Ma meni je zazvučalo kao da određujete što je dobro za nju. A to ne volim. Možda griješim. Ako i Rosey ima lošu sliku o sebi, micanje tog avatara će samo uzdrmati tu sliku. Nije kriv avatar. Ne kužim zbilja. I ne govorim ovo zlonamjerno ni podjebavajuće.aisling » wrote: Nitko. Jednako kao što nikome ja ne branim imati avatar koji god poželi.
Po čemu je moj komentar na avatar drugačiji od bilo čijeg komentara na moj komentar?
Lijepo i ružno
Je, oba avatara su i na mene imala prejak dojam, negativan. Zadnji pogotovo. Jednostavno obojaju sve postove koji su joj inače skroz ok i normalni. Da ne znam koje fore valja u postu, avatar bi ih nadmašio
.
Ali ona je htjela nešto time izraziti. Samo to kažem. A vi time šaljete poruku- ne, to što želiš izraziti nije ok, ispada iz okvira kojeg želimo gledati.BoDerek » wrote:Je, oba avatara su i na mene imala prejak dojam, negativan. Zadnji pogotovo. Jednostavno obojaju sve postove koji su joj inače skroz ok i normalni. Da ne znam koje fore valja u postu, avatar bi ih nadmašio.
Ne moram pisati nekakve disklejmere?
Ja volim mračne stvari. Dozirano, ali volim. To se vjerojatno u mojim postovima ne vidi jer nisu umjetničke prirode pa nemam potrebu staviti ni takav avatar, ali i to je dio mene. Vjerojatno je i taj avatar reprezent jednog dijela Rosey. I na taj dio je kao stavljen veto. Na to sam reagirala.
Stvarno ti je tako zazvučalo? Kako ja uopće za ikog mogu određivati što je dobro za njega?ex_anais » wrote:
Ma meni je zazvučalo kao da određujete što je dobro za nju. A to ne volim. Možda griješim. Ako i Rosey ima lošu sliku o sebi, micanje tog avatara će samo uzdrmati tu sliku. Nije kriv avatar. Ne kužim zbilja. I ne govorim ovo zlonamjerno ni podjebavajuće.
Jedino što mogu je dati neko svoje mišljenje, savjet, dojam. A ako ću svaki put prije nego progovorim čekati da me netko direktno pita, ako će to raditi svi, na što će to stvano ličiti?
I ponavljam - u čemu je razlika mog komentara na avatar i ovih naknadnih komentara na taj moj komentar? Ja zaista nikog nisam pitala što misli o tom mom komentaru, bar ne javno
Happy Easter!
Je, je, u pravu si sto posto, glupo je da radi drugih mijenja nešto što njoj paše a drugima ne šteti. Samo shvaćam aisling zašto joj je to rekla. Prejaki su avatari, ubiju sadržaj.ex_anais » wrote:
Ali ona je htjela nešto time izraziti. Samo to kažem. A vi time šaljete poruku- ne, to što želiš izraziti nije ok, ispada iz okvira kojeg želimo gledati.
Ne moram pisati nekakve disklejmere?![]()
Ja volim mračne stvari. Dozirano, ali volim. To se vjerojatno u mojim postovima ne vidi jer nisu umjetničke prirode pa nemam potrebu staviti ni takav avatar, ali i to je dio mene. Vjerojatno je i taj avatar reprezent jednog dijela Rosey. I na taj dio je kao stavljen veto. Na to sam reagirala.
- Nikolajevna
Aisling je dala dobrodušan komentar i savjet, Almost Rosey je, kako mi se činilo, to tako i primila.
Sve je ok.
Inače, aisling, pitala si me što je značilo :aisling:.
Pa eto, djeluješ kao dobra psihologinja.
Sve je ok.
Pa zazvučalo je malo, da. Ne kažem da možeš, ali ja se, recimo, ne osjećam ugodno kad mi netko kaže- daj, promijeni tu frizuru, nemoj nositi tu majicu, ma koliko taj savjet bio dobronamjeran. Nije to stvar kritike. Kritiku primam na postupke i djela, ali ovo je više nekakva stvar ukusa, intime. Meni su znali govoriti da se ofarbam u svijetliju boju iako sam prirodna crnka jer sam blijeda i jer im se, eto, ne sviđa taj mračni efekt. I to su mi rekli valjda pet puta u životu. I ne smatram to ukusnim.aisling » wrote: Stvarno ti je tako zazvučalo? Kako ja uopće za ikog mogu određivati što je dobro za njega?
