Uđimo u novu godinu čista srca
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Slutim da mi zapravo spremaš još jedan slatki grijeh.Zekoslawa » wrote:Vidim da je don Euklid preuzeo davanje pokore, pa ću se ja uputiti u župni dvor i rješavati papirologiju. Euklide, kad završiš, dođi meni da te odriješim recentnih grijeha.
Sve ste vi Ž od samog Lucifera proistekle.
A ja sam samo običan grešnik i grijehu se priklanjam
'if you fall, i'll be there' (floor)
Pa zapravo priznajem da mi nije baš najasnija hijerarhija i podjela ovlasti. Popovi se ispovijedaju jedan drugome, što će reći da netko od ispovjednika mora podvući crtu i okončati grijeh. Ti to ne znaš, ne znam dabome ni ja. Znači, morat ćemo se oboje okrenuti nekome trećem.Euklid » wrote: Slutim da mi zapravo spremaš još jedan slatki grijeh.
Sve ste vi Ž od samog Lucifera proistekle.
A ja sam samo običan grešnik i grijehu se priklanjam
Ti si me učio vjeronauk, on mi je ispovjednik... još sam i dobra ispala
Desire makes slaves out of kings.
Ako ništa drugo, dobro si me latinski naučio
Desire makes slaves out of kings.
..nije ni meni bas sve jasno. mislim da je prijevod nekako ovakav..aisling » wrote:Oću morat guglat il će mi netko prevest? :tuka:
jugoslavija bila te dan svaki zemlje hrvata gospodin u leticiji..karambol » wrote: Jubilate Deo omnis terra servite Domino in laetitia....
malo tu ima nekih nejasnoca. naime, neko bi mogao rec da se servite..odnosi na srve..sori, srbe, ali mislim da nije tako.
najprije, tu se radi o rimokatolickoj liturgiji, a znamo kako su rimo te pripadni katolici zvali hrvate. imamo npr u veneciji..kako se ono zove..riva dei skijavoni,a zna se ko su skijavoni. i sto rade skijavoni? ..servono, jel tako.
cak je i pozdrav..cao..nastao u veneciji od..skijavo tuo, pa kako veneti tecno to iskrive u nesto kao shijavo..sjavo tuo, pa onda jos skrate, pa ispadne nekako stjao..i tako bude..cao.
dakle, servus i slavus, skijavus, to dodje nekako na isto, barem sto se svijeta tice. ko ce ga znat razliku izmedju slovenaca, slavonaca i slovaka i ko zna kojih tu jos varijanti postoji.
a i madjari pozdravljaju slicno kao mleci..servus. njima isto nije kurca jasno to hrvati, srbi..bitno je kao i svima drugima da su slavus. pa makar i hrvat. stovise, dapace.
ono..leticija, isto mi nije jasno..bit ce da se misli na leticiju kastu? i kako to gospodin moze bit u leticiji? kako se to misli, na sto?
eto, nadam se da si razumjela kolko tolko..
Eto vidis kako to stricek Unda lijepo zna jer je slusao u skoli i pazio u kuci...e...
Ne znam, ne znam....bas si nesto gruntam da pokrenemo temu 'pitajte undu', pa iz toga nastane onaj prilog dnevnom nekom listu pa se dodje u 'dobrojutro'rvacka' pa se neki izdavac ponudi te izadje knjiga s Undinom slikom i 184 upitnika raznih boja i velicina u lebdecoj koreografiji....pa tako se onda krene i na kviz emisiju. Onaj Lokas ispali na ideju i proda licencu bi bi si ju i oni to zaspanaju po svijetu....i etogac....

Ne znam, ne znam....bas si nesto gruntam da pokrenemo temu 'pitajte undu', pa iz toga nastane onaj prilog dnevnom nekom listu pa se dodje u 'dobrojutro'rvacka' pa se neki izdavac ponudi te izadje knjiga s Undinom slikom i 184 upitnika raznih boja i velicina u lebdecoj koreografiji....pa tako se onda krene i na kviz emisiju. Onaj Lokas ispali na ideju i proda licencu bi bi si ju i oni to zaspanaju po svijetu....i etogac....
-
- Information
-