Sicilija
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Koliko si jos na Siciliji? Jos te Palermo ceka, zar ne?
Jesi li bio u Ragusi?
P.s. Stigao je konacno kabel, sad bih morala probrati fotke za objavu. Manana.
Jesi li bio u Ragusi?
P.s. Stigao je konacno kabel, sad bih morala probrati fotke za objavu. Manana.
-
nasmijanonebo
Uzmi 2 tjedna ako zelis obici puno toga na Siciliji i to bez jurnjave. Javni prijevoz je stvarno dobro rijesen. Cak i za Caccamo za kojeg sam citala na ovoj temi da nema sanse da se dodje tamo bez auta, a moze se.
Ili 10 dana.
Iz Trsta se moze avionom jeftino do Catanie, iz Bpeste do Catanie i Palerma.
Bilo bi zgodno kombinirai Siciliju i Maltu (do Malte vozi trajekt iz Siracuse).
Ili 10 dana.
Iz Trsta se moze avionom jeftino do Catanie, iz Bpeste do Catanie i Palerma.
Bilo bi zgodno kombinirai Siciliju i Maltu (do Malte vozi trajekt iz Siracuse).
- Marsovac7
- Svemirka
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 63 times
To malo teže jer imamo kolektivni godišnji koji uglavnom nastojim provesti na moru. A teško bih i novaca skupila dovoljno za 2 tjedna.
Wow, postala sam moderatorica. :)
-
nasmijanonebo
Pa onda odi na tjedan dana, jer i tako mozes
puno stici vidjeti, ako odes, recimo, bar u 8 ujutro iz apartmana i vratis se navecer u smjestaj. Nije skupo, moze se dosta jeftino proci na Siciliji. Ja jesam.
puno stici vidjeti, ako odes, recimo, bar u 8 ujutro iz apartmana i vratis se navecer u smjestaj. Nije skupo, moze se dosta jeftino proci na Siciliji. Ja jesam.
OK, kad je već Nukac počeo "odavat tajne" glede filmskih lokacija, da mu se pridružim. Prekjučer sam stavio fotke lokacija Kuma2 (Bar Vitelli i crkva Sv. Nikole u Savoci), jučer Mighty Afrodite (grčki teatar u Taormini), a danas je na redu opet Kum, samo ovaj put 3:

Poslano sa mog EML-L29 koristeći Tapatalk

Da, to je famozna secesijska željeznička stanica u Giardiniju, koja se tkoznazašto zove još i Taormina.
Do taormine ima od nje o-ho-ho pješačenja, a tu i tamo ide i bus:

Do taormine ima od nje o-ho-ho pješačenja, a tu i tamo ide i bus:

