Sve znaš
Tko, što, kada, gdje, zašto... u književnosti
- MmeTipfeler
Dečki, hajde se vi lijepo vratite na filmove. Sjebali ste nam temu, i to kraljevski. Ovdje pogađamo oslanjajući se na književna djela, a ne na njihove fimske adaptacije. Zagonetka mora u nekom obliku biti izrečena u samome tom književnom djelu (v. kako su sročene prijašnje zagonetke), a ne može biti naša slobodna asocijacija. I na kraju, kako se može postaviti zagonetka ako djelo nije prevedeno, a ovo nije.
Demantirajte me. Navedite mi prijevod i izdanje na bilo kojemu od "naših" jezika, navedite mi rečenicu iz knjige u kojoj se javlja ideja "smiješ ga pogubiti, ali ga ne smiješ poljubiti".
I na kraju, odgovor na pitanje koje je Haram postavio (koga se smije pogubiti, ali ga se ne msije poljubiti?) sasvim sigurno nije naslov filma ni ime kompozitora.
Diskvalificirat ćemo vas ako se ne popravite. Tko postavlja sljedeće pitanje?
Demantirajte me. Navedite mi prijevod i izdanje na bilo kojemu od "naših" jezika, navedite mi rečenicu iz knjige u kojoj se javlja ideja "smiješ ga pogubiti, ali ga ne smiješ poljubiti".
I na kraju, odgovor na pitanje koje je Haram postavio (koga se smije pogubiti, ali ga se ne msije poljubiti?) sasvim sigurno nije naslov filma ni ime kompozitora.
Vau! Samo oštro!MmeTipfeler wrote: ↑07 May 2017, 17:20Dečki, hajde se vi lijepo vratite na filmove. Sjebali ste nam temu, i to kraljevski. Ovdje pogađamo oslanjajući se na književna djela, a ne na njihove fimske adaptacije. Zagonetka mora u nekom obliku biti izrečena u samome tom književnom djelu (v. kako su sročene prijašnje zagonetke), a ne može biti naša slobodna asocijacija. I na kraju, kako se može postaviti zagonetka ako djelo nije prevedeno, a ovo nije.
- MmeTipfeler
Auh... sori nisam ni bila ovdje...
sad ću, sad ću...
hmmm.
(Ajme, što je stroga, bolje da požurim)
Nekoga - s pravom - očekuje smrtna kazna; na početku romana gnušamo se njega i njegovog djela; na kraju osjećamo samilost, iako, ipak,ne možemo prihvatiti opravdanost djela. Tko je taj?
sad ću, sad ću...
hmmm.
(Ajme, što je stroga, bolje da požurim)
Nekoga - s pravom - očekuje smrtna kazna; na početku romana gnušamo se njega i njegovog djela; na kraju osjećamo samilost, iako, ipak,ne možemo prihvatiti opravdanost djela. Tko je taj?
- MmeTipfeler
Onda je ovo prepričani sadržaj Grishamove Komore, ali se ne sjećam imena.
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
Smatrat ću da sam pogodila - nitko se drugi ne javlja, a ja sam dala i više nego dovoljno elemenata. Postavljam sljedeće pitanje.
Dama s kamelijama zove se Marguerite Gautier, a njezin je ljubavnik Armand Duval. Kako se zove ljubavnik dame s magnolijom?
Dama s kamelijama zove se Marguerite Gautier, a njezin je ljubavnik Armand Duval. Kako se zove ljubavnik dame s magnolijom?
- MmeTipfeler
-
- Information
-