Ne zaboravljam. Stranicu-dvije dalje možeš pročitati i moj odgovor: link.
P. S. Samo što je link pod nazivom De heterclitis u međuvremenu izmijenjen. Sjećala bih se tako lijepe slike.
Ne zaboravljam. Stranicu-dvije dalje možeš pročitati i moj odgovor: link.
Mene zanima jel' treba tu na kraju ići kao dvije točke, jedna koja označuje redni broj godine, a druga da označi kraj rečenice.Karlito » wrote:To je iz 2013., teme su čini mi se iz 2014.
..je, falio sam.. louisom.MmeTipfeler » wrote:Undislave, ne može biti Luisom, ako je ime Louis.
Zeko, ne kužim. kasno je i spava mi se. Ajde objasni.
Skužila sam poslije. Kad sam već bila napisala odgovor.Zekoslawa » wrote:Ma zekim se, znaš kako čakavci imaju Dinota i ekipu.
Je li ovo ikada igdje zapisano? Osim po forumima, dakako. Priznajem da mi nije jasno kako bi itko znao da s Louisom treba izgovarati [slujem].(...) ili pak grafije, pa pisati Louisom, a izgovarati /Lujem/. To ti je otprilike ona situacija Bushom/Bushem, Oprah/Oprom.
pa ja bih to uvijek izgovarao slujem. tj, slujom.MmeTipfeler » wrote:[quote="[url=https://trkeljanje.com/viewtopic.php?p=276520#p276520]..
Je li ovo ikada igdje zapisano? Osim po forumima, dakako. Priznajem da mi nije jasno kako bi itko znao da s Louisom treba izgovarati [slujem].
Neintuitivno ili neinventivno? Meni se baš čini da se i ne možeš ravnati nego po intuiciji.Zekoslawa » wrote:I da, prilično neintuitivno.
apropo nepisanih pravila..Zekoslawa » wrote:Pravo da ti kažem, ne znam. Nemam pri ruci baš bogzna što, samo Babića i ovaj internetski pravopis. Ali da, rekla bih da je to prije nekakvo nepisano pravilo. I da, prilično neintuitivno.

Neintuitivno kao nenaslutljivo.MmeTipfeler » wrote:
Neintuitivno ili neinventivno? Meni se baš čini da se i ne možeš ravnati nego po intuiciji.
Zapravo, moram priznati da ja nikada ne bih ni rekla drukčije nego s Bushom [bušom] pa mi onda nije čudno tako ni pisati. Imam nekakvo svoje idotsko objašnjenje, naime, da kod stranih riječi i imena ne dolazi e iza palatala. Moraš nešto izmisliti da bi opravdao vlastite brljotine, ali ne znam, nikada ne bih rekla pred bircem, nego samo pred bircom. Ili sam opet nešto propustila na satu.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 6 guests