Chat
- Prolaznica
- Has thanked: 6 times
cijela država Luksemburg nije veća od jednog grada 
collect moments, not things
Je, malen je Luxembourg, ali, recimo, javnim prijevozom (prvo vlakom pa busom) od glavnog grada do, recimo, Viandena, ima oko sat i pol. Istina, uspoedivo s vožnjom od jednog kraja Pariza (ili Londona) do drugog, ali ne i zanemarivo.
A ovaj Akureyri, Manchester i Kuala Lumpur jel daju svima free uključujući i turiste?
Good to know, nadamo se da će toga biti sve više.
Good to know, nadamo se da će toga biti sve više.
Samo ipak je važno reći da su to (samo) tri busne linije, koje nekako kruzno idu po gradu, uglavnom povezujuci Piccadilly stanicu.
I da besplatno je za sve.
Makar taj centralni dio Manchestera se ionako lagano prođe pjesice. Kad sam u tom busu, zbog guzve, semafora, cesto se i pjesice prije stigne ...dobri su mi samo kad pada kiša ( a često pada )
Za one koji ne prate, u Sloveniji potpuni krah samodopadnog gledanja dok drugi testiraju, u 48 sati su se uspjeli popesti s nule na 12 slučajeva, sazvana je sjednica Savjeta za nacionalnu sigurnost.
Bojim se da me u ponedjeljak na poslu čekaju veoma drastične mjere (već one petkove bile su blago rečeno neočekivane).
Bojim se da me u ponedjeljak na poslu čekaju veoma drastične mjere (već one petkove bile su blago rečeno neočekivane).
Moguće sve. Od toga da meni (i još mnogim drugim) kažu da slijedećih nekoliko tjedana "radim(o)" od kuće do vrlo drastičnih mjera na samom poslu (npr. stroge segregacije različitih odjela, zabrana društvenih, ali i velikog dijela poslovnih kontakata na samom poslu itd...).
Malo im se odbilo u glavu svo ono ismijavanje nasih pregledanvnk wrote: ↑07 Mar 2020, 15:14Za one koji ne prate, u Sloveniji potpuni krah samodopadnog gledanja dok drugi testiraju, u 48 sati su se uspjeli popesti s nule na 12 slučajeva, sazvana je sjednica Savjeta za nacionalnu sigurnost.
https://sciencebasedmedicine.org/corona ... and-facts/
Inace po meni jako dobar clanak na tu temu, pogotovo ovaj dio...
To put these numbers into further perspective, the 2019-2020 flu season so far has seen 32-45 million cases in the US alone, with 18,000-46,000 deaths. A typical flu year kills 646,000 people worldwide. These numbers dwarf the scale of COVID-19 – that’s over 200 times as many deaths so far. But this does not mean there is no reason for concern about COVID-19. The death rate is much higher (6% vs 0.1%). If COVID-19 spreads on a scale similar to a typical flu, the death toll would be in the tens of millions worldwide.
That is what the CDC, WHO, and world governments are trying to prevent. This is exactly why now is the time to take action to limit the spread of COVID-19.
Inace po meni jako dobar clanak na tu temu, pogotovo ovaj dio...
To put these numbers into further perspective, the 2019-2020 flu season so far has seen 32-45 million cases in the US alone, with 18,000-46,000 deaths. A typical flu year kills 646,000 people worldwide. These numbers dwarf the scale of COVID-19 – that’s over 200 times as many deaths so far. But this does not mean there is no reason for concern about COVID-19. The death rate is much higher (6% vs 0.1%). If COVID-19 spreads on a scale similar to a typical flu, the death toll would be in the tens of millions worldwide.
That is what the CDC, WHO, and world governments are trying to prevent. This is exactly why now is the time to take action to limit the spread of COVID-19.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 804 times
- Been thanked: 1536 times
I tu se ponavljaju gluposti koje je Rudan odlično objasnio. Jedno je brojiti mrtve među potvrđeno zaraženima, a drugo među ukupno zaraženima. U stvarnosti je tih šest-sedam posto možda jedan posto - ako i toliko.
Potpisi su za budale.
Da, to govore Đikic i Rudan, samo Babic vrti paniku po svom (i ne samo on)
- Stitch
- Head Honcho
Jebiga, mora oglase prodavati, kako će bez klikova? 
Potpisi su za budale.
Razumijem što Rudan kaže, a sasvim je jasno i to da su ukupno i potvrđeno zaraženi dvije različite brojke.
Ipak, nejasno je kako se je došlo do baš tako jako velike razlike. Ona bi indicirala da mi znamo samo za svakog 6. zaraženog? Djeluje mi malo vjerojatno u trenucima kad se u mnogim dijelovima svijeta upravo "žmiču" ljudi, tj. testira se maltene svakog tko kihne kako se slučajno tko ne bi "provukao".
