Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk
Island
-
provinci alka
6 letova slijece u rasponu od sat vremena prije naseg slijetanja 
-
provinci alka
Budget nam je 95eura. Ovdje je najjeftiniji 121€.
Razlika od 26€, 13 po osobi. Nije bed ako stvarno necemo morati cekati.
Razlika od 26€, 13 po osobi. Nije bed ako stvarno necemo morati cekati.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
To ti nemam pojma, ti nisu na terminalu.
Uglavnom, oko 3-4 ti je velika guzva jer vecina Icelandairovih aviona stize na aerodrom. Ja sam iz aerodroma stigao oko 4, i cekao do 6. Znam samo da je nakon sto sam zavrsio, red bio isti ili cak veci nego kad sam stigao. I to samo na Budgetu.
Uglavnom, oko 3-4 ti je velika guzva jer vecina Icelandairovih aviona stize na aerodrom. Ja sam iz aerodroma stigao oko 4, i cekao do 6. Znam samo da je nakon sto sam zavrsio, red bio isti ili cak veci nego kad sam stigao. I to samo na Budgetu.
-
provinci alka
Jbm...mi slijecemo u 16.40.
Od 15.40 do 16.40 slijece 6 aviona.
Lagoon car rental nudi free shuttle do office-a.
Kaj ima i apt u Reykjaviku?
Vidim da oni spominju i Keflavik apt i Reykjavik apt pa ne kuzim
Od 15.40 do 16.40 slijece 6 aviona.
Lagoon car rental nudi free shuttle do office-a.
Kaj ima i apt u Reykjaviku?
Vidim da oni spominju i Keflavik apt i Reykjavik apt pa ne kuzim
-
provinci alka
Sad citam da je ekipa cekala dugo i taj shuttle do ureda u Keflaviku.
Mozda da mi odemo ipak prvi dan do lagune pa otamo nadjemo prijevoz do Reykjavika.
Drugi dan uzmemo rent a car u gradu i onda na golden circle itd.
Mozda da mi odemo ipak prvi dan do lagune pa otamo nadjemo prijevoz do Reykjavika.
Drugi dan uzmemo rent a car u gradu i onda na golden circle itd.
- Nukac
- Davorich
Nemas od tamo prijevoz nego ili taksi ili ako unaprijed rezerviras aranzman. Laguna je cca 20 km od aerodroma.
Reykjavik ima dva aerodroma, onaj mali u gradu za domace letove i medjunarodni u Keflaviku.
Ipak nevezano na cekanje, preporucam auto prvi dan. Bus je 20 eur po smjeru i po osobi. Na islandu nema nista ispod 10 eur, samo je voda besplatna. I pogled na prirodu.
Reykjavik ima dva aerodroma, onaj mali u gradu za domace letove i medjunarodni u Keflaviku.
Ipak nevezano na cekanje, preporucam auto prvi dan. Bus je 20 eur po smjeru i po osobi. Na islandu nema nista ispod 10 eur, samo je voda besplatna. I pogled na prirodu.
-
provinci alka
Nasli smo na toj njihovoj samferdi prijevoz za 10eura po osobi od apt do ryk.
Drugi dan uzmemo auto, preko selfossa do vika i tamo spavamo.
Treci dan iz vika po "gornjoj"cesti golden circlea natrag u rykj.
Cetvrti dan ili plava laguna ili hafnir i ostatak poluotoka i vratimo auto na kef. Za to bi nas ispao 88€.
Kak ti se to cini?
Drugi dan uzmemo auto, preko selfossa do vika i tamo spavamo.
Treci dan iz vika po "gornjoj"cesti golden circlea natrag u rykj.
Cetvrti dan ili plava laguna ili hafnir i ostatak poluotoka i vratimo auto na kef. Za to bi nas ispao 88€.
Kak ti se to cini?
-
provinci alka
Plus je i to kaj nam je nocenje najjeftinije u rykj. A u ovom slucaju tamo imamo dva od tri.
