Tea Tree » wrote: Gle nju!![]()
Ma neka prvo svima bude dostupan pa ćemo ga se suglasno svi riješiti. Samo smeta.
Što je obitelj?
a i inače, što se tiče "demokratičnosti", već mi se na tom primjeru diže kosa na glavi:
jel tko brani strejtsima, vjernicima i inima da se ubračuju na m-ž osovini? ne. što gube postojanjem gej brakova? ništa.
pa zar je demokratičnost zabadanje nosa u tuđe živote???
krajnja demokratičnost bila bi da se organizira referendum za svaki pojedinačni brak
jel tko brani strejtsima, vjernicima i inima da se ubračuju na m-ž osovini? ne. što gube postojanjem gej brakova? ništa.
pa zar je demokratičnost zabadanje nosa u tuđe živote???
krajnja demokratičnost bila bi da se organizira referendum za svaki pojedinačni brak
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
To sam ja rekao jos prije jeno 48 stranica...blaze wrote:bat ofkors, brak još nešto znači samo gej populaciji. neka probaju, što bi njima bilo bolje?
'if you fall, i'll be there' (floor)
zasto ovo, zasto ono, aj ovo, aj ono..Pero » wrote: unda, a što ti ne pokreneš prikupljanje potpisa za referendum za micanje vjeronauka iz škola, micanje kaptola od države na tebi dovoljnu distancu, whatever?
Ili misliš da je prikupljanje potpisa samo za zatucane sindikaliste i klerofašiste, a ne za undističku elitu?![]()
Ili se bojiš da bi ti zapalili štand ako ga staviš na Rivu, stavi ga pored Franje, pa ćeš imati policijsku zaštitu.![]()
Ili da barem pokreneš facebook anketu, jes da bi ti izborno tijelo bilo manje, ali ipak...
Il ti ne vjeruješ u demokraciju nego bi rada prosvijećeni apsolutizam?
nema se sta u demokraciju vjerovat, ne vjerovat, nije demokracija religija. to sto je tebi prakticno postovat zakone pa taman oni vukli u fasizam, to nije moj problem, niti problem demokracije. to je problem necijeg shvacanja demokracije..ne znam..da je demokracija tranzicija prema fasizmu.
sta ti sad meni govoris sta cu ja radit..nek i drzava radi neki kua, nek se bori za sebe, a ne da dozvoljava da joj neko drugi kroji sudbinu, da se nadmece sa drzavom, neka paralelna vlast, parazitarij neki, neka paralelna volja, moc..da je polako nagriza i jede.
ako ova, jel, demokracija zeli da je vodi crkva, kaptol, ako zeli da je kaptol ucjenjuje, molim, neka to udje u ustav, neka se odredi da smo mi po ustavu katolicka drzava, da drzava nije odvojena od religije, da je hrvatska vjerska neka drzava, da religija predstavlja i obnasa vlast, dakle, da smo katolibanija.
ovo sto radi kaptol, to su udari na drzavu, udar na ustav, udar na demokraciju, udar na slobodu..ako je uopce i bilo, jer sada to vidimo o kakvoj se demokraciji radilo, tj kako kaptol misli da bi ta demokracija trebala izgledat i funkcionirt..demokracija po mjeri kaptola.
nek se drzava brani, nek reagira, nek se odvoji od kaptola..pa necu ja objasnjavat i docirat nekoj drzavi sta joj je radit, neka ona radi neki kua, a ako je nespososbna, ko je jebe, nek propadne, nek potpise kapitulaciju, ne znam, nesto nek napravi, nek se brani ili nek uzme bozanica za ruku, nek ga dovede na gradec i kaze..na ti, evo, ovdje ti je penkala, ovdje ti je pecat, sidi tu u fotelju i vladaj, dopizdija si i bogu i kurcu vise, evo ti sad pa vladaj, sta nas jebes vise..
ono, nek se odredi vise taj ustav pa da znamo jesmo li katolibanija ili demokracija. i onako crkva radi sto god je volja, trese desnicom ovu drzavu dok ne pljucne, pa cemu onda sva ta igra?
