https://www.dalmacijadanas.hr/umro-je-m ... log-mista/Preminuo je hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Mladen Barbarić, kojeg će publika najviše pamtiti po ulozi Pegule u kultnoj seriji “Velo misto”.
Barbarić je rođen 1953. godine u Kičevu u Makedoniji, a tijekom karijere ostvario je niz uloga na televiziji, filmu i u kazalištu. Široj publici ostao je posebno prepoznatljiv upravo po ulozi Pegule u “Velom mistu”, u kojem je glumio početkom 1980-ih, a pojavljivao se i u drugim televizijskim projektima poput “Boško Buha” i “Dva drugara”.
Na filmskom platnu ostvario je niz zapaženih uloga, među kojima se izdvajaju “Snohvatice”, “Bila jednom ljubav jedna”, “Oružje od mora” te “Dvoboj za južnu prugu”.
Uz rad na filmu i televiziji, bio je aktivan i u kazalištu, a nastupao je i na pozornici HNK Split. (...)
Umro Mladen Barbarić, Pegula iz 'Velog mista'
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 803 times
- Been thanked: 1523 times
- Pastir
- Has thanked: 1606 times
- Been thanked: 669 times
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
- Stitch
- Head Honcho
Jest. No privatno ga je pratila pegula - splitski HNK dao mu je otkaz zbog psihičkih problema, to sam maloprije na Facebooku pročitao. Živio je u Žrnovnici, a oni koji su ga poznavali vele da je to obiteljska crta, da zbog bolesti nije mogao glumiti (znao je zaboraviti tekst i upropastiti predstavu). Svejedno, bio je legenda, ljudi su ga voljeli.
Potpisi su za budale.
- Pastir
- Has thanked: 1606 times
- Been thanked: 669 times
Nisam znao. Čuo sam govorkanja o alkoholu, drogama. Možda je i toga bilo. Ali za mene je Barbarić samo izvrstan glumac, umjetnik koji se na svoj način borio sa životnim problemima.
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
-
- Information
-