Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
karambol

Post 26 Jun 2013, 23:28

Euklid » wrote: Ne znam.

Al uskoro bi mogao s dugouhom...

:trk:

jel to proročanstvo? :giggle:

Eks

Post 26 Jun 2013, 23:28

karambol » wrote:

Misliš, kletva? :rofl:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 26 Jun 2013, 23:30

karambol wrote:

Jok.

Sudbina...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 26 Jun 2013, 23:31

ex anais wrote:
Misliš, kletva? :rofl:
Ne bih nikad Karlu ucinio nesto tako lose...
karambol

Post 26 Jun 2013, 23:35

Euklid » wrote: Ne bih nikad Karlu ucinio nesto tako lose...
Kako loše? Dalmatinka, visoka, jezičava, spretna, ljubičastih nokata, jede kade žitarica i to joj dosta, sretna s palačincima, zna manire, vrišti na baje i zmije, radi u Zg...

:cerek:
Euklid
old school

Post 26 Jun 2013, 23:36

... ne prima placu...
Leteća
babin nakurnjak

Post 26 Jun 2013, 23:37

ex anais » wrote:Mene je ovaj referendum dobrano zakrenuo ulijevo, više nego sam bila. Prije njega sam imala više vjere u razum s desne orijentacije. Bila malo tolerantnija i tako. Sad vidim da je vrag odnio šalu i da nema vremena za salonsko gluparanje.
E mene je zakrenuo u jebanje majki. Lijevo bila, lijevo ostala, ali nisam to nikad objavljivala na sva zvona. Ono, mir, ljubav i tako to, zašto ulaziti u nepotrebne sukobe. I ignorirala sam taj prokleti referendum koliko sam dugo mogla, ali kad iskače iz svake paštete.

Prije nekih pol godine gledam Parlaonicu i divim se onom strpljivom filozofu kako objašnjava tupavim klincima da ne mogu demokratski izglasati segregaciju. I sad će još ispasti da mogu. Krasno. Nabijem ti takvu demokraciju, dajte mi avion idem u Abesiniju. :gaah:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 26 Jun 2013, 23:38

Leteća » wrote: Ajd ti meni sad onako teološki... imamo li mi to sad socijalističkog papu? :misli:
Papu sa jakim preferiranjem socijalne osjetljivosti. 60ih godina u latinskoj americi dosta se raširila tvz. teologija oslobođenja. Od strane Crkve djelovi koji previše bacaju na marksisam poput klasne borbe, da je Crkva ljudska tvorevina i sličnih stvari su osuđeni, ali ovaj dio o nepravednosti siromaštva, osude ostavljanja siromašnih siromašnima i slično je ostao.

U tom nekom okruženju živio je i sadašnji papa. Vjerojatno je imao u sebi otpor prema tome, jer svećenici obično imaju otpor prema svemu novome, pogotovo ako i Vatikan nešto jamra, ali kako se vidi iz dosadašnjih nastupa, neprivilegirani mu ne silaze s usta. Tek je počeo pontifikat, ali recimo za očekivat je da će njegova prva enciklika biti na tom tragu i u njoj će se vidjeti koliko je stvarno socijalistički nastrojen. Pretpostavljam da će biti neko razjašnjavanje ideja iz Rerum Novarum i njezinih nastavaka.

Teško da će osuditi bogatstvo, slobodno tržište i slično. Vjerojatno neko pozivanje na savjest. Da to bogatstvo nije samo za njih bla bla bla.
karambol

Post 26 Jun 2013, 23:41

štajsadovo??
referendum, papa, abesinija, lijevo, desno, zec...

Gdje sam? :zubo:
Euklid
old school

Post 26 Jun 2013, 23:42

Leteća wrote:
E mene je zakrenuo u jebanje majki. Lijevo bila, lijevo ostala, ali nisam to nikad objavljivala na sva zvona. Ono, mir, ljubav i tako to, zašto ulaziti u nepotrebne sukobe. I ignorirala sam taj prokleti referendum koliko sam dugo mogla, ali kad iskače iz svake paštete.

Prije nekih pol godine gledam Parlaonicu i divim se onom strpljivom filozofu kako objašnjava tupavim klincima da ne mogu demokratski izglasati segregaciju. I sad će još ispasti da mogu. Krasno. Nabijem ti takvu demokraciju, dajte mi avion idem u Abesiniju. :gaah:
Demokracija nam je vec nanijela puno zla. Sto ne bi jos jedno? :misli:
Euklid
old school

Post 26 Jun 2013, 23:42

karambol wrote:štajsadovo??

Mislim, dakle, gdje sam...
Eks

Post 26 Jun 2013, 23:44

Leteća » wrote:

A zakuhali su, jebiga, pošteno su zakuhali. I uspjeli ispasti žrtve. :facepalm: :rofl: :S

I onda se čudimo jednom Afganistanu. :tuzni:
Leteća
babin nakurnjak

Post 26 Jun 2013, 23:48

karambol » wrote:štajsadovo??

