O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
Beau

Post 21 Dec 2013, 20:06

miky0 wrote:
Jednog dana, kad ja i ti srusimo fasiste, ovaj narod ce nam bit zafalan :lux:
Reci cemo vam fala kad adeze pobijedi na sljedecim izborima :o

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 21 Dec 2013, 20:07

Beau » wrote: Simple as that.

Onaj koji huska na smjenu ove vlade, huska za hdz. Tako stvari stoje.

A mogu hdz i sdp vodit potpuno identicnu ekonomsku politiku, ali hdz ce uvijek bit stetnija opcija zbog barem dvije stvari:

- pljackaju sustavno, a ne random
- jos dublje truju drustvo desnicarenjem, crkvom, kaptolom; a to je dugorocno stetnije i od pljacke!
Kad tako covjek postavi stvari, onda si u pravu...ALI, kad bi postavila ovako stvari...

da je kradeze namjerno oznacena gora opcija od aktualaca, da bi narod sustavno i kontinuirano odabirao sdp, a iza zavjese jedni i drugi rekil: "A opet smo ih zajebali"
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 21 Dec 2013, 20:10

Beau » wrote: Reci cemo vam fala kad adeze pobijedi na sljedecim izborima :o
Kradeze će pobjedit ovako ili onako.

A miky i ja nećemo ništa (s)rušit.
Kad vama nekolicini pametnih ne možemo otvorit oči,
gdje bismo uspjeli polupismenoj raji kakva prevladava u ovom društvu...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Beau

Post 21 Dec 2013, 20:11

miky0 wrote:
Kad tako covjek postavi stvari, onda si u pravu...ALI, kad bi postavila ovako stvari...

da je kradeze namjerno oznacena gora opcija od aktualaca, da bi narod sustavno i kontinuirano odabirao sdp, a iza zavjese jedni i drugi rekil: "A opet smo ih zajebali"
Ma jok. Ne vjerujem u takve urote, nisam kapacitet :o
Beau

Post 21 Dec 2013, 20:14

Euklid wrote:
Kradeze će pobjedit ovako ili onako.

A miky i ja nećemo ništa (s)rušit.
Kad vama nekolicini pametnih ne možemo otvorit oči,
gdje bismo uspjeli polupismenoj raji kakva prevladava u ovom društvu...
Nemate rjesenje, euklide!
Izvedivo rjesenje, napominjem.

Najlakse je glumit facu i bit nepristran. To svi mozemo.
Al kad se radi o prezivljavanju, ovo sto vi radite smatram jednostavno neodgovornim :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 21 Dec 2013, 20:15

Jednostavno ne mogu shvatit kako pijete da su oni protvnici. Protivnici su biraci jednih naspram drugih. Tako moj punac, zaludjeni sdpovac glasa uvjek za njih jer je on ljevicar :facepalm: i ja mu pokusavam objasnit da je najveca razlika u birackom tijelu, a ne medju politicarima jer su oni jedan te isti tim. Ali ne shvaca i ne shvaca i mos s okrenit na glavu, al ne ide i ne ide...Pa pobogu, pogledajte u ovim domjencima sta su ih sami sebima spremali za ove blagdane, stoje kradezeovac do esdepeovca rame uz rame, kao brat do brata i nazdravljaju sampanjcima, uz onu, al ih jebemo i ovu godinu, dao bog i dogodine, i u pravu su.

I to nije urota, pa pogledajte informativne emisije od jucer/prekjucer.
Beau

Post 21 Dec 2013, 20:19

miky0 wrote:Jednostavno ne mogu shvatit kako pijete da su oni protvnici. Protivnici su biraci jednih naspram drugih. Tako moj punac, zaludjeni sdpovac glasa uvjek za njih jer je on ljevicar :facepalm: i ja mu pokusavam objasnit da je najveca razlika u birackom tijelu, a ne medju politicarima jer su oni jedan te isti tim. Ali ne shvaca i ne shvaca i mos s okrenit na glavu, al ne ide i ne ide...Pa pobogu, pogledajte u ovim domjencima sta su ih sami sebima spremali za ove blagdane, stoje kradezeovac do esdepeovca rame uz rame, kao brat do brata i nazdravljaju sampanjcima, uz onu, al ih jebemo i ovu godinu, dao bog i dogodine, i u pravu su.

I to nije urota, pa pogledajte informativne emisije od jucer/prekjucer.
Ne velim ja sto posto da su.oni.protivnici.

Znam retoriku jednih i drugih, i ovi lijevi su smatram korisniji makar za civilizirat ovu vukojebinu.
miky0
ST Leader

Post 21 Dec 2013, 20:22

Beau » wrote: Ne velim ja sto posto da su.oni.protivnici.

