EU izbori...

Koljite se i gložite!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 12 May 2014, 21:44

Eto, bliže nam se i ovi izbori pa je red da nas troje, četvero koji smo ovdje prodiskutiramo malo i o tome... :zubo:

Voteman - predobar spot koji poziva građane da (ne) glasuju...

Za sad jedino znam da ću na izbore izaći i tako na dostojan način proslaviti rođendan najvećeg sina svih naših naroda i narodnosti... :S

Za koga ću glasovati još uvijek ne znam. Pirate možda... :ne zna:

'if you fall, i'll be there' (floor)
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 12 May 2014, 22:04

Uopce mi nisu napeti ovi izbori, eto, mozda rudija uspije napravit neko cudo, i da ovako hlupe tvorevine ka sta je EU, ne bude.

Ali dok se to cudo ne dogodi, glasao bi za svoje da je nasa (splitska) predstavnica puno bolje pozicionirana nego sto je, a ovako...ne znam, mozda stvarno za pirate i ja :ne zna:
Euklid
old school

Post 13 May 2014, 22:48

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 13 May 2014, 23:16

..ne znam da li ic glasat.

za pirat.. ne znam, nema lastana pa za koga cu onda glasat. :D

i ne znam da li uzet ove izbore za test kamikaza glasanja. ono, glasat za tomasicku i nacrtat svastiku usput na listicu. jel listic onda nevazeci? :kokice:

nisam nesto raspolozen i inace, fali mi ideja.. dajte mi neku ideju. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 13 May 2014, 23:18

Euklid » wrote:
Za sad jedino znam da ću na izbore izaći i tako na dostojan način proslaviti rođendan najvećeg sina svih naših naroda i narodnosti... :S

..
da nadopisem ..tito.. i da zaokruzim? :kokice:
Donna Sole

Post 14 May 2014, 09:38

..a unda » wrote: da nadopisem ..tito.. i da zaokruzim? :kokice:

meni je to fora..nek se yebu svi po redu, nikome ne vjerujem
kurvanjski avatar, a
karambol

Post 14 May 2014, 19:20

Chilimama » wrote:

meni je to fora..nek se yebu svi po redu, nikome ne vjerujem
Je, fora je kada bi to bila masovna pojava. Ovako će opet otići ona ekipa za koju će glasove dati stranačka ili partijska vojska...a svi normalni ostat će razočarani i dalje...
MmeTipfeler

Post 14 May 2014, 22:54

..a unda » wrote: da nadopisem ..tito.. i da zaokruzim? :kokice:
Ovo mi se jako sviđa kao ideja. I kao razlog da izađem na izbore. :top:
Margarita

Post 23 May 2014, 09:52

Frend je zamolio da ga reklamiram:

http://www.lubura.eu/zascaronto-lubura.html
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
miky0
ST Leader

Post 23 May 2014, 15:23

Evo jednog lijepog texta, skrojenog bas po mojoj mjeri

http://www.index.hr/vijesti/clanak/odje ... 49112.aspx
IZBORI za Europarlament koji će se održati ove nedjelje dobra su prilika da se u povijest otjera vladajuća HDZ-SDP partija koja je u posljednjih 25 godina od Hrvatske napravila najgoru ekonomiju (Economist), najbjedniju zemlju (Institut Cato), zemlju najnesretnijih ljudi (Gallup)...
Evo i preporuka:
Lista broj 2. - Akcija mladih

Ova politička stranka osnovana je 2005. godine u Lovranu, a u međuvremenu se proširila na gotovo cijelu Hrvatsku. Radi se o stranci zelenog predznaka, ujedno i jedinoj stranci mladih u Hrvatskoj koja ima svoje zastupnike u tijelima lokalne samouprave. Listu Akcije mladih za Europski parlament nosi Ante Rubeša, gradski vijećnik Akcije mladih u Zadru.
Lista broj 10. - Hrvatski laburisti - Stranka rada

Laburisti Dragutina Lesara druga su najjača oporbena stranka u Hrvatskoj. Ankete sugeriraju da laburiste podržava desetak posto građana, te je za očekivati da će barem jedan njihov kandidat ući u Europski parlament. Listu laburista predvodi Nikola Vuljanić, koji je i prošle godine sa svojom strankom ušao u Europski parlament.
Lista broj 15. - Održivi razvoj Hrvatske (ORaH)

