:
Ali ako nisi moralan, a po vlastitom priznanju to priznajes, kako mozes sudit o moralnosti :ne zna:
Svaki će ti pravnik reć da su pravo i pravda dva različita pojma. :zubo: Čak i naš predsjednik. :zubo: Pa mogu i ja malo laprdat o moralnosti, ovo je ipak trkeljanje, a ne Ustavni sud. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 26 May 2014, 21:04

Pero » wrote: Pa dobro, onda možeš računat da si globalno pobijedio. U Hrvatskoj euroskeptične stranke nisu osvojile ništa (ne računajući Ružu), a povećao se broj euroskeptika i s lijeve i s desne strane u mnogoljudnijim državama. Pa te tako izvlači Marie Le Pen. :zubo:

kako sam globalno pobijedio? sta globalno? di sam tu ja u tom globalnom? :D

kako euroskepticne stranke nisu osvojile nista, a imamo jednu tomasicku, stira, neki referendum je bio, neki ce izgleda bit.. jos najmanje jedan one iste provenijencije.
eto i oni ovdje, ko lepenova u francuskoj traze da milanovic ode ca, oce izbore, nestrpljivi su.
uostalom, kakva ce bit razlika..tebi npr, ako te neke stranke ili hadeze sad i pobijedi na ovim sljedecim izborima? kako ces ti to osjetit? sta ce se to promijenit samo radi tih izbora?
mozemo onda rec i da su uzbori u hrvatskoj o hrvatskoj direktno, marginalni. :kokice:
Pero

Post 26 May 2014, 21:10

..a unda » wrote:

kako sam globalno pobijedio? sta globalno? di sam tu ja u tom globalnom? :D

kako euroskepticne stranke nisu osvojile nista, a imamo jednu tomasicku, stira, neki referendum je bio, neki ce izgleda bit.. jos najmanje jedan one iste provenijencije.
eto i oni ovdje, ko lepenova u francuskoj traze da milanovic ode ca, oce izbore, nestrpljivi su.
uostalom, kakva ce bit razlika..tebi npr, ako te neke stranke ili hadeze sad i pobijedi na ovim sljedecim izborima? kako ces ti to osjetit? sta ce se to promijenit samo radi tih izbora?
mozemo onda rec i da su uzbori u hrvatskoj o hrvatskoj direktno, marginalni. :kokice:
Znaš što, ja skoro 25 godina radim u demokratskoj Hrvatskoj. Nisam osjetio nikakve naročite pomake bez obzira tko je bio na vlasti - jedino znam da je svako pomalo povećavao PDV. Plaća mi nije rasla bio HDZ ili SDP na vlasti. Ne živim na državnim jaslama. I da, mislim da su u Hrvatskoj izbori ovi izbori bili marginalni i da je prava stvar ono što će biti za jedno godinu i pol. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 26 May 2014, 21:12

Pero » wrote: Svaki će ti pravnik reć da su pravo i pravda dva različita pojma. :zubo: Čak i naš predsjednik. :zubo: Pa mogu i ja malo laprdat o moralnosti, ovo je ipak trkeljanje, a ne Ustavni sud. :zubo:
E to si u pravu...

Nego da pitam, kako je dozvoljena u njemackoj nacisticka stranka :ne zna: :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 26 May 2014, 21:12

Pero » wrote: unda, a što ja mogu kad tvoji bordo crveni ne mogu osvojit 50%+1 mjesto. Jel misliš da bi svijet, EU, Hrvatska onda bilo bolje mjesto za živjet?
pa ne znam jesu li oni moji, ali da ih je vise, bila bi bolja ravnoteza.

naravno da bi bilo bolje mjesto za zivjet. vecini bi bilo. ali vecina ocito nece.. ili mozda cak i ne moze doc do izrazaja. nemocna je, nema love, nema utjecaja. lako je kupit, ne znam.
a to meni ne djeluje bas nekako, ono, stabilno.
takav politicki i ekonomski pritisak mora negdje i nekako ventilirat. ono, mora.
do sada je to sve islo nekako lokalno i kontrolirano, dozirano, malo grcka, malo spanoljska, italija tinja, francuska tinja, a meni se cini da nece jos dugo moc tako. :kokice:

kako ono ide..mos neko vrijeme varat sve ljude ili citavo vrijeme neke ljude. nemos svo vrijeme varat sve ljude.. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 26 May 2014, 21:16