Znam retoriku jednih i drugih, i ovi lijevi su smatram korisniji makar za civilizirat ovu vukojebinu.
Jebes civilizirat, primitivac ostaje primitivac, bitna je EKONOMIJA, a tu smo nadrapali.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 21 Dec 2013, 20:24

Beau » wrote: Nemate rjesenje, euklide!
Izvedivo rjesenje, napominjem.
Glavno da ga Milanović ima... :facepalm:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Beau

Post 21 Dec 2013, 20:25

Euklid wrote:
Glavno da ga Milanović ima... :facepalm:
:rofl:

:cerek:
Beau

Post 21 Dec 2013, 20:26

miky0 wrote:
Jebes civilizirat, primitivac ostaje primitivac, bitna je EKONOMIJA, a tu smo nadrapali.
Okej, bojs.
Ja sam svoje rekla, a vi sad kako znate :D
miky0
ST Leader

Post 21 Dec 2013, 20:28

Beau » wrote: Okej, bojs.
Ja sam svoje rekla, a vi sad kako znate :D
Ne napustaj nas u ovoj ljutoj borbi s gladnim vukovima... :cerek:
Beau

Post 21 Dec 2013, 20:33

miky0 wrote:
Ne napustaj nas u ovoj ljutoj borbi s gladnim vukovima... :cerek:
Razmislit cu jos :kava: :D
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 21 Dec 2013, 22:54

miky0 » wrote:Unda

Da te ne repliciram, jer ko zna kako ce ispast kobasica, pokusat cu ti na sve replicirat ovako...

O uvodjenju reda u financijama

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarst ... unima.html

"Krajem listopada zbog neizvršenih osnova za plaćanje u blokadi je bilo 59.858 poslovnih subjekata s ukupnim dugovanjima od gotovo 34,2 milijarde kuna, a u blokadi je bilo i 290.447 građana čija dugovanja premašuju 22,6 milijardi kuna, pokazuju podaci koje je Financijska agencija (Fina) objavila na svojim mrežnim stranicama."

Ja ovako glup ko kurac, a ti nadnaravno pametan kako veli Emerczy, te nadskacem najjednostavnijim linkom. I mozes li mi rec konacno, gdje se uvodi red?

O tehnickoj vladi

Tehnicka vlada nije politizirana, vec je sacinjena od ekonomskopravnih strucnjaka, koji neceju imat sentimentalnosti o skidanju viska parazita s drzavnog proracuna. To vajda znas i sam, niti jedna polticka opcija nece napravit, jer bi uradila politicki suicid.
..e i? sta sad? zasto su bili duzni? otkud je odjednom taj dug nastao? zasto su se gradjani toliko zaduzivali? zato firme rade kad ne znaju? sta su u tim firmama mislili.. da su lijepi?
zasto gradjani i firme ne izvrsavaju svoje obaveze?
koliko od ovog tvog navedenog duga otpada na famozne liniceve poreze, tj kakva je struktura tih dugovanja koje su uzrokovale blokade? sta treba ministarstvo financija.. uzet sleper novaca i dijelit okolo svima koji su blokirani i govorit..evo, uvodimo red?
dakle, cemu uopce spasavat nesto.. nekog..sustav neki, ako ga se ne moze spasit? neka propadne, pa sta. ono, drzave propadaju, to se dogadja i to ako ne bas rijetko, onda stalno..

naravno da je to uvodjenje reda. vidim da je postalo popularno, pa cu i ja rec, recimo, da se ne slazem s takvim uvodjenjem reda jer..
d asad ne linkam, evo bas nesto danas pise o otpisivanju nekih dugova gradjana (nisam bas shvatio od strane koga, vjerojatno drzave ili udjelu duga prema drzavi ili kako ce vec taj aranzman ici).. nakon sto su se otpisali dugovi nekim drugim, sto je, ajd, legitiman neki mehanizam, ima cak i nekog ekonomskog smisla, ali je prije svega politicka odluka i ne smatram je fer odlukom, kao sto ne smatram fer odluku legalizaciju gradjevinskih objekata, opet jer.. ako ce banke uz pomoc drzave otpisivati kredite gradjanima jer ih ne mogu otplacivat, a sto je s onim gradjanima koje je dosadasnje izvrsavanje obaveza ubilo ili su krv pisali..
znaci, postoje budale koje se bore i koji placaju i postoje oni pametni kojima ce se dug otpisat?
mislim, neka i meni onda oproste svakakva dugovanja, sta sam ja..konj?
dakle & ukratko, ko ih jebe i duznike i one sve vlade koje su tjerale u dug i one sve vlade, pa i ovu, koja nekom oprasta dugove, sanira ih, nekom ne?
briga mene za drzavu ovu i neku, uopce me se ne tice hoce li ova drzava prezivjet ili nece ili kako nece prezivjet..

..ali, pustimo mi to sto ja mislim za sebe, kao sto svatko od nas ovdje misli za sebe i pliva za sebe, na nekoj siroj razini, da, ova vlada uvodi red..u poslovanju, u porezima, u naplati..radi ono sto vlada neke drzave treba radit, svoj posao, agovorit da tu nema ili ne smije bit politike, to je ono, malo..smijesno, jel. skoro pa ispada po tebi da bi pet, sest kompjutera moglo vladat. das im kriterije, algoritam i deri..i to bi se onda zvalo tehnickom vladom.

o kojim parazitima ti govoris? bolje kazi, ko nije parazit? i to ne samo u vladi? jel neki ti gradjani, sta li su, jel oni mogu bit paraziti? koji su kriteriji za odredit ko je gdje i kada parazit? kako bi ti to odredio? koga bi bacio na ulicu? :kokice:

dakle, ako nijedna politicka opcija se ne bi rijesila tog parazitizma, znaci..nema rjesenja, svaka ce politicka opcija podrzavat neki parazitarij koji joj radi neceg odgovara, pa tako i politicka opcija za koju ti ne znas (jos) koja je, ali nema veze i ona ce tako, samo ce ovaj put to bit tvoja politicka opcije, jelda?
evo, citam, najmanje petsto hiljada ljudi su clanovi nekih stranaka. pola miljuna. pa referendum mogu trazit ti paraziti, referendum..
O reviziji privatizacije

Koliko je tajkunskih lopova osudjeno, a imovina istih i oduzeta? Sto je racan napravio o tome 2000? Slobodan si napisat one sukobe koje si govorio o smranaderu i anticevkoj.
ne znam koliko ih je osudjeno, ali znam da ih se osudilo da bi onda trebalo osudit i kompletnu skoro ovu drzavu.
osim toga, na osnovi cega ih osudit? kojih zakona? sto sad imas od toga da osudis prku, ako uspijes uopce, jer i on ce imat neke advokate, jel, angazirat ogromne resurse za koje se pitam postoje li uopce, postoji li kod nas uopce netko nezavisan ili strucan ko ce to napravit ili mozda treba unajmit neku firmu supervizorsku, pravno ekonomsku, koja se placa ono, skoro po sekundama rada/dolar..da fino poslaze te hrvatske kockice i da kvalitetan materijal za optuznicu, ako uopce uspije od te hobotnice izolirat neki poseban slucaj.
tj, sta sad naparavit s tomnekom bankom kad postoji legalni vlasnik, koji je kupio tu banku od legalnog vlasnika itd, koji je ispunio i ispunjava sve obaveze i briga njega sta se mi bakcemo s necim od prije dvajst godina, to je za njega nebitna povijest.
..ili, mozda mislis da ce se tu vidjet i jos nesto, npr uloga stranih tvrtki u toj privatizaciji, pa ce onda i te multikapitalke ima odgovornost?
da sigurno, usrat ce se od hrvatskih zakona i sudova koji nisu u stanju naplatit ni kaznu za pogresno parkiranje..

a tu su i neke zastare. svasta tu ima, od ustava do zakona, prisilno amputacijski donesenih jos pred kraj hadezeove vlade, a ustavno potpuno nedefiniranih..ono, ustavni sud donio, ustavni sud opovrgnuo, a da ne govorim kako se tu tim zastarama, trgovanja i ucjenama zastarama vrti spirala pranja kriminala u hrvatskoj.
a opet tu ide jedno pitanje..ko je najvise do sada u saboru govrio o kriminalu, veleizdaji, semu vec, u privatizaciji i jos famoznijoj pretvorbi?
uopc ednecemo govorit kome to nije u interesu, zna se jelda?

mislim, ja se slazem s tim sto ti govoris, ali..ajmo ovako..ja bih da ti pokrenes te zastare onako kako ti mislis, presjec macem, navrat nanos, ali nema poslije..znate, idem ja ca, malo sam se zajebavao, seka me marenda doma, oladit ce mi se..

nije bilo nikakvih sukoba anticevicke i sanadera. jednostavno, ondasnja koalicijska vlad aje pokusala uvesti reda u neke vlasnicke odnose, imovinsko pravne, vidjeti cije je sto, cime drzava raspolaze, vidjeti kako rijesiti povrate imovina i taj dio gradjanskog prava je krenuo vrlo dobro.
osim toga, to je bilo nuzno da se vidi, da se uprate privatizacijski i pretvorbeni odnosi, da se uvezu, da se da neka cijena, porcjena, vrijednost, izzgubljena vrijednost, ukradena vrijednost.. da se napokon jednom vidi sto s ekome ima vartit, koliko sta kosta i po kojoj cijeni je kostalo.. a i da se napokon moze krenut u neke investicije, da se omoguci sita ili sto cistija situacija za ulaganje..
e, pa to je sanader prvi ili drugi dan cim je dosao, sve te zakone, citav rad, citav proces maknuo sa strane..nije mu odgovaralo da se uvede reda..
O ljevici i socijaldemokraciji

Ljevica cuva integritet malog covjeka od neoliberalizma, sto ova vlada ne radi, jer je gore vidljivo stanje blokiranih gradjana, dok se cameu i slicnima, a pogotovo pavicu s njegovim epha oprastaju dugovi visoki i od 900 miljuna kuna.
di ti je ta ljevica? kako je organizirana? di su glasovi za tu ljevicu na izborima?
ova vlada ne moze uvest neki socijalistickiji oblik vladavine. ono, ne moze. nema s kim. to ovaj narod ne zeli. ovaj narod zeli silu i muljanje.
jedino sto je ostalo ovoj vladi jest da proda sto prije i po sto je moguce vecoj cijeni ono sto moze ostat i sto je preostalo. lova se od nekud mora namaknut. a cak i kda se to rasproda sto je ostalo, nije to opet nikakva lova da se s njom moze nesto vise ucinit nego dobit na vremenu i pokusat nekako nesto pokrenut.
koliko god ja prije nisam uopce bio za to, ali nakon ko je jamio jamio, nakon sto se sve razjebalo i rastrajbalo privatizacijom i pretvorbom, nakon sto se vidjelo god sve to ide, pa je strategija bila..amo mi sad ovo spremit u dzep i kad sve propadne, jedino cemo mi preostat i prezivjet, a onda cemo moc sta ocemo, nakon dvadeset izgubljenih godina zivota..ej, dvadeset, vise od dvadeset.. pa to je cak citav zivot, nakon sto sam vidio da sve ovo nema bas veze s nekim vladama, nego sa ljudima oko mene, sa ovom okolinom i narodom, e onda, ma nek se proda, da, pokloni, bilo sta.
sad smo se sjetili nakon dvajst godina optuzit nekog za rasprodaju, za dugove.. sad smo se sjetili? s ovom vladom?

