Ima li sreće bez seksa?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 25 May 2014, 09:08

Tea Tree wrote:Opet gledam pizdarije na kabelskoj, na onom TLC, a oni su valjda specijalizirani za bizarnosti, ali i za budale. :zubo:
Obitelj koja se sastoji od muskarca i 4 zene te hrpu djecurlije.
Zasto bi netko htio imati 4 zene, pobogu? A nije seik da mu to dodje prirodno i dijelom tradicije.
Zasto te zene pristaju na to, kao da je on toliki baja pa bolje i da su makar tako s njim nego da budu s nekim tko baji nije ravan. :D
Kazu da im nije lako, da treba puno truda i rada da bi se njihov odnos gradio i njegovao, imaju dobrih i losih trenutaka. :rofl:
nodens se cudi kako se ljudi ogranicavaju na jednu osobu, a evo ovaj se sluzbeno ogranicio na cetiri. Mozda je to rjesenje? :misli: :D Sta kad mu dosade sve 4?
Zasto jednostavno ne pustiti ljude na miru da zive najbolje sto znaju i kako njima odgovara?

Pogotovo sto ne ugrozavaju nikog drugog...

'if you fall, i'll be there' (floor)
Tea Tree

Post 25 May 2014, 10:29

Euklid » wrote: Zasto jednostavno ne pustiti ljude na miru da zive najbolje sto znaju i kako njima odgovara?

Pogotovo sto ne ugrozavaju nikog drugog...
Tko, jel ja? :misli:
Pa pustam ih, sta im radim? :ne zna:
Euklid
old school

Post 25 May 2014, 11:21

Ali se iscudjavas.

Sta te briga sta ljudi rade sa svojim zivotom i unutar svoja 4 zida.

Ak je njima dobro nek uzivaju ljudi...
nodens

Post 25 May 2014, 12:06

Tea Tree » wrote:Gene Simmons se nakon brojnih svaleracija skrasio s jednom zenom, a nije da ga je netko tjerao ili da je morao.
:misli: Odakle ti ideja da se 'skrasio'? :rofl: Tj. što misliš pod 'skrasio'? Oženio se za Shannon Tweed (sjećam se njenih erotskih trilera LOL) - no ne misliš valjda da je konačno odlučio biti monogaman? :misli:

Ako to misliš, pa volio bih čuti izvor te ideje. On je već dugo s njom, i ne, nije 'monogaman' niti joj mulja u vezi toga. Valjda njoj ne smeta. Pa ako njoj ne smeta, što bi njemu smetalo? :rofl:

Enivej, rekoh da nemam pojma što misliš pod 'skrasio'. :ne zna:

Tea Tree » wrote:Kako god, nisam nikad cula za nekog zenskara koji bi htio imati obitelj od 4 zene i hrpu djece. To nije isto kao imati povremene ljubavnice, bez obaveza, brige i pameti. Ovo je kao regularna zena i djeca pa puta 4. :D
To je koncept od kojeg se zenskarima i nezenskarima dize kosa.
Pa da, to jest čudno, slažem se. Onak, atavistički. :rofl: Ali čuo sam za likove koji imaju 'stalnu curu' i 'tajnu' sa strane - i onda imaju ljubomorne ispade spram ove 'tajne cure'. :ne zna: Valjda ovaj iz tvoje priče misli da ako ih drži sve na oku, da neće šarat okolo? :ne zna: :rofl:

Tea Tree » wrote:Ne mogu se ufurati da je iz perspektive tih zena to prirodno prihvatljivo, kao sto bi bilo da su tuljanice u pitanju. :D Da je to tocno, zene bi i inace blagonaklonije gledale na muzevo kurvanje, ne bi pizdile, razvodile se i jos se nastojale obracunati s ljubavnicom.
Ček, a tebi je teško pronaći 'prirodno' objašnjenje zašto žene pizde na to? :misli: Pa bar to nije teško. :ne zna: :rofl:
Tea Tree

Post 25 May 2014, 12:35

Euklid » wrote:Ali se iscudjavas.

Sta te briga sta ljudi rade sa svojim zivotom i unutar svoja 4 zida.

Ak je njima dobro nek uzivaju ljudi...
Pa jebo te nisam im dosla doma nepozvana i krenula se iscudjavati. Svi oni suglasno su stali pred kamere i dozvolili i htjeli cak da se o njima snimi dokumentarac koji ce biti prikazivan po cijelom bijelom svijetu.
Zato je i snimljen, da bi se gledatelji iscudjavali. Ne vjerujem da je njima to problem, a pretpostavljam da im se ljudi cude i iscudjavaju i inace.
Da su htjeli biti ostavljeni na miru ne bi niti pristali na snimanje. :ne zna:
Tea Tree

Post 25 May 2014, 13:02

nodens » wrote:
:misli: Odakle ti ideja da se 'skrasio'? :rofl: Tj. što misliš pod 'skrasio'? Oženio se za Shannon Tweed (sjećam se njenih erotskih trilera LOL) - no ne misliš valjda da je konačno odlučio biti monogaman? :misli:

Ako to misliš, pa volio bih čuti izvor te ideje. On je već dugo s njom, i ne, nije 'monogaman' niti joj mulja u vezi toga. Valjda njoj ne smeta. Pa ako njoj ne smeta, što bi njemu smetalo? :rofl:

