Politicko-nogometni problemi nase regije

Koljite se i gložite!
jednokratni klon

Post 22 Nov 2014, 02:13

Ja nisam stekla dojam da su revolucije moguće tek kad se krene na gašenje subverzije nego da su prirodan slijed događaja i nužne.
Dakle, ako je nasilje sistemsko, zalažu se za revolucije da se odupru sistemskom nasilju.
Nigdje ja tu ne čitam da je njima revolucija krajnje rješenje nego nužno rješenje. Što tebi znači mediteransko proljeće? :ne zna:

jednokratni klon

Post 22 Nov 2014, 02:17

..a unda » wrote: kazem, ko zna iz kojih razloga sto zaziva. neke stvari u modernoj povijesti su se dogodile i iz neke aristokratske dokolice. :D

nasilje ti nije odgovor.. na sto? :D

ne, nije stvar ideala i ne mislim da se tu radi o opinion mejkerima. mogu se tako dozivljavat..ustvari, ne znam za koga trocno to zelis reci?

ali, ko mislis npr na tarika alija, jest, to moze bit jedan od paradoksa ili alata da se umanji njegov kredibilitet neki, ako ga vec ima..ali, sto bi on trebao radit? kako se pon asat? kako zivjet?
pa cuj, i engels nije bas bio siromasak bogec. a ni markx ne bi mogao napisat sto napisao da je imao pedest kila ili da je vrijeme morao provodit tako da osigura sebi kruh za taj dan, da ga negdje otme.. :D

osim toga, da se moze anlaizirat neko vrijeme ili stanje, moras za to imat informacije, pristup njima, znanje.. a gdje ces do tih izvora doc? u splitskom skveru? :D
ali, da postoji tu i neki problem komercijalizacije, da, postoji, tako je kako je, a sad vidjet jel radi toga sve nevrijedno ili jel se tu moze nesto vrijedno razabrat.. mislim, ici na takvu dosljednost, pa ne znam kolko je to mudro. :D

ali koje to revolucije? gdje su? na koje revolucije mislis? socijalisticke? :D

ne treba te to brinut, vise te trebaju brinut razne te neke liberalne, neoliberalne, kapitalisticke, trzisne, vjerske, desne, fasisticke revolucije.. :D

ne znam na koje izazivace mislis i nisam bas toliko siguran ni u sta. :D

a ti visi ciljevi, opet pitam, na koje vise ciljeve mislis? jel ti mislis da su svi visi ciljevi definirani?
to sto neko treba znat sto nakon neceg, to nije istina. pa ti ne znas sto ce sa sobom sutra npr, ili za tri mjeseca..
to je nasjedanje je na demagogiju..pa dajte vi onda nesto bolje. tako ce ti sutra mozda neko rec.. pa necu te ubit, ali kazi zasto, daj mi neki bolji razlog od mog? :D
studenti zagrebacki su genijalno odgovorili prije nekoliko godinma na slicno pitanje.. intelektualci, artikulirajte nas. :D

ne znam zasto puses na hladno i cega se bojis? a inace, neko nacelno zagovaranje nekog pacifizma.. budimo iskreni, to je neka poza, jelda? kad dodje do frke i te kako prestajemo bit pacifistima, jel tako? :D

ima jedan marfijev zakon, glasi ovako.. ljudi i narodi postupat ce razumno kad iscrpe sve druge mogucnosti.
dakle, nakon..
sori, ja nisam stvarao ovaj svijet. :D :D
Što na koga mislim? Pa daj pročitaj ono što sam ti linkala, nema sad nužno veze o kome se radi, ali lijepo je napisao na koga misli i smatra da to vodi u nasilje, sve je tamo objašnjeno.
Dakako, ja ne kažem da ću ja bez ostatka potpisati njegov stav, ali vrijedi razmisliti o tome.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 22 Nov 2014, 02:26

Kolinda Kitarović » wrote:Ja nisam stekla dojam da su revolucije moguće tek kad se krene na gašenje subverzije nego da su prirodan slijed događaja i nužne.
..ma ne kako je bilo, ja ti kazem kako je sad, po nekom mom misljenju. :D
Dakle, ako je nasilje sistemsko, zalažu se za revolucije da se odupru sistemskom nasilju.
Nigdje ja tu ne čitam da je njima revolucija krajnje rješenje nego nužno rješenje. Što tebi znači mediteransko proljeće? :ne zna:
pa i heraklit je smatrao da je rat nuznost. rat kao, jel, sukob, dijalektika..teza , antiteza i to.. :D

pa cuj, ako netko ima mehanizme, moci, zakona, drustvenih tih nekih jel dogovora, jel dosjelosti neke, sta li je, da ima sve vecu mogucnost izbora, slobodu, dakle i moc, dakle i stosta drugo, na racun umanjivanja necijih sposobnosti, ogranicavanja..pa kako onda drugacije reagirat?
citava je to igra kako dozirat odnos koji upravo je granican s tim nekim bunama, a da se moc i dalje vrsi. ono, koeficijent iskoristivosti ili kako se to vec zove.. :D
pa poznata je ona anegdota, jel ruska, jel francuska, koji je vec bio kralj, car kad su mu dojavili da narod romori, mrgudi..pa je ovaj rekao..stisci, stisci..pa je onda opet dosla dojava, da je narod nezadovoljan da svasta govori i onda opet..stisci, stisci..pa opet, narod vice, gundja, prijeti..ma stici, jos stisci, zesce.. pa je onda dosla dojava.. narod suti. kako suti? tako.. nista ne radi.. suti, samo suti. pustaj, hitno, pustaj, olabavljaj hitno ako vec nije kasno!. :D

meni mediteransko proljece puno znaci. :D zato i pitam, odakle ti sad to? iz kojeg konteksta? jel si to od nekud izvukla?
..mediteran.. :cerek:

:D
jednokratni klon

Post 22 Nov 2014, 02:30

Mediteransko proljeće je zazvao Tsipras na prošlom Subversivu. Sve ti piše na linku. :durica:
Ala arapsko proljeće, jelte.

Idem spavat, a ti kad pročitaš, javi se.

Ovo što pričaš "kako drukčije reagirat" i jest stav koji je meni osobno problematičan i zbog kojeg imam određenu zadršku prema tim idejama. Jebiga, nije mi život party, ali mi je mio. :zubo:
jednokratni klon

Post 22 Nov 2014, 02:32

Isto vrijedi i sada: niko ne vjeruje da se situacija u Evropi može promijeniti, ali trebamo Mediteransko proljeće, poput Arapskog proljeća“, rekao je, između ostalog, Tsipras.

http://radiosarajevo.ba/novost/136033/n ... it-ce-isto

Eto, toliko o tome da ne vodi u to.
jednokratni klon

Post 22 Nov 2014, 02:35

Evo malo da se podsjetimo brojki Arapskog proljeća koje Tsipras tako veselo zaziva- 180,000 killed, 6 million displaced in Arab Spring

Neka, fala.
..a unda
Undaminator

Post 22 Nov 2014, 02:51

Kolinda Kitarović » wrote:Mediteransko proljeće je zazvao Tsipras na prošlom Subversivu. Sve ti piše na linku. :durica:
Ala arapsko proljeće, jelte.

Idem spavat, a ti kad pročitaš, javi se.

Ovo što pričaš "kako drukčije reagirat" i jest stav koji je meni osobno problematičan i zbog kojeg imam određenu zadršku prema tim idejama. Jebiga, nije mi život party, ali mi je mio. :zubo:
onda nemoj radit sebi zivot problematicnim, povuci se od svega. a ostali ako ce sebi komplicirat zivot, sta ti tu mos? mos se jedino povuc, ne mislis valjda nasilje zazivat neko ili kontra nasilje? :D

pa eto, ok, ok, to mediteransko proljece, ok., tsipras, tako reci. :D

da, da, to je negdje na mom tragu, samo ja malo sire gledam.

na kojem linku? tamo kod zizeka pise da je ne raditi nista najnasilnije. :D

da ne mislis da opet idem na bolkovica link? ma sta ti je. eno ti ga pa ga citaj i razmisljaj.. daleko ces.. :D

osim toga, da on ima i malo ukusa kojeg toliko voli isticat, ne bi izgovarao rijec mediteran. nek se bavi skandalima po svojim kuloarima. nek se drzi onog sto misli da razumije, nek se ostavi mediterana.. :D
..a unda
Undaminator

Post 22 Nov 2014, 02:56

Kolinda Kitarović » wrote:Evo malo da se podsjetimo brojki Arapskog proljeća koje Tsipras tako veselo zaziva- 180,000 killed, 6 million displaced in Arab Spring

Neka, fala.
drugo je to. drugi su to odnosi. ali da ce doc do neke jel, konfrotacije evropskog mediterana i sjevera, to ce bit. to se pokusalo. pa se sprijecilo. ali opet ce to doc na svoje, nece se moci to izbjec.
a i citav mediteran ce se pocet okretat sve vise sam sebi, povezivat se, citav taj bazen. :kokice:
dexter

Post 22 Nov 2014, 02:57

:rofl: :rofl:
kako sa utakmice dodjete do fasizma, arapskog proljeca i xxx stranica

mislim da je ovo moguce samo na ovom forumu :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 22 Nov 2014, 03:02

dexter » wrote::rofl: :rofl:
kako sa utakmice dodjete do fasizma, arapskog proljeca i xxx stranica

mislim da je ovo moguce samo na ovom forumu :zubo:
..kako to mislis? sa utakmica uopce ne dodjemo do fasizma jer je to to, isto je.. utakmice su nam fasisticki mitinzi. :D
a arapsko proljece..to je nesto se bolkovic valjda usro da nece po zagrebu moc odrzat svoje neke burzujske ritualcice pa vice to je vuk, to je vuk.. :D

xxx stranice..necu komentirat. cudi me jedino sto odmah nisu bile na drugom trecem postu.. :D
jednokratni klon

Post 22 Nov 2014, 03:11

..a unda » wrote: onda nemoj radit sebi zivot problematicnim, povuci se od svega. a ostali ako ce sebi komplicirat zivot, sta ti tu mos? mos se jedino povuc, ne mislis valjda nasilje zazivat neko ili kontra nasilje? :D

pa eto, ok, ok, to mediteransko proljece, ok., tsipras, tako reci. :D

da, da, to je negdje na mom tragu, samo ja malo sire gledam.

na kojem linku? tamo kod zizeka pise da je ne raditi nista najnasilnije. :D

osim toga, da on ima i malo ukusa kojeg toliko voli isticat, ne bi izgovarao rijec mediteran. nek se bavi skandalima po svojim kuloarima. nek se drzi onog sto misli da razumije, nek se ostavi mediterana.. :D
Iz čega da se ja povučem kad nisam ni u čemu od toga? :S :rofl: :rofl:
I ja ću zazivat nasilje, a svo vrijeme govorim da mi je to problem. Ti si pijan. :rofl:
da ne mislis da opet idem na bolkovica link? ma sta ti je. eno ti ga pa ga citaj i razmisljaj.. daleko ces.. :D
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
MightyMe

Post 22 Nov 2014, 17:15

:bliss:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 22 Nov 2014, 17:44

Sto kazete na nastavak cirkusarija na balkanskim travnjacima? Podrzavate li hajdukov postupak? Ima li u ovome masla i samog predsjednika RH?
MightyMe

Post 22 Nov 2014, 17:53

Sritan san ka malo dite. :D
miky0
ST Leader

Post 22 Nov 2014, 18:03

MightyMe » wrote:Sritan san ka malo dite. :D
Oli jesi? Aj pricaj nam malo :moli: :moli: :moli:
MightyMe

Post 22 Nov 2014, 18:44

Pa prošlo je bez ikakvih ispada i fašističkih skandiranja. :D
Po mom skromnom mišljenju, 50 idiota u Milanu je puno manji problem od činjenice da kriminal toleriraraju državne institucije. A danas je Hajduk napokon pokaza zašto se tako zove. Da, bit će i poslijedica, ali mora se od negdi krenit.
Izuzetno mi se gadi to guranje navijača kao glavnog problema hrvatskog društva u cjelini. Mene je više sram Sanadera u zatvoru nego šta, vidi čuda, i kod nas postoje huligani koji rade sranja. Više me sram Jace kad pokušava govorit engleski ka dite iz trećeg osnovne, makar na raspolaganju ima prevoditelje. Sram me isto kad dođe nekakav strani investitor i onda sve to odjebe zbog red tejpa jer je Ruanda organizirana država u usporedbi s nama. Čini mi se da ovi slučajevi, kao i slučaj, na primjer, Saše Perkovića daju uvid u pravo stanje stvari u državi. Tužno.
Za duže analize, na sreću, nemam vremena.
miky0
ST Leader