-
nasmijanonebo
Bus, po meni, dovoljno cesto vozi, nama je taman doslo kad smo stigli tamo, a kad smo se vracali, spustali smo se zicarom dole, bili na plazama i onda na cestu i u istoj minuti nam je dosao taj bus. 
Kao naruceno.
Da nije dosao, isli bi pjeske do te zelj. stanice.
Najurjedjenija zelj. stanica na Siciliji.
Kao naruceno.
Da nije dosao, isli bi pjeske do te zelj. stanice.
Najurjedjenija zelj. stanica na Siciliji.
Vozni red je manje više "informativan", tj. najvažnija je informacija to da ide 27 buseva dnevno. A to kad idu...
Recimo, ja sam dolje došao u 14:47, primijetivši da bi sljedeća 2 busa gore morala ići u 15:00 i 15:45. Poslikao sam kaj sam štel u slijedećih 5 minuta, a od busa ni b. Budući da nisam imao sitno za povratak, odlučio sam razmjenit lovu tak da u živopisnoj željezničkoj birtiji popijem pivo. U 15:11, poutpuno izvan voznog reda - evo ti busa! Tek sam počel piti, pa sam ga odlučil preskočit. I taman dok sam razmišljal bi li nastavio s pivama il možda pješke do žičare, u 15:19, još i više izvan voznog reda od prethodnog, evo još jednog busa!
Tu sam odeksao preostalo pivo i požurio se van na busnu stanicu.
Recimo, ja sam dolje došao u 14:47, primijetivši da bi sljedeća 2 busa gore morala ići u 15:00 i 15:45. Poslikao sam kaj sam štel u slijedećih 5 minuta, a od busa ni b. Budući da nisam imao sitno za povratak, odlučio sam razmjenit lovu tak da u živopisnoj željezničkoj birtiji popijem pivo. U 15:11, poutpuno izvan voznog reda - evo ti busa! Tek sam počel piti, pa sam ga odlučil preskočit. I taman dok sam razmišljal bi li nastavio s pivama il možda pješke do žičare, u 15:19, još i više izvan voznog reda od prethodnog, evo još jednog busa!
Tu sam odeksao preostalo pivo i požurio se van na busnu stanicu.
-
nasmijanonebo
Ne znam, mozda sam imala srece. Dapace, jako sam se ugodno iznenadila sto nam je javni prijevoz (busevi, vlakovi) bio tocan svugdje, jer smo racunali na kasnjenje itd. A ono: tocni su.
Kad smo se vracali s plaze na cestu ispod zicare, bila sam uvjerena da nema smisla cekati bus i da je mozda bolje da odemo pjeske do zelj. stanice da ne zakasnimo na predvecernji vlak za Cataniu (ne vjerujuci u tocnost voznog reda) -kad ono eto busa na vrijeme
U biti, bila sam u drustvu sa jos 2 osobe koji su pusaci i oni su racunali na kasnjenja i kako imaju dosta vremena za pusenje, a taman kad bi zapalili cigarete na stanici, eto busa ili vlaka. Pobacali su dobar broj nepopusenih a nacetih cigareta (ne pusim ja). Rekla sam im da moraju i ubuduce zapaliti cigarete svaki put na stanici kako bi javni prijevoz bio tocan.
P.S. kad sam u Taormini i Ragusi pitala je li lokalni bus tocan, rekli su da ne znaju, jer svi koriste auto.
Kad smo se vracali s plaze na cestu ispod zicare, bila sam uvjerena da nema smisla cekati bus i da je mozda bolje da odemo pjeske do zelj. stanice da ne zakasnimo na predvecernji vlak za Cataniu (ne vjerujuci u tocnost voznog reda) -kad ono eto busa na vrijeme
U biti, bila sam u drustvu sa jos 2 osobe koji su pusaci i oni su racunali na kasnjenja i kako imaju dosta vremena za pusenje, a taman kad bi zapalili cigarete na stanici, eto busa ili vlaka. Pobacali su dobar broj nepopusenih a nacetih cigareta (ne pusim ja). Rekla sam im da moraju i ubuduce zapaliti cigarete svaki put na stanici kako bi javni prijevoz bio tocan.
P.S. kad sam u Taormini i Ragusi pitala je li lokalni bus tocan, rekli su da ne znaju, jer svi koriste auto.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 810 times
- Been thanked: 1542 times
To ja govorim već godinama. Kad čekaš tramvaj, zapali jednu - odmah će se pojaviti, kao da je s neba pao.nasmijanonebo wrote: ↑02 May 2019, 16:59U biti, bila sam u drustvu sa jos 2 osobe koji su pusaci i oni su racunali na kasnjenja i kako imaju dosta vremena za pusenje, a taman kad bi zapalili cigarete na stanici, eto busa ili vlaka. Pobacali su dobar broj nepopusenih a nacetih cigareta (ne pusim ja). Rekla sam im da moraju i ubuduce zapaliti cigarete svaki put na stanici kako bi javni prijevoz bio tocan.
Potpisi su za budale.
-
nasmijanonebo
Kako si dosao do Madone? Ja nisam do tamo isla.
Busom do Castelmola, pa pješice dolje. Inače, ima popločena staza iz centra, s Corsa Umberto, koja počinje ovdje:nasmijanonebo wrote:Kako si dosao do Madone? Ja nisam do tamo isla.

-
nasmijanonebo
Kuzim, mi smo busom do C. gore i dole.
Pozdrav sa Strombolija. Samo kao ilustracija kak ovdje nema ničeg osim lavorigajućeg vulkana, stavljam fotku druge najveće atrakcije - kuće u kojoj su ljubovali Ingrid bergman i Roberto Rosselini prije 70 godina. 

-
nasmijanonebo
Nesto i mojih fotki (za veci prikaz kliknuti na fotku):
Noto

Siracusa (Ortigia)

(najljepsi sicilijanski trg, mjesto radnje jedne scene s Monicom Belucci iz filma "Malena")
Anticki stupovi nekadasnjeg Minervinog hrama stoje i danas savrseno uklopljeni u sirakusku katedralu (na trgu s prethodne fotke)

Noto

Siracusa (Ortigia)

(najljepsi sicilijanski trg, mjesto radnje jedne scene s Monicom Belucci iz filma "Malena")
Anticki stupovi nekadasnjeg Minervinog hrama stoje i danas savrseno uklopljeni u sirakusku katedralu (na trgu s prethodne fotke)

-
nasmijanonebo
U ovom gradu je snimljen "Nuovo cinema paradiso" - Cefalu:

Palermo:

(crkva S. Maria dello Spasimo, bombardirana u WW2 i namjerno je ostavljena ovako u znak sjećanja, nalazi se u najstarijoj cetvrti Kalsa koja je i najostecenija u ratu, ali je lijepa cetvrt).
Jedan od brojnih velikih murala po gradu:

Za nvnk i Stitcha - Carravagio:
(u Oratoriju S. Lorenza)
Najraskosnija (iznutra, izvana je skromna) barokna crkva na Siciliji (Il Gesu):

Isto:

Lijevo je crkva tzv. Martorana i pokraj nje crkva S. Cataldo

Fontana Pretoria:

(prvotno izgrađena za narucitelja u Firenzi, ali je narucitelj odustao, pa je fontana preseljena u Palermo; Sicilijanci su je zvali i "fontana srama" zbog prikaza golotinje.
Porta Felice - jedna od gradskih vrata, jedina s obalne strane (slikano s kopnene strane):

