Rasprave i upiti o avionskim kartama, kompanijama i putovanjima avionom
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Nisi bas dobro procitao sto pise.
A na stranicama Eurowingsa pise jos ovo:
In addition, each passenger may carry on board a further small item of hand luggage, not exceeding 40 x 30 x 10 cm (e.g. laptop bag, handbag, briefcase, folder satchel, etc.).
A na stranicama Eurowingsa pise jos ovo:
In addition, each passenger may carry on board a further small item of hand luggage, not exceeding 40 x 30 x 10 cm (e.g. laptop bag, handbag, briefcase, folder satchel, etc.).
To kao da pitaš jel' moguće opljačkat banku i ne završit u zatvoru ...
Moguće je, ak te ne čope.
Temeljno pitanje na koje se ovo tvoje može svesti jest spada li Eurowings među one LCC-e koji u zadnje vrijeme uvode obvezatno besplatno čekiranje ručne prtljage. Jer ako je odgovor DA - nema šanse da se prošvercaš s dva komada. Na to bi ti pitanje odgovor morao dati netko tko je nedavno letio s njima.
Osobno sam likove koji su se švercali s po dva komada ručne viđao samo na ne-LCC letovima (npr. kad letim s Croatiom obvezatno svaki put vidim bar 2-3 takva slučaja).
Nisam siguran, ali mislim da se pitanje odnosilo na dva puna komada ručne (tj. i ruksak bi bio bitno veći od 40×30×10)?
- Nukac
- Davorich
Ovisi kakve ruksake imaš. Moj ruksak je tih dimenzija, čak i manji.
I taj ide svugdje, samo ne na Easyjet. Kod Easyjeta je jedino ostalo striktno pravilo jedne torbe, i to doslovce jedne torbe. Jedino ako uplatiš speedy boarding onda možeš 2 torbe.
Ove godine sam dosta letio Easyjetom, i uvijek je bila ista situacija: žene koje na gateu panično pokušavaju stisnuti žensku ručnu torbetinu (nikad to nisu bezazlene male torbice, već uglavnom torbetine) u ručnu prtljagu.
I taj ide svugdje, samo ne na Easyjet. Kod Easyjeta je jedino ostalo striktno pravilo jedne torbe, i to doslovce jedne torbe. Jedino ako uplatiš speedy boarding onda možeš 2 torbe.
Ove godine sam dosta letio Easyjetom, i uvijek je bila ista situacija: žene koje na gateu panično pokušavaju stisnuti žensku ručnu torbetinu (nikad to nisu bezazlene male torbice, već uglavnom torbetine) u ručnu prtljagu.
- Prolaznica
Hohohoho, sad kad počne paljba pametnih pitanja po internetima 

collect moments, not things
Uzgred, što ako mi CA otkaže let i ja ne pristanem na ponuđenu alternativu? Imam li pravo barem na povrat love?
Pitam jer mi je povratni let 8.7, a moguće je da ga ionako neću iskoristit. Pa bi mi u tom slučaju za taj datum možda čak i pasalo da ga otkažu.
Pitam jer mi je povratni let 8.7, a moguće je da ga ionako neću iskoristit. Pa bi mi u tom slučaju za taj datum možda čak i pasalo da ga otkažu.
Imam li pravo na naknadu?
Putovali sam od Calgary preko Frakfurta do Venecije. Zadnji let od Frankfurta do Venecije nam je bio otkazan zbog lošeg vremena i smješteni smo na kasniji let za Veneciju, tako da smo kasnili u Veneciju više od 3h. I na kraju mi prtljaga nije stigla još 2 dana.
Prijevoznik je Lufthansa
Pozdrav,
Putovali sam od Calgary preko Frakfurta do Venecije. Zadnji let od Frankfurta do Venecije nam je bio otkazan zbog lošeg vremena i smješteni smo na kasniji let za Veneciju, tako da smo kasnili u Veneciju više od 3h. I na kraju mi prtljaga nije stigla još 2 dana.
Prijevoznik je Lufthansa
Pozdrav,
- Nukac
- Davorich
Ako je zbog lošeg vremena, onda ne. To je viša sila.
No međutim, meni su jedni od odvjetnika uzeli slučaj u razmatranje, pa sad čekam na odgovor hoću li dobit lovu ili ne. Javim ti kako je ispalo. Ionako imaš 2 godine (ili čak i više) vremena za žalbu.
No međutim, meni su jedni od odvjetnika uzeli slučaj u razmatranje, pa sad čekam na odgovor hoću li dobit lovu ili ne. Javim ti kako je ispalo. Ionako imaš 2 godine (ili čak i više) vremena za žalbu.