Meni se čini da će te si za neveliku razliku iskomplicirati život. Osobno, radije bi i dva sata čekao u redu kao nukac nego se tramakao busevima od točke do točke pa onda opet podizao auto. I male lokalne rent a carove bi radije izbjegavao. Svugdje pa i na Islandu.
Za KEF 26-29.05 imaš preko ryanair car hire za 83 eura ukupno:
https://car-hire.ryanair.com/en-hr/book ... #/vehicles
https://car-hire.ryanair.com/en-hr/book ... #/vehicles
-
provinci alka
Wow. Thnx.
Isto je shutle pa postoji mogucnost da cemo cekati i isto je no name agencija, al je cijena super!
Isto je shutle pa postoji mogucnost da cemo cekati i isto je no name agencija, al je cijena super!
-
provinci alka
Super. Hvala ti 
Uzela sam na kraju preko Ryana. Hvala i aastonu

Uzela sam na kraju preko Ryana. Hvala i aastonu

- Nukac
- Davorich
A što se tiće Plave Lagune, evo vam popisa besplatnih vrućih izvora koji se nalaze do cca 100 km od Reykjavika.
1. najpoznatiji je Seljavallalaug, nalazi se u podnožju vulkančića Eyjafjallajökull. Samo napomena da treba pregazit jedan potočić i jednu riječicu.
Ovdje i ovdje su detaljne upute kako doći do tamo.
2. Možda ne toliko poznato, a još malko teže dostupni su termalni potoci u Reykjadalur valley, u blizini Hveragerði.
Teže dostupni, jer se treba penjat uzbrdo cca 3 km (cca 45 min).
Ovdje i ovdje su upute kako doć do tamo. Isto se nalazi na cesti 1 prema Viku.
3. Ovaj bazenčić je na čisto drugoj strani. Hvalfjarđarlaug. Vrlo mali bazenčić. Upute su ovdje i ovdje.
I još jedan odličan link, sa popisom svih bazena i geotermalnih bazenčića na Islandu.
1. najpoznatiji je Seljavallalaug, nalazi se u podnožju vulkančića Eyjafjallajökull. Samo napomena da treba pregazit jedan potočić i jednu riječicu.
Ovdje i ovdje su detaljne upute kako doći do tamo.
2. Možda ne toliko poznato, a još malko teže dostupni su termalni potoci u Reykjadalur valley, u blizini Hveragerði.
Teže dostupni, jer se treba penjat uzbrdo cca 3 km (cca 45 min).
Ovdje i ovdje su upute kako doć do tamo. Isto se nalazi na cesti 1 prema Viku.
3. Ovaj bazenčić je na čisto drugoj strani. Hvalfjarđarlaug. Vrlo mali bazenčić. Upute su ovdje i ovdje.
I još jedan odličan link, sa popisom svih bazena i geotermalnih bazenčića na Islandu.
-
provinci alka
Do kojih si ti isao?
- Nukac
- Davorich
Prvi i drugi, ali ni do jednog nisam uspio stic.
Prvi: padala kisa i puhalo. Bio sam mokar do koze, a kad sam dosao do rijecice koju je trebalo pregazit, a bila je dosta nabujala, odustao sam.
Ovaj drugi je bila slicna prica, negdje na 2/3 puta sam shvatio da nemam rucnik. A isto je padala kisa i kako sam se penjao tako je stvar postajala maglovitija. Na kraju sam se vratio neobavljena posla. Ostavio to za sljedeci put.
Prvi: padala kisa i puhalo. Bio sam mokar do koze, a kad sam dosao do rijecice koju je trebalo pregazit, a bila je dosta nabujala, odustao sam.
Ovaj drugi je bila slicna prica, negdje na 2/3 puta sam shvatio da nemam rucnik. A isto je padala kisa i kako sam se penjao tako je stvar postajala maglovitija. Na kraju sam se vratio neobavljena posla. Ostavio to za sljedeci put.
-
provinci alka
I ja sam prvi i drugi upisala u rutu.
Pa cemo vidjeti hocemo ih mi uspjeti "obaviti".
