Introverti

Blago onom tko rano poludi
Morticia

Post 12 Oct 2011, 12:51

Gazda » wrote: A tko priča o tim bildinzima i jebanju u wc-u ovdje uopće?
Nisam ni ja pričala do sad. Odmah sam napisala- ili obavlja svoj posao kako treba ili ne obavlja.
Ako ne obavlja- noga.
Al' mi je smiješno kad se pokušava nametnuti privatno druženje unutar firme kao nešto potrebno i poželjno.
Nit je potrebno nit' je poželjno.
Bitno je da je okruženje ugodno i poslovno, a što se više ljudi međusobno "druže" tu su i problemi veći.
Uvjerena sam u to, kao što sam već rekla radim u firmi u kojoj radi još cca 500-ak ljudi i gledam kako završavaju ta velika "prijateljstva" među kolegama.
Loše.

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
aisling

Post 12 Oct 2011, 12:51

Pješčana » wrote: s kim žena surađuje svaki dan? s direktorom ili potjehom?
Od nje je u redu očekivati da se prilagodi okolini u koju je došla, a od njega nije ok očekivati da prihvati okolinu kakvu mu je direktor postavio?
Happy Easter!
bliss

Post 12 Oct 2011, 12:52

Gazda » wrote: Nisam previdio. Nisam se direktno obraćao tebi nego svima koji tvrde da žena smije šuteć obavljati svoj posao i da je to dovoljno. Očito u ovom slučaju šutnja nije adekvatna, budući da je dotičnoj nemoguće iskomunicirati što se traži od nje.
Ja sam već napisala - ako joj stalno trebaju njegove upute i pomoć, nek joj kaže da tako više ne može, da treba biti samostalnija u radu. To je konkretno i direktno.
Morticia

Post 12 Oct 2011, 12:53

Ljudi, ta žena očito loše obavlja svoj posao.
To što je čudak je ne bi smjelo opravdavati ili nedajbože spasiti od otkaza dok na burzi čući čak i pokoji sposoban radnik.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Lord Byron

Post 12 Oct 2011, 12:55

Morticia » wrote:To što je čudak je ne bi smjelo opravdavati ili nedajbože spasiti od otkaza
Nisam siguran da je itko ovo tvrdio - poanta je u tome da njezino čudaštvo nije ničija briga (a s ovim se, ako te dobro čitam, slažeš).
Gazda

Post 12 Oct 2011, 12:56

Ja odustajem. Sve sam objasnio puno puta i iskreno, žao mi je jedino postavljača teme kojem niste nimalo pomogli.

Kolega, možda je najbolje da dotičnoj otvoreno kažeš u čemu je problem i da joj se smiješi odjeb ako nije spremna na promjene. Naglasi da to ne znači da će ga dobiti, samo da se mora neke stvari promijeniti. Ako to ništa ne pomogne, nema pomoći :ne zna:

EDIT: evo, bliss je dala konkretan savjet. to mala!
Morticia

Post 12 Oct 2011, 12:58

Lord Byron » wrote: Nisam siguran da je itko ovo tvrdio - poanta je u tome da njezino čudaštvo nije ničija briga (a s ovim se, ako te dobro čitam, slažeš).
Naravno da se slažem.
Dok onaj tko sjedi kraj mene (dok sjedi kraj mene) ne smrdi i ne bavi se nekim posebno ilegalnim radnjama te istovremeno obavlja svoj posao korektno ne vidim ni jedan jedini razlog zašto bih se bavila smećem iz njegovog maila.
Lastan

Post 12 Oct 2011, 12:58

MadnessInMethod » wrote:
ne znam za žrtve mobbinga, ali meni ovaj opis ponašanja djeluje kao nešto iz spektra autizma (asperger ili nešto slično?), osobito ovaj dio o negledanju ljudi u oči i izbjegavanju komunikacije.
Veli još Potjeh da je žena iznimno sposoban programer. Da, rekao bih i ja da je riječ o Aspergeru; postoje firme koje angažiraju isključivo ljude s Aspergerovim sindromom, a bave se testiranjem aplikacija. I sve ih je više jer je riječ o ljudima koji rade vrlo kvalitetno i predano, s jebenom koncentracijom – no treba njima upravljati.