Pero » wrote: Znaš što, ja skoro 25 godina radim u demokratskoj Hrvatskoj. Nisam osjetio nikakve naročite pomake bez obzira tko je bio na vlasti - jedino znam da je svako pomalo povećavao PDV. Plaća mi nije rasla bio HDZ ili SDP na vlasti. Ne živim na državnim jaslama. I da, mislim da su u Hrvatskoj izbori ovi izbori bili marginalni i da je prava stvar ono što će biti za jedno godinu i pol. :zubo:
pa eto, mozemo onda rec da su izbori ovdje marginalni. ili formalni, stogod..

ne vidim razloga sto bi to za godinu i pol dana moglo donijet nesto drugacije od ovoga sto je bilo do sada. nema nikakvog razloga. ocito sve ide svojom nekom dinamikom, slijedom i pravcem, ko zna, planom nekim mozda cak, bez obzira za sto se na izborima odlucilo. :kokice:
Pero

Post 26 May 2014, 21:22

miky0 » wrote:
E to si u pravu...

Nego da pitam, kako je dozvoljena u njemackoj nacisticka stranka :ne zna: :ne zna:
Pa to ti je demokracija, zašto su dozvoljene i komunističke stranke - evo ti KPH u Hrvatskoj. Dan borbe protiv antifašizma slavimo na dan kad se par komunista okupilo u šumi pored Siska na dan kad je Hitler prekršio sporazum Ribentrop-Molotov, do tada su komunizam i fašizam bili saveznici - bratski su podijelili Poljsku. :zubo:
Pero

Post 26 May 2014, 21:26

..a unda » wrote: pa eto, mozemo onda rec da su izbori ovdje marginalni. ili formalni, stogod..

ne vidim razloga sto bi to za godinu i pol dana moglo donijet nesto drugacije od ovoga sto je bilo do sada. nema nikakvog razloga. ocito sve ide svojom nekom dinamikom, slijedom i pravcem, ko zna, planom nekim mozda cak, bez obzira za sto se na izborima odlucilo. :kokice:
Dobro, a što bi ti htio - neki treći put - neke nesvrstane. Kao što znaš, ja nisam izašao na izbore, a ni to ne bi ništa promijenilo naravno. Pola Hrvatske je lijevo, pola Hrvatske je desno. Samo što se ponekad pojavljuju nove stranke, koje odnose glasove razočaranih ili nedovoljno uvjerenih birača. Pa se stvaraju koalicije. I tako to uglavnom ide u demokraciji. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 26 May 2014, 21:32

Pero » wrote: Pa to ti je demokracija, zašto su dozvoljene i komunističke stranke - evo ti KPH u Hrvatskoj. Dan borbe protiv antifašizma slavimo na dan kad se par komunista okupilo u šumi pored Siska na dan kad je Hitler prekršio sporazum Ribentrop-Molotov, do tada su komunizam i fašizam bili saveznici - bratski su podijelili Poljsku. :zubo:
..sta fali komunistickoj stranci? nije se trebala ni gasit. :kokice:

n, niej komunizam nista podijelio. socijalizam mozda jest. socijalizam je mozda surovao s fasizmom, isto kao i ostale stranke i drzave, rojalisti, englezi, amerikanci, religije neme..iiiii td.
treba malovidjet prioritete nacisticke, pa ond abi trebalo bit jako pazljiv u govoru protiv tog, sta li je, komunizma, jel, koji ne bijase za razliku od fasizma.
mislim, zaludu ti je, nes tako daleko..nes dalje od banalnosti zla. :D
Pero

Post 26 May 2014, 21:36

..a unda » wrote: ..sta fali komunistickoj stranci? nije se trebala ni gasit. :kokice:

n, niej komunizam nista podijelio. socijalizam mozda jest. socijalizam je mozda surovao s fasizmom, isto kao i ostale stranke i drzave, rojalisti, englezi, amerikanci, religije neme..iiiii td.
treba malovidjet prioritete nacisticke, pa ond abi trebalo bit jako pazljiv u govoru protiv tog, sta li je, komunizma, jel, koji ne bijase za razliku od fasizma.
mislim, zaludu ti je, nes tako daleko..nes dalje od banalnosti zla. :D
Dobro unda, komunizam je nedostignuti ideal besklasnog društva kojeg ni Lenjin ni Staljin nisu ostvarili, pa su ga onda pretvorili u socijalizam, kao pitkiju formu za široke narodne mase i taj je socijalizam sklopio pakt s nacizmom i podijelio Poljsku. :zubo: Jebeš mene neinformiranog uz toliko interneta. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 26 May 2014, 21:38