Enivej, rekoh da nemam pojma što misliš pod 'skrasio'. :ne zna:
Ma nista posebno, to da je s njom u braku, sto sluzbeno, sto nesluzbeno vec 20 i kusur godina.
Samo ne znam je li njegov nacin zivota pokazatelj bilo cega, jer je puno toga glumljeno i njegovano zbog imidza divlje i neukrotive rock zvijezde i sta je vec bilo moderno onda.
Malo mi to njegovo divljastvo ispada kao uzoran obiteljski zivot politicara koji placa prostitutke transvestite kad misli da ga nitko ne vidi. :D

Pa da, to jest čudno, slažem se. Onak, atavistički. :rofl: Ali čuo sam za likove koji imaju 'stalnu curu' i 'tajnu' sa strane - i onda imaju ljubomorne ispade spram ove 'tajne cure'. :ne zna: Valjda ovaj iz tvoje priče misli da ako ih drži sve na oku, da neće šarat okolo? :ne zna: :rofl:

Ček, a tebi je teško pronaći 'prirodno' objašnjenje zašto žene pizde na to? :misli: Pa bar to nije teško. :ne zna: :rofl:
Ti imas prirodno objasnjenje zasto dopustaju usporedjujuci ljude s tuljanima.
E sad, za objasnjenje zasto pizde bi valjda trebale neke druge zivotinje?

Ne znam kako onda na kraju, hoce li ljudi biti prirodno slicniji tuljanima ili nekim drugim zivotinjama? :D
Perzefona

Post 25 May 2014, 13:51

Nema.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Tea Tree

Post 25 May 2014, 14:02

Perzefona » wrote:Nema.
Tko nema, sta nema? Nodens, ja, objasnjenje? :D
Perzefona

Post 25 May 2014, 14:17

Pa odgovaram na pitanje koje je naslov teme. :o
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 25 May 2014, 14:21

Perzefona » wrote:Nema.
Ja mislim da se slazem :)
Euklid
old school

Post 25 May 2014, 14:35

Perzefona wrote:Nema.
Piši malo, piši dobro... ili kako vec ide ta uzrečica... :misli:
nodens

Post 25 May 2014, 15:43

Tea Tree » wrote:Ma nista posebno, to da je s njom u braku, sto sluzbeno, sto nesluzbeno vec 20 i kusur godina.
Skoro 30. No, ja sam ciljao na onu njegovu filozofiju - a ona nije nikako u kontradikciji što je on u nekakvoj 'vezi' (/braku) s Tweed.

Tea Tree » wrote:Samo ne znam je li njegov nacin zivota pokazatelj bilo cega, jer je puno toga glumljeno i njegovano zbog imidza divlje i neukrotive rock zvijezde i sta je vec bilo moderno onda.
Malo mi to njegovo divljastvo ispada kao uzoran obiteljski zivot politicara koji placa prostitutke transvestite kad misli da ga nitko ne vidi. :D
Tebi to zvuči logično? Političari glume nevinašca, iako zapravo nisu - jer im takav image treba za političku karijeru, dok valjda Simmons glumi divlji promiskuitet jer njemu TAKAV image treba za njegovu karijeru? :cerek:

Zar nije logično da su i jedni i drugi promiskuitetni, samo što ovima prvima to smeta za karijeru pa zato skrivaju, a njemu eto ne smeta (čak pogoduje) pa zato može biti iskren. :zubo:

Enivej, znam da ti imaš popriličnu potrebu 'vjerovat' u monogamiju. Skoro ko ja, LOL.

Tea Tree » wrote:Ti imas prirodno objasnjenje zasto dopustaju usporedjujuci ljude s tuljanima.
E sad, za objasnjenje zasto pizde bi valjda trebale neke druge zivotinje?

Ne znam kako onda na kraju, hoce li ljudi biti prirodno slicniji tuljanima ili nekim drugim zivotinjama? :D
Ali zašto to tebe čudi? Pa i tuljani i ljudi znaju za osjećaj 'gladi' ili npr. 'proždrljivosti'. To što smo mi mnogo naprednija i sofisticiranija bića :zubo: ne znači da se nikakve usporedbe s njima ne mogu povlačiti. Dabome da mogu, pogotovo vezano uz one primarne biološke fenomene. A poslije gladi i straha, što je 'primarnije' od seksualne želje? :ne zna:

Žene reagiraju na prevaru, čak i na 'emocionalnu' prevaru jer im to budi sumnjičavost glede 'lojalnosti' muškarca spram zajedničkog potomstva. Naravno da u datim okolnostima to potomstvo ne mora ni postojati, dapače - žena može eksplicitno *ne htjeti* imati potomstvo - ali bazični razlog te 'ljubomore' jest upravo taj. Ne mora žena toga biti svjesna. Nagoni ne funkcioniraju tako da ih ljudi nužno 'svjesno razumiju', zaboga. Kak' bi inače vinske mušice imale ikakve nagone? Kad ne razumiju i nisu svjesne ničega.

Sličan (ali opet drugačiji) razlog za ljubomoru imaju i muškarci. Jesi li zapamtila onu brojku od 10% kros-kulturalne djece koje odgajaju muškarci koji im nisu biološki očevi - ali toga nisu svjesni? :zubo: Ergo, ljubomora muškaraca (a i žena) jest evolucijski suvisli impuls, isto kao i narajcanost i želja za seksom, uostalom.

To što si ti našla 'kontradikciju' između pižđenja i dopuštanja, druga je stvar. Nije to kontradikcija nego spektar. Dakle, intuitivno 'vaganje' prednosti i nedostataka nekog aranžmana. Ako njih 4 'vjeruju' da lik neće zanemarit potomstvo nijedne od njih... čemu pizdit. :ne zna: :rofl:

Na koncu, pa ne tvrdim da je ovo gore 'evolucijsko' objašnