ovisi kol'ko stavis.Morticia » wrote:
Vidim da često spominješ lavandu.
Zvuči zanimljivo i nekako... Bajkovito.
Daje li baš neki specifičan okus ili samo blagu aromu?
Kolači, sladoledi, kreme i ostali deserti!
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Meni lavanda nema nikakav okus, ali lijepo izgleda i malo mirisi.
Stavljala sam na cupcakes sa bijelim topingom, onako kao prah sa secerom.
Kad sam lijena radim onaj kolac iz mikrovalne koji je gotov za 4 minute.
Ili ak bih imala malina napravila bih shake od njih.
Kad sam lijena radim onaj kolac iz mikrovalne koji je gotov za 4 minute.
jaffa!Morticia » wrote:A i ja još donekle mogu podnijeti čokoladu plus višnje ili jagode, al' recimo čokolada i naranča... Brrr!![]()
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Imam pitanje...
nisam jos nasla/naisla na kremu sa/od banana a da u sebi nema puding...
znate li , radite li kakvu?
Hard to explain to someone who has no clue. It's a daily struggle being in pain or feeling sick on the inside while you look fine on the outside
ako te muči kupovni puding, napravi sama svoj!Secre@Me » wrote:Imam pitanje...
http://www.joyofbaking.com/VanillaPudding.html
meg ti je glupa!!! :xlux:
Evo ti najbolja i najjednostavnija čokoladna torta na svijetu.
Garantiram ti uspješnost, a ako netko ne bude zadovoljan vraćam pare.
CRNA TORTA
SASTOJCI:
6 jaja
20 dag šećera u prahu
20 dag maslaca
10 dag oraha
3 žlice kakaa
10 dag čokolade
2 dl slatkog vrhnja
PRIPREMA:
Žumanjke i šećer dobro izmiješajte, zatim dodajte pjenasto izmiješani maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Jedan dio stavite u namazani i mrvicama posuti oblik za tortu, pa stavite peći na temperaturu od 185°C (458 K) oko 40 minuta. Drugi dio spremite u hladnjak. Kad je prvi dio pečen, ohladite ga i premažite s nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
NAPOMENA: ove količine su ako radiš kao kolač, ako radiš kao tortu SVE DUPLO.
I naravno, pečeš u kalupu za tortu.
Također, budi jako oprezna s dužinom pečenja, meni je već za 20 minuta gotovo. ako slučajno ostane malo nepečeno u sredini nije bitno jer nema brašna u smjesi.
Bitno je pustiti da se jako dobro ohladi, obavezno barem preko noći u hladnjak.
Ne mo'š nać ništa jednostavnije, a ukusnije, garantiram.

Garantiram ti uspješnost, a ako netko ne bude zadovoljan vraćam pare.
CRNA TORTA
SASTOJCI:
6 jaja
20 dag šećera u prahu
20 dag maslaca
10 dag oraha
3 žlice kakaa
10 dag čokolade
2 dl slatkog vrhnja
PRIPREMA:
Žumanjke i šećer dobro izmiješajte, zatim dodajte pjenasto izmiješani maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Jedan dio stavite u namazani i mrvicama posuti oblik za tortu, pa stavite peći na temperaturu od 185°C (458 K) oko 40 minuta. Drugi dio spremite u hladnjak. Kad je prvi dio pečen, ohladite ga i premažite s nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
NAPOMENA: ove količine su ako radiš kao kolač, ako radiš kao tortu SVE DUPLO.
I naravno, pečeš u kalupu za tortu.
Također, budi jako oprezna s dužinom pečenja, meni je već za 20 minuta gotovo. ako slučajno ostane malo nepečeno u sredini nije bitno jer nema brašna u smjesi.
Bitno je pustiti da se jako dobro ohladi, obavezno barem preko noći u hladnjak.
Ne mo'š nać ništa jednostavnije, a ukusnije, garantiram.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Sve se super stisne, ali ostane lijepo kremasto i bude fenomenalno. 
Da, to je samo za ukrašavanje, ne ide u smjesu.
