..dosla poplava, osla poplava..

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 19 May 2014, 21:07

..jel mogu ja ovdje pricat, evo, o ovim poplavama, ali bez neke patetike, ono, ..bat d voter risidid.
mislim, zlo je, sranje je i figurativno i bukvalno, ali sta mi jos osim toga ovdje smeta. nesto mi smeta, nesto tu nije ono, ne znam sta, nesto mi ne stima, mislim.. sve te neke pomoci, solidarnosti, ok, sve je to ono, aj.. ali, ne znam, ne znam..

evo, npt, za mjesec dana ce bit svjetsko prventsvo u nogometu, ko ce se jos sjecat ove poplave? a oce li problemi onda nestat? oce li nam paznja bit usmjerena na taj nogomet, na neku drugu poplavu, potres, rat, na nesto trece? ..na sto? na zivot? koji? kakav? ciji? ma nije valjda da ce nam na zivot bit usmjerena? :kokice:

Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 19 May 2014, 21:45

i mene muče slične nedoumice..
suosjećam, šaljem pomoć, našlo se nešto kuna za kupovinu paketa s nužnim namirnicama, skupilo se za toaletne potrepštine...i ne žalim , ali i ja osjećam neku muku koliko će nas to trgnuti iz dubokog sna ..hoće li nas to probudit i pokrenit?

ja to vidim pomalo s dozom laganog razočarenja kad dođe ljeto pa suše pa kad se seljaci dignu i zaprijete traktorima a nigdje ih nema kad se treba raditi na organiziranju navodnjavanja i skupljanju oborina u svrhu pričuva za sušu...zanm da je to projekt u koem i država mora sudjelovati, ali znam i da nisu glasni kad se treba organizirati za rađu...

di su naši partizani , omladinci i udarnici...

možda nisi imao u vidu ovaj odgovor..možda s enekome neće ni svidjeti moje razmišljanje, ali jako bi volila da me neko razuvjeri
kurvanjski avatar, a
karambol

Post 19 May 2014, 22:01

Ima li čovjek svoj život danas u ovom moru informacija i bombardiranju vijestima koje ga zapanjuju, šokiraju, plaše, ostavljaju zbunjenog, izgubljenog, ljutitog...?
Nije li nam pažnja, mislim na većinu pučanstva, disperzirana i dekoncentrirana?
Meni je to velika borba da zadržim fokus na svom životu i obitelji...
..a unda
Undaminator

Post 19 May 2014, 22:06

Chilimama » wrote:i mene muče slične nedoumice..
suosjećam, šaljem pomoć, našlo se nešto kuna za kupovinu paketa s nužnim namirnicama, skupilo se za toaletne potrepštine...i ne žalim , ali i ja osjećam neku muku koliko će nas to trgnuti iz dubokog sna ..hoće li nas to probudit i pokrenit?

ja to vidim pomalo s dozom laganog razočarenja kad dođe ljeto pa suše pa kad se seljaci dignu i zaprijete traktorima a nigdje ih nema kad se treba raditi na organiziranju navodnjavanja i skupljanju oborina u svrhu pričuva za sušu...zanm da je to projekt u koem i država mora sudjelovati, ali znam i da nisu glasni kad se treba organizirati za rađu...

di su naši partizani , omladinci i udarnici...

možda nisi imao u vidu ovaj odgovor..možda s enekome neće ni svidjeti moje razmišljanje, ali jako bi volila da me neko razuvjeri
..ma ne znam uopce koji sam odgovor imao u vidu i jesam li imao.. ono, prije svega pitam sebe.
osjecaj mi je neki cudan, osjecam neku.. ne znam.. neku laz u zraku, tako nesto..ne znam, nesto neiskreno.. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 19 May 2014, 22:10

karambol » wrote:Ima li čovjek svoj život danas u ovom moru informacija i bombardiranju vijestima koje ga zapanjuju, šokiraju, plaše, ostavljaju zbunjenog, izgubljenog, ljutitog...?
Nije li nam pažnja, mislim na većinu pučanstva, disperzirana i dekoncentrirana?
Meni je to velika borba da zadržim fokus na svom životu i obitelji...
jel ti to mene pitas? postavljas pitanja ko branimir bilic. :D

ako oces odgovor na prvo pitanje..onda bi to bilo..da, mogao bi imat, ako tako odluci. :D

odgovor na drugo pitanje..pa, ne znam, mozda bih cak rekao..ne. nije disperzirana. stovise, postala je vrlo uska, hermeticna nekako, barem se meni tako cini. :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 19 May 2014, 22:23

