ljubav vs. zaljubljenost
ne trebaju djevi
gradovi i kule
već dječarac snažan
što ljubi je i štuje
al vrijeme kradom leti
i uzima si danka
od ponekog dječarca
pravi tek usranka
nije insan onaj
što zbog vile kleca
već je to dječarac
koji vodi do mjeseca
vila takvog ne da
ni za glavu živu
s njim je vječno mlada
a uvijek je u miru
insanova je sreća
time još i veća
jer mu vila pruža
i svoje latice od ruža
gradovi i kule
već dječarac snažan
što ljubi je i štuje
al vrijeme kradom leti
i uzima si danka
od ponekog dječarca
pravi tek usranka
nije insan onaj
što zbog vile kleca
već je to dječarac
koji vodi do mjeseca
vila takvog ne da
ni za glavu živu
s njim je vječno mlada
a uvijek je u miru
insanova je sreća
time još i veća
jer mu vila pruža
i svoje latice od ruža
Tako se i prave zreli mužiMargarita » wrote:Riječ ti noćas malo duža-
Ti bi od dječarca časkom,
kako čitam, napravio muža?
Proglasit ću to omaškom.
-- da se dječarcu prilika dadne.
Dah strasti kad osjeti na ruži
orošenoj, kad maska joj padne,
slijepljen s njom tijesno u toploj buži,
nespretnosti tad se nakaradne
riješi; za lijepo iskustvo duži.
pjesnikova omaška
namjerna je svaka
s vremenom će svatko
skužit gdje je kvaka
dječarac se nagledao
strahota svakojakih
al ne pade u očaje
već u vjeru jakih
insanova snaga
nije u hladnoći
već u žaru dječarca
uprkos svoj bedastoći
namjerna je svaka
s vremenom će svatko
skužit gdje je kvaka
dječarac se nagledao
strahota svakojakih
al ne pade u očaje
već u vjeru jakih
insanova snaga
nije u hladnoći
već u žaru dječarca
uprkos svoj bedastoći
-
visekratni klon
E, oto, oto.Euklid » wrote:ljubaf je precijenjena
zaljubljenost je ono pravo
ono... kad si ošamućen i lud...
i povazdan misliš samo na nju
Koja si ti carica!
I zašto ja ovo tek sad vidiim?
Još uvijek čekam da mi netko vrlo konkretno, onako kao priglupoj osobici, rastumači zašto je zaljubljenost glupa, a lijupaf tako divna i zrela i trijezna i mudra.
Ima blesavih zaljubljenosti, točno. IMa onih koji se zaljubljuju svake srijede i žile režu u transu, svaki tjedan zbog nove osobe, a poslije se pravdaju da su bili jadni zaljubljeni i slijepi. Zašto se prema njima zaljubljenost vrednuje?
Kao da nema još gorih "ljubavi", muževa koji tuku žene u ljubavi, roditelja koji vole svoju djecu sveudilj ih zlostavljajuć i slično.
Ako me netko počne "voljet" tako da me prestane željeti, tako da mu ne trebaju moji zagrljaji ni poljupci, tako da ga čezne za mojom blizinom, može me slobodno i prestat "voljet". Ups, pa on je to već napravio, ako se mene pita.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Upravo to. To više nije ni ljubav ni zaljubljenost. To več ni niš, kako bi se to reklo po zagrebački.Perzefona » wrote:Ako me netko počne "voljet" tako da me prestane željeti, tako da mu ne trebaju moji zagrljaji ni poljupci, tako da ga čezne za mojom blizinom, može me slobodno i prestat "voljet". Ups, pa on je to već napravio, ako se mene pita.
Razlika je u trajnosti, objektivnosti i ludosti.
Zaljubljenost je privremena. Uglavnom, najčešće, traje od par mjeseci do par godina. Poznaje se po tome što partneri jedan drugome ne vide nikakve mane, ni u čemu ne vide nikakve prepreke, izgube sve kriterije glede međusobne procjene, svaki dean im je Božić i generalno se ponašaju kao djeca kuju je netko same, bez nadzora pripustio u slastičarnu. Slatko i blesavo.
Ljubav je trajna. Ako je prava, traje... pa praktički vječno. Partneri jedno drugome vide mane, možda i bolje nego netko objektivan sa strane, ali im to ne remeti osjećaje. Vole uz mane i usprkos manama. Imaju, dakle, kriterije procjene, ali im trijezna procjena ne smeta da prigrle i ono dobro, što bi svatko uzeo, i ono loše, koje drugi, nevoleći ljudi vjerojatno ne bi. Glede luckastosti, ponašaju se otprilike kao normalni odrasli ljudi, podjednako blesavo ili neblesavo kao i kad nisu voljeli. Imaju dobrih, osrednjih i loših međusobnih trenutaka i razdoblja. I praznika i radnih dana i crnih dana i žutih minuta.
Što je u tome novo ili nejasno? To je stvar koja je poznata otkad su ljudi uopće opisali ljubav i zaljubljenost.
Zaljubljenost obično dođe prva. Onda ili nestane, u ništa, ili pređe u ljubav. Ima i ljubavi bez zaljubljenosti. Gradi se polako i skoro neprimjetno među ljudima koji su dulje zajedno i otkriju da se dobro slažu. To se nekad znalo događati u dogovorenim brakovima, koji bi onda prešli u nešto više od ugovornog aranžmana.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
ou, bejbi, i love this game...Emericzy » wrote: Zaljubljenost je privremena. Uglavnom, najčešće, traje od par mjeseci do par godina. Poznaje se po tome što partneri jedan drugome ne vide nikakve mane, ni u čemu ne vide nikakve prepreke, izgube sve kriterije glede međusobne procjene, svaki dean im je Božić i generalno se ponašaju kao djeca kuju je netko same, bez nadzora pripustio u slastičarnu. Slatko i blesavo.
'if you fall, i'll be there' (floor)
Ma neće se to meni dogoditi. Samo tamo nekima.Emericzy » wrote: Zaljubljenost svakako. A zna se i ljubav ugasiti.
Puno ovisi o tome koga voliš.Tea Tree » wrote: Ma neće se to meni dogoditi. Samo tamo nekima.
Btw, to je uzrečica koju nikad nisam uspio shvatiti.Tea Tree » wrote: Da je bolje ne bi valjalo.
Otrov za udavače
http://en.wikipedia.org/wiki/Perfect_is ... my_of_goodDominicus » wrote: Btw, to je uzrečica koju nikad nisam uspio shvatiti.
Ili jednostavnije:
http://idioms.thefreedictionary.com/bes ... f+the+good
Da ne cjepidlačim sad, ali savršeno i najbolje baš i nisu isto što i bolje, jel.
"Perfect/best is the enemy of good" ima smisla.
...No vratimo se ljubavi.
Živjela ona, u svim inačicama, smislovima, uzlovima svojim, zlima i dobrima, zatelebanim i zatreskanim momentima, pijanim i trijeznim, u vezi i bezveznim.
Amen.
"Perfect/best is the enemy of good" ima smisla.
...No vratimo se ljubavi.
Živjela ona, u svim inačicama, smislovima, uzlovima svojim, zlima i dobrima, zatelebanim i zatreskanim momentima, pijanim i trijeznim, u vezi i bezveznim.
Amen.
Otrov za udavače
-
- Information
-