ne samo kameo, pavic..ima ih tu jos i pitanje je jel se oprostilo, koliko se oprostilo i ono sto tebe zanima..ako jest, zasto se oprostilo, pitanje je koje su to igre ili npr kod slucaja eph pavic, ic djonom i onda da ti i u ovakvoj medijskoj kanalizaciji, slobodna ode kerumu, pa da onda glavnu medijsku pisanu rijec vode, ne znam..vecernji, dnevno ha er i sta ja znam..glas koncila?
dobro bih ja razmislio kolko kosta ustvari tih nekoliko stotinu milijuna koje ova vlada i onako nece vidjet ako zajuni na naplati i pokrene stecaj.
a ako cemo bas bit iskreni epeha drzavi direktno duguje poreza manje od dva miljuna. to je kap u moru u odnosu na ono sto se napravilo s inom i molom.

kasno je sad i prekasno kukat protiv neoliberalizma. gotovo je, rekao bi bozanic. ne moze se imat i jare i pare i neka se krene jednom punim gasom u taj neoliberalizam, neka. to smo zasluzili. i onako se nema vise sto, a ni za koga sacuvat.. :kokice:

ljevica kazes? ova nasa ljevica misli radit probleme hadezeu i ekipi tako sto ce rusit esdepe? ..ono, garant pametan i siguran puta za omasovit lijevu stranu i doc na vlast. ma ono, pametno upickumtrinu.. :D
O zaduzivanju

Istina je da se moras zaduzivat, pitanje je samo koliko. Dakle, ako si ove godine uprihodio jedva 90 miljardi kuna, a trebao si oko 120 miljardi, onda moras detektirat, gdje si pogrijesio. A pogrijesio je sa pretjeranom poreznom presijom, jer je to (vec gore navedeno) i dovelo do nikad veceg deficita. S obzirom da umanjeni prihod u proracunu rezultira s kreditnim rejtingom smeca, koje za posjedicu ima zaduzivanje po jos vecoj kamati, koje ce jebat u mozak slijedecu vladu s vracanjem za par godina.
nije uopce pitanje koliko. koliko god treba. tj u nasim vec sad uvjetima.. koliko je god moguce.
ja zelim da se ova vlada zaduzi masu. ono..masu. zasto bih ja bio razlicit od ostalih? ja hocu da meni sada bude sto bolje. ako ce to znacit da se sad linic mora masu zaducit, onda ga molim da to bude barem tri puta vise od onoga sto on misli da treba.
sta se mene briga ko ce to sutra vracat i kako i hoce li, nece li. nikog ni do sada nije bilo briga za nista, e pa bi ja sada trebao rec..nemoj se linicu zaduzivat. martinovis, skegro i suker se mogu zaduzivat da podijele pare sebi medju svojim pohotnim i surovo neutazivim apetitima, a crkvenac i linic ne smiju posudit pare da pokusaju sustav odrzat zivim? ma hgle kurca. u slamnatom sesiru.. :D
ma neka dere, neka se zaduzuje kolko god moze, neka sve potpise sta treba, pa neka se poslije na sljedecim izborima bore stranke za vlast koja ce bit odgovorna za vracat dugove.
mene zanima sada..danas..ovaj mjesec kako prezivjet, lako cu ja sta ce bit za tri, pet ili deset godina
ne, nego bi sad ova vlda kao sto je vec jednom napravila, sredit malo stanje i onda, uooopala, zna se, evo nas opet..bravo, ovo ste dobro napravili, odakle ceemo pocet uzimat i trpat u dzepe po nacelu..pedeset posto meni, pedeset posto tebi, pedeset posto njemu.. :S

nema to veze sa poreznom presijom. dugove nije stvorio porez..porezom se sada pokusavaju rijesit dugovi, koliko se moze i sta se moze.
mislim, ono..zaludu ti je. dolaze neke stvari na naplatu i tu se slobodno moze primjenit za nas kenedijevo nacelo..ne sizi, plati.
O glomaznom drzavnom aparatu

Istina je da je s ovim procesom poceo hdz, no jeli sdp to prekinuo? Nije, nego je jos s dolaskom nove vlasti zaposlio novih 4 000 ljudi. U cemu je problem, jednima spocitavat grijehe, a drugima presucivat? Zi govoris kao da sdp nema svoje stranacke parazite na izmisljenim radnim mjestima. Ne bi skodilo malo objektivnosti.
sto ne znaci da je drzavni aparat narastao upravo za tih 4000. sto ne znaci da se mozda nije ukupno smanjio, sto ne znaci da mozda nekoga i nije trebalo zaposlit novog.

