Standard, plaće, klase...
Jesi sigurna?Tea Tree » wrote: A, ne pijem ga, majke mi.![]()
Kuki, ja mislim da si ti rijetko štedljiva.
Mislim, ja se sad pitam jel vi mene zajebavate, ozbiljno. Kosu perem 2-3 puta tjedno, regenerator stavljam redovno, tuširam se skoro svaki dan, umivam se bar dvaput dnevno, zube perem bar dvaput dnevno, mažem se poslije skoro svakog tuširanja jer mi se koža suši i raspada od ove hladnoće (inače rjeđe, moram priznati
), ruke mažem svakih petnaest minuta valjda, redovno perem ruke, normalno pišam, većinu robe perem nakon nošenja ili dva, čistim redovno, jedem doma tako da suđa za prat imam svaki dan, svaki vikend perem špine i pločice i to, svaki dan čistim uši, skoro svaki dan stavim dezodorans, stalno se mackam labelom. Što krivo radim? 
Ja kosu perem svaki dan ili svaki drugi kad izlazim svaki dan vani. Ako zaglavim u kući kao sad
Dezodorans stavljam svaki dan, ako se otuširam dvaput onda dvaput, ali u prosjeku se obično jednom otuširam pogotovo zimi. Možda ga previše stavim.
Regenerator najmanje volim pa on najdulje traje.
I tako...
Ja svega toga stavljam jako malo jer mislim da mi ne treba više za nešto što je bilo na meni par sati. Ali to nije štedni režim jer nemam novac, s tim sam počela kad sam imala treninge skoro svaki dan i morala prat robu s treninga poslije svakog treninga jer nisam imala novaca za treći sportski grudnjak i drugu specijalnu trening odjeću, pa sam prala čim bih došla doma i sutra ujutro je bilo suho. Pa sam prala na programu za ispiranje s malo deterdženta direkt u bubanj, jer sam bila doma u 11:15 navečer otprilike i htjela sam se najest i onesvijestjet, a ne sat i pol čekat da se odvrti program za osjetljivo. Pa sam zaključila da ako se tako opere litra znoja, a oprala bi se i sve je prekrasno mirisalo, oprat će se i deset kapi. Pa mi je glupo natankavat deterdžent koji mi ne treba, to mi ko da ga izlijem u lavandin.Tea Tree » wrote:Ja ne znam biti tako šparna da me ubiješ. Imam i ja trenutno bocu od 4.5 l Woolitea ili Perwolla, nisam sigurna, ali mi je to već negdje 3. ili 4. od rujna. I to od 4.5 litre.
Tako da tako perem većinu robe.
Vidim ja da je standard razmazio ljude...
Je li vi, trkeljašice, jel danas možda neki državni praznik?
Vidim da trkeljate cijelu noć. Vi ne morate na posao?
Je li vi, trkeljašice, jel danas možda neki državni praznik?
Vidim da trkeljate cijelu noć. Vi ne morate na posao?
Možda rade poslijepodne.
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
sve je ovo ok, kuki, već sam i prije napisala da slično gledamo na ovih pet tisuća.
samo, obično život ne izgleda kao napisani post.znam da nisi nigdje napisala da tvoj post je preslika svih drugih života, ali kako potrošiti 50 kuna dnevno na hranu?
ako jedeš tri puta na dan, a nisi cijeli dan doma ili nisi u vrijeme obroka, kupit ćeš nešto izvan doma. + kava, čaj, cigarete, sladoled.
samo, obično život ne izgleda kao napisani post.znam da nisi nigdje napisala da tvoj post je preslika svih drugih života, ali kako potrošiti 50 kuna dnevno na hranu?
ako jedeš tri puta na dan, a nisi cijeli dan doma ili nisi u vrijeme obroka, kupit ćeš nešto izvan doma. + kava, čaj, cigarete, sladoled.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Ljudi oko mene mahom imaju plaću do 5.500 kuna. Plus krediti, djeca, auto, stan.
Kvaliteta njihova života ni po čemu ne sliči sirotinjskoj, kolko god oni morali kalkulirati koji će prehrambeni proizvod kupiti, a MORAJU.