prije si govorio o toj nekoj dvotrecinskoj vecini u saboru..ali nije to bas tako, izgleda, a? neko je jako dobro znao od prapocetka ove peticije, kako ce se sve to kretat. neko ko bolje zna zakone ove drzave, nego ona sama.
stovise, neko ko je pisao, stvarao zakone ove drzave i potpisivao cak..kako ono, nadzakonske, nadustavne ugovore, koji eto, pomalo ulaze u ustav, pomalo cine ustav..puzajuci neki proces, tiho puzanje, brege dere. puzi, puzi, da te demokrazija ne opazi, eventualno se maskiraj u demokraciju i pitaj strazara na sentinelama demokracije, kolega, jel imas vatre, tako da ne posumnja..
cekam schmokljana da kaze nesto o onoj ustavnoj krizi ili cemu vec sto je spomenuo. ja, kako vidim i kad vidim da je proces ocito pomno zamisljen, vidim da se tu ne radi o nikakvoj mozebitnoj ustavnoj krizi..tu se radi ili o drzavnom udaru, o prijetnji drzavnim udarom, malo njeznijim i zbunjujucim, preko ustava, preko udara na ustav, jer.. ne moze svaka promjena bit udar na ustav, pa zatso bi onda to bio i ovaj prijedlog, obavezujuci referendum ili se tu radi o jasnoj poruci ko je gazda u ovoj drzavi, tj ko ustvari ima drzavu, tko ima stvarnu moc i vlast i sta je drzavi ciniti i bolje joj je da se ne zajebaje inace ce bit frke.
eto, a ti sad aj mijenjaj zakon o javnoj nabavi da mos nesto izdilat, a ja ti preporucam da bi ti za posao bilo dobro da svratis preko kaptola jer ces lakse tako ostvarit svoje interese i doc do love, ne nikakvom tamo nekom demokracijom..
..a unda » wrote: ne znam ja sta to znaci, sta ti mislis da meni znaci zato jer ti mislis da meni znaci, a dakle, takav sam.
i ti cepkas? nikad vi sumu vidit necete.
ma to je isto, povlacenje, izbacivanje, ovoga, onoga.. previse ic u detalje je ono..sizofreno? nek se povuce, nek se izbaci, samo neka se crkva, kaptol, makne od drzave na dovoljnu distancu i neka radi ono sto govori da radi. ni vise, ni manje. kako bi se to reklo u mom selu..nek nas vise ne jebe, eto. nek nas pusti na miru.
kako god se to formuliralo, meni je svejedno, posljedica toga, funkcija toga, relacija toga bit ce..sloboda.
necemo nista rjesavat jedno, pa onda drugo, odvlacit drustvene snage od nemila do nedraga. to je sve spojeno, vjeronauk uklonjen iz skola, dakle iz svjetovnog obrazovanja, zestoko nacima taj paralelni, paradrzavni, parazitski financijski sustav..i obrnuto. zajedno sa svim akcijama kojima kaptol penetrira u prerogative drzave, ustvari vrseci neku omni funkciju drustvene kontrole.
idelano bi bilo kad bi sve to se povuklo ili potjeralo brzo. nesto kao..zamisli.. probudis se, a vise nije rat..ili neka frka. mos di oces, sta oces.. pa ako to nije pretpostavka za neki boljitak, ne znam sto je.
to tvoje pepavljenje, te ovo, te ono..to je bespotrebno. to je cepkanje. valja gledat sustavno, modularno.
procvali bi u roku odmah da se maknu. takoo je kako ti ja kazem, jedan kroz jedan..nema tu nikakve sumnje..
Cjepkat ću te, pa se ti ljuti kolko oš.
a) koji to zakoni vuku u fašizam?
b) tko to priječi ili je priječio vladajućoj koaliciji da u proteklih godinu i po promijeni zakone koji vuku u fašizam?
Schmokljanov dio ti neću komentirati, neka ga schmokljan komentira.

Dobro, zaboravi vjeronauk...a unda » wrote: zasto ovo, zasto ono, aj ovo, aj ono..
Oj veliki proroče koji prorokuješ galopirajući dolazak fašizma..a unda » wrote: nema se sta u demokraciju vjerovat, ne vjerovat, nije demokracija religija. to sto je tebi prakticno postovat zakone pa taman oni vukli u fasizam, to nije moj problem, niti problem demokracije. to je problem necijeg shvacanja demokracije..ne znam..da je demokracija tranzicija prema fasizmu...
b) tko to priječi ili je priječio vladajućoj koaliciji da u proteklih godinu i po promijeni zakone koji vuku u fašizam?
Pa vidiš, onaj peder je napisao da je Argentini i Islandu kršćanstvo službena državna religija. A dopušta homićke brakove...a unda » wrote: sta ti sad meni govoris sta cu ja radit..nek i drzava radi neki kua, nek se bori za sebe, a ne da dozvoljava da joj neko drugi kroji sudbinu, da se nadmece sa drzavom, neka paralelna vlast, parazitarij neki, neka paralelna volja, moc..da je polako nagriza i jede.
ako ova, jel, demokracija zeli da je vodi crkva, kaptol, ako zeli da je kaptol ucjenjuje, molim, neka to udje u ustav, neka se odredi da smo mi po ustavu katolicka drzava, da drzava nije odvojena od religije, da je hrvatska vjerska neka drzava, da religija predstavlja i obnasa vlast, dakle, da smo katolibanija...
Pa jasno, nek se država brani, tko joj brani da se brani?..a unda » wrote: ovo sto radi kaptol, to su udari na drzavu, udar na ustav, udar na demokraciju, udar na slobodu..ako je uopce i bilo, jer sada to vidimo o kakvoj se demokraciji radilo, tj kako kaptol misli da bi ta demokracija trebala izgledat i funkcionirt..demokracija po mjeri kaptola.
nek se drzava brani, nek reagira, nek se odvoji od kaptola..pa necu ja objasnjavat i docirat nekoj drzavi sta joj je radit, neka ona radi neki kua, a ako je nespososbna, ko je jebe, nek propadne, nek potpise kapitulaciju, ne znam, nesto nek napravi, nek se brani ili nek uzme bozanica za ruku, nek ga dovede na gradec i kaze..na ti, evo, ovdje ti je penkala, ovdje ti je pecat, sidi tu u fotelju i vladaj, dopizdija si i bogu i kurcu vise, evo ti sad pa vladaj, sta nas jebes vise..
Ustav je određen. Nije savršen. I nije nepromjenjiv. Ti bi ga zacementirao?..a unda » wrote: ono, nek se odredi vise taj ustav pa da znamo jesmo li katolibanija ili demokracija. i onako crkva radi sto god je volja, trese desnicom ovu drzavu dok ne pljucne, pa cemu onda sva ta igra?
Nego kako? Onako kao što bi ovi "za obitelj" htjeli?..a unda » wrote: prije si govorio o toj nekoj dvotrecinskoj vecini u saboru..ali nije to bas tako, izgleda, a?
A što su ovi u Saboru radili kad su to izglasavali?..a unda » wrote: neko je jako dobro znao od prapocetka ove peticije, kako ce se sve to kretat. neko ko bolje zna zakone ove drzave, nego ona sama.
stovise, neko ko je pisao, stvarao zakone ove drzave i potpisivao cak..kako ono, nadzakonske, nadustavne ugovore, koji eto, pomalo ulaze u ustav, pomalo cine ustav..puzajuci neki proces, tiho puzanje, brege dere. puzi, puzi, da te demokrazija ne opazi, eventualno se maskiraj u demokraciju i pitaj strazara na sentinelama demokracije, kolega, jel imas vatre, tako da ne posumnja...