Jel ima puno ljudi na ovoj rijeci? Po fotkama i forumima mi se cini kao dosta posjeceno.
Ovaj selja ne toliko...
Pa cemo vidjeti hocemo ih mi uspjeti "obaviti".
Jel ima puno ljudi na ovoj rijeci? Po fotkama i forumima mi se cini kao dosta posjeceno.
Ovaj selja ne toliko...
-
provinci alka
Jel bio netko u secret lagoon kod Fludira?
Cijene puno jeftinije od BL, a izgleda isto jako lijepo.
Cijene puno jeftinije od BL, a izgleda isto jako lijepo.
-
provinci alka
Evo...ovo bi bio neki zadnji plan pa molim komentare:
26.5. Slijecemo oko 17, uzimamo auto i nocimo u reykj.
27.5 ujutro kupimo hranu u reykj i pogledamo okolo, NP, geysir, gulfoss i hella-nocenje(na putu nam je secret lagoon ako stignemo)
28.5. Iz helle idemo do vika(usput sve ono sa selja..al bez kupanja vjerojatno), vik i natrag preko helle do grindavika- blue lagoon od 21-23 i nocenje
29.5. Grindavik, hafnir i keflavik..let u 17.20 (tu jos mozemo nesto ubaciti u okolici)
Obrnut smjer nam ne pase zbog hostela i blue lagoon koji su nam u tom slucaju znatno skuplji.
Jel izvedivo bez jurnjave?
26.5. Slijecemo oko 17, uzimamo auto i nocimo u reykj.
27.5 ujutro kupimo hranu u reykj i pogledamo okolo, NP, geysir, gulfoss i hella-nocenje(na putu nam je secret lagoon ako stignemo)
28.5. Iz helle idemo do vika(usput sve ono sa selja..al bez kupanja vjerojatno), vik i natrag preko helle do grindavika- blue lagoon od 21-23 i nocenje
29.5. Grindavik, hafnir i keflavik..let u 17.20 (tu jos mozemo nesto ubaciti u okolici)
Obrnut smjer nam ne pase zbog hostela i blue lagoon koji su nam u tom slucaju znatno skuplji.
Jel izvedivo bez jurnjave?
- Nukac
- Davorich
Izvedivo. I više nego izvedivo.
Pripremi se da je sad već dan više od 20 sati, tako da ćete danjeg svjetla imat na pretek.
Već prije cca 2 tjedna me je to mučilo, sunce izlazi u 4 ujutro, još k tome je Island -2 sata u odnosu na HR, tako da sam najdulje spavao do 5 ujutro. U 7 sam već bio u autu.
Jedini problem je što u manjim mjestima nema dućana koji su otvoreni prije 10 ili čak 11 sati. Zato vam predlažem - namirnice kupite odmah prvi dan, možda već u Kelfaviku.
U Reykjaviku ima jedan Bonus koji je otvoren do 20 sati, a pokraj je i jedan drugi dućan koji mislim da radi cijelu noć.
Dućani po Reykjaviku koji su otvoreni cijelu noć imaju cca 100 kruna skuplje od drugih dućana.
Bonus i Kroner su najjeftiniji.
Pripremi se da je sad već dan više od 20 sati, tako da ćete danjeg svjetla imat na pretek.
Već prije cca 2 tjedna me je to mučilo, sunce izlazi u 4 ujutro, još k tome je Island -2 sata u odnosu na HR, tako da sam najdulje spavao do 5 ujutro. U 7 sam već bio u autu.
Jedini problem je što u manjim mjestima nema dućana koji su otvoreni prije 10 ili čak 11 sati. Zato vam predlažem - namirnice kupite odmah prvi dan, možda već u Kelfaviku.
U Reykjaviku ima jedan Bonus koji je otvoren do 20 sati, a pokraj je i jedan drugi dućan koji mislim da radi cijelu noć.
Dućani po Reykjaviku koji su otvoreni cijelu noć imaju cca 100 kruna skuplje od drugih dućana.
Bonus i Kroner su najjeftiniji.
-
- Information
-