Ali ti svi ljudi (i ja skupa s njima): imaju pune frižidere hrane, pune ormare odjeće i obuće, jebačke mobitele, nove aute, hrpu igračaka, laptope, plazme, ljetovanje obavezno, zimovanje ponekad, skoro svakodnevno piju kavu u birtiji, povremeno večernji izlazak, koncert, knjige, kio.
Nebitno je na koji način to sve imaju - jesu li odjeću kupovali po rasprodajama, plaćaju li aute sedam ili petnajst godina, jesu li mobiteli od firme, ljetuju li besplatno ili ne - ali većina ljudi oko mene ima to sve gore nabrojano. Nazvati to sirotinjom je smiješno.
Kvaliteta njihova života ni po čemu ne sliči sirotinjskoj, kolko god oni morali kalkulirati koji će prehrambeni proizvod kupiti, a MORAJU.
Ali ti svi ljudi (i ja skupa s njima): imaju pune frižidere hrane, pune ormare odjeće i obuće, jebačke mobitele, nove aute, hrpu igračaka, laptope, plazme, ljetovanje obavezno, zimovanje ponekad, skoro svakodnevno piju kavu u birtiji, povremeno večernji izlazak, koncert, knjige, kio.
Nebitno je na koji način to sve imaju - jesu li odjeću kupovali po rasprodajama, plaćaju li aute sedam ili petnajst godina, jesu li mobiteli od firme, ljetuju li besplatno ili ne - ali većina ljudi oko mene ima to sve gore nabrojano. Nazvati to sirotinjom je smiješno.
Pa čuj, meni su sirotinja kad čujem kojim su sve kreditima, kamatama i otplaćivanjima vezani i na koliko dugo. Što se mene tiče, ako moram dić kredit za jebeni mobitel, plazmu ili odjeću, onda si to NE mogu priuštit.
But don't wait up
Just leave the light on
Just leave the light on
Što se mene tiče, ako si kupio plazmu na kredit, ti si sebi to priuštio. Kako ćeš kasnije jest, na tvoju dušu neka ide.
Već sam rekla, meni je jasno da ljudi nemaju para i da grcaju u dugovima, ali dok god žive ovako kako sam opisala, ja to sirotinjom nazivat od sramote ne mogu.
Imamo dovoljno da se, uz dobru organizaciju i malo šparanja, namirimo svime potrebnim.
Govorim o tim prosječnim plaćama.
Penzija od 1900 ne može bit dovoljno. To je sirotinja.
Već sam rekla, meni je jasno da ljudi nemaju para i da grcaju u dugovima, ali dok god žive ovako kako sam opisala, ja to sirotinjom nazivat od sramote ne mogu.
Imamo dovoljno da se, uz dobru organizaciju i malo šparanja, namirimo svime potrebnim.
Govorim o tim prosječnim plaćama.
Penzija od 1900 ne može bit dovoljno. To je sirotinja.
Ja ne kažem da to spada u srednji sloj, ne spada, barem ne onaj komotniji.
Ali još manje spada u sirotinju.
Ali još manje spada u sirotinju.
Pa pitanje je samo kliko dugo će tako živjet. Netko s prosječnom plaćom od 5k kuna koji ide na zimovanja i kupuje plazme neće se baš provesti na dulji rok.
Jebiga, bilo je slučajeva i gdje likovi s 5K plaćom dižu kredite s 5K ratom. Živjeli su udobno - neko kraće vrijeme. Eto čitam - loši krediti, banke zarađuju.
Jer si mi sami ne želimo priznati da jebeno nismo srednji sloj i da si ne možemo i ne trebamo priuštiti sve te igračke.
Jebiga, bilo je slučajeva i gdje likovi s 5K plaćom dižu kredite s 5K ratom. Živjeli su udobno - neko kraće vrijeme. Eto čitam - loši krediti, banke zarađuju.
Jer si mi sami ne želimo priznati da jebeno nismo srednji sloj i da si ne možemo i ne trebamo priuštiti sve te igračke.