Moram priznat da ja osobno nisam osjetio licemjerstvo u konkretnom slucaju, ovom u skupljanju pomoci unesrecenima. Naime, bas danas sam primjetio poprilicno velik broj ljudi u supermarketima kako kupuju suhu spizu, konzerve i flasiranu vodu, u skladu s mogucnostima, a s ocitim ciljem pomaganja. I drago mi je to bilo vidit. Iako sam rekao supruzi, da bi bilo lijepo da se vlasnici tih marketa (tajkuni), odreknu dijela dobiti, jer nije u redu da se bogate na tudjoj nesreci.
..a unda
Undaminator

Post 19 May 2014, 22:34

miky0 » wrote:Moram priznat da ja osobno nisam osjetio licemjerstvo u konkretnom slucaju, ovom u skupljanju pomoci unesrecenima. Naime, bas danas sam primjetio poprilicno velik broj ljudi u supermarketima kako kupuju suhu spizu, konzerve i flasiranu vodu, u skladu s mogucnostima, a s ocitim ciljem pomaganja. I drago mi je to bilo vidit. Iako sam rekao supruzi, da bi bilo lijepo da se vlasnici tih marketa (tajkuni), odreknu dijela dobiti, jer nije u redu da se bogate na tudjoj nesreci.
..ma ne radi se o licmjerstvu. mislim, neka se pomaze, treba pomagat, ali.. ne znam, eto..
npr, os ti pratit ovo svjetsko prvenstvo? ako oces, sta bi se trebalo desit da ga ne pratis? epidemija kolere koja ce krenut iz bosne mozda? :kokice:

jel ti zaista mislis da ce tvoja flasa vode nekom pomoc? kolko dugo ces im kupovat tu vodu? ej, flasa vode. morao si kupit vodu da bi je poklonio. ti si morao kupit. ti. i to onom koji je, ono, poplavljen? nekako, lirski govoreci, pravi apsurd s primjesama bizarnosti. :D
karambol

Post 19 May 2014, 22:35

..a unda » wrote: jel ti to mene pitas? postavljas pitanja ko branimir bilic. :D

ako oces odgovor na prvo pitanje..onda bi to bilo..da, mogao bi imat, ako tako odluci. :D

odgovor na drugo pitanje..pa, ne znam, mozda bih cak rekao..ne. nije disperzirana. stovise, postala je vrlo uska, hermeticna nekako, barem se meni tako cini. :D
Sebe pitam... :zubo:

Kako misliš hermetična? Kod koga, koje ekipe iliti skupine?
Možda i je, ali nekako temetski uska, npr. katastrofičari koji vide globalno zagrijavanje, prijetnje iz nepoznatog svemira, boleštine i GMO mutacije u tanjuru ili geopolitičke urote, bilderberge, gugl kontrolirani svijet, satelite i prisluškivanje, planove i NWO...ili dinamohajduk, barcareal, zvezdapartizan i slična ograničenja...
:misli:
Ili je klokanovska tj. bapska...vođena isključivo skakanjem po naslovnicama i dnevničkim udarnim temama kao jedinom relevantnom hranom za prazne glave.
Danas jebem mater Sanaderu i volim Zokija, a sutra jebem mamu Zokiju i volim Mirelu...bez razmišljanja. Bez ukopčavanja, bez sklopke...
:D
miky0
ST Leader

Post 19 May 2014, 22:39

..a unda » wrote: ..ma ne radi se o licmjerstvu. mislim, neka se pomaze, treba pomagat, ali.. ne znam, eto..
npr, os ti pratit ovo svjetsko prvenstvo? ako oces, sta bi se trebalo desit da ga ne pratis? epidemija kolere koja ce krenut iz bosne mozda? :kokice:

jel ti zaista mislis da ce tvoja flasa vode nekom pomoc? kolko dugo ces im kupovat tu vodu? ej, flasa vode. morao si kupit vodu da bi je poklonio. ti si morao kupit. ti. i to onom koji je, ono, poplavljen? nekako, lirski govoreci, pravi apsurd s primjesama bizarnosti. :D
Cuj, sigurno je da ce mnogo ljydi pratit globalni nogomet, pa tako i ja, ali bi prvenstveno rekao jer je to jedna razbibriga surove realnosti.