Jedino što mogu je dati neko svoje mišljenje, savjet, dojam. A ako ću svaki put prije nego progovorim čekati da me netko direktno pita, ako će to raditi svi, na što će to stvano ličiti?
I ponavljam - u čemu je razlika mog komentara na avatar i ovih naknadnih komentara na taj moj komentar? Ja zaista nikog nisam pitala što misli o tom mom komentaru, bar ne javnoPa svejedno su komentari stigli. I meni je to najnormalnije.
Ima i druga stvar. Kritika mog hobija u smislu da je previše teško izražavanje, previše mračno. To nije nešto što želim čuti. A ljudi znaju reći. Čak i moja mama.
Zar to stvarno postoji, dobar psiholog?Nikolajevna » wrote:Aisling je dala dobrodušan komentar i savjet, Almost Rosey je, kako mi se činilo, to tako i primila.
Sve je ok.
Ajde, hvala, vjerujem da ti je komentar dobrodušan
Happy Easter!
Znam da je dobrodušno rekla.Nikolajevna » wrote:Aisling je dala dobrodušan komentar i savjet, Almost Rosey je, kako mi se činilo, to tako i primila.
Sve je ok.
Nemojte da i ovdje pišem disklejmere.
Ja na cijelu tu problematiku gledam iz potpuno druge pozicije, no nit je to ovdje tema, nit mi se sad hoće narušavat sliku dobrog psihologaex_anais » wrote:
Pa zazvučalo je malo, da. Ne kažem da možeš, ali ja se, recimo, ne osjećam ugodno kad mi netko kaže- daj, promijeni tu frizuru, nemoj nositi tu majicu, ma koliko taj savjet bio dobronamjeran. Nije to stvar kritike. Kritiku primam na postupke i djela, ali ovo je više nekakva stvar ukusa, intime. Meni su znali govoriti da se ofarbam u svijetliju boju iako sam prirodna crnka jer sam blijeda i jer im se, eto, ne sviđa taj mračni efekt. I to su mi rekli valjda pet puta u životu. I ne smatram to ukusnim.
Ima i druga stvar. Kritika mog hobija u smislu da je previše teško izražavanje, previše mračno. To nije nešto što želim čuti. A ljudi znaju reći. Čak i moja mama.Želim čuti stav o tome, a ne implikacije o tuzi i raznim pizdarijama. Svi imaju tu nekakvu svoju sjebanost (da, zaista svi, vjerujem u to, samo su tonovi jači ili slabiji) i svatko neke svoje emocije izražava na svoj način, a onog trena kad se netko počne petljati u način tog izražavanja meni je to malo previše intimno. Mislim da nekoga to ne bi trebalo uznemiravati, a kamoli toliko da to kaže.
Happy Easter!
- Nikolajevna
Dan kad meni netko bude morao pisati takve disklejmere je dan u kojem se netko drugi ulogirao pod mojim nickom.
Anais - Prvo jedna osobna stvar - jako mi je teško s tobom o ovoj temi sad pričati ozbiljno nakon svih onih upisa na bojkotu od kojih je zadnji da ovdje ti ne bi otvarala ozbiljnu temu. Kako da ja sad ozbiljno pričam s tobom ovdje kad mislim da ti misliš da se ovdje ne može ozbiljno pričati? Onako, hodam po jajima. A osim toga sa dosta svojih prethodnih upisa na istoj temi jesi mene osobno izvrijeđala, svjesno ili ne ne znam.
Tako da kao prvo - idi u kurac.
