Island
Zašto avionom pa blizu je to, bus ide 4 sata ne znam isplati li se ići na avion.
Mi 22.6. stižemo u Talin, prije toga 21.-22.6. smo u Rigi. Hajde pa možda popijemo jedno Riga pivo (riga pivo ne zvuči baš dobro
) tada ako si za.
Mi 22.6. stižemo u Talin, prije toga 21.-22.6. smo u Rigi. Hajde pa možda popijemo jedno Riga pivo (riga pivo ne zvuči baš dobro
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Nije neka strašna razlika u cijeni avionske karte i autobusne karte. A ako ideš u istom danu tamo i nazad je to 8 sati vožnje. Avionom je 40 min.
Osim toga, moram potući svoj rekord iz prošle godine...
Osim toga, moram potući svoj rekord iz prošle godine...
Meni je to sa dugim danom odlicno. Recimo jucer zavrsil sa poslom u 22, sjel u auto, vozil jedan sat do Varmahlida, planinaril malo i onda se kupal u hot pot-u do 5 ujutro. Cak sam videl i arctic fox!! Onda opet vozil natrag doma, spavanac i danas radim. Super je za nas lokalne u ljeti kad je hrpa turista prek dana a “noc” imamo samo za sebe i sve je pusto a u stvari je danGile wrote: ↑23 May 2019, 09:15To je dobro, imat ćemo više vremena za obilazak.Meni svjetlo ne smeta, u biti ne smeta mi ništa kad mi se spava, pratnja bi se već mogla žaliti.
![]()
19. - 25.06.Još ćemo se i sresti. Prvo Vilnius 2 noćenja pa Riga jedno pa Talin 3 i vjerovatno jedan dan odatle brodom u Helsinki. Kakva je tvoja ruta?
- Nukac
- Davorich
- Been thanked: 91 times
Tak sam ja onda kad sam bio na Islandu, isao spavat oko 9-10 navecer, a ujutro u 5 već bio u autu i pičio. Nigdje ni pasa ni arktičke lisice na cesti.
Jedini problem je bila kava, benzinske se otvaraju tek oko 10-11.
Jedini problem je bila kava, benzinske se otvaraju tek oko 10-11.
Meni to sa dugim danom odlično zvuči, ionako ne idem rano spavati nikada, sve ćemo stići obići. 
Kakva je situacija sa spavanjem u autu na Islandu, negdje oko Jökulsárlóna? Smije li se to? Pošto tamo nema ništa smještaja a ako ima košta 300+ eura pa sad mislimo da jednu noć preguramo u autu. Onda bismo prve dvije noći ostali u smještaju koji imamo pa treći dan krenuli preko juga do Jökulsárlóna, prespavali tamo pa natrag prema zapadu i još jednu noć vjerovatno oko Selfossa prije odlaska na aerodrom.
Iskreno ja bi spaval u autu. Niko ti nist nebre. Ako neko dode velis da si bil super umoran i nisi mogel voziti i da si odspaval par sati zbog sigurnosti. U najgorem slucaju ti budu rekli da odes. Na ovoj aplikaciji imas mjesta di su ko odmaralista ili parkingi pa si pogledaj i odluci di bi mogel. Ja bi definitivno odspaval tu jednu noc u autu ako mislis da ti bude udobno
Hvala vam svima. I meni se čini da se smije, koliko sam uspio uloviti po netu mnogi to rade, jedino kažu da se ne smije sa kamperom spavati na parkingu (kao i kod nas) onda moraš u kamp, sa običnim autom uvijek mogu stati i kako kažete reći da sam umoran. 
- Prolaznica
Na Islandu je divlje kampiranje dozvoljeno. Mi smo ga cijelog tako prošli.
Nemoj baš spavat u nekoj civilizaciji i na miru si.