Kakav je manchesterski aerodrom glede prolaska imigracije? Pretpostavljam da ima posebne (brže) redove za EU građane?
Kakav je glede veličine i "dohvatnosti", recimo, National Express buseva?
S obzirom da ćemo imati samo ručnu prtljagu, ne bi smio biti problem bukirat NE bus koji kreće 40 minuta nakon slijetanja?
Kakav je glede veličine i "dohvatnosti", recimo, National Express buseva?
S obzirom da ćemo imati samo ručnu prtljagu, ne bi smio biti problem bukirat NE bus koji kreće 40 minuta nakon slijetanja?
Provjeri malo gdje su locirani busevi...
Emigracija se uvijek brzo rješavala (makar nekako mi se čini da otkada smo u eu redovima da je tamo veća gužva nego u non-eu redovima; ali ovisi kako koji avion sleti), ali ja sam uvijek prema gradu išao vlakom, a do stanice sa T3 ima dosta hodanja nekakvom ucrtanom rutom, cca barem 10-15 min
Ako je stanica za buseve blizu stanice za vlak 40 min je jako jako na knap, a ako avion i malo zakasni onda i nemoguće.
Emigracija se uvijek brzo rješavala (makar nekako mi se čini da otkada smo u eu redovima da je tamo veća gužva nego u non-eu redovima; ali ovisi kako koji avion sleti), ali ja sam uvijek prema gradu išao vlakom, a do stanice sa T3 ima dosta hodanja nekakvom ucrtanom rutom, cca barem 10-15 min
Ako je stanica za buseve blizu stanice za vlak 40 min je jako jako na knap, a ako avion i malo zakasni onda i nemoguće.
- Nukac
- Davorich
Moja iskustva s Manchesterom i imigracijom su jako losa. Pogotovo od kad smo usli u EU. Jednom sam cekao vise od sat vremena.
Iako mi se cini da su u zadnje vrijeme malko ubrzali.
Inace, izleda da mi je putovnica nakon samo pola godine postala nefunkcionalna, vecina tih e-putovnica kontrola mi ju jako tesko prepoznaje, ponekad ju moram skenirati 3-4 puta da mi uhvati.
Iako mi se cini da su u zadnje vrijeme malko ubrzali.
Inace, izleda da mi je putovnica nakon samo pola godine postala nefunkcionalna, vecina tih e-putovnica kontrola mi ju jako tesko prepoznaje, ponekad ju moram skenirati 3-4 puta da mi uhvati.
Ista stvar i kod mene, kao kreten ju skeniram i ništa...i onda mi mašu pa zovu u obični red...
Iza mene ljudi naravno oduševljeni...
Dok ženi prolazi, doduše njena je godinu novija.
Hoćeš reći da na MAN-u postoji takva, automatska kontrola?
Ak je tak, to je ugodno iznenađenje, jer meni to u pravilu prolazi i bitno ubrzava imigraciju.
Busevi su kod vlaka, a upravo u subotu, kad ja idem tamo (marko_31 wrote: ↑28 May 2018, 11:46Provjeri malo gdje su locirani busevi...
Meni avion slijeće na T1, koji je bitno bliže tom kolodvoru nego T3. Uglavnom, postavio sam sličan set pitanja i na TA i dobio par zanimljivih savjeta. Jedan od njih kaže da se u stvari brže dođe izravno, prek ceste i parkinga, nego po nadhodniku.
To je valjda savjet za kakve penziće, jer u skylinku su pokretne platforme, dakle sporije nego dolje pješice mogu ići samo oni koji se na tim platformama "voze", tj. ne hodaju njima.
- Nukac
- Davorich
A ako ides iz Italije, ocekuj raspad sistema.
Iako je sve lijepo oznaceno i pise da je to samo za ljude s biometrijskim putovnicama, 50% Talijana ce cekati u tom redu s onim svojim papirnatim knjizicama.
Iako je sve lijepo oznaceno i pise da je to samo za ljude s biometrijskim putovnicama, 50% Talijana ce cekati u tom redu s onim svojim papirnatim knjizicama.
...Singapore Airlines will be launching the world’s longest commercial flights between Singapore (SIN) and New York (EWR) in October 2018. This flight covers a distance of 9,000 nautical miles and will take approximately 18 hrs 45 mins.
... Airbus A350-900ULR (ultra-long-range) aircraft….
... Airbus A350-900ULR (ultra-long-range) aircraft….
-
- Information
-