Znam točno o čemu pričate kad vas pogode takvi komentari o frizuri, majci, outfitu, avataru. Znam zato jer to mogu i kod sebe prepoznat. Ono što je drugačije u mom doživljaju je to da mi ne pada na pamet misliti da ti komentari dolaze od nečijeg neprihvaćanja mene ili pokušaja određivanja mene na bilo koji način. Ne. Taj osjećaj dolazi privenstveno meni iznutra. Zašto? Zato jer zaista nitko nije uzeo sebi za miisiju da određuje tko ću i što ja biti. No, u trenutku kad to niti ja sama baš najbolje ne znam onda ću puno lakše optužiti nekog drugog da me pokušava ukalupiti u nešto što nisam nego sebi priznati da ni ja sama ne znam što ja zapravo jesam, zašto to jesam, želim li ja to biti, mogu li i tako dalje. Drugim riječima, drugi imaju onaj utjecaj koji im ja dam. Optuživati ih da previše utječu je smiješno u tom slučaju.
Tako. Sad možemo dalje.
Tako da kao prvo - idi u kurac.
Znam točno o čemu pričate kad vas pogode takvi komentari o frizuri, majci, outfitu, avataru. Znam zato jer to mogu i kod sebe prepoznat. Ono što je drugačije u mom doživljaju je to da mi ne pada na pamet misliti da ti komentari dolaze od nečijeg neprihvaćanja mene ili pokušaja određivanja mene na bilo koji način. Ne. Taj osjećaj dolazi privenstveno meni iznutra. Zašto? Zato jer zaista nitko nije uzeo sebi za miisiju da određuje tko ću i što ja biti. No, u trenutku kad to niti ja sama baš najbolje ne znam onda ću puno lakše optužiti nekog drugog da me pokušava ukalupiti u nešto što nisam nego sebi priznati da ni ja sama ne znam što ja zapravo jesam, zašto to jesam, želim li ja to biti, mogu li i tako dalje. Drugim riječima, drugi imaju onaj utjecaj koji im ja dam. Optuživati ih da previše utječu je smiješno u tom slučaju.
Tako. Sad možemo dalje.
Happy Easter!
- Lord Byron
Jesam napisala idi u kurac, stoji. Da sam pametnija napisala bi to nekako drugačije, no nisam. Nemam te potrebu tjerat nigdje, zapravo, taj 'idi u kurac' sam vjerojatno krivo iskoristila kao pečat na ono što sam napisala da mene smeta.ex_anais » wrote:Kakav mir? Aisling je osjetila potrebu da me pošalje u kurac. Mogla je to i na pm. Ali nije. Tu istu potrebu nije osjetila spram nekih odgovornih za cijelo sranje ovih dana pa ono, što da kažem.
Ajte bok.
Happy Easter!
- Lord Byron
Najprije naizgled offtopic priča o zlatnim retriecerima.ex_anais » wrote:Doduše, nisi ti rekla nego Lord, rečenicu "to nisi ti".
Zlatni retriever je "pas od navike", "pas od rituala". Onako, "reda mora biti, reče Točkica". Kad zlatni retriever u šetnji (koja je, naravno, uvijek istim koridorom) naiđe na nešto što nije onako kako bi trebalo biti (bedaste stvari kao što je prevrnuti kontejner za smeće), stane i nezadovoljno laje.
Čini mi se da je ovom pričom najlakše objasniti moju (ostvarenu) potrebu da joj napišem "to nisi ti".
U toj stvari postoji ključni detalj kojeg jako puno ljudi temeljito previdi i/ili protumači pogrešno: tu se uopće ne radi o oholom von oben propisivanju kako bi svijet trebao izgledati - naprotiv, radi se o posve neagresivnom, usudim se reći i nenametljivom, nuđenju mišljenja - bez "obveze na kupnju".
Kad čovjek vidi da mu netko blizak (a Rosie mi je "forumski bliska") "ima lošu frizuru", može tu činjenicu prešutjeti, ili može na nju ukazati - ali, bez očekivanja da se to mišljenje uvaži. Kad čovjek vidi "prevrnuti kontejner", može odšetati dalje fućkajući, jer to nije njegov problem - a može i barem nešto reći. Ja, eto, kažem. Nisam došao do toga da bih zaskakivao slučajne prolaznike i dijelio im savjete i preporuke - ali, kažem štošta ljudima do kojih mi je, na ovaj ili onaj način, na ovoj ili onoj razini, stalo.
