..strajk! ..strajk?

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 25 Feb 2014, 10:07

..evo vidim da ce neki strajk danas? jel to onaj generalni strajk za koji sam nesto nacuo?
mislim, ajde, neka, napokon da vidim i ja taj generalni strajk ovdje, prvi u ovoj postmodernoj povijesti u hrvata.
necu uopce pitat zasto tek sad dolazi do njega, to je vise dosadno pitat, ali nista mi nije jasno. vidim tu neke one nase sindikatlije, pa ce svi strajkat, pa nece, pa neki pozivi na solidarnost, pa nece to bit dva sata nego dvajst minuta, negdje pet minuta, pa oce li, nece li..

sta se oce ovim strajkom? ko ce sve strajkat, zasto, jel ovo taj generalni strajk ili neko kao upozorenje? upozorenje kome? oce u bankama strajkat? u konzumu?
jel ovo test neki ovih nasih predivnih sindikata da vide sta ustvari oni uopce mogu, da vide sta su oni uopce, kome sluze, zasto sluze?

eto, pitam..ako neko zna vise. oce ko odavde strajkat? osjecam se tako napusteno i izolirano, van svih tokova, ne znam nikoga ko ce strajkat danas.

kad se sjetim slika iz npr italije.. ono, generalni strajk cas posla napravit, danima prije plakatici po gradovima, svugdje, na svakom mjestu, na svakom koraku..sopero.
masa ljudi valja se na ulicama, zastave, pjesma, o bela cao, internacionala, adio a lugano. mislim, jest to sada ispada kic, jest da to sve nekako jest ta neka patetika, ali vidjet to uzivo, bit tu.. jebate, sila je to, demonstracija sile je to, nije to za zajebanciju, svatko ko to vidi, a na drugoj je strani, moze on se pravit i omalovazavat kolko oce, ali i te kako se vidi da mu kroz glavu prolazi.. jebate, jesmo li pretjerali.. gace mu se tresu i te kako tresu, vidi se da razmislja jel on taj objekt neke nepravde koji bi mogao od te mase bit prepoznat.

a ovdje? bas me zanima sta ce to bit i kako? oce li se pjevat internacionala? sta ce se pjevat..zovi samo zovi? kakav ce bit nas taj kic? ko ce se s kim solidarizirat? zasto bi se solidarizirao, na kojoj osnovi?
eto, jel zna ko sta poblize..? :kokice:

karambol

Post 25 Feb 2014, 10:19

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/ma-je- ... 24819.html

:zubo: :raspa:

Znaš što mene zanima? kako su ti sindikalni vođe usta punih recikliranih fraza došli na poziciju da budu čelnici sindikata?
Silno me zanima tko njih izabere? Članstvo?
Koje članstvo? Sindikalno članstvo koje sam ja zadnjih godina upoznao baziralo se, uglavnom, na ljudima koji su se učlanjivali u sindikate kako bi digli nekakav beskamatni kreditić ili neku lovu iz - nekad se to zvalo "kasa uzajamne pomoći"... :D

Ovo kako izgledaju sindikalni vođe ne ulijeva povjerenje, a kad tek progovore... ustrajno njeguju modni izričaj švercera dabrovim krznima ili ostarjelih rokera koji baš idu na pecanje ili se vraćaju iz pečenjarnice...mislim, gdje je tu neka karizma? :zubo:
Osim toga ima ih, čini mi se, više od političkih stranaka. Besmislenih foteljaša gotovo kao raznih direktora u HŽ-u... :zubo:

Evo, u vrijeme prije tog štrajka, prognoziram kako će to biti čisti malinovac od štrajka koji će ta sindikalna čela sigurno prikazati kao žesticu...
..a unda
Undaminator

Post 25 Feb 2014, 11:42

..ovo je kao nova godina.. :D

sad ce podne, jel ko odavde strajka? nek se javi.. :D
..a unda
Undaminator

Post 25 Feb 2014, 11:58

karambol » wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/ma-je- ... 24819.html

:zubo: :raspa:

Znaš što mene zanima? kako su ti sindikalni vođe usta punih recikliranih fraza došli na poziciju da budu čelnici sindikata?
Silno me zanima tko njih izabere? Članstvo?
Koje članstvo? Sindikalno članstvo koje sam ja zadnjih godina upoznao baziralo se, uglavnom, na ljudima koji su se učlanjivali u sindikate kako bi digli nekakav beskamatni kreditić ili neku lovu iz - nekad se to zvalo "kasa uzajamne pomoći"... :D

