Ni u jednome od dva romana, a bar pretpostavljam da je jedan od njih u pitanju jer se nisi usprotivila, ne postoji jedan glavni lik. No ograničavamo se na muškarce, a njih sam gore nabrojila - Levin i Vronski, Bolkonski i Bezuhov. Od karakteristika koje se traže (radišnost, moralnost, religioznost, strpljivost, ima bogatstvo, položaj, potpuno je u pravu) istina je da se radišnost može primijeniti samo na Levina - kojemu drugo i ne preostaje ako misli živjeti od zemlje.
Tko, što, kada, gdje, zašto... u književnosti
- MmeTipfeler
Dodat ću pravilo da pitanja treba bazirati na činjenicama, a ne na osobnim čitateljskim dojmovima.
Ni u jednome od dva romana, a bar pretpostavljam da je jedan od njih u pitanju jer se nisi usprotivila, ne postoji jedan glavni lik. No ograničavamo se na muškarce, a njih sam gore nabrojila - Levin i Vronski, Bolkonski i Bezuhov. Od karakteristika koje se traže (radišnost, moralnost, religioznost, strpljivost, ima bogatstvo, položaj, potpuno je u pravu) istina je da se radišnost može primijeniti samo na Levina - kojemu drugo i ne preostaje ako misli živjeti od zemlje.
Dakle, ako nisi u međuvremenu promijenila popis traženih osobina, biram njega. I mislim si svoje. 
Misli kaj hoces.
Tesko da se to tvoje moze provesti, jer bi onda trebalo citirati odlomke koji opisuju lik-ako ih ima. Dakle - corak. Nisam cirila u knjigu, ali bih cak rekla da su te osobine nabrojane, mozda ne sve na istom mjestu. To sto si tvrdoglavo izbacila gospona iz igre, to je tvoj "dojam" o likovima. U svezi dojmova, jelte
sent from T
Tesko da se to tvoje moze provesti, jer bi onda trebalo citirati odlomke koji opisuju lik-ako ih ima. Dakle - corak. Nisam cirila u knjigu, ali bih cak rekla da su te osobine nabrojane, mozda ne sve na istom mjestu. To sto si tvrdoglavo izbacila gospona iz igre, to je tvoj "dojam" o likovima. U svezi dojmova, jelte
sent from T
- MmeTipfeler
Dakle, nijedan od njih? Onda širimo popis glavnih likova?Riona wrote: ↑31 Jul 2017, 10:00Misli kaj hoces.
Tesko da se to tvoje moze provesti, jer bi onda trebalo citirati odlomke koji opisuju lik-ako ih ima. Dakle - corak. Nisam cirila u knjigu, ali bih cak rekla da su te osobine nabrojane, mozda ne sve na istom mjestu. To sto si tvrdoglavo izbacila gospona iz igre, to je tvoj "dojam" o likovima. U svezi dojmova, jelte![]()
- MmeTipfeler
Dobro. Da odaberemo odnosno potvrdimo roman. Ana Karenjina ili Rat i mir? Ili nijedno od toga?
- MmeTipfeler
Ajmemajko. Nije valjda onaj Karenjin koji stalno gleda na sat! 
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
Malčice složenije pitanje, ali zasnovano na činjenicama navedenim u samome djelu.
Tko je prvi potrčao po mjesečevu putu i čega se jedino bojao?
Tko je prvi potrčao po mjesečevu putu i čega se jedino bojao?
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 828 times
- Been thanked: 1575 times
Opet odustaješ od teških pitanja? Ili to samo kad se pojavim, da imam što raditi?
Opet odustaješ od teških pitanja? Ili to samo kad se pojavim, da imam što raditi?
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
- Stitch
- Head Honcho
Tko je Venus, a tko Tannhäuser?
Tko je Venus, a tko Tannhäuser?
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
- Stitch
- Head Honcho
Nije u pjevanju stvar. Riječ je o tome da su se naši junaci sami prozvali Venus i Tannhäuser, ima mnogo referencija na Wagnera, a ljubavnu priču skratila im je i upropastila ptica.
Sad će valjda biti lakše.
Sad će valjda biti lakše.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Kod tebe se čovjek može kladiti da ćeš posegnuti za pripovijetkom.
- Stitch
- Head Honcho
Hajde, priznat ću ti to, što mi drugo preostaje.
Hajde, priznat ću ti to, što mi drugo preostaje.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Kak sad - nema smisla?! Meni ima.MmeTipfeler wrote: ↑03 Aug 2017, 09:12Sve razmišljam da još malo izmijenimo pravila. Recimo, onaj tko postavlja pitanje određuje i tko mu mora odgovoriti. Ostali smiju šaptati. Nema smisla da neki samo sjede u prvom redu balkona.![]()
Tu se napucavate s nečim što - budimo iskreni - neću nikad ni ispružiti ruku da uzmem knjigu, onda umješate malo Zagorke (hvala ti što si me podsjetila na ime glavnog lika... likuše se još i sjećam, jer mi je ime bilo mrsko -ono kad sve ode u jagode zbog imena!) I onda zaronite u neku varijantu "Ribanja i ribarskog prigovaranja"...
A i vidim kak bu to funkcioniralo - ti odrediš tko ti odgovara, a ostali se prave pametni i šute. Štreberi. "Ne smije se šaptati!"
-
- Information
-