Na drugom kraju ove ulice (jedna od 2 glavnih ulica) su isto odlicno sacuvana gradska vrata.
Poznata kapela u normanskoj palaci:

- bizantsko-normanski stil
Palermska katedrala:

Palermo:

(crkva S. Maria dello Spasimo, bombardirana u WW2 i namjerno je ostavljena ovako u znak sjećanja, nalazi se u najstarijoj cetvrti Kalsa koja je i najostecenija u ratu, ali je lijepa cetvrt).
Jedan od brojnih velikih murala po gradu:

Za nvnk i Stitcha - Carravagio:
(u Oratoriju S. Lorenza)
Najraskosnija (iznutra, izvana je skromna) barokna crkva na Siciliji (Il Gesu):

Isto:

Lijevo je crkva tzv. Martorana i pokraj nje crkva S. Cataldo

Fontana Pretoria:

(prvotno izgrađena za narucitelja u Firenzi, ali je narucitelj odustao, pa je fontana preseljena u Palermo; Sicilijanci su je zvali i "fontana srama" zbog prikaza golotinje.
Porta Felice - jedna od gradskih vrata, jedina s obalne strane (slikano s kopnene strane):

Na drugom kraju ove ulice (jedna od 2 glavnih ulica) su isto odlicno sacuvana gradska vrata.
Poznata kapela u normanskoj palaci:

- bizantsko-normanski stil
Palermska katedrala:

- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 810 times
- Been thanked: 1542 times
Mogla si i nju uslikati.nasmijanonebo wrote: ↑03 May 2019, 20:46(najljepsi sicilijanski trg, mjesto radnje jedne scene s Monicom Belucci iz filma "Malena")
Hvala, viđao sam tu sliku u katalozima, ali nikad ovako, praktički uživo.
Potpisi su za budale.
-
nasmijanonebo
I ovo zaboravih iz Siracuse (Ortigie)

Fontana Aretuza, meni je bilo iznenadjenje vidjeti papirus uzivo u Europi (u Siracusi je i muzej papira, nisam stigla vidjeti, na zalost).
Monreale (cca 8 km od Palerma, poznato po katedrali koja sadrzi oko 2000 m2 mozaika (zidovi, stropovi):

Pogled na klaustar samostana s krova katedrale:

Pogled na glavni trg Monreala (isto s krova katedrale)

Pogled na Palermo iz Monreala (kako bi se dobila predodzba o Palermu):

Da sam uslikala Monicu (a puno me muskih pitalo
i priznajem da je jedna od najsexy glumica, ako ne i br.1 od svih glumica novije garde), prvo bih prodala fotku tabloidima 
Usput, nisam vidjela bas zgodnih cura, nijedna izbliza Monici. Najzgodnija je bila jedna cura u slasticarnici u Palermu, ali ta je porijeklom Ruskinja.
(apropos zgodnih i bas lijepih cura u Europi, najvise sam ih vidjela u Sankt Peterburgu - pravac tamo: em cure, em sve prepuno prekrasnog baroka kojeg volis, o ostalom da i ne pricam).

Fontana Aretuza, meni je bilo iznenadjenje vidjeti papirus uzivo u Europi (u Siracusi je i muzej papira, nisam stigla vidjeti, na zalost).
Monreale (cca 8 km od Palerma, poznato po katedrali koja sadrzi oko 2000 m2 mozaika (zidovi, stropovi):

Pogled na klaustar samostana s krova katedrale:

Pogled na glavni trg Monreala (isto s krova katedrale)

Pogled na Palermo iz Monreala (kako bi se dobila predodzba o Palermu):

Da sam uslikala Monicu (a puno me muskih pitalo
Usput, nisam vidjela bas zgodnih cura, nijedna izbliza Monici. Najzgodnija je bila jedna cura u slasticarnici u Palermu, ali ta je porijeklom Ruskinja.
(apropos zgodnih i bas lijepih cura u Europi, najvise sam ih vidjela u Sankt Peterburgu - pravac tamo: em cure, em sve prepuno prekrasnog baroka kojeg volis, o ostalom da i ne pricam).
-
nasmijanonebo
Za ljubitelje inspektora Montalbano i za ljubitelje baroka - Ragusa Ibla (jedan od osam gradova tzv. barokne doline, tj Val di Noto):

Nvnk cu prepustiti stavljanje svoje slike mjesta jedne glasovite scene iz Kum3 u Palermu
(moram i njemu nesto ostaviti)
Taormina - vec vidjeni motiv s nvnk-ovih fotografija; panoramski format (vidi se savrseno polozaj amfiteatra u Taormini):

Nvnk cu prepustiti stavljanje svoje slike mjesta jedne glasovite scene iz Kum3 u Palermu
Taormina - vec vidjeni motiv s nvnk-ovih fotografija; panoramski format (vidi se savrseno polozaj amfiteatra u Taormini):

-
- Information
-