Ovo kako izgledaju sindikalni vođe ne ulijeva povjerenje, a kad tek progovore... ustrajno njeguju modni izričaj švercera dabrovim krznima ili ostarjelih rokera koji baš idu na pecanje ili se vraćaju iz pečenjarnice...mislim, gdje je tu neka karizma? :zubo:
Osim toga ima ih, čini mi se, više od političkih stranaka. Besmislenih foteljaša gotovo kao raznih direktora u HŽ-u... :zubo:

Evo, u vrijeme prije tog štrajka, prognoziram kako će to biti čisti malinovac od štrajka koji će ta sindikalna čela sigurno prikazati kao žesticu...
:zubo:

..jedini strajk koji moze ovdje uspjet je strak milijunasa.. :D

ko to zna kako te sindikalne vodje budu sindikalne vodje. pada mi na pamet onaj.. kako se zvao onaj lik..kumst? ..kunst? :D
i svi ti sindikati se zovu nekako.. samostalnim, nezavisnim.. :D

gledam na indeksu, bio je armagedonski naslov.. u podne sve staje, sve, skole, bolnice, javni prijevoz.. armagedon, kazem ti.. :D
..a na slici sefovi sindikata, ne znas koji je lipsi i pametniji od kojeg i povise njih neka tica, sta li je, pivac, koko, tetrijeb.. zar ptica.. feniks? :D

..jel ima neki sindikat sta moze pokrenut strajk kod todorica, a ne te neke drzavne sluzbe. evo sindikatima nek vode drzavu ako su tolko pametni i znaju sta treba napravit.
pa napraviuli bi gradjanski rat u roku od pola sata. sto i ne bi bilo bas tako najgore, tj ajd jedan gradjanski rat ako mora vec bit, ali barem s nekim drugim motivima, a ne vjerskim, nacionalnim obiljezjima.. :D

misloim, jel ima neki sindikat sta se moze suprotstavit todoricu? a i zasto bi mus e suprotstavio, ko tozeli u konzuma strajkat? zasto? za koga? protiv sebe? tj, s kim bi oni se to trebali solidarizirat, riskirat, konfrontirat se? ono, jebe ih se, kako je tako je, placu neku imaju, rade, a imaju i kredite, dugove..pa nisu ludi strajkat za tamo nesto ko zna sto?

i takoi, ovi nasi sindikati se organiziraju protiv onoga protiv koga mogu i smiju. protiv nekih i da oce, ne smiju ni prnut.
a pada mi i na pamet jadrankamen. to mi je lijep primjer koja je to sve sprdacina.

sverceri dabrovih krzna.. :zubo:

:D
..a unda
Undaminator

Post 25 Feb 2014, 12:02

..evo, pocelo je. jel ima negdje uzivo, neki link, strim..? :zubo:

kazu..potrubite u znak podrske. :rofl:

mozda i bi da imam auto. tj imam neki posudjeni, a truba mu radi kao.. ma kad stisnem trubu izgleda kao da neko rutaje, ne da trubi.. :D
..a unda
Undaminator

Post 25 Feb 2014, 12:40

..evo malo sa terena..

http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/ta ... fault.aspx

baj d vej, nisam cuo nikakve sirene, trube. cuju se samo pikameri. jel se pikamerenje racuna? :kokice:

vrli nam i polubeskompromisni vilim ribic, predsjednik sindikata.. kojeg ono.. znanosti, matice (dobra nam je znanost te znanje, sve prsti u nas od znanja ),kaze..

- Ako odaziv u štrajku solidarnosti bude dobar, onda bismo išli u puno veći odaziv i jači štrajk – poručio je jedan od sindikalnih lidera, Vilim Ribić iz Matice hrvatskih sindikata.

a ako ne, stas onda, ribicu, stas onda radit. a ako bude, a za sto strajk? za sebe, za koga..za mene? nije valjda za mene? :D

koji su ovo mufljuzi..malo bi testirali, igrali bi se malo? sta bi oni, promjenu zora? pa nek mijenjaju.. imaju vec citav jedan vec gotovi i napisani zur, sta sad tu ima filozofirat.

ako nemaju, imam ja doma, imam i onaj od 1987., mogu im ga iznajmit ako oce, mogu im koje predavanje, edukaciju odrzat.. skupo doduse, ali jebiga, nema dzaba, a dobit ce sve na gotovo i moci ce se pravit pametni.. :D
karambol