Post 22 Nov 2014, 18:51

Slazem se s napisanim od slova do slova :S
Pero

Post 22 Nov 2014, 20:10

miky0 » wrote:Sto kazete na nastavak cirkusarija na balkanskim travnjacima?
Ništa. :facepalm:
miky0 » wrote:Podrzavate li hajdukov postupak?
Ne.
miky0 » wrote:Ima li u ovome masla i samog predsjednika RH?
Sigurno. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 22 Nov 2014, 20:37

Pero » wrote: Ne.
..a zasto? :kokice:

nu ovo..

Sprema se neviđen doček Hajdukovcima, navijači iz cijele Dalmacije i BiH pristižu u Split! Poljud se puni iz minute u minutu!

..vise dodje ljudi na hajduka kad hajduk ne igra, nego na dinama kad dinamo igra.. :zubo: :D

nisam bio ..ne znam od kad na placu, mozda ima i deset godina, a evo, sad bih isao malo tamo gledat ludi split.. :D

ono, isao bih da sam blize i da nisam svjestan da je sve ovo ustvari sukob na hrvatskoj desnici.. :D .. ali, ok, mozda iz svega toga nesto i dobro izadje. npr, da se ukine vise jednom ova liga i ovaj, ovakav profi balun.. :kokice: :D
miky0
ST Leader

Post 22 Nov 2014, 20:42

Pero » wrote: Ništa. :facepalm:

Ne.

Sigurno. :zubo:
Zasto ne podrzavas? I zasto mislis da hajdukovci nisu dobili mig visih instanci?
jednokratni klon

Post 22 Nov 2014, 20:43

Ja ovo baš ne kužim. Znači, navijači su se suprotstavili mafijašima i automacki su zato okej? Mislim na navijače koji rade izgrede. Ako sam išta pogodila. :zubo:
Pero

Post 22 Nov 2014, 20:44

..a unda » wrote: ..a zasto? :kokice:
Zato što mi je gesta prilično besmislena. Izgubit će utakmicu s 3:0, možda još popuše koju kaznu i koji će efekt od svega biti? :zubo: To što će ih na Rivi dočekat kao heroje? :zubo: Slava za jedan dan. :raspa:
Pero

Post 22 Nov 2014, 20:47

miky0 » wrote:
Zasto ne podrzavas? I zasto mislis da hajdukovci nisu dobili mig visih instanci?
Odgovorio sam undi zašto ne podržavam. A zašto ti misliš da su dobili mig? Ono, izgubit ćete 3 boda ali.... Nisi ti malo previše u teorijama zavjere. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 22 Nov 2014, 20:49

Pero » wrote: Zato što mi je gesta prilično besmislena. Izgubit će utakmicu s 3:0, možda još popuše koju kaznu i koji će efekt od svega biti? :zubo: To što će ih na Rivi dočekat kao heroje? :zubo: Slava za jedan dan. :raspa:
pa sta ako izgube sa 3:0? ..mozda su dobro i prosli. :zubo:

bilo bi dobro da popuse jos koju kaznu. ja bi, evo, hajduk izbacio iz prve lige, neka, zasluzili su.. :kokice:

mislim da bi to bilo odlicno da se napokon balun vrati u split. :kokice:

nije slava za jedan dan. jos da vrate zvizdu, bila bi to slava za vjecnost.. :cheer: :D
..a unda
Undaminator

Post 22 Nov 2014, 20:51

Kolinda Kitarović » wrote:Ja ovo baš ne kužim. Znači, navijači su se suprotstavili mafijašima i automacki su zato okej? Mislim na navijače koji rade izgrede. Ako sam išta pogodila. :zubo:
pa nisu automatski ok, ali jedan dio ove akcije jest. vidjet cemo kako ce to sve ici.. :kokice:
  • Information