I ranije si upitao ima li trkeljasa stradalih. Ima, moeee u bosni i zmaj021 u vojvodini
..a unda
Undaminator

Post 19 May 2014, 22:42

karambol » wrote:
Sebe pitam... :zubo:

Kako misliš hermetična? Kod koga, koje ekipe iliti skupine?
Možda i je, ali nekako temetski uska, npr. katastrofičari koji vide globalno zagrijavanje, prijetnje iz nepoznatog svemira, boleštine i GMO mutacije u tanjuru ili geopolitičke urote, bilderberge, gugl kontrolirani svijet, satelite i prisluškivanje, planove i NWO...ili dinamohajduk, barcareal, zvezdapartizan i slična ograničenja...
:misli:
Ili je klokanovska tj. bapska...vođena isključivo skakanjem po naslovnicama i dnevničkim udarnim temama kao jedinom relevantnom hranom za prazne glave.
Danas jebem mater Sanaderu i volim Zokija, a sutra jebem mamu Zokiju i volim Mirelu...bez razmišljanja. Bez ukopčavanja, bez sklopke...
:D
pa, hermeticna.. onako, kako reci, pod utjecajem svih tih informacija, svega i svacega kojima smo trzisno bombardirani, covjek se nema kud okrenut nego prema sebi i onom najuzem oko sebe, onom sto smatra elementarnim.
a nekako mi to izgleda kao neko retrogradno kretanje. ne govorim ovdje o tebi ili samo o tebi, govorim i o sebi, o inace, o vremenima ovim.. koja bi trebala ic naprijed, a meni se cini da idu natrag, a to mi je pomalo, ajd ne bas mozda depresivno, ali vec nekako vidjeno. neko bi rekao..o ne, opet, ajme dosade.. :D
..a unda
Undaminator

Post 19 May 2014, 22:45

miky0 » wrote:
Cuj, sigurno je da ce mnogo ljydi pratit globalni nogomet, pa tako i ja, ali bi prvenstveno rekao jer je to jedna razbibriga surove realnosti.
razbibriga? jel ti znas cijenu te nase razbibrige koju placaju brazilci? jel ima to cijenu neku, ta nasa zabava?
ali, nisam ni to htio rec, to mi ej posluzilo samo kao primjer da se za mjesec dana ove poplave necemo ni sjecat.
ok, mozda cemo se sjetit da smo kupili vodu nekom, pa cemo onda lakse bit razbibrizni.. :D
..a unda
Undaminator

Post 19 May 2014, 22:46

I ranije si upitao ima li trkeljasa stradalih. Ima, moeee u bosni i zmaj021 u vojvodini
..pa gdje su, sta su, jel frka, jel se mogu javit? ima li ko kakav info? :kokice:
miky0
ST Leader

Post 19 May 2014, 22:48

..a unda » wrote: razbibriga? jel ti znas cijenu te nase razbibrige koju placaju brazilci? jel ima to cijenu neku, ta nasa zabava?
ali, nisam ni to htio rec, to mi ej posluzilo samo kao primjer da se za mjesec dana ove poplave necemo ni sjecat.
ok, mozda cemo se sjetit da smo kupili vodu nekom, pa cemo onda lakse bit razbibrizni.. :D
Os ti pratit balun? Sta si poduzea da novonastali beskucnik lakse prezivi?
Tea Tree

Post 19 May 2014, 22:49

..a unda » wrote: ..pa gdje su, sta su, jel frka, jel se mogu javit? ima li ko kakav info? :kokice:
Ma nisu stradali, brijem. Javit će se valjda, ali nije baš u njihovoj neposrednoj blizini frka.
miky0
ST Leader

Post 19 May 2014, 22:50

..a unda » wrote: ..pa gdje su, sta su, jel frka, jel se mogu javit? ima li ko kakav info? :kokice:
Moee je rekao da im iskljucuju struju, i od jutros ga nisam vidija, a zmaj je prije dva dana molio vapaj za camcima, i od tad se nije javlja
miky0
ST Leader

Post 19 May 2014, 22:52

Tea Tree » wrote: Ma nisu stradali, brijem. Javit će se valjda, ali nije baš u njihovoj neposrednoj blizini frka.
Nije im frka, samo sta je trecina bosne otisla u tri lipe materine, a srpski premijer govori da ne zna sta ce im ostat od srbije :ne zna:
karambol

Post 19 May 2014, 22:52

..a unda » wrote: pa, hermeticna.. onako, kako reci, pod utjecajem svih tih informacija, svega i svacega kojima smo trzisno bombardirani, covjek se nema kud okrenut nego prema sebi i onom najuzem oko sebe, onom sto smatra elementarnim.
a nekako mi to izgleda kao neko retrogradno kretanje. ne govorim ovdje o tebi ili samo o tebi, govorim i o sebi, o inace, o vremenima ovim.. koja bi trebala ic naprijed, a meni se cini da idu natrag, a to mi je pomalo, ajd ne bas mozda depresivno, ali vec nekako vidjeno. neko bi rekao..o ne, opet, ajme dosade.. :D
Hm, ajde...meni se najčešće učini kako iznova učimo slovo A...jedna kosa crta dolje, druga kosa crta....i onda opet...jedna kosa crta dolje...da, deprimirajuće...
Hah...zato ima rakije... :zubo:

Slažem se s ovim što kažeš, ali kad gledaš društvo u cijelini. No, kad gledaš pojedinca imam dojam da gotovo nitko ne razmišlja. Ne promišlja već guta servirano i guši se u svemu.

Muka mi je tipkati po ovom skoro nevidljivom govancetu... :zubo:
Previše vremena potrošim ispravljajući pogreške pa ispizdim... :rofl:
..a unda
Undaminator

Post 19 May 2014, 23:02

miky0 » wrote:
Os ti pratit balun? Sta si poduzea da novonastali beskucnik lakse prezivi?
pa, malo do nista sam napravio.. da sad ne pricam detalje.. :D ..imam cak dojam da bi meni poplava dosla mozda i kao rjesenje. :D

ne znam, necu pratit balun. mozda koju utakmicu i to onako ne citavu, brazila.. iako je i danasnji brazil samo jeka sebe i vise cu ga pogledat da se sjetim doba kad je nogomet bio vise igra, a manje sve drugo.
iskreno, najvise bih volio da se tamo demonstracije omasove i da se to prvenstvo ne odrzi.. :D

..mislis li da ce trebat u bosni televizora? :kokice: ..ono da barem malo ljudi zaborave na nevolje, malo da gledaju balun, pa da im se donira jedno sto tisuca televizora? :kokice:
miky0
ST Leader

Post 19 May 2014, 23:08

..a unda » wrote: pa, malo do nista sam napravio.. da sad ne pricam detalje.. :D ..imam cak dojam da bi meni poplava dosla mozda i kao rjesenje. :D

ne znam, necu pratit balun. mozda koju utakmicu i to onako ne citavu, brazila.. iako je i danasnji brazil samo jeka sebe i vise cu ga pogledat da se sjetim doba kad je nogomet bio vise igra, a manje sve drugo.
iskreno, najvise bih volio da se tamo demonstracije omasove i da se to prvenstvo ne odrzi.. :D

..mislis li da ce trebat u bosni televizora? :kokice: ..ono da barem malo ljudi zaborave na nevolje, malo da gledaju balun, pa da im se donira jedno sto tisuca televizora? :kokice:
Nekako sumnjam da ce bosancima bit do baluna i gledanja istog.
karambol

Post 19 May 2014, 23:10

Bome, Unda...i ja ću tako. Prvo jer me boli kita za ovo što danas predstavlja ta igra, a drugo - neću si remetiti san s gledanjem dvadestak čudno odjevenih muškaraca s neobičnim frizurama kako trče jedan za drugim po livadi ne bi li oteli kožni mjehur jedan drugom...i još kad se sjetim koliko im plaćaju za to... I da će tamo skakati onaj debil Šuker zajedno s Mamićem...

Idem kupiti vodu i donirati svoj madrac...
karambol

Post 19 May 2014, 23:11

miky0 » wrote:
Nekako sumnjam da ce bosancima bit do baluna i gledanja istog.

A šta će drugo...? :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 19 May 2014, 23:14

karambol » wrote:

A i ta ti je :crying:
..a unda
Undaminator

Post 19 May 2014, 23:18

Tea Tree » wrote: Ma nisu stradali, brijem. Javit će se valjda, ali nije baš u njihovoj neposrednoj blizini frka.
..pa eto, ne znam di su..i ako jesu tu, sta ima, kako su, jel fali cega? mislim, slat cu kurac vodu, mogu jedino vina i pive slat.. :D
..a unda
Undaminator

Post 19 May 2014, 23:21

karambol » wrote:

dakle, eto, fali u bosni televizora. prvo, das im vodu da prezive, tako da bi mogli gledat televiziju, koje cemo im mi..ili ko vec donirat. a nije da ne bi trebalo.
eto, da fifa nije cicija, poslala bi im sto iljada televizora. kokakola ako je glavni sponzor, jedno sto tona kokakole, neznam ko sponzorira pivu, ali i pive treba i ne znam koji su sve sponzori..svi bi oni trebali nagrnut sa svojim donacijama, kao prvi i kao primjer..
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 19 May 2014, 23:28

da se prijavim. u ns sam, ovdje nema opasnosti od poplave, koliko znam.
od pomoći, pustio sms na neki broj, žena potrošila oko 35eur na neki higijenski paket, čarape, veš..
od moralne podrške.. u stalnom kontaktu s frendom u bijeljini (curica, žena u 9. mjesecu)..

šta je pitanje?

oćel bit bolje i zašto ne?

gledat fudbal i zašto ne?

hermetičnost i kako dalje?

tek sam se probudio..
  • Information