Nevjerojatno, ali ja bih Zakon o javnoj nabavi mijenjao iz čistog altruizma. Nevjerojatno mi je da je moguće da po sadašnjem Zakonu na javnom nadmetanju bude samo jedna ponuda, da bude cijenom viša od predviđenih sredstava za nabavu i da se ona usvoji. Ali eto, od '98, otkad mi na poslu treba Zakon o javnoj nabavi, mijenjao se prosječno svake dvije godine i uvijek je imao konzistenciju švicarskog sira, pa bio to HDZ ili SDP koji ga je mijenjao...a unda » wrote: eto, a ti sad aj mijenjaj zakon o javnoj nabavi da mos nesto izdilat, a ja ti preporucam da bi ti za posao bilo dobro da svratis preko kaptola jer ces lakse tako ostvarit svoje interese i doc do love, ne nikakvom tamo nekom demokracijom..
pero, pero..pa gdje sam ja to spominjao galopiranje? nema galopiranja, ta greska se nece bas tako lako ponovit, tj, nece je bas tako lako ponovit, sad se ide puzanjem.Pero » wrote:Cjepkat ću te, pa se ti ljuti kolko oš.![]()
Dobro, zaboravi vjeronauk.
Oj veliki proroče koji prorokuješ galopirajući dolazak fašizma
b) tko to priječi ili je priječio vladajućoj koaliciji da u proteklih godinu i po promijeni zakone koji vuku u fašizam?![]()
Pa vidiš, onaj peder je napisao da je Argentini i Islandu kršćanstvo službena državna religija. A dopušta homićke brakove.![]()
Pa jasno, nek se država brani, tko joj brani da se brani?![]()
Ustav je određen. Nije savršen. I nije nepromjenjiv. Ti bi ga zacementirao?![]()
ego kako? Onako kao što bi ovi "za obitelj" htjeli?
A što su ovi u Saboru radili kad su to izglasavali?
Nevjerojatno, ali ja bih Zakon o javnoj nabavi mijenjao iz čistog altruizma. Nevjerojatno mi je da je moguće da po sadašnjem Zakonu na javnom nadmetanju bude samo jedna ponuda, da bude cijenom viša od predviđenih sredstava za nabavu i da se ona usvoji. Ali eto, od '98, otkad mi na poslu treba Zakon o javnoj nabavi, mijenjao se prosječno svake dvije godine i uvijek je imao konzistenciju švicarskog sira, pa bio to HDZ ili SDP koji ga je mijenjao.
sto ne znaci da se i to puzajuce ne moze prepoznat ako puze ili bas zato jer puze.
sta sad argentina, island..kakve veze sad imaju argentina i island? njihova crkvva valjda ne smeta homoseksualnim brakovima, a nasa je progresivnija, ona je u prelazu iz 16. u 15. stoljece i nastoji doci do sedmog, jer se jos u sedmom stoljecu, cim su dosli hrvati, najprije su dosli na blajburg i poslusali misu. jos onda se znalo sta ce bit..danas.
nemoj da ti dovedem mog osobnog savjetnika za island, pa ceds slijedeci put i te kako dobro razmislit prije nego sto island spomenes uzalud. island ima jednu..ma i ne zna se jel homoseksulaka ili nije, to nije ni bitno na tom islandu, ali su joj dali otok..nikome nisu dali otok, nego njoj. nas ekvivalent je toson, a otocima i ko se intavulao na njih i kako, bolje ne pricat. ima, ima veze i s a vjeronaukom i sa obitelji..
ovi za obitelj po njihovoj mjeri, kad su skupili potpise, obratili su se josipovicu i pozivali na neki 87. clanak. koji je to clanak, jel ti znas? u tom clanku nema te dvotrecinske vecin i sad ce onda, valjda, ic tumacenja, jedni ce govorit jedno, drugi ce govcorit drugo i onda se tozove valjda..ustavnom krizom.
oce li i za to trebat ic na referendum?
i sta ja znam zasto su ovi u saboru glasali kako su glasali..mozda tako oce, mozda se boje, mozda ne smiju drugacije glasat, ne znam. isto tako su glasali i prije enabling akta, pa se postovala volja naroda..
ok, sad kad smo oopisali ustavni problem javne nabace, amo sad prec na ustavni problem boje sahti ispred narodne banke hrvatske. budi malo praktican..
bitno je ono u čemu se razlikujemo
Hodajući Ćirilometodskom ulicom prema Trgu s.Marka dolazi se do zanimljive slike koja se na trgu vidi. Jednom sam iz zajebancije nekim frendovima objasnio sliku ovako - ova zgrada lijevo je izvršna vlast, ova desno zakonodavna, a ova zgrada u sredini šarenog krova, e to je središnja vlast... 
