jel to proročanstvo?
Što je obitelj?
E mene je zakrenuo u jebanje majki. Lijevo bila, lijevo ostala, ali nisam to nikad objavljivala na sva zvona. Ono, mir, ljubav i tako to, zašto ulaziti u nepotrebne sukobe. I ignorirala sam taj prokleti referendum koliko sam dugo mogla, ali kad iskače iz svake paštete.ex anais » wrote:Mene je ovaj referendum dobrano zakrenuo ulijevo, više nego sam bila. Prije njega sam imala više vjere u razum s desne orijentacije. Bila malo tolerantnija i tako. Sad vidim da je vrag odnio šalu i da nema vremena za salonsko gluparanje.
Prije nekih pol godine gledam Parlaonicu i divim se onom strpljivom filozofu kako objašnjava tupavim klincima da ne mogu demokratski izglasati segregaciju. I sad će još ispasti da mogu. Krasno. Nabijem ti takvu demokraciju, dajte mi avion idem u Abesiniju.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Papu sa jakim preferiranjem socijalne osjetljivosti. 60ih godina u latinskoj americi dosta se raširila tvz. teologija oslobođenja. Od strane Crkve djelovi koji previše bacaju na marksisam poput klasne borbe, da je Crkva ljudska tvorevina i sličnih stvari su osuđeni, ali ovaj dio o nepravednosti siromaštva, osude ostavljanja siromašnih siromašnima i slično je ostao.Leteća » wrote: Ajd ti meni sad onako teološki... imamo li mi to sad socijalističkog papu?![]()
U tom nekom okruženju živio je i sadašnji papa. Vjerojatno je imao u sebi otpor prema tome, jer svećenici obično imaju otpor prema svemu novome, pogotovo ako i Vatikan nešto jamra, ali kako se vidi iz dosadašnjih nastupa, neprivilegirani mu ne silaze s usta. Tek je počeo pontifikat, ali recimo za očekivat je da će njegova prva enciklika biti na tom tragu i u njoj će se vidjeti koliko je stvarno socijalistički nastrojen. Pretpostavljam da će biti neko razjašnjavanje ideja iz Rerum Novarum i njezinih nastavaka.
Teško da će osuditi bogatstvo, slobodno tržište i slično. Vjerojatno neko pozivanje na savjest. Da to bogatstvo nije samo za njih bla bla bla.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Demokracija nam je vec nanijela puno zla. Sto ne bi jos jedno?Leteća wrote:
E mene je zakrenuo u jebanje majki. Lijevo bila, lijevo ostala, ali nisam to nikad objavljivala na sva zvona. Ono, mir, ljubav i tako to, zašto ulaziti u nepotrebne sukobe. I ignorirala sam taj prokleti referendum koliko sam dugo mogla, ali kad iskače iz svake paštete.
Prije nekih pol godine gledam Parlaonicu i divim se onom strpljivom filozofu kako objašnjava tupavim klincima da ne mogu demokratski izglasati segregaciju. I sad će još ispasti da mogu. Krasno. Nabijem ti takvu demokraciju, dajte mi avion idem u Abesiniju.
'if you fall, i'll be there' (floor)
A zakuhali su, jebiga, pošteno su zakuhali. I uspjeli ispasti žrtve.Leteća » wrote:
E mene je zakrenuo u jebanje majki. Lijevo bila, lijevo ostala, ali nisam to nikad objavljivala na sva zvona. Ono, mir, ljubav i tako to, zašto ulaziti u nepotrebne sukobe. I ignorirala sam taj prokleti referendum koliko sam dugo mogla, ali kad iskače iz svake paštete.
I onda se čudimo jednom Afganistanu.
Odi i ti ukurac, zagrcnula sam se s judolinovom pivom i skoro ga probudila. A to ne bi bilo dobro, jer bi mi mogao uzeti onu drugu kaj je ostala u frižideru.
Čula sam nešto o tome, malo ću izguglati sutra kad budem pametnija. A sad dok sam bedasta... pao mi je na pamet film 'Metropolis', onaj stari crno-bijeli, činio mi se malo u tom điru, lijevo-konzervativnom.Karl Jozef » wrote: Papu sa jakim preferiranjem socijalne osjetljivosti. 60ih godina u latinskoj americi dosta se raširila tvz. teologija oslobođenja. Od strane Crkve djelovi koji previše bacaju na marksisam poput klasne borbe, da je Crkva ljudska tvorevina i sličnih stvari su osuđeni, ali ovaj dio o nepravednosti siromaštva, osude ostavljanja siromašnih siromašnima i slično je ostao.
Pa i kod nas franjevci... možda.
Franjevcima karizma jesu siromasi, ali to je na nižoj razini od nekakve ideologije. Franjevačka želja za pomaganjem siromašnima i bivanjem siromašnima proizlazi iz želje za oponašanjem tog dijela Isusovog života. Ovima je to na drugoj razini, gledaju više filozofski, na novi način interpretiraju. Zato je to i proučavanjo i djelom osuđeno od Vatikana. Takve interpretacije se onda pretaču u nekakvo djelovanje bez obzira na pojedine redove. Franjevci više djeluju slijeđenjem/oponašanjem tako da posebnih sukoba sa centralom ne može ni biti u teološkom smislu.Leteća » wrote: Pa i kod nas franjevci... možda.
Fala kurcu! Već sam mislio da će izglasat kamenovanje. Mislim, mi smo propali, ali prema američkom propadanju mi smo totalni genijalci. Oni su se totalno civilizacijski urušili. Ovo me naprosto čudi. Možda je netko sucima nešto u kavu stavio. Ali hajde, nek jesu. A skoro je još ljepše bilo gledati kako neokonzervativci pizde. Ona Bachmanica se skoro udavila od šoka.
U Hrvatskoj?ex anais » wrote:Mene je ovaj referendum dobrano zakrenuo ulijevo, više nego sam bila. Prije njega sam imala više vjere u razum s desne orijentacije.
U Hrvatskoj je vrag odnio šalu tamo negdje u 11. stoljeću. Onda su na brzinu falsificirali Pacta Conventa, da ispadne da nisu bili baš tako jako glupi, ali prekasno...Sad vidim da je vrag odnio šalu i da nema vremena za salonsko gluparanje.
U nas više ne, koliko znam. Ali prije raspada, tamo nefgdje sve do osamdesetih godina, SKJ je bio društveno-moralno konzervativan, a politički na marksističkoj ljevici.
-
- Information
-