Pa naravno da površno gledano nisu sirotinja. I opet, priuštio si si plazmu, al si ju zapravo nemoš priuštit ako zbog nje nemoš hranu kupit.
Imam primjera kolko oćeš. Eno, brat od moje kume ima dvoje male djece, uselio se u novu kuću, nema ormara i nekih osnovnih stvari po kuhinji i sobama, kreveta, grijanja u cijeloj kući itd, ali je kupio najveću plazmu koju je našao za nekih nekoliko tisuća kuna. Jebi si mater, debilu, i slobodno crkni od gladi što se mene tiče. A da, naravno i da puši najskuplje cigare.
Imam primjera kolko oćeš. Eno, brat od moje kume ima dvoje male djece, uselio se u novu kuću, nema ormara i nekih osnovnih stvari po kuhinji i sobama, kreveta, grijanja u cijeloj kući itd, ali je kupio najveću plazmu koju je našao za nekih nekoliko tisuća kuna. Jebi si mater, debilu, i slobodno crkni od gladi što se mene tiče. A da, naravno i da puši najskuplje cigare.
But don't wait up
Just leave the light on
Just leave the light on
ne kupuješ sve svaki mjesec, ali daleko premašuje 100 kn u prosjeku. uz spomenuti wc papir, uloške, nešto za depilaciju valjda (barem pod rukomkuki » wrote:Njen tata ima toliku plaću, ne ona.Ona ima natprosječan standard u odnosu na svoje vršnjake, ali ne u obliku 30 tisuća mjesečno.
Gle, imam, sa sjevera prema jugu, bebi šampon, regenerator, štapiće za uši, neku fensi švicarsku četkicu za zube, pastu za zube, vodicu za usta, konac za zube, hidrolat neke biljke za lice, kremu za lice, hidratantni fluid za lice, dezodorans, losion za tijelo, kremu za tijelo, cinkovu mast, sapune iz sapunoteke za tuširanje, hygieia tekući sapun, kremu za ruke (3, zapravo), gel za kožicu oko noktiju, lak za jačanje noktiju, aceton, kremu za stopala, deo kremu za stopala kad imam tenisice, deterdžent za suđe, sredstvo za kamenac, univerzalno sredstvo s octom, sanitar, dvije vrste deterdženta za robu, omekšivač. Prozore, kao što rekoh, baš i ne perem.
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Šta će ti to. ko još koristi kondome i pilule? 
Ljubo dere kalopere, ne der, me der... sjedi vezir ode...
Ja usadim žutu krušku vaj kupina suvo drvo...
Livere, Travere
Ja usadim žutu krušku vaj kupina suvo drvo...
Livere, Travere
Bože tebe... u recesiji se jebe u usta. Riješio si jedan topli obrok i šparaš na kondomima.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
inače, bila prije nekih pola godine u jutarnjem reportaža o šparnoj mami dvoje djece, koja je govorila o tome kako sve kupuje jeftino, nebrendirano, na rasprodajama. kako u banci traži baš snop novčanica po 100 kn i tih 100kn joj je dnevni limit za hranu i sve što treba 4-veročlanoj obitelji. na slici svi nasmiješeni, ne fale im zubi, čisti, siti, zadovoljni, idilična hrvatska obitelj
nekoliko dana prije izlaska te reportaže čuh kako je u frizera dotična ostavila 1700 (tisućusedamsto) kuna (fensišmensi frizer, pramenovi, neka specijalna njega, podšišavanje duge kose, friz)
pitam zajedničku znanicu ko koga tu jebe, koja je svrha takvog članka. kako koja, veli znanica, da svim neupućenima nabije komplekse da su rastrošni
nekoliko dana prije izlaska te reportaže čuh kako je u frizera dotična ostavila 1700 (tisućusedamsto) kuna (fensišmensi frizer, pramenovi, neka specijalna njega, podšišavanje duge kose, friz)
pitam zajedničku znanicu ko koga tu jebe, koja je svrha takvog članka. kako koja, veli znanica, da svim neupućenima nabije komplekse da su rastrošni
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
-
- Information
-