Baš me briga, neka pužu, brži sam na dvije noge. Ja sam za pravo svakog puža da puže...a unda » wrote: pero, pero..pa gdje sam ja to spominjao galopiranje? nema galopiranja, ta greska se nece bas tako lako ponovit, tj, nece je bas tako lako ponovit, sad se ide puzanjem.
sto ne znaci da se i to puzajuce ne moze prepoznat ako puze ili bas zato jer puze.
Ova ti je dobra, svaka čast...a unda » wrote: sta sad argentina, island..kakve veze sad imaju argentina i island? njihova crkvva valjda ne smeta homoseksualnim brakovima, a nasa je progresivnija, ona je u prelazu iz 16. u 15. stoljece i nastoji doci do sedmog, jer se jos u sedmom stoljecu, cim su dosli hrvati, najprije su dosli na blajburg i poslusali misu. jos onda se znalo sta ce bit..danas.
Ti si unda transseksualac. Islanđanku uspoređuješ s Thompsonom...a unda » wrote: nemoj da ti dovedem mog osobnog savjetnika za island, pa ceds slijedeci put i te kako dobro razmislit prije nego sto island spomenes uzalud. island ima jednu..ma i ne zna se jel homoseksulaka ili nije, to nije ni bitno na tom islandu, ali su joj dali otok..nikome nisu dali otok, nego njoj. nas ekvivalent je toson, a otocima i ko se intavulao na njih i kako, bolje ne pricat. ima, ima veze i s a vjeronaukom i sa obitelji..
Znam koji je, možeš otići na stranicu Ustavnog suda i pročitati pročišćeni tekst Ustava. Ja sam to učinio i od srca sam se nasmijao kakav fuš tamo stoji. Pročitaj članak 136 do članka 139 i usporedi sa člankom 87. Ko da je cijeli Sabor prilikom donošenja izmjena Ustava prvo otišao na jednu dobru pijanku i poslije nje predsjednik objavio: Tko je za, hik? Dvotrećinska većina, a, hik? Ajmo proglasit! Sami su to skuhali i sad neka kusaju...a unda » wrote: ovi za obitelj po njihovoj mjeri, kad su skupili potpise, obratili su se josipovicu i pozivali na neki 87. clanak. koji je to clanak, jel ti znas? u tom clanku nema te dvotrecinske vecin i sad ce onda, valjda, ic tumacenja, jedni ce govorit jedno, drugi ce govcorit drugo i onda se tozove valjda..ustavnom krizom.
oce li i za to trebat ic na referendum?
Za široko obćinstvo, Hitler je prvo malo užgao Reichstag (nikad dokazano), pa optužio komuniste, pa sve komunističke zastupnike potrpao u zatvor, pa su jedino socijaldemokrati bili protiv. Pa je poslije i njih potrpao u Dachau...a unda » wrote: i sta ja znam zasto su ovi u saboru glasali kako su glasali..mozda tako oce, mozda se boje, mozda ne smiju drugacije glasat, ne znam. isto tako su glasali i prije enabling akta, pa se postovala volja naroda..![]()
Mene čudi kako ti trzaš na fašizam, a ne trzaš na to kako se upotrebljavaju novci koje ti, valjda svaki mjesec ko i ja, plaćaš državi, gradu, elektri, vodovodu, čistoći itd...a unda » wrote: ok, sad kad smo oopisali ustavni problem javne nabace, amo sad prec na ustavni problem boje sahti ispred narodne banke hrvatske. budi malo praktican..
