Dobro, pička vam materina, jeste li svjesni da ćete umrijeti
-
visekratni klon
Općenito matematički ili to vrijedi za Starfish? 
Ne brini se, nije u tebi problem, nego u matematici.
Za bilo koju konkretnu realizaciju vjerojatnost je 0%.
Evo ti analogija: Prirodnih brojeva ima beskonačno. Međutim, pošto su oni kakvi jesu, vjerojatnost da iz svih realnih brojeva izvučeš baš prirodni je jednaka nuli jer isto tako imaš beskonačno mnogo drugih mogućnosti.
Okej, ovo možda nije najspretnije ispričano. Znači, postojanje beskonačno mnogo svemira(==prirodnih brojeva) ne povlači nužno da su sve mogućnosti iscrpljene(ne postoji broj 2.5, koji bi predstavljao diplomiranu starfish, u prirodnim brojevima kojih ima beskonačno [latex]2.5 \notin \mathbb{N}[/latex]). Mislim da je ovako bolje. 
visekratni klon » wrote:Općenito matematički ili to vrijedi za Starfish?
ja sam ovo oduvijek tvrdila u školi, ali me nitko nije slušaoMightyMe wrote:
Ne brini se, nije u tebi problem, nego u matematici.![]()
a vrijeme... jel moguće da se već sve odvilo, da sam ja zapravo već diplomirala samo moram doći do točke u vremenu?
mislim, morat ću učiti ionako da dođem do toga
MightyMe » wrote:Okej, ovo možda nije najspretnije ispričano. Znači, postojanje beskonačno mnogo svemira(==prirodnih brojeva) ne povlači nužno da su sve mogućnosti iscrpljene(ne postoji broj 2.5, koji bi predstavljao diplomiranu starfish, u prirodnim brojevima kojih ima beskonačno [latex]2.5 \notin \mathbb{N}[/latex]). Mislim da je ovako bolje.

- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
ovo je ipak nemogućeStarfish » wrote:
![]()
a vrijeme... jel moguće da se već sve odvilo, da sam ja zapravo već diplomirala samo moram doći do točke u vremenu?![]()
ne zato što je matematički nemoguće
nego zbog Starfish...
'if you fall, i'll be there' (floor)
-
visekratni klon
Zlo jedno.
Ma podla je ta matematika. Pogotovo ako se igraš s beskonačnostima.Starfish » wrote: ja sam ovo oduvijek tvrdila u školi, ali me nitko nije slušao![]()
Ako se to već odvilo znači da si prošla tu točku u vremenu. Malo ti je izjava oksimornična.a vrijeme... jel moguće da se već sve odvilo, da sam ja zapravo već diplomirala samo moram doći do točke u vremenu?![]()
mislim, morat ću učiti ionako da dođem do toga, ali kad se već raspravlja...
ma, mislila sam na neku krivu percepciju vremena, sve istovremeno nestaje i nastaje, sve se već odvilo samo naša svijest nije došla do spoznaje, blabla...MightyMe » wrote: Ma podla je ta matematika. Pogotovo ako se igraš s beskonačnostima.
Ako se to već odvilo znači da si prošla tu točku u vremenu. Malo ti je izjava oksimornična.
visekratni klon » wrote:Ne razumijem.
Starfish wrote:
http://media.tumblr.com/f087370077403fc ... r6netq.gif
Nema se tu šta razumit, to je više manje to.
ma razumijem (ili samo mislim da razumijem
A ono, STR miješa prostorne i vremenske komponente, tako da, poopćeno, bićima u nekoj višoj dimenziji moguće je da je naša vremenska komponenta zapravo prostorna. To povlači da oni vide čitavu našu povijest i budućnost kao smrznutu sliku. Mindblowing.Starfish » wrote:
ma, mislila sam na neku krivu percepciju vremena, sve istovremeno nestaje i nastaje, sve se već odvilo samo naša svijest nije došla do spoznaje, blabla...![]()
MightyMe » wrote: A ono, STR miješa prostorne i vremenske komponente, tako da, poopćeno, bićima u nekoj višoj dimenziji moguće je da je naša vremenska komponenta zapravo prostorna. To povlači da oni vide čitavu našu povijest i budućnost kao smrznutu sliku. Mindblowing.
- Donna Sole
- Been thanked: 1 time
..a unda » wrote:..sta je to broj? jel nula broj?
što bilo da bilo , ne da se umnožit, pa vjerojatno ne može ni ostat u drugom stanju pa je dobro da je okrugla i nema minus
kurvanjski avatar, a
-
visekratni klon
Ma ja ne razumin zašto Starka neće nikad diplomirati kao neko drugo biće u drugoj dimenziji? 
zato što ako i ima beskonačno mnogo svemira, ne znači da postoji neka starfiš koja je diplomirala, tj. nisu sve mogućnosti "odigrane". možda sam u jednom svemiru zapela na prvoj, u drugom mi je ostao ispit do kraja, itd.visekratni klon » wrote:Ma ja ne razumin zašto Starka neće nikad diplomirati kao neko drugo biće u drugoj dimenziji?
dakle, ni jedna možda nije diplomirala.
tako ja tumačim, majti nek potvrdi ili ne
-
visekratni klon
E tako, tako razumijem. A ne te fizičarske velike riječi. 
ma niko ne zna sta je broj. ali, kao i stosta sve i svasta drugo, da bi se nesto koristilo, nije uopce potrebno znat sto je to nesto..Chilimama » wrote:
što bilo da bilo , ne da se umnožit, pa vjerojatno ne može ni ostat u drugom stanju pa je dobro da je okrugla i nema minus
..ustvari, dapace..
Ma krivo san se izrazija, nema druge dimenzije ili tako nešto. Mi, ljudi, živimo u 3+1 dimenziji. Davno prije se smatralo da su te tri(prostorne) odvojene od ove jedne(vremenske). Onda je doša čika AE i zapravo pokaza kako se te "dvije vrste" dimenzija miješaju i pokaza je da je c ključna konstatnta u konverziji među njima. Tako da zbog ljudske prirode mi vrijeme vidimo kako vidimo i prostor vidimo kako vidimo, odvojeno. Zato kažem da ako postoje neka bića koja bi živjela u naše 4 dimenzije + neke još druge tada bi se možda događalo ono šta san napisa gori.
Tako je.Starfish » wrote:
zato što ako i ima beskonačno mnogo svemira, ne znači da postoji neka starfiš koja je diplomirala, tj. nisu sve mogućnosti "odigrane". možda sam u jednom svemiru zapela na prvoj, u drugom mi je ostao ispit do kraja, itd.
dakle, ni jedna možda nije diplomirala.
tako ja tumačim, majti nek potvrdi ili ne
Al zna da je to ideja. Šta je zapravo dovoljno. Ako ćemo se spustit na kvantnomehaničku razinu, i elektroni su ideje...a unda wrote: ..ne zna on sta je broj.![]()
-
- Information
-