Post 25 Feb 2014, 16:15

- Živim u zgradi na adresi Ilica 81 s kćerkom studenticom u stanu od 50 kvadrata i s time se složila središnjica svih hrvatskih sindikata. Zgrada je dio imovine koja bi se trebala raspodijeliti između države i sindikata, međutim to se rješava već više od deset godina i ne vidim da će ikada biti riješeno. Odluka Vlade je da se ti stanovi daju na korištenje dok se problem ne riješi i ja sam iskoristio priliku - kaže Matijašević.Isto tako koristi priliku imati plaću od 12.000 kuna... :zubo: , istovremeno nastupajući po govornicama u majici na kojoj piše - ZA PRAVNU I MORALNU HRVATSKU. :D

Predsjednik (PAZI OVO! :zubo: )Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić prima u prosjeku 12.883 kune mjesečno i ulaže sindikalnu lovicu u razne fondove kako bi je oplodio... :zubo:

Za svoje plaće, uglavnom kažu - Nisam je ja odredio, nego Veliko vijeće našeg sindikata.

Ovo što oni danas nazivaju štrajkom je tragikomično. :rofl:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 25 Feb 2014, 16:27

karambol » wrote:- Živim u zgradi na adresi Ilica 81 s kćerkom studenticom u stanu od 50 kvadrata i s time se složila središnjica svih hrvatskih sindikata. Zgrada je dio imovine koja bi se trebala raspodijeliti između države i sindikata, međutim to se rješava već više od deset godina i ne vidim da će ikada biti riješeno. Odluka Vlade je da se ti stanovi daju na korištenje dok se problem ne riješi i ja sam iskoristio priliku - kaže Matijašević.Isto tako koristi priliku imati plaću od 12.000 kuna... :zubo: , istovremeno nastupajući po govornicama u majici na kojoj piše - ZA PRAVNU I MORALNU HRVATSKU. :D

Predsjednik (PAZI OVO! :zubo: )Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić prima u prosjeku 12.883 kune mjesečno i ulaže sindikalnu lovicu u razne fondove kako bi je oplodio... :zubo:

Za svoje plaće, uglavnom kažu - Nisam je ja odredio, nego Veliko vijeće našeg sindikata.

Ja bi ipak krenuo u sredjivnje ove drzave od glave. Dakle, kad predsjednik, premijer, pred sabora, ministri i zastupnici svoje nezaradjene place vrate, a naredne 2 godine odrade pro bono, krecemo u sredjivanje sindikalnih sredisnjica :cerek:
karambol

Post 25 Feb 2014, 16:39

miky0 » wrote:
Ja bi ipak krenuo u sredjivnje ove drzave od glave. Dakle, kad predsjednik, premijer, pred sabora, ministri i zastupnici svoje nezaradjene place vrate, a naredne 2 godine odrade pro bono, krecemo u sredjivanje sindikalnih sredisnjica :cerek:
Aj budi iskren pa reci bi li ti radio 2 godine pro bono kao predsjednik vlade? :zubo:
Dok svi ostali pa tako i sindikalni šefovi uzimaju lovu i uz kavu ti se smiju... :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 25 Feb 2014, 17:01

karambol » wrote:
Aj budi iskren pa reci bi li ti radio 2 godine pro bono kao predsjednik vlade? :zubo:
Dok svi ostali pa tako i sindikalni šefovi uzimaju lovu i uz kavu ti se smiju... :D
Radije i besplatno nego s metkom u celo :giggle:
karambol

Post 25 Feb 2014, 17:04

miky0 » wrote:
Radije i besplatno nego s metkom u celo :giggle:
A tko će ti ga sprašiti u čelo? :misli: Misliš da je to jednostavno?
..a unda
Undaminator

Post 25 Feb 2014, 17:30

karambol » wrote:- Živim u zgradi na adresi Ilica 81 s kćerkom studenticom u stanu od 50 kvadrata i s time se složila središnjica svih hrvatskih sindikata. Zgrada je dio imovine koja bi se trebala raspodijeliti između države i sindikata, međutim to se rješava već više od deset godina i ne vidim da će ikada biti riješeno. Odluka Vlade je da se ti stanovi daju na korištenje dok se problem ne riješi i ja sam iskoristio priliku - kaže Matijašević.Isto tako koristi priliku imati plaću od 12.000 kuna... :zubo: , istovremeno nastupajući po govornicama u majici na kojoj piše - ZA PRAVNU I MORALNU HRVATSKU. :D

ma znam za taj stan, slusao sam ga.. a sta ce rec, sta? :D

..a za to je ka dica kad razbiju nesto ili jos bolje, kad se nazderu marmelade ili cokolade, onda pokazu na svog plisanog medu i kazu.. nisam ja kriv, on je.