Također, kao što ima puno slučajeva zaraze za koje se ne zna (dakle nema ih u službenim statistikama potvrđenih slučajeva), jednako tako ima i dosta smrti od koronavirusa koje nisu pripisane koronavirusu nego nečem drugom.
Recimo, ovdje su mi najsumnjivije Indija i Rusija. Ili lažu (više Rusi) ili ih boli briga jer ionako nemaju sredstva za prava testiranja po raznim zabitima, a možda ni po urbanim središtima (više Indija), ali siguran sam da su i kod jednih i kod drugih puno veće brojke i zaraženih, a sada već i umrlih.
Uglavnom, da zaključim, procjene smrtnosti jako se razlikuju od izvora do izvora, od članka do članka, mahom se kreću u rasponu od 1 do 6%, a s obzirom na to koliko je bolest nova, nepoznata i neistražena, ja bih rekao da je najsigurnije reći da je ona upravo negdje između te dvije brojke, s time da se svako inzistiranje na upravo jednoj od tih dviju brojaka uzme kao najmanje vjerojatno.
- Stitch
- Head Honcho
Možda u Italiji, ali u Kini, koja ima bitno drukčiji zdravstveni sustav i koja ne podnosi lošu propagandu, vjerojatno nisu provjerili sve zaražene. Najlakše im je bilo reći da je Wuhan centar epidemije, a pokrajinu u kojoj živi 60 milijuna ljudi, planinsku i divlju, teško su mogli pokriti.nvnk wrote: ↑08 Mar 2020, 11:31Ipak, nejasno je kako se je došlo do baš tako jako velike razlike. Ona bi indicirala da mi znamo samo za svakog 6. zaraženog? Djeluje mi malo vjerojatno u trenucima kad se u mnogim dijelovima svijeta upravo "žmiču" ljudi, tj. testira se maltene svakog tko kihne kako se slučajno tko ne bi "provukao".
Potpisi su za budale.
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Rudan je neodgovoran i dosadan s usporedbom s gripom.
Prvo, epidemija jos traje, te je glupo zakljucivati ista suvislo prije kraja epidemije, a pogotovo usporediti s gripom.
Drugo, brojevi umrlih od gripe su sluzbeno puno manje, oko 0.01% od svih registriranih oboljelih umre. Procjene koliko ima vise gripasa od registriranih je isto kao otici kod babe gatare.
Mnogi za sebe kazu da imaju gripu, a u biti imaju samo virozu (ajmo reci prehlada sa visom temperaturom).
Drugo, mjere su uvijek potrebne. Bagateliziranjem gripe ili korone, u smislu "nije to nista" - bolesni sire dalje viruse, idu na posao prehladjeni, bolesni te tako zaraze jos gomilu i otud puno bolesnih. Kad bi svatko od nas bio uistinu odgovoran, tj. ostao doma kad je prehladjen/bolestan, drzao se higijene (pranje ruku, distanciranje od ljudi kad si prehladjen, a ne kihati u ruke i s tom istom rukom se rukovati s drugima, dirati iste povrsine), gripe bi bilo itekako manje, a time i manje smrti. Daleko manje.
Zasto to Rudan ne istice? Ljude na visu razinu higijene i na vise opreza mozes natjerati samo strahom ili panikom ili drasticnim mjerama, a ne filozofijom: "ma to je samo gripa, ubija samo starije ili kronicne". Sto su stariji ljudi ili kronicni manje vrijedni?
Do lani nikad nisam znala ikog da je umro od gripe ili da sam cula da je nekom netko umro od gripe. Na zalost, lani je meni jako bliska osoba iz moje obitelji, zdrava, potpuno fit, niti starije dobi niti kronicna skupina, u roku 3 dana umrla od gripe (citokinska oluja). Totalni sok i tuga. I jos traje.
Ja sam imala 2x gadnu upalu pluca, a zdrava i fit, nikakve predispozicije za to. Prvi put virusnu upalu kao maturantica, u skoli netko u razred dosao bolestan i zarazio nas jos par..to me dosta kostalo. Jesam, zdrava sam, ali moram paziti da ne dobijem i treci put. (2. Upala mi bila bakterijska).
Mnogo ljudi se rugaju panici/strahu/oprezu i idu bolesni/prehladjeni svugdje, i onda netko nahebe zbog takvih. Ma fuj.
Nije svaka mjera "panika", nego mjera opreza (bolje sprijeciti nego lijeciti).