Pero » wrote: Dobro, a što bi ti htio - neki treći put - neke nesvrstane. Kao što znaš, ja nisam izašao na izbore, a ni to ne bi ništa promijenilo naravno. Pola Hrvatske je lijevo, pola Hrvatske je desno. Samo što se ponekad pojavljuju nove stranke, koje odnose glasove razočaranih ili nedovoljno uvjerenih birača. Pa se stvaraju koalicije. I tako to uglavnom ide u demokraciji. :zubo:
ne znam na kakve nesvrstane mislis.. da, mozda i ti nesvrstani, zasto ne.

nije pola hrvatske lijevo. nije ni trecina. nije ni cetvrtina, mozda i manje. :D

hrvatska je u ogromnoj vecini poptpuno na desnoj strani. te neke male kozmetike i tjesenja tom nekom lijevom glumom, to nema veze. potpuno desna, gradjanska demokracija. gradjanska u negativnom smislu.. :kokice:

dakle, sta sad.. izbori su forma, marginalni, a hrvatska je desno, a kiti se nekim kao lijevim navadama, tjesenjima, sminkama?

..i sta ce to sljedeci izbori promijenit? kako? :D
..a unda
Undaminator

Post 26 May 2014, 21:43

Pero » wrote: Dobro unda, komunizam je nedostignuti ideal besklasnog društva kojeg ni Lenjin ni Staljin nisu ostvarili, pa su ga onda pretvorili u socijalizam, kao pitkiju formu za široke narodne mase i taj je socijalizam sklopio pakt s nacizmom i podijelio Poljsku. :zubo: Jebeš mene neinformiranog uz toliko interneta. :zubo:
ma nije pitkija forma, nego je socijalizam. ove one vrste, ali socijalizam. prelazno neko drustvo, kujis? nitko na ovoj zemaljskoj kugli nije vidio ni k od komunizma. :D

pa eto, podijelio je poljsku, nije to rusima za pohvalit se, ali sta sad. rusi su bili uvijek zajebani malo.. :D

i kakve to veze ima kao nesto protiv tih komunistickih stranki po nazivu? nije valjda da i tebi smeta petokraka, srpovi, cekici? :D
Pero

Post 26 May 2014, 21:49

..a unda » wrote: ne znam na kakve nesvrstane mislis.. da, mozda i ti nesvrstani, zasto ne.

nije pola hrvatske lijevo. nije ni trecina. nije ni cetvrtina, mozda i manje. :D

hrvatska je u ogromnoj vecini poptpuno na desnoj strani. te neke male kozmetike i tjesenja tom nekom lijevom glumom, to nema veze. potpuno desna, gradjanska demokracija. gradjanska u negativnom smislu.. :kokice:

dakle, sta sad.. izbori su forma, marginalni, a hrvatska je desno, a kiti se nekim kao lijevim navadama, tjesenjima, sminkama?

..i sta ce to sljedeci izbori promijenit? kako? :D
Pa dobro, budući si se ti izjasnio da si bordo crveni, jasno je kako su svi desno od tebe desničari. :zubo: Samo mi nije jasno kako ti misliš uvjerit široke narodne mase da je bordo crvena prava opcija. :zubo: Ili ih zapravo ni ne misliš uvjeravat, tko jebe plebs, dignimo novu Oktobarsku revoluciju i bordo crvena elita će doć na vlast i svima će bit bolje. :zubo: I neš ti meni dalje prodavat demokraciju. :zubo:
Pero

Post 26 May 2014, 21:52

..a unda » wrote: ma nije pitkija forma, nego je socijalizam. ove one vrste, ali socijalizam. prelazno neko drustvo, kujis? nitko na ovoj zemaljskoj kugli nije vidio ni k od komunizma. :D

pa eto, podijelio je poljsku, nije to rusima za pohvalit se, ali sta sad. rusi su bili uvijek zajebani malo.. :D

i kakve to veze ima kao nesto protiv tih komunistickih stranki po nazivu? nije valjda da i tebi smeta petokraka, srpovi, cekici? :D
Ne, ja sam ti u osnovnoj školi crtao brodove kojima je zastava bila otprilike jednako velika kao i brod i naravno imala je veliku crvenu zvijezdu. Uvijek je, istina, bila hrvatska zastava, ne jugoslavenska. Pomalo me smeta što danas nisam u stanju ni skicirati današnju hrvatsku zastavu (ne znam koji joj je redoslijed grbova), a ni moja djeca je ne znaju nacrtati. :D
  • Information