A u čemu se razlikujete? Da pogodim, u nečemu o čemu ovdje priča Dan Savage.?blaze » wrote: bitno je ono u čemu se razlikujemo
Ma ne baš ukinuti. Ali, ono, treba imati ažurnu statistiku, ima tu puno praznih prostora, nevalidnih pekidža, nekorištenih indeksa, a ima i prepunjenih tejblspejsova, krivih i left i rajt đoina, nepotrebnih unija, planova s krivim kolekcijama, uzaludnih trigera, hotspotova na istom pejđu ili čak retku, prevelike potrošnje procesora, predugih trajanja, prečestih dedlokova, ima tu posla da se sav taj kupus sredi. Admin sam, ja bih sve to, s vremena na vrijeme, poreparticionirala, poreorganizirala, poribajndala, porebildala, podilitala, podropala, pa da živimo ko ljudi.blaze » wrote:brak bi trebalo skroz ukinuti
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Problem je što ovo boldano nije baš najjasnije definirano, nego se prilično razlikuje od svjetonazora do svjetonazora...Margarita » wrote: Ma ne baš ukinuti. Ali, ono, treba imati ažurnu statistiku, ima tu puno praznih prostora, nevalidnih pekidža, nekorištenih indeksa, a ima i prepunjenih tejblspejsova, krivih i left i rajt đoina, nepotrebnih unija, planova s krivim kolekcijama, uzaludnih trigera, hotspotova na istom pejđu ili čak retku, prevelike potrošnje procesora, predugih trajanja, prečestih dedlokova, ima tu posla da se sav taj kupus sredi. Admin sam, ja bih sve to, s vremena na vrijeme, poreparticionirala, poreorganizirala, poribajndala, porebildala, podilitala, podropala, pa da živimo ko ljudi.
U cijelom tom kaosu ja osobno, primjerice, uopće nemam ideju što bi zaista bio 'život dostojan čovjeka'. Ne samo za mene samog, nego za bilo koga.
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Vidila sam sinoć da je to napisala...iznenadila me.
Slažem se s tekstom u većini, al jedan, po meni, bitan aspekt nije dovoljno komentiran (il razrađen). Ako postoji podjela, a postoji, gotovo samo na lijeve i desne...od trenutka kad jedan npr. lijevi promisli i prihvati O.K. nisam samo-jedino-i-uvijek lijevi, mogu biti i ponekad desni, do trenutka kada prihvati da i jedan desni ne mora bit samo-jedino-i-uvijek desni...dug je period.ex anais wrote:Naletjeh na jedan tekst pa mi se učinilo da se zgodno uklapa s obzirom da pričamo o fašizmu, demokraciji itd. Zanima me šta mislite.
Jer prvi put kad to donedavno apsolutnom ljevičaru padne na pamet, uvatit će ga straj. Do tog trenutka dobrano se identificiro s kalupom (i prihvatio činjenicu da postoji i drugi kalup), a napose s antagonizmom i borbom. I onda pomisli, il mu neko veli, da borbe i ne mora bit. To je, bez imalo zajebancije, gubitak tla pod nogama. I velika je šansa da će se taj lijevi tada vratit na staro, u sigurnost podjele na dva tabora. No dobra je stvar i da će nastavit promišljat. E sad, ja taj proces vidim kako ponavljajući, nešto kako širenje valova: jedan val izaziva drugi, ali taj sljedeći je manjeg intenziteta.
Bijo je oni jedan koji je reko 'dajte mi uporište i pokrenut ću svijet'. (Super stvar, mnogo mi se sviđa, ne samo što iznosi ponudu veličanstvenog potencijala, neg ujedno daje
odlično! ja cijelo vrijeme tvrdim da inicijatori i pobornici referenduma to također ne znajunodens » wrote: U cijelom tom kaosu ja osobno, primjerice, uopće nemam ideju što bi zaista bio 'život dostojan čovjeka'. Ne samo za mene samog, nego za bilo koga.
ne
i ona i ovaj i ti ste opsjednuti seksom
ja nisam
-
- Information
-