Ja stavim pola litre vrhnja za šlag/latkog vrhnja (NIKAKO biljnog!
) i to namažem na cijelu tortu, znači bude sva bijela, i vrh i bočno.
I to ti je pametno napraviti drugi dan, kad se ovo drugo već dobro ohladilo i stislo.
Znači spečeš podlogu pa kad se ohladi staviš (još uvijek je sve u kalupu za torte) preko ovaj nepečeni dio i to ostaviš u frižideru preko noći.
Ujutro napraviš šlag, ovo oslobodiš kalupa i sve lijepo premažeš, a dobro je onda još pustiti u frižideru par sati.
Ljudi se u tome dave, doslovno, a ne može biti jednostavnije.
E, i dosta bitna stvar (iako vjerujem da to znaš) je da bjelanjci budu istučeni baš, baš čvrsto i da ih se polako izmiješa s ostatkom smjese.
Da ostane onako lagano, a ne pretvori se u vodu.
Iako, ako se i pretvori nije problem, na kraju se sve stisne. Vjeruj mi.
Da, to je samo za ukrašavanje, ne ide u smjesu.
Ja stavim pola litre vrhnja za šlag/latkog vrhnja (NIKAKO biljnog!
I to ti je pametno napraviti drugi dan, kad se ovo drugo već dobro ohladilo i stislo.
Znači spečeš podlogu pa kad se ohladi staviš (još uvijek je sve u kalupu za torte) preko ovaj nepečeni dio i to ostaviš u frižideru preko noći.
Ujutro napraviš šlag, ovo oslobodiš kalupa i sve lijepo premažeš, a dobro je onda još pustiti u frižideru par sati.
Ljudi se u tome dave, doslovno, a ne može biti jednostavnije.
E, i dosta bitna stvar (iako vjerujem da to znaš) je da bjelanjci budu istučeni baš, baš čvrsto i da ih se polako izmiješa s ostatkom smjese.
Da ostane onako lagano, a ne pretvori se u vodu.
Iako, ako se i pretvori nije problem, na kraju se sve stisne. Vjeruj mi.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Odlično, izgleda baš jednostavno.
Inače, za jako čvrsti snijeg se jaja ostave na sobnoj temperaturi bar 2 sata i prije miksanja se doda prstohvat soli. To za one koji čitaju topic, a kolači im baš ne idu od ruke.
Edit: Hvala na slički. Definitivno to radim.
Inače, za jako čvrsti snijeg se jaja ostave na sobnoj temperaturi bar 2 sata i prije miksanja se doda prstohvat soli. To za one koji čitaju topic, a kolači im baš ne idu od ruke.
Edit: Hvala na slički. Definitivno to radim.
ajvi, ja sam ovu pravila prije misec i po dana! isto biskvit bez brašna, fenomenalan je, možeš ga samog jest 
a krema je ganache, pola tučeno vrhnje, pola kuhano! i jako je fina!
ako ne voli višnje, stavi nešto drugo...a može i bez njih!
davili smo se u torti!
ni ova gore mi se ne čini loša! samo...nek budu domaća svježa jaja! ipak su djeca u pitanju!
a krema je ganache, pola tučeno vrhnje, pola kuhano! i jako je fina!
ako ne voli višnje, stavi nešto drugo...a može i bez njih!
ni ova gore mi se ne čini loša! samo...nek budu domaća svježa jaja! ipak su djeca u pitanju!
tuka, zaboravila sam recept stavitBios » wrote:Mulice, daj ti isto recept. Za neku drugu prigodu. Višnje ne dolaze u obzir jer ih divljaci ne vole nikako.
Jaja ću naručiti kod jedne tete.
http://valivolitorte.blog.hr/2009/11/16 ... njama.html
ja sam pravila duplu smjesu, na veliki kalupBios » wrote:Auf, koliko čokolade.Bomba!
moš mislit šta je onda bilo!
da je bomba, to je...al nije preslatka! posebno ako staviš čoksu s puno kakaa!
-
- Information
-