Nemoj baš spavat u nekoj civilizaciji i na miru si.
collect moments, not things
Mislim da se i to sada malo promijenilo
oni su se uvijek hvalili time da su otvoreni, da priroda pripada svima i da čovjek ima pravo spavati gdje hoće. Sad zbog velikog broja turista od kojih mnogi i nisu baš obazrivi prema onome što posjećuju i što ostavljaju iza sebe počeli su reducirati te slobode. Mislim da je još dozvoljeno na javnim neobrađenim površinama ali max jednu noć i do 3 šatora. Kamperi i kamp kućice moraju u kamp ako žele biti legalno.
Nego da se vratim našem putovanje
ipak smo uplatili smještaj za sve 4 noći, prve dvije u Reykjaviku, druge dvije oko Selfossa. No to ne znači da smo odustali od spavanja u autu, kad dođemo do Jökulsárlóna treći dan vidjet ćemo od prolaznog vremena da li ćemo isti dan natrag ili ćemo prespavati u autu, u tom slučaju propast će nam već uplaćena jedna noć ali nema veze.
Nego da se vratim našem putovanje
Da, vidim sad i ja da se to mijenja.Gile wrote: ↑06 Jun 2019, 15:45Mislim da se i to sada malo promijenilooni su se uvijek hvalili time da su otvoreni, da priroda pripada svima i da čovjek ima pravo spavati gdje hoće. Sad zbog velikog broja turista od kojih mnogi i nisu baš obazrivi prema onome što posjećuju i što ostavljaju iza sebe počeli su reducirati te slobode. Mislim da je još dozvoljeno na javnim neobrađenim površinama ali max jednu noć i do 3 šatora. Kamperi i kamp kućice moraju u kamp ako žele biti legalno.
Npr. ovdje:
https://www.bemytravelmuse.com/iceland- ... itinerary/
... piše da je kod Jökulsárlóna dozvoljeno kampiranje s RV-om, i još daje link koji bi to navodno potvrdio:
http://icelagoon.is/faq/
Taj link ipak kaže sasvim suprotno, da nikakvo kampiranje nije dopušteno.
Dakle, nije teško zaključit da je bilo dopšušteno u trenutku kad je blog pisan (2016), ali sad više nije.
Da, u pravilu nigdje u nacionalnim parkovima nije dopušteno kampiranje. Vjerovatno za spavanje u autu na parkingu nitko ne bi pravio problem ali više niti to nije legalno.
Mi ako zaglavimo ćemo prespavati koji sat, ako prolazno vrijeme bude OK vraćamo se u hotel do Selfossa.
- Prolaznica
Pošto nam je let bio rano, mi smo isto prespavali u autu,
Evo, točno na ovoj lokaciji
Evo, točno na ovoj lokaciji
- Prolaznica
a da, baš gledam, ne nalazim ništa ispod 400 eur
Island je toliko rijetko naseljen da stvarno ne vidim nikakav problem za divlje kampiranje i pri sljedećem posjetu
Island je toliko rijetko naseljen da stvarno ne vidim nikakav problem za divlje kampiranje i pri sljedećem posjetu
Ma može se sigurno, samo se pitam je li legalno. Kako god bilo ako nam se ukaže potreba spavat ćemo u autu.
Ja idem preko Poljske, iz Katovica sam nekih 20-tak eura platio smjer, do Katovica je još nekih 30-tak iz Splita, 20-tak iz Zadra u Poznan. Meni je to OK.
Ja idem preko Poljske, iz Katovica sam nekih 20-tak eura platio smjer, do Katovica je još nekih 30-tak iz Splita, 20-tak iz Zadra u Poznan. Meni je to OK.
To je sa "mini" prtljagom tj. sa malim ruksakom + uzeli smo jedan priority boarding koji dijelimo tj.jedan cabin baggage 55x40x23 cm. Biti će dosta, ne volim ja tegliti puno a i ljeto je, osim toga svi smještaji po Baltiku (nakon Islanda) nam imaju veš-mašinu. 
-
- Information
-