naravno da esdepe ima stranacke parazite. ima ih kolko oces. imaju ih sve stranke. birokracija je ogromna i kao takva i ogromna i birokracija, enormno je skupa, nefunkcionalna, vise stvara problema nego sto ih rjesava.
..ali, najprije ne mozes rec da sada nije nesto transparentnije i lakse..tj da se radi na tome da ta neka administracija brze nesto radi i odradjuje.
i drugo, pa sto bi ti..da sad kad je es de pe dosao na vlast da otpusti sam sebe i da radi, ne znam..sa hdssbeovcima? sa seljacima?

uopce ne kazem da nepostoje uhljebljenja, bahacenja..narocito na nizim adminsitrativnim razinama, ali ajde budi sada iskren i reci jel to zaista ima razmjere prijasnjih garnitura vlasti ili ti nije uoce bitan red velicina, nego ti je osjetljivom bitna simbolika, pa ako je jedan, jedan je, a obecali su da nece bit nijedan, a ti vidis da ima taj jedan i ti si sada ono, duboko razocaran spoznajama, realnoscu, zivotom, a citav jedan jedan zivot ti je prosao da ne samo da nisi smio zucnut, nego nisi ni znao da postoje oni koji kao rade u nekom hepu, primaju placu, odlicnu placu i sto jos sve ne, a samo zato jer su u hadezeu.
a koliko je jos takvih bilo? epski su to razmjeri epski..za uz gusle pjevat.

a tebi bas sad odjednom toliko smetaju esdepeovi parazitri, da si na citav jedan golemi parazitarij zaboravio i nije ti bitan.
a sve zato jer se na ovu vladu lakse popisat nego na neke druge, pa kad je vec tako, sta se ne bi popisao, jelda? :D
O veleizdajnickim vladama

Ovdje ne govorim o veleizdajnickim vladama kradezea, vec o vladi zokija eM, jer je to naslov topica.
ne vidim nikakvu tu veleizdaju ove vlade. dapace.mislim da rade uzalud, misn imposibl. ne mogu rec da meni milanovic nije sumnjiv, ali cuj, veleizdaja..ono, ok je malo dramski pretjerivat, ali ako si ti u to zaista uvjeren, malo je vise nego smijesno., ono, cudno je smijesno.. :zubo:
O nasim prirodnim resursima

Dakle, imamo najvrijedniju stvar, a to je toliko i ovdje ospravana voda.
http://www.zivot-ili-cijepljenje.hr/hr/ ... esurs.html

"Ako bi treb

ma daj ajde, molim te..zvucis ko branka separovic. spomeni jos lijepu prirodu i ubave turisticka apartamnizacije i imas vec rjesenje, pa i citavu ekonomiju.
dok drugu imaju privrede, ekonomije, mi imamo nesto malih monoekonomijica nasih vrijednih. zaboravio si pasku cipku..
mislim ono.. voda. evo ti voda pa je prodaji po svitu i napravi od hrvatske vodnu i ekonomsku velesilu..

mislim, ovo sto govoris nema veze sa zivotom. koje dvajstprvo stoljece.. mi gledamo kako cemo prezivjet jednu godinu. ko zna sta ce bit za pedeset godina. tj ono sto se puno sigurnije zna je sto nece bit..i koga nece bit.

O proglasenju unije s Venezuelom

Naravno da je to nemoguca misija, ali mozemo promjenit politicare koji ce zastupat interese ovog naroda.

Rezime:

Ne prihvacam sdp kao jedino logicno rjesenje za ovu drzavu, jer to nisu zasluzili, i jedini logican slijed za ovu drzavu je lustracija koju sam par stranica ranije vec napiso.

Koga osobno predlazem u tehnickoj vladi

Nostardjurusa, dr.S.Kulica, i sebe :rofl: , a oni nek predlazu svoj uspjesan tim, i svima ce ovo mjesto bit bolje za zivot.
..e, bogati. ti sebe vec vidis u vlasti. ne laje pas radi sela.. :D

nas je nostradjurus odlican, ali nazalost zivot nije tako jednostavan. kulic mi je istom odlican, ali..cuj, iskompromitiran je izgleda malo, nazalost.
naravno, sve to lijepo zvuci ovako sa strane. u praksi,kad se suocis s tim, to ispadne sasvim nesto drugacije, odjednom se pojavi citava zavrzlama putova koji vode prema cilju nekom. a nije uvijek jedini moguc put onaj najkraci.

i eto, opet..mijenjaj, promijeni. dio vlade..ministre..citavu vladu, nitko nije nezamjenjiv. i te kako je zamjenjiv i te kako, ali ta zamjena nece bit ona koju ti zelis. i sto je najgore, ti si toga svjestan. i opet to zelis.
a cuj, a pa dobro. ti valjda najbolje znas sto je za tebe dobro..
O pesimizmu

Unda ne slazem se da kao pesimist prihvacam sdp kao jedino rjesenje, jer on nije rjesenje.