Izbori za Europski parlament prvi su na koje izlazi nova stranka Mirele Holy, bivše zastupnice SDP-a. ORaH je lijeva stranka zelenog predznaka koju je Holy osnovala nakon što je napustila SDP. S bivšom strankom se razišla zbog neprincipijelnosti SDP-a, odnosno nepridržavanja Plana 21 od strane Kukuriku vlade. Ovaj potez osigurao je Holy simpatije birača: ORaH je, po anketama, trenutno treća najjača stranka u Hrvatskoj, a sama Holy je druga najpopularnija političarka, nakon Ive Josipovića. Očekuje se da će ORaH dobiti barem jednog zastupnika u Europskom parlamentu, a vjerojatno će to biti Davor Škrlec, drugi na listi iza Mirele Holy.
Lista broj 16. - Piratska stranka

Piratska stranka europski je fenomen koji se od 2012. proširio i na Hrvatsku. Prva Piratska partija osnovana je u Švedskoj, sačinjavaju je aktivisti koji se bore protiv zaštite intelektualnog vlasništva i usko je povezana s internetskom stranicom The Pirate Bay, najvećim svjetskim servisom za razmjenu torrenta. Piratske stranke djeluju u više od 40 zemalja. Listu hrvatskih pirata za Europski parlament nosi Miroslav Ambruš-Kiš.
Lista broj 18. - Savez za promjene

Savez za promjene je stranka Ivana Pernara, profesionalnog revolucionara koji se proslavio na zagrebačkim tzv. "Facebook prosvjedima". Pernar je prosvjede planirao iskoristiti kao platformu za lansiranje političke karijere, što mu baš i nije pošlo za rukom. Aktivizmom se, s druge strane, bavi vrlo uspješno: udruga Živi zid spriječila je brojne deložacije, a svoju borbu protiv banaka nedavno su unaprijedili tako što su u praznu zgradu u vlasništvu Zagrebačke banke uselili desetke ljudi koje nemaju gdje živjeti.
Boldani su moji favoriti :giggle:
Pero

Post 23 May 2014, 15:38

miky0 » wrote: Boldani su moji favoriti :giggle:
Jebeš po tavanu. :zubo: Nemaš ti dva favorita, nego jednog. :zubo: Ili misliš u zadnji čas otkazat poslušnost. :zubo:
Inače, ja neću ić, istekla mi osobna pred jedno tjedan dana, pa sigurno nisam na popisu, a ne da mi se radi 11 fikusa ić se jebavat po potvrde u općinu. :D
miky0
ST Leader

Post 23 May 2014, 15:45

Pero » wrote: Jebeš po tavanu. :zubo: Nemaš ti dva favorita, nego jednog. :zubo: Ili misliš u zadnji čas otkazat poslušnost. :zubo:
Inače, ja neću ić, istekla mi osobna pred jedno tjedan dana, pa sigurno nisam na popisu, a ne da mi se radi 11 fikusa ić se jebavat po potvrde u općinu. :D
Na koga mislis :misli:
Pero

Post 23 May 2014, 15:52

miky0 » wrote:
Na koga mislis :misli:
Pa na laburiste, oli misliš izdat ideju u zadnji čas zato što se po trkeljanju i forumu pojavljuju simpatizeri pirata. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 23 May 2014, 16:00

Pero » wrote: Pa na laburiste, oli misliš izdat ideju u zadnji čas zato što se po trkeljanju i forumu pojavljuju simpatizeri pirata. :zubo:
Ne, ja sam oduvik simpatizirao pirate, citajuci na engleskom neke njihove ideje, ne znam odakle...nizozemske :misli: Ali mislim da cu ipak za svoje glasat, iako se sa listom, tj. njezinim redoslijedom bas ne slazem :D
Pero

Post 23 May 2014, 16:04

miky0 » wrote:
Ne, ja sam oduvik simpatizirao pirate, citajuci na engleskom neke njihove ideje, ne znam odakle...nizozemske :misli: Ali mislim da cu ipak za svoje glasat, iako se sa listom, tj. njezinim redoslijedom bas ne slazem :D
Ma ti si vojnik partije. :zubo: A ko vam je prvi i drugi, za više nemate šanse (možda ni za drugog, al tko će ga znat)? :zubo:
miky0
ST Leader