Ako je tako, ne treba očekivati da će ikad postati dio tima. Neće; ljudi je ne zanimaju i ne razumije ih.
Treba joj dati posao s jasnim zahtjevima i ciljevima, komunikaciju maksimalno pojednostaviti, i pustiti ženu da radi svoj posao.
Morticia

Post 12 Oct 2011, 13:01

Ali on je u startu postavio temu pogrešno.
Ako ga je zanimalo samo kako riješiti taj problem s poslovne strane mogao je tako odmah i napisati. :ne zna:
Ovako ispada da je bitnije koliko ona puta dnevno piša i koliko vode pije nego kako obavlja svoj posao.
E sad, to što bi on bio i jeben i pošten pa ne želi dati ludari otkaz samo zato što je luda, jbga, to je već drugi par rukava. :zubo:
Pješčana

Post 12 Oct 2011, 13:04

aisling » wrote: Od nje je u redu očekivati da se prilagodi okolini u koju je došla, a od njega nije ok očekivati da prihvati okolinu kakvu mu je direktor postavio?
ne.
od nje očekujem da se prilagodi okolini, od Potjeha očekujem da procijeni je li dobra radnica u njegovom timu. džaba sve direktorove odluke ako na kraju team u kojem potjeh i ona rade šteka jer si nisu kliknuli.
gledaj ovako: direktor odabere, ali jedan potjeh i ljudi na njegovom mjestu surađuju s takvim osobama.
jel ti kao direktor želiš da posao ide kako treba, ili da posao ne ide jer si odabrao krivog zaposlenika?
sva njena čudnost ne bi ništa značila kad bi ona radila svoj posao kako valja. ni prva ni zadnja koja je drugačija.
da sam na potjehovom mjestu, sjela bih s tom ženom i porazgovarala. da vidim jel neki problem u RL takav da se reflektira ovako na poslu. ako je, da vidimo je mogu pomoć. ako nije, vidjeti jel se da šta popraviti.
kako su rekle bliss i morticia, nije da nema ljudi voljnih popuniti njeno mjesto.
isto tako, svjesna sam toga iz pozicije radnice. posao(barem meni) nije pao u krilo i zauvijek ostao tamo, siguran. moraš znati plivati. moraš se znati prilagoditi.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Lastan

Post 12 Oct 2011, 13:06

Morticia » wrote:Ali on je u startu postavio temu pogrešno.
Ako ga je zanimalo samo kako riješiti taj problem s poslovne strane mogao je tako odmah i napisati. :ne zna:
Ovako ispada da je bitnije koliko ona puta dnevno piša i koliko vode pije nego kako obavlja svoj posao.
E sad, to što bi on bio i jeben i pošten pa ne želi dati ludari otkaz samo zato što je luda, jbga, to je već drugi par rukava. :zubo:
Ne bi ispadalo da je tako da Lord Byron ne inzistira na takvu tumačenju. :kava:

Od Potjeha smo dobili ilustraciju njena ponašanja. To uključuje i za posao posve nebitne stvari, no koje nama, kao sugovornicima koji dotičnu ženu ne poznajemo, prikazuju stvari koje su bitne za svakodnevnu ljudsku interakciju. To nije izravno bitno za posao, no za dinamiku međuljudskih odnosa u firmi jest – a time postaje bitno i za posao.
Pješčana

Post 12 Oct 2011, 13:06

Lastan » wrote: Veli još Potjeh da je žena iznimno sposoban programer. Da, rekao bih i ja da je riječ o Aspergeru; postoje firme koje angažiraju isključivo ljude s Aspergerovim sindromom, a bave se testiranjem aplikacija. I sve ih je više jer je riječ o ljudima koji rade vrlo kvalitetno i predano, s jebenom koncentracijom – no treba njima upravljati.

Ako je tako, ne treba očekivati da će ikad postati dio tima. Neće; ljudi je ne zanimaju i ne razumije ih.
Treba joj dati posao s jasnim zahtjevima i ciljevima, komunikaciju maksimalno pojednostaviti, i pustiti ženu da radi svoj posao.
nisu svi s Aspergerom samo takvi programeri.
koliko sam ja shvatila, ona s potjehom radi na prijektima. na kojim ne sjedi samo i progamira, nego i komunicira s drugim kolegama i potjehom, to jest, ona ne komunicira.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Morticia

Post 12 Oct 2011, 13:07

Dobro, i gdje smo sad? :ceka:

Otkaz ili ne?