ne znam da je uopce i bio strajk. oko mene je sve radilo i neradilo kao i do sad. ovo nije cak ni strajk.. drzte me, udrit cu ga.
sto se mene tice svi ovi koji su danas strajkali, mogu sljedecih pet godina strajkat, necu osjetit.
stovise, neka strajkaju tri mjeseca gladju zajedno sa svojim sefovima sindikata.. :D
MightyMe

Post 25 Feb 2014, 17:52

Na trgu bana republike je štrajkalo toliko ljudi da je pandura bilo skoro jednako ka i njih
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 25 Feb 2014, 19:53

karambol » wrote:
Današnji štrajk je, između ostalog, bio štrajk solidarnosti s radnicima koji štrajkaju jer upravo toliko dugo nisu primili plaću - Neka ministri probaju raditi pune dvije godine bez plaće

Radnici ZRC Lipik pune dvije godine nisu primili nikakvu plaću. Njihov poslodavac je država. Ista ona država koja je neisplatu plaća nedavno proglasila kaznenim djelom.

karambol » wrote:
Sindikalni šefovi dobivaju plaću od uplata svog sindikalnog članstva.
Niko nije prisiljen biti član sindikata i futrati rokovodstvo ako ovo ne valja.

Za razliku od nekih drugih, jel... koji se financiraju tako da nam povećavaju namete, htio ja to ili ne...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 25 Feb 2014, 20:09

MightyMe » wrote:Na trgu bana republike je štrajkalo toliko ljudi da je pandura bilo skoro jednako ka i njih
Ljudi su ostali na svojim radnim mjestima i štrajkali samo 2 sata...
..a unda
Undaminator

Post 25 Feb 2014, 20:20

MightyMe » wrote:Na trgu bana republike je štrajkalo toliko ljudi da je pandura bilo skoro jednako ka i njih
..mozda su i panduri strajkali? :kokice:
MightyMe

Post 25 Feb 2014, 20:22

Euklid wrote:
To san i ja mislija da je ideja, al mi onda nisu bili jasni ovi na trgu
..a unda
Undaminator

Post 25 Feb 2014, 20:38

MightyMe » wrote: To san i ja mislija da je ideja, al mi onda nisu bili jasni ovi na trgu
..pa oni su isto ka malo strajkali. jedni i drugi su strajkali, kako ne razumijes.. :D
visekratni klon

Post 25 Feb 2014, 20:42

Štae bilo? Jel uspio štrajk? Nisam čitala portale.
Euklid
old school

Post 25 Feb 2014, 20:54

MightyMe » wrote: To san i ja mislija da je ideja, al mi onda nisu bili jasni ovi na trgu
Tamo su išli sindikalni povjerenici. Išao je i moj....
MightyMe

Post 25 Feb 2014, 20:58

Aaaaaa, sad ima malo više smisla. :D
Nekako je tužno to sve skupa izgledalo. Doduše, meni sve te pizdarije na trgu tako izgledaju. Zadnji put je bia neki molitveni skup. :D
karambol

Post 25 Feb 2014, 22:36

Euklid » wrote:

To je kao ona spika - e, stari bok kaj radiš?
- a, evo, ništa...
- di si?
- a na poslu sam, na poslu..

Jebemti štrajk di slažu karte ili piju kavu 2 sata. Pa to onda svaki dan štrajkaju... :zubo:
Euklid
old school

Post 25 Feb 2014, 23:11

karambol » wrote:

To je kao ona spika - e, stari bok kaj radiš?
- a, evo, ništa...
- di si?
- a na poslu sam, na poslu..

Jebemti štrajk di slažu karte ili piju kavu 2 sata. Pa to onda svaki dan štrajkaju... :zubo:
Ovo je bio štrajk solidarnosti i štrajk upozorenja.

Svejedno, moji su došli ranije iz škole jer se tamo štrajkalo...
karambol

Post 26 Feb 2014, 14:03

Euklid » wrote:
Ovo je bio štrajk solidarnosti i štrajk upozorenja.

Svejedno, moji su došli ranije iz škole jer se tamo štrajkalo...

Svejedno, jadan je to štrajk i ziher je snažno upozorenje. Nema kaj... :zubo:
Danas kažu da ih je bilo 1000 na Markovu trgu...1000! A u pišku - pa više ih dođe na Dinamovu tekmu...
Euklid
old school

Post 26 Feb 2014, 15:37

karambol » wrote:

Svejedno, jadan je to štrajk i ziher je snažno upozorenje. Nema kaj... :zubo:
Danas kažu da ih je bilo 1000 na Markovu trgu...1000! A u pišku - pa više ih dođe na Dinamovu tekmu...
:facepalm:
  • Information