Post 23 May 2014, 16:07

Pero » wrote: Ma ti si vojnik partije. :zubo: A ko vam je prvi i drugi, za više nemate šanse (možda ni za drugog, al tko će ga znat)? :zubo:
:mad: nisam, ja sam svoj :mudri: :giggle:
Pero

Post 23 May 2014, 16:15

miky0 » wrote:
:mad: nisam, ja sam svoj :mudri: :giggle:
Aj dobro, ti si laburist po vlastitoj slobodnoj volji. :zubo: Malo vrludaš, al to je više radi imidža. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 23 May 2014, 17:18

..meni je uvijek ista dilema sto se tice uglavnom svih izbora.. izaci na njih ili ne. jednostavno, ne vidim kako moj glas moze ista promijenit u moju korist.
narocito u ova doba kad je sve nesto tu isto, slicno, sucmurasto.. to su neke bitke na olimpu elita koje ja zaista ne razumijem.
tj, nista se sustavno nece promijenit, a narocito ne na neki kraci rok kojeg bih ja mogao nekako konzumirat.
ono, doslovno se osjecam ko stoka i to stoka koja o sebi ima nesto bolje misljenje tu i tamo nekim danima ili u nekim predizbornim periodima kad joj se pricini da je se nesto pita pa da je ona nesto tu kao vazna, da nesto odlucuje..

dakle i po osnovnim postavama, u startu gubim, u startu sam na steti..da ne govrim da mene svakop to neko glasanje direktno i momentalno kosta, ono..sto kuna, a ne ispadne sto kuna, dodje to i na dvjesto. i sad, zasto se izlagat tom trosku? trenutno mi pada na pamet barem jedno dvajst nacina na koji mogu bolje tih dvjesto kuna upotrijebit.

ukratko, nikakako ne vidim sto moj glas nekom moze meni znacit. mogu se uvjeravat, zavaravat, navijat, narcisoidirat, ali.. sve je to u toj nekoj domeni, dakle, cista steta.

a opet, kad malo onako, idem razmisljat u i o nekim odnosima, onda..narocito obzirom na izlaznost, onda mi se cini da mogu nekako barem zajebavat ili opstruirat, trolat i da taj moj glas moze pridonijet nekoj toj trolbi..

e sad, tu imam par gledanja i pitanja i razina..

prvo, hrvatska razina..

ovi eu izbori, a mozda, vjerojatno i prosli i buduci..ali, ovi su nekako sto se hravtske tice neko ispitivanje odnosa, testiranje, evaluiranje sadasnjeg stanja u hrvatskoj, sadasnje vlasti i koristit ce osim toga i kao neka bazica za sljedece izbore ili neke druge interno hrvatske politicke aktivnosti.
tu nemam nikakvih iluzija, sto se mene tice, sve se svodi na nekih tih skoro cetri hljade eura mjesecne place, plus jos neki valjda troskovi dnevnice itd. godinu dana u eu parlamentu, pedeset iljada eura. dvije godine..sto.
mislim, politika je ocito unosan biznis, nije to sada samo sto se tice tih eu zastupnika, svi su oni u nekim strankama, na nekim dusnostima, mjesta za njih u politici, dakle, na nekom mjesto odakle ce dobivat novac i to ne mali, iz nekih proracuna, uvijek ce se nac.
ne znam, svojedobno sam racunao, radio sam neku moju internu fokusicu i ovako nekako ispada.. za pet godina clanstva u hadezeu, nitko od tih clanova na ovaj ili onaj nacin nije dobio ispod dvjesto hiljada eura. u bilo kojem obliku, kes, nekretnine, prava, vlasnistva, kroz poslove. deset godina, miljun eura. samo bih htio jos napomenut da u jednoj americi prije dvadesetak ili mozda vise godina, petstotisuca dolara se smatralo svotom koja moze sama sebe gradit i razvijat, koju pustis da radi sama za sebe, dakle, u nekim odnosima i razmjerima i pripadajucim ukalkuliranim rizicima, u sklopu rizika gdje se puno ne riskira, osiguran zivot. i to ne los zivot. puni zivot, ako mogu tako rec.