Da, da, nece dobiti svi otkaze na poslu ako uzmu bolovanje. Ako netko i dobije, mora se shvatiti da treba onda tuziti poslodavce u tom slucaju, pa kad bi se zaredale tisuce i tisuce takvih tuzbi, takvi poslodavci bi konacno shvatili da in je bolje dozvoliti bolovanje nego riskirati tuzbe. Uz to su i glupi: ne daju jednom da ostane doma zbog bolesti, taj dodje na posao, zarazi jos par njih, na kraju dodje do tog da ilii ostanu doma ili losije rade na poslu (pad produktivnosti) i sto je time poslodavac dugorocno dobio? Danas svi razmisljaju kratkorocno. Idioti.
Ja idem na posao, vozim se javnim prijevozom, idem na fitnes, u guzve, ali pazim se ipak i uvijek ostanem doma cim imam temperaturu 37.0(meni je to vec inkubacija za viroze)..i ne idem nikad prehladjena okolo, a ako me netko posjeti dok sam bas prehladjena ili virozna, nosim masku da ne bih sirila dalje. To radim zbog drugih, kako ne bih druge zarazila.
Prvo, epidemija jos traje, te je glupo zakljucivati ista suvislo prije kraja epidemije, a pogotovo usporediti s gripom.
Drugo, brojevi umrlih od gripe su sluzbeno puno manje, oko 0.01% od svih registriranih oboljelih umre. Procjene koliko ima vise gripasa od registriranih je isto kao otici kod babe gatare.
Mnogi za sebe kazu da imaju gripu, a u biti imaju samo virozu (ajmo reci prehlada sa visom temperaturom).
Drugo, mjere su uvijek potrebne. Bagateliziranjem gripe ili korone, u smislu "nije to nista" - bolesni sire dalje viruse, idu na posao prehladjeni, bolesni te tako zaraze jos gomilu i otud puno bolesnih. Kad bi svatko od nas bio uistinu odgovoran, tj. ostao doma kad je prehladjen/bolestan, drzao se higijene (pranje ruku, distanciranje od ljudi kad si prehladjen, a ne kihati u ruke i s tom istom rukom se rukovati s drugima, dirati iste povrsine), gripe bi bilo itekako manje, a time i manje smrti. Daleko manje.
Zasto to Rudan ne istice? Ljude na visu razinu higijene i na vise opreza mozes natjerati samo strahom ili panikom ili drasticnim mjerama, a ne filozofijom: "ma to je samo gripa, ubija samo starije ili kronicne". Sto su stariji ljudi ili kronicni manje vrijedni?
Do lani nikad nisam znala ikog da je umro od gripe ili da sam cula da je nekom netko umro od gripe. Na zalost, lani je meni jako bliska osoba iz moje obitelji, zdrava, potpuno fit, niti starije dobi niti kronicna skupina, u roku 3 dana umrla od gripe (citokinska oluja). Totalni sok i tuga. I jos traje.
Ja sam imala 2x gadnu upalu pluca, a zdrava i fit, nikakve predispozicije za to. Prvi put virusnu upalu kao maturantica, u skoli netko u razred dosao bolestan i zarazio nas jos par..to me dosta kostalo. Jesam, zdrava sam, ali moram paziti da ne dobijem i treci put. (2. Upala mi bila bakterijska).
Mnogo ljudi se rugaju panici/strahu/oprezu i idu bolesni/prehladjeni svugdje, i onda netko nahebe zbog takvih. Ma fuj.
Nije svaka mjera "panika", nego mjera opreza (bolje sprijeciti nego lijeciti).
Da, da, nece dobiti svi otkaze na poslu ako uzmu bolovanje. Ako netko i dobije, mora se shvatiti da treba onda tuziti poslodavce u tom slucaju, pa kad bi se zaredale tisuce i tisuce takvih tuzbi, takvi poslodavci bi konacno shvatili da in je bolje dozvoliti bolovanje nego riskirati tuzbe. Uz to su i glupi: ne daju jednom da ostane doma zbog bolesti, taj dodje na posao, zarazi jos par njih, na kraju dodje do tog da ilii ostanu doma ili losije rade na poslu (pad produktivnosti) i sto je time poslodavac dugorocno dobio? Danas svi razmisljaju kratkorocno. Idioti.
Ja idem na posao, vozim se javnim prijevozom, idem na fitnes, u guzve, ali pazim se ipak i uvijek ostanem doma cim imam temperaturu 37.0(meni je to vec inkubacija za viroze)..i ne idem nikad prehladjena okolo, a ako me netko posjeti dok sam bas prehladjena ili virozna, nosim masku da ne bih sirila dalje. To radim zbog drugih, kako ne bih druge zarazila.
-
- Information
-