Ključni detalj u tome mome je neočekivanje uvažavanja mišljenja, neočekivanje da me netko posluša. Ne smatram se jebenim gospodarom svemira i sretnim vlasnikom svih točnih odgovora.
U konkretnom slučaju, avatar nije bilo što; avatar je više od ovakvog ili onakvog odjevnog predmeta: avatar je ni manje ni više nego alter-ego. I sad se dogodi da si netko postavi avatar koji, po mom mišljenju, nije on(a) - kao i u ostalim situacijama, mogu to odšutjeti i reći sa mi se fućka, a mogu i napisati "to nisi ti" i potaknuti nekoga na razmišljanje.
Prije par dana sam posve benigno preporučio backup "problematično živog" diska - i dobio po nosu. Sad dolazi onaj dio koji izgleda ili nevjerojatno ili poremećeno: da mogu vratiti vrijeme, ja bih u istoj situaciji postupio jednako - radije ću napisati tu rečenicu i najebati, nego ju zadržati za sebe. To što neki ljudi ne razumiju da se ne radi o prodavanju pameti nego o iskrenoj, dobronamjernoj i - najvažnije - neuvjetovanoj želji za pomoći, zapravo mi i nije bitno. Ponekad to nerazumijevanje posluži kao stanoviti filtar, ponekad niti to.
-
Almost Rosey
Kad se već nitko ne drži teme, jebiga, onda ću i ja još malo o svom avataru.ex_anais » wrote:Ali ona je htjela nešto time izraziti. Samo to kažem. A vi time šaljete poruku- ne, to što želiš izraziti nije ok, ispada iz okvira kojeg želimo gledati.
Ne moram pisati nekakve disklejmere?![]()
Generalno, slažem se s ex.
Na asocijacijama možemo vidjeti kako jedni druge stavljamo u kućice, ladice, koševe, kako hoćete. i ja sam stavljena u jednu, od strane mnogih forumaša. I ja sam se vjerojatno sama u jednu strpala svojim "miss goody two-shoes" stavom. I onda, odjednom - bam! - Rosey više nije u ladici. Gdje, šta, kako...? A stvar je u tome da bome postoji cijeli jedan dio mene koji nikome ovdje nije poznat (kao što postoje aspekti drugih forumaša koje vjerojatno nitko ne može ni zamisliti).
Meni se prva reakcija učinila kao "Rosey, nemoj plakati". Kad ljudi to kažu, najčešće žele uješiti, ali postižu efekt da osoba prestane plakati, ode doma i vrišti u jastuk. Zašto? Zato jer je ljudima nelagodno dok netko pred njima plače. Jer se ne znaju postaviti, ne znaju reagirati. Ono, moje suze nekoga posramljuju. Moj avatar, moja sjebanost (
Ja znam da su komentari na moj avatar i na mene kao forumašicu bili dobronamjerni, i avatar sam promijenila zato što ima još tisuću avatara kojima se ja mogu na ovaj ili onaj način izraziti i ne pada mi na pamet u nekome izazivati nelagodu samom svojom pojavom, ako baš ne moram (a ne moram - stvar se riješi u par klikova). Ako to znači da sam nesigurna u svoj izbor, so be it. Ja bih radije rekla da ne volim konflikte i da mi je moje izražavanje na takav način manje bitno od tjeranja po svom i "making a statement" upravo tim 75x75 kvadratićem.
A što se sjebanosti tiče - u životu nisam upoznala osobu koja nije, na ovaj ili onaj način, sjebana. Svatko ima komplekse, svatko ima "nešto". Ne postoje zdravi, postoje nepregledani
Da, Lorde, to jesam ja. Zapravo, i to sam ja. Pa sad kad smo se ovako lijepo izanalizirali :frojd:, možda ćeš moći i tu moju stranu asimilirati u shemu o Rosey kakvu poznaješ i voliš
- Nikolajevna
A pazi ovog... i da mu sad kažemo da je bezličan, naljutio bi se.Lord Byron » wrote: U konkretnom slučaju, avatar nije bilo što; avatar je više od ovakvog ili onakvog odjevnog predmeta: avatar je ni manje ni više nego alter-ego.
- Lord Byron
Da ja svoj "avatar" odavno nisam slično prokomentirao, možda i bih.
-
- Information
-