eto, to se radi o mojim podacima o hadezeu, ali na neki nacin je slicno u citavoj nasoj politici. o vanjskoj ili stranoj, necu sad, ali i tu po nekim informacijama koje imam, vrlo je slicno. politika je biznis i tocka.
i stoga, politikom se bavis ili ne bavis. imas interesa ili nemas. tj, uvijek je mos trolat, jer na kraju nekako ispada da i nema tu bas neke znacajne razlike, politicari bilo koje vrste su nekako po definiciji s druge strane od moje, nasuprot mene, ono, skoro pa neprijatelji. prijatelji u svakom slucaju nisu. ja sma tu samo topovsko ili demokratsko ili koje vec, meso..

a opet, ako cu gledat malo sire i shvatit sebe preozbiljno, hrvatska u nekim politckim ili primjenjivije politickim odnosima, ne moze puno toga napravit.
pokreti se odvijaju na sirem planu i ako, ne znam, recimo, mislim da neki socijalisti mogu promijenit neke stvari na bolje i ako mislim da bi to bilo za mene na bolje, onda se vec, ako je hrvatska u eu, treba oslonit na tu eu i na taj neki socijalisticki pokret ili politiku o kojoj u eu ja nemam blage veze.
uopce, ne znam kako se formira eu parlament, nisam bas siguran da znam. ok, recimo da u tom eu izlogu se nesto bira i da je ta politika ono, tj da nisu svi tu samo radi svojih interesa, dnevnica, place (u sto mi je vrlo tesko vjerovat, ali ajd, sad za pricu..) i da vidim da bi ti socijalisti mogli nesto promijenit ako steknu nekakvu moc.
e, za koga glasat da taj moj jebeni glas dodje do te neke vece, vise, sire razine, podrucja, mase?

..cek, idem na drugi post.. :D
..a unda
Undaminator

Post 23 May 2014, 17:20

Image

evo, ima tu nekakvih predvidjanja,ova slika nije sadasnje stanje u eu parlamentu. negdje sa ovog linka je to.. http://www.elections2014.eu/en/news-roo ... Parliament

..i sad, izgleda da glasovi za nase eu hadeze idu ovoj epp, pipl parti, populisti, ustvari demokrscani, ustvari latentni fasisti :D. prema tamnije plavom su veci desni ekstremi.
zuti alde su neki, ne znam, liberali, zeleni su zeleni, crveni su socijal demokrati gdje bi trebali valjda ic glasovi za nase esdepe, a tamno crveni su gue/ngl, ujedinjena evropska ljevica i neki nordic green left.
eto, kako se seraju ti nasi glasovi iz hrvatske u taj eu parlament? jel glas za idees ili haenes, isto ide za socijaldemokrate? ili za liberale? ili za ppl u lepezi od (latentnih) fasista do banalista zla?
eto, laburisti, gdje ce ic glas za njih?

ili, za koga glasat da mi glas ide npr ovim, ggl/ngl, bordo crvenima?

sta je s onim prefrrencijskim izborom, tj onim da mozes jednog, bilo kojeg posebno imenom i prezimenom odabrat.. kao sto sam ja lani odabrao lastana..:D ..di to ide? kako? kuda?

mislim, nista ne znam o tome, nemam pojma di sta ide, kako, gdje nac, gdje pise, do svega toga tesko dolazim.. ono, ocito se tu radi o nekom birokratskom sustavu veceg reda velicina, a ni ovaj nas nije bas neka igra.
to su citave znanosti koje sluze same sebi za citave znanosti, toliko tih zakona, toliko te hermeticnosti, trebas bit pravni specijalac samo za tri neka paragrafa ili odjeljka zakona i automatski tom specijalnoscu imas neku moc, privilegiju, na izvoru si necega, znas kako taj dio birokracije funkcionira..
ono, takvo multipliciranje komplikacija i nejasnoca da je to zaista pravo cudo jedno kako ta eu se uopce uspije odrzat.
ok, to su informacije za mene, a siguran sam da sto se ide vise, da su politicki eu procesi i odnosi vulgarniji i jednostavniji, njih nekoliko odlucuje i kroji, ostali su placeni, dobro placeni da ne pizde puno..tj upravo da pizde puno, da spamaju.. ali, eto, meni je to, sad i ovdje, tako. tj nejasno mi je. tj ovdje informacija enma nikavih ili polunikakvih, i sad bih ja trebao kao ic glasat? za koga? za sto?