O argumentaciji

Sve ovo gore, ne mozes demantirat, jer su cinjenice, a ne moj subjektivan sud.
nema tu pesimizma. godinama se govori, godinama, sta ce bit ako se neke stvari nastave. i ljudi ne slusaju. ono, nece i nece.. i dosli smo tu gdje jesmo i nema sad tu nekog velikog cuda, ono, skocis sa litice i milis..a sad cu ja malo zamahat rukama pa cu prije nego sto ateriram poletit..tj, velike su sanse da i dalje nizbrdica odradi svoje..

ne mislim uopce da je esdepe jedino rjesenje, ali kad vidim kritiku ove vlade, ovdje i inace, stanje ce se samo jos vise zakomplicirat, nakon ove vlade najvjerojatnije je samo jedno rjesenje, narocito kao se udre na nu prijevremeno.
a kriticari ove vlade, kojima je vise puna kapa dvije godine ove vlade, nakon sto su dvajst godina izdrzali gorda sranja, razocarani kriticari ne zele ni to rjesenje, koje po svemu izgleda vec kao neka nuznost.
tako da nemam nikakvog razloga mislit da ce bit nesto bolje, ovom drustvu, pa mozda onda nekako i meni. moze samo bit gore. :kokice:
Emericzy

Post 21 Dec 2013, 22:57

Euklid » wrote: Gravitacija je kozmička konstanta.

Šta želiš reći? Da su i SDP i HDZ također?

Da ih moramo prihvatiti?

:rofl: :rofl: :rofl:
Za Hrvate? Da.

U cijeloj svojoj povijesti Hrvati nisu imali svoju vladu koju bih se ja usudio nazvati dobrom i sposobnom a da pritom zadržim ozbiljni izraz lica. Mi smo jednostavno politički nesposoban narod. Uvijek bili. Najbolje smo funkcionirali za mog landsmana Khuen-Hedervaryja.

Imamo vlade kakve smo sposobni dati i situacije u kakve smo se sposobni uvaljati.

Ako hoćemo bolje, moramo se nekome podati.

A ako baš hoćemo birati među svojima, SDP je ipak puuuuno manje zlo.
MightyMe

Post 21 Dec 2013, 23:15

Emericzy » wrote: Najbolje smo funkcionirali za mog landsmana Khuen-Hedervaryja.
Ajme, jel to onaj za čijeg vremena je bilo legitimno skidat dvojezične natpise? :kokice:
miky0
ST Leader

Post 21 Dec 2013, 23:53

Unda

Da ne citiram cili post, ajmo malo rezimirat nase stavove:

Ja sam protivnik SDPa i HDZa, a ti si protivnik HDZa, a tolerantan SDPu. I to je sasvim legitimno. Sto nije legitimno? Nije legitimno meni spocitavat tolerantnost prema HDZu, jer je to LAZ. Ja sam itekako govorio protiv tih vlada na indexovom starom forumu, net ha eru i 24. Ima hrpa postova. Sluzbeno sam pisao crkvencu i sukeru o poreznom opterecenju koje vodi u propast, na sto sam ponosan, ali suvog kukija.

A sada cu, da potkrijepim svoj obol protiv opozicije i kradezeja otovrit novu temu o veleizdajnicima s prikrajka.
..a unda
Undaminator

Post 22 Dec 2013, 00:08

miky0 » wrote:

S ovim se isto ne slazem. Zato jer znaju da stvar ne mogu poboljsat, toga smo svi svjesni, i oni su, a narod ih je zato izabrao, onda je red da se zahvale i odstupe. Imaju 2 nacina:

1. Da naprave politicki konsezus i formiraju vladu nacionalnog spasa ili tehnicku vladu.

2. Da objave ostavku i kazu da na prijevremenim izborima ne ce sudjelovat.

U prvom slucaju bi ponistili svoju nesposobnost (osobno ne vjerujem da jesu), a u drugom slucaju bi se odrekli beneficija i vlastitih prihoda, sto je naravno utopija, sto dakle, opet potvrdjuje moju tezu da oni nisu u vladi za moje bolje sutra, vec njihovo.
aj za promjenu malo..a s cim se slazes? :D

moze se poboljsat, naravno da se moze poboljsat. samo treba vidjet sto ce se poboljsat i kome ili kome sve.
i jasno, uvijek mozemo bez problema pitat i..zasto?
dakle, sto ce se poboljsat, koja ce bit cijena toga, u kojem roku, i ko ce to platit?

ove ostale daljnje tvoje opcije, su uglavnom..romanticne.

prvo, kakav to politicki koncensus, a citavo vrijeme govoris da dvije nase najvece stranke rade, ne rade, provode, izmisljaju istu politiku. kakav bi to onda koncenzus trebao bit? oko cega?
sta nacionalni spas? koji nacionalni spas? mislim, opet mi djeluje to sve smijesno, kad se sada neki sjete govorit o nekom nacionalnom spasu.
sta se mene briga nacionalni spas. jebe me se za njega. bolje da ova drzava tri puta propadne, nego ja jednom.
mene zanima spas sebe, lako ce se drzava spasit, ko je jebe. ako me ne moze spasit i ne treba mi. l eta, se mua..
..ono, be me ka za nacionalni spas..