:rofl:

Odi i ti ukurac, zagrcnula sam se s judolinovom pivom i skoro ga probudila. A to ne bi bilo dobro, jer bi mi mogao uzeti onu drugu kaj je ostala u frižideru. :Pivo:
karambol

Post 26 Jun 2013, 23:53

Leteća » wrote:
:rofl:

Odi i ti ukurac, zagrcnula sam se s judolinovom pivom i skoro ga probudila. A to ne bi bilo dobro, jer bi mi mogao uzeti onu drugu kaj je ostala u frižideru. :Pivo:

:Pivo:
karambol

Post 27 Jun 2013, 00:01

idem ja potražit judolina... :)
Leteća
babin nakurnjak

Post 27 Jun 2013, 00:07

Karl Jozef » wrote: Papu sa jakim preferiranjem socijalne osjetljivosti. 60ih godina u latinskoj americi dosta se raširila tvz. teologija oslobođenja. Od strane Crkve djelovi koji previše bacaju na marksisam poput klasne borbe, da je Crkva ljudska tvorevina i sličnih stvari su osuđeni, ali ovaj dio o nepravednosti siromaštva, osude ostavljanja siromašnih siromašnima i slično je ostao.
Čula sam nešto o tome, malo ću izguglati sutra kad budem pametnija. A sad dok sam bedasta... pao mi je na pamet film 'Metropolis', onaj stari crno-bijeli, činio mi se malo u tom điru, lijevo-konzervativnom. :misli:

Pa i kod nas franjevci... možda.
Zekoslawa

Post 27 Jun 2013, 00:20

Euklid » wrote:... ne prima placu...
Kad te pozovem na pivu, ti odbij jer ti nemam od čega platit. :durica:

Striko, hvala što vjeruješ u mene. :zecocry:

Sad mošte nastavit. :o
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 27 Jun 2013, 00:21

Leteća » wrote: Pa i kod nas franjevci... možda.
Franjevcima karizma jesu siromasi, ali to je na nižoj razini od nekakve ideologije. Franjevačka želja za pomaganjem siromašnima i bivanjem siromašnima proizlazi iz želje za oponašanjem tog dijela Isusovog života. Ovima je to na drugoj razini, gledaju više filozofski, na novi način interpretiraju. Zato je to i proučavanjo i djelom osuđeno od Vatikana. Takve interpretacije se onda pretaču u nekakvo djelovanje bez obzira na pojedine redove. Franjevci više djeluju slijeđenjem/oponašanjem tako da posebnih sukoba sa centralom ne može ni biti u teološkom smislu.
Tea Tree

Post 27 Jun 2013, 00:32

Sad će nodens i Emer doći reći kako nitko ništa ne kuži, logika šteka ili smo u boljem slučaju omađijani liberalnim kurcima palcima. :D
Leteća
babin nakurnjak

Post 27 Jun 2013, 00:34

Ajd Emera ću još izdurat iako je nešto jako živčan u zadnje vrijeme, ali o incestuoznim kozama koje jedu svoje brabonjke ne namjeravam reći ni riječ. :durica:
Tea Tree

Post 27 Jun 2013, 00:44

Ma ne možeš ti napisati nešto toliko gadno da se nodensu gadi više od jebanja u pak. :zubo:
Emericzy

Post 27 Jun 2013, 01:47

Fala kurcu! Već sam mislio da će izglasat kamenovanje. Mislim, mi smo propali, ali prema američkom propadanju mi smo totalni genijalci. Oni su se totalno civilizacijski urušili. Ovo me naprosto čudi. Možda je netko sucima nešto u kavu stavio. Ali hajde, nek jesu. A skoro je još ljepše bilo gledati kako neokonzervativci pizde. Ona Bachmanica se skoro udavila od šoka.
Emericzy

Post 27 Jun 2013, 01:53

ex anais » wrote:Mene je ovaj referendum dobrano zakrenuo ulijevo, više nego sam bila. Prije njega sam imala više vjere u razum s desne orijentacije.
U Hrvatskoj? :rofl:
Sad vidim da je vrag odnio šalu i da nema vremena za salonsko gluparanje.
U Hrvatskoj je vrag odnio šalu tamo negdje u 11. stoljeću. Onda su na brzinu falsificirali Pacta Conventa, da ispadne da nisu bili baš tako jako glupi, ali prekasno...
Emericzy

Post 27 Jun 2013, 01:57

ex anais » wrote:
A postoji i konzervativno lijevo? :ne zna:
U nas više ne, koliko znam. Ali prije raspada, tamo nefgdje sve do osamdesetih godina, SKJ je bio društveno-moralno konzervativan, a politički na marksističkoj ljevici.
Euklid
old school

Post 27 Jun 2013, 20:09

Koja je razlika izmedu pederske svadbe i obične svadbe ?

Na pederskoj svadbi se dvaput pjeva " danas majko zenis svoga sina... "
  • Information