gledam malo ove nase liste za eu.. pa ima ih ko kusih pasa http://www.izbori.hr/izbori/ws.nsf/4F20 ... 4_2014.pdf

jel se itko u ovoj jebenoj drzavi bavi bilo icim drugim osim politike? gledam malo.. stranka reda. jebote.. stranka reda. koju piskumterinu oni oce? red? koji red? jel ima onda i stranka deterministickog kaosa? demokratsko bifurkacijska stranka?

pokret za modernu hrvatsku? oni kad postmoderna je vec umrla, oni oce modernu hrvatsku? jel ima stranka za postmodernu hrvatsku? pernar ide na izbore..djapic oce u eu, autohtona stranka neka..sta ce oni, di ce njihovi glasovi ic, u koji klub ako slucajno i nekim ludilom prodju?
stranka hrvatskog zajednistva? pa sve te stranke skoro su prije par godina, a i jos uvijek su protiv eu. e, ali nisu protiv 4000 eura place mjesecne od te iste eu?

ima i radnicka stranka. sta su oni, kurdi nasi neki? kakva je razlika izmedju laburista i radnicke stranke?
ko su svi oni, sta oni oce od mene, koji im je kua? :D

ima, eto, u eu ta neka stranka ujedinjene ljevice, a mi imamo srp, socijaliste, vise se glodju medjusobno nego kosorica i sanader..

sve je to jedna takva zbrka koju ja jos moram isfinancirat, kesnut 200 kuna. mislim, ono, demokratskije je ne ic glasat koju godinu i cuvat pare za jednu dobro ocuvanu beretu 92fs, ono, za slucaj da mi neka od tih demokracija i politika dodje kucat na vrata s rijecima.. necemo ti nista. :D
Pero

Post 23 May 2014, 17:40

Čuj unda, a zašto ti unaprijed računaš vlastiti trošak izlaženja na izbore od 200kn? Moraš vadit osobnu ko ja? :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 23 May 2014, 17:43

Pero » wrote:Čuj unda, a zašto ti unaprijed računaš vlastiti trošak izlaženja na izbore od 200kn? Moraš vadit osobnu ko ja? :zubo:
..a benzin, prevoz, pizdarije, amortizacije..izgubljeno vrijeme, oportunitetno izgubljeno vrijeme, taj trosak uopce nisam racunao. :D
Euklid
old school

Post 23 May 2014, 17:44

PollWatch2014: Na euroizborima u Hrvatskoj pobjeđuje HDZ

Još jedan dokaz koliko demokracija može biti autodestruktivna... :tuzni:
Pero

Post 23 May 2014, 17:47

..a unda » wrote: ..a benzin, prevoz, pizdarije, amortizacije..izgubljeno vrijeme, oportunitetno izgubljeno vrijeme, taj trosak uopce nisam racunao. :D
Ti sigurno ideš sa šleperom švercanih cigareta na biračko mjesto. :zubo:
karambol

Post 23 May 2014, 17:47

Euklid » wrote:PollWatch2014: Na euroizborima u Hrvatskoj pobjeđuje HDZ

Ne znam...možda...sve je to proces. Sad smo prošli pubertet i ušli u stvarnost preživljavanja. :D
..a unda
Undaminator

Post 23 May 2014, 17:49

Euklid » wrote:PollWatch2014: Na euroizborima u Hrvatskoj pobjeđuje HDZ

..a nece pobijedit ako ja idem glasat. ono, nece. :D

eto, i sta sad, ocu ic glasat il necu? dokle ce me se ucjenjivat? :D

i eto, oni koji ce ic glasat za hadeze imaju 200 kuna za glasat. oni koji bi glasali za nekog drugog, nemaju tu lovu.. i eto, sta sad.. sta sad..kako je do toga doslo? :D
  • Information