drugo..cek malo, da es de pe da samoostavku, da raspise izbore i da se onda ne kandidira? to je gore nego da si rekao da je es depe dosao na vlast zato da se osveti sam sebi kolko je sam sebi gadan.

ja sam isto nekako za to, povodom ovih referenduma, da es de pe zaigra ruski rulet, ali uvlaceci sve u igru do balcaka i kaptol da uvuce i da se pocne predomisljat i sam sebi trazit povjerenje vladi.
da, za to sam..kaptol i hadeze zele zaostrit stanje, igraju se plasenja, pa amo se onda igrat plasenja..amo zaostrit, eskalirat, pa vidjet kako ce to ic.

ti bi se malo zajebavao, jel. pada vlada i tako to, nes ti, padaju vlade stalno po svijetu. ali ovo nije svijet, ovo je polusvijet. ovdje je moguce da predsjednik vlade kaze dovidjenja, fjaka mi je, necu se vise igrat, da onda i u zatvoru zavrsi, a da ta, defakto i dejure njegova vlada, ne padne.
pa da zabe lize ovaj narod, ne bi mogao nista ludje smislit.
tako ti je i s ovim. karamarko je prije godinu dana najvaljivao okupljanje desnice, kaptol je pustio hrast i markicku s lanca, raja se polarizira, be de pe srlja i grize sebe za guzicu, a ti bi neki nacionalni spas..ono, skinimo gace i svi se izljubimo ili nek ova vlada da ostavku i nek potpise da zauvijek daje ostavku i da prelazni pehar prelazi u trajno vlasnistvo gustim maglama i ti ces onda rec..e tu sam te ceko.
e, pa nece bas to tako ici, ako ova vlada pokaze malo karaktera i nabaci masku mrtvackog blefera..

ti bi se kao i opus karamarko igrao zaostravanja bez zaostravanja? ono, sta malo, neka, nek se barem tako osjeti da smo zivi. e, pa onda ce se igrat, ali..da ponovim onaj marfijev zakon sa korolarima..
ne mozes pobijediti.
ne mozes izvuci nerijeseno.
ne mozes prekinuti igru.

korolari...

kapitalizam se zansiva na ideji da mozes pobijediti.
socijalizam na tome da mozes izvuc nerijesno.
misticizam da mozes prekinuti igru..

..eto. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 22 Dec 2013, 00:24

miky0 » wrote:Unda

Da ne citiram cili post, ajmo malo rezimirat nase stavove:

Ja sam protivnik SDPa i HDZa, a ti si protivnik HDZa, a tolerantan SDPu.
ukratko, es de pe je manje sranje.
a kolko tu ima tolrenatnosti, ne znam..

I to je sasvim legitimno. Sto nije legitimno? Nije legitimno meni spocitavat tolerantnost prema HDZu, jer je to LAZ. Ja sam itekako govorio protiv tih vlada na indexovom starom forumu, net ha eru i 24. Ima hrpa postova. Sluzbeno sam pisao crkvencu i sukeru o poreznom opterecenju koje vodi u propast, na sto sam ponosan, ali suvog kukija.

A sada cu, da potkrijepim svoj obol protiv opozicije i kradezeja otvorit novu temu o veleizdajnicima s prikrajka.
cuj, ne moras ti nesto radit samo zato jer znas, nego se cesto nesto radi i zato jer ne znas. :D

to sto si ti pricao..i sto ja pricam, sori, al nema to veze, to je nista. to sto si ti pisao, ili ja..to je nista. naorocito ove tvoje teze i kukanja o porezima. pa nije valjda jedino sto na ovom svijetu postoji..porez.
ono, idem malo upalit navecer porez, nakon sto sam vecerao porez, i gledat malo porez i vidjet sta ima novo od poreza, pa cu onda ic lec u porez..
ko ima ruci samo cekic, sve mu izgleda kao cavao.
dakle, nisam rekao da si tolerantan prema hadezeu, nego bas suprotno, ali tako suprotno da ako te iz hadezea neko cita, umire od smija i kaze..ma dodji ovo vidjet, gle ovog, a cak ga nismo ni platili.. :D
Emericzy

Post 22 Dec 2013, 06:35

MightyMe » wrote:Ajme, jel to onaj za čijeg vremena je bilo legitimno skidat dvojezične natpise? :kokice:
Ne. To je retroaktivno, kad je Hrvatska dobila 'svoju' vlast (odnosno nekakvu koja je bila, kao, više njezina nego prije), proglašeno rodoljubnim činom. Danas se granice i dosezi rodoljublja vide malo jasnije.

Za Dragutina (Károlya) Khuen Belási Héderváryja u Hrvatskoj je od zgrada javnih kulturnih ustanova sagrađeno praktički sve čime se danas ponosimo. O gospodarstvu (gradnji željezničkih pruga, podizanju riječke, slavonske i zagrebačke industrije itd.) ne bih ni govorio.