Glasam za otkaz. :E
Pa nek' mami doma ne piša po cijeli dan. :o
bliss

Post 12 Oct 2011, 13:08

Pa ne može joj dati otkaz samo tako a nije poduzeo neke korake prije toga. Valjda joj prvo treba reći što i kako više ne može i ako to ne popravi da će dobioti otkaz. Bilo bi u redu da prvo dobije nekakvu opomenu.
Morticia

Post 12 Oct 2011, 13:11

Dobro, može.
Prvo opomena.
Pa ako i nakon toga ne bude pišala onda otkaz! :E
Beau

Post 12 Oct 2011, 13:13

Ja ne bih otkaz davala. Još.

Treba ju suočiti s činjenicom da joj posao visi, jel. Objasniti zbog čega, što krivo radi što dobro, dati joj priliku da objasni svoje ponašanje i greške. AKo se nakon toga ne popravi, onda valjda ni neće nikad, jer di ćeš boljeg motiva od zadržavanja posla.

Shvaćam Potjeha, ne bi ni meni bilo svejedno odjebat nekog takvog. Znaš da će i na svim drugim poslovima imat problema, da se neće snać...
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 12 Oct 2011, 13:14

Morticia » wrote:Dobro, može.
Prvo opomena.
Pa ako i nakon toga ne bude pišala onda otkaz! :E
..a sta ako bude pisala, a nije pila? a sta onda? :mudri:
Beau

Post 12 Oct 2011, 13:16

..a unda » wrote: ..a sta ako bude pisala, a nije pila? a sta onda? :mudri:
Obavezno ju poslat na urinokulturu. Ili pronać rakije u ladicama :zubo:
Morticia

Post 12 Oct 2011, 13:18

..a unda » wrote: ..a sta ako bude pisala, a nije pila? a sta onda? :mudri:
Zajebano, priznajem.
Prijaviti je direktoru pa nek' on odluči.

Možda imaju poseban ured u podrumu za takve. :o
Morticia

Post 12 Oct 2011, 13:18

BoDerek » wrote:
Obavezno ju poslat na urinokulturu. Ili pronać rakije u ladicama :zubo:
:durica:
Sad je i rakija u ladici problem, je li?! :o
baja

Post 12 Oct 2011, 13:19

Lastan » wrote: Veli još Potjeh da je žena iznimno sposoban programer.
Potjeh veli i ovo:
Potjeh wrote:Mala analogija: ona je, primjerice, dizajner interijera i vidi rupu na zidu. Neće reći zidaru što ga ide, neće mu reći ništa već će objesiti sliku preko rupe i nastaviti raditi. To jednostavno nije način za rješavanje takvih problema. Ja moram detektirati sliku i shvatiti da ima rupa ispod nje.
može li mi netko pojasniti kako ova analogija ide u korist njenim iznimnim programerskim sposobnostima?
Beta ženka

Post 12 Oct 2011, 13:20

Ljudi moji, nakon 20 mjeseci njezinog rada, vi predlažete da joj se otvoreno kaže?!
Čiji je to onda propust, njezin ili njezinog nadređenog koji je toliko čekao? Ako nije sposoban otvoreno voditi i neugodne razgovore, onda ne bi trebao šefovati.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Beau

Morticia » wrote:
:durica:
Sad je i rakija u ladici problem, je li?! :o
Ako joj pomogne da progovori, nije.

BTW, ni ja ne pišam na poslu, đe je rpoblem? Pijem kave i čajeve. :nezna:
Morticia

Možda iza slike skriva rakiju. :ne zna:

Pa šta. :durica:
Beau

Post 12 Oct 2011, 13:21

baja » wrote: Potjeh veli i ovo:

može li mi netko pojasniti kako ova analogija ide u korist njenim iznimnim programerskim sposobnostima?
Ona je sposobna, ali ako netko drugi ne napravi svoj dio posla dobro, ona mu neće ništa reć nego će prekrit taj nedostatak. Neće da priča ni o poslu. Valjda..
  • Information