mislim, ajde, neka, napokon da vidim i ja taj generalni strajk ovdje, prvi u ovoj postmodernoj povijesti u hrvata.
necu uopce pitat zasto tek sad dolazi do njega, to je vise dosadno pitat, ali nista mi nije jasno. vidim tu neke one nase sindikatlije, pa ce svi strajkat, pa nece, pa neki pozivi na solidarnost, pa nece to bit dva sata nego dvajst minuta, negdje pet minuta, pa oce li, nece li..
sta se oce ovim strajkom? ko ce sve strajkat, zasto, jel ovo taj generalni strajk ili neko kao upozorenje? upozorenje kome? oce u bankama strajkat? u konzumu?
jel ovo test neki ovih nasih predivnih sindikata da vide sta ustvari oni uopce mogu, da vide sta su oni uopce, kome sluze, zasto sluze?
eto, pitam..ako neko zna vise. oce ko odavde strajkat? osjecam se tako napusteno i izolirano, van svih tokova, ne znam nikoga ko ce strajkat danas.
kad se sjetim slika iz npr italije.. ono, generalni strajk cas posla napravit, danima prije plakatici po gradovima, svugdje, na svakom mjestu, na svakom koraku..sopero.
masa ljudi valja se na ulicama, zastave, pjesma, o bela cao, internacionala, adio a lugano. mislim, jest to sada ispada kic, jest da to sve nekako jest ta neka patetika, ali vidjet to uzivo, bit tu.. jebate, sila je to, demonstracija sile je to, nije to za zajebanciju, svatko ko to vidi, a na drugoj je strani, moze on se pravit i omalovazavat kolko oce, ali i te kako se vidi da mu kroz glavu prolazi.. jebate, jesmo li pretjerali.. gace mu se tresu i te kako tresu, vidi se da razmislja jel on taj objekt neke nepravde koji bi mogao od te mase bit prepoznat.
a ovdje? bas me zanima sta ce to bit i kako? oce li se pjevat internacionala? sta ce se pjevat..zovi samo zovi? kakav ce bit nas taj kic? ko ce se s kim solidarizirat? zasto bi se solidarizirao, na kojoj osnovi?
eto, jel zna ko sta poblize..?