Politički je situacija bila, naravno, katastrofalna. Danas kad gledam kakvu politiku vodimo sami sebi, međutim, pitam se je li to 'katastrofalno' baš tako loše, osobito po standardima onog vremena.
Tea Tree

Post 22 Dec 2013, 09:22

Slozit cu se s Emerom da nas unda sije po pitanju pameti za nekoliko kopalja. :D

Medjutim, unatoc mojoj nemogucnosti da se izrazim na takav ili slican nacin, da to tako objasnim i nacrtam, mogu reci da se slazem sa svakim slovom koje je napisao na ovoj temi. I da mi nije jasno kako nekome to nije jasno, kako ne vidi da stvari stoje upravo tako. Mogla bih razumjeti da nije jasno nekome tko cijelu situaciju gleda iz pozicije zivota u, stajaznam, Australiji. Pa ulovi ovlas tu i tamo poneku vijest (mislim da je i ovo unda spomenuo odgovarajuci mikiyju :D), ali ne zivi tu i ne vidi izbliza situaciju.

Postoji i opcija u kojoj je nekome vazno npr. kako ce nabaviti zadnji album omiljenog benda, a ne sto se dogadja u drzavi (i sama sam bila takva kad sam bila mlada), ali onda kazes da ne pratis situaciju, nije te briga i sta sad. :ne zna:

miky0, ti kao kvotas undu, kao odgovaras, ali evo, casna rijec nemam dojam da si uopce procitao to na sto odgovaras. Odgovori se svode na ponavljanje svega sto si vec bezbroj puta napisao na ovoj i drugim temama. Ponavljanje nekoliko rijeci: tehnicka vlada, lustracija, porezi, neka odstupe; odstupite, jeste li culi?!? :mad:
Sorry, to vec pomalo sumanuto djeluje, nhf. :D
miky0
ST Leader

Post 22 Dec 2013, 14:13

..a unda » wrote: ukratko, es de pe je manje sranje.
a kolko tu ima tolrenatnosti, ne znam..
Sranje je sranje vece ili manje nije bitno.
..a unda » wrote:

cuj, ne moras ti nesto radit samo zato jer znas, nego se cesto nesto radi i zato jer ne znas. :D

to sto si ti pricao..i sto ja pricam, sori, al nema to veze, to je nista. to sto si ti pisao, ili ja..to je nista. naorocito ove tvoje teze i kukanja o porezima. pa nije valjda jedino sto na ovom svijetu postoji..porez.
ono, idem malo upalit navecer porez, nakon sto sam vecerao porez, i gledat malo porez i vidjet sta ima novo od poreza, pa cu onda ic lec u porez..
ko ima ruci samo cekic, sve mu izgleda kao cavao.
dakle, nisam rekao da si tolerantan prema hadezeu, nego bas suprotno, ali tako suprotno da ako te iz hadezea neko cita, umire od smija i kaze..ma dodji ovo vidjet, gle ovog, a cak ga nismo ni platili.. :D
Ma to sta ja i ti pricamo naravno nema veze, jer ces ti glasat po svojoj savjesti/potrebi, a ja po svojoj. No, ne mozes mi govorit da mi nema svrhe govorit to i to, jer onda forumi nemaju potrebe nti postojat, a ljudsku komunikaciju mozemo negdi u glavi oko mozga iskljucit. I btw, u ljudskoj prirodi je komentirat dogadja koje ih se ticu.

A to sta se ja najvise vezem za poreze (najjacaje oruzje u rukama vlasti kontra naroda) sam nekako osjetiv na to, pa mi eto oprostite.
miky0
ST Leader

Post 22 Dec 2013, 14:20

Tea Tree » wrote:
miky0, ti kao kvotas undu, kao odgovaras, ali evo, casna rijec nemam dojam da si uopce procitao to na sto odgovaras. Odgovori se svode na ponavljanje svega sto si vec bezbroj puta napisao na ovoj i drugim temama. Ponavljanje nekoliko rijeci: tehnicka vlada, lustracija, porezi, neka odstupe; odstupite, jeste li culi?!? :mad:
Sorry, to vec pomalo sumanuto djeluje, nhf. :D
A cuj, ako nisi razmila moje dogovore na Undine postove, uvijek ih mozes nanovo citat i citat pa sve dok ih ne shvatis. Znas onu, ponavljanje je majka znanja :zubo:

A sad malo ozbiljnosti. Dakle, tebi je u redu sutit i trpit lose vlade propale drzave?

Evo ono sta svi znamo, ali eto, opet ce dat svoj glas ovima:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/unis ... 17841.aspx

I nemojte mi se cudit sto vam se cudim :bicedobro:
Emericzy

Post 22 Dec 2013, 15:12

miky0 » wrote:
A cuj, ako nisi razmila moje dogovore na Undine postove, uvijek ih mozes nanovo citat i citat pa sve dok ih ne shvatis. Znas onu, ponavljanje je majka znanja :zubo:

A sad malo ozbiljnosti. Dakle, tebi je u redu sutit i trpit lose vlade propale drzave?

Evo ono sta svi znamo, ali eto, opet ce dat svoj glas ovima:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/unis ... 17841.aspx

I nemojte mi se cudit sto vam se cudim :bicedobro:
Pa, kad se pojavi netko bolji, dat ćemo njemu glas. Samo... jebiga, nije se još pojavio.
miky0
ST Leader

Post 22 Dec 2013, 15:18

A sta bi se hipotetski dogodilo da izlaznost na izborima bude 0%. Jeli to dovoljno da nastupe trazene promjene u vidu novih ljudi? :D
  • Information