Margarita » wrote:Ne kužim to s nesimpatičnom njuškom. Nije zgodna, tako da nit su žene ljubomorne nit muški sline, niti je se može optužiti da je preko kreveta došla do bilo čega. Nije ni ružna da bi je tjerali kompleksi u militatnost. Obična je. I što joj je trebalo da tjedan dana prije izbora nazove sve članove ovcama? A nije ništa novo rekla. Ništa što ljudi ne kažu Zoranu i ministrima u brk. Čemu pisanje medijima? Uz potpis ko za uloške s krilcima.
I glupi ljudi pokušavaju ispasti proračunati, Nije to kontradiktorno. Ali ne upali.
Što se braka tiče, možda ne bira on. To je kompromis, odabir obje strane. A pošteno? Pa to je najčešće ono što donosi najmanje štete. Njemu, ženi, djeci, karijeri.
Mislim da nitko baš ne pokušava ispasti proračunat, prije mi je zanimljivo da neki pokušavaju ispasti neproračunati i idealistični. Nekima uspije (a znaju biti i glupi, ili upravo zato - jer narod više vjeruje da je netko "pošten" ako je malo jadan ili još bolje jadna, da se tako izrazim, nego ako je neka alapača tipa Kolarićkinog izgleda i nastupa). Nekima ne uspije ni kad su stvarno tek puki idealisti. I to je to što mi je zanimljivo s tim percepcijama.
Išla bih i dalje pa rekla da muškarcima uspijeva ispasti pošten i ujedno biti (javno i glasno) nasilan, dok žene kulturološki "moraju" igrati na drugu kartu - nasilne metode (ako je ovo Kolarićkino bilo nasilno) uglavnom ne prolaze, bez obzira na sadržaj. To je možda čak i tipični ženski refleks, povijesni čak

, da pokuša apelirati na javnost da nešto ne štima, a da zatim ispadne glupa. Iako je možda i pošteniji igrač od onog (one) koja potencijalno i manje vidljivo rovari iznutra i bira metode dok ne dobije što želi.
To je jedna šira slika koju imam o takvim situacijama, povodom ovog. Možda ispadne da je K. zaista loša osoba i loš političar, za sad mi je to jednostavno zanimljiv slučaj.
.