A ovo je Sienkiewicz: Ognjem i mačem. Ah, pan Volodijovski.
Koje je ovo zagonetno djelce?
- MmeTipfeler
Krivo ti se učinilo.
U rupi je živio hobit.
- gđa Karambol
Tu knjigu imam u izdanju s početka prošlog stoljeća, ima zlaćane listove i ne dam ju nikome.
Hobita nisam čitala. Nikako me ne privlači.
- MmeTipfeler
Meni je Hobit dobar. LOTR mi je bez veze.
Moj je primjerak davno nestao.
Moj je primjerak davno nestao.
- MmeTipfeler
U godinama kada se to čitalo papirnate kvalitete prenosile su se na dečke iz stvarnoga života ne bi li ih se učinilo zanimljivijima. doduše, onaj mali iz Križara - ne mogu mu se sjetiti imena, nešto na Z, ali nije Zaviša
Nego, evo vam početka još jednog djelca. Zapravo, ovo je prije početka, čak i prije prologa, a nije piščeva uvodna riječ.
Život je ovaj kratak, a muka mnogo ima podnijet svatko živeći s ljudima.
Sve sam vam rekla.
Malo off topic: jedino što možemo /pokušati, barem/ je prenositi te, "papirnate", kvalitete na stvarni život... često uzaludno, naravno. Danas sam otvorila jednu staru temu koja počinje pravilima. Nisu zabrane nego dozvole. Muškima, da se ponašaju kako je to njima, valjda, prirodno.MmeTipfeler wrote: ↑17 Apr 2017, 16:20U godinama kada se to čitalo papirnate kvalitete prenosile su se na dečke iz stvarnoga života ne bi li ih se učinilo zanimljivijima. doduše, onaj mali iz Križara - ne mogu mu se sjetiti imena, nešto na Z, ali nije Zaviša- jako me razočarao, a još više ona njegova koja se na pola romana sjetila umrijeti pa se on, umjesto da ode u samostan, lijepo oženi drugom. Bzvz...
Nego, evo vam početka još jednog djelca. Zapravo, ovo je prije početka, čak i prije prologa, a nije piščeva uvodna riječ.
Život je ovaj kratak, a muka mnogo ima podnijet svatko živeći s ljudima.
Sve sam vam rekla.
Kad to pročitaš, ne možeš povjerovati da postoje i pristojni primjerci. Koje si susrela u stvarnom životu. Ili je to samo mimikrija? Ma, ne vjerujem. Stvarno ne vjerujem. Ima ih kojima bivanje u donjem vešu, podrigivanje i lokanje nije prirodno stanje.
A sad na posao!
ako nije piščeva uvodna riječ, čija je?
svakako bih rekla da je to neko starije djelce? 19. st. ?
prijevod?
Ili...
No, da čujem prvo ovo.
- MmeTipfeler
Uopće nije uvodna riječ, nego nešto što se pjeva prije početka.
Da, starije je djelce u pitanju, starije od 19. stoljeća. Prijevod.
Pisac je zapravo poznatiji po drugim svojim aktivnostima i drukčijoj literaturi. Ovo je napisao onako usput jer je bilo u modi pisati takve stvarce.
Da, starije je djelce u pitanju, starije od 19. stoljeća. Prijevod.
Pisac je zapravo poznatiji po drugim svojim aktivnostima i drukčijoj literaturi. Ovo je napisao onako usput jer je bilo u modi pisati takve stvarce.
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
Nekolicina njih, što muškijeh, a što ženskijeh.
Nemam pojma. Bit će da ti ga je ovaj pisac, poznat po propagiranju spletaka i drugih nečasnih postupaka, nekamo sakrio.
- MmeTipfeler
Nije Belfagor, pisac jest taj inkriminirani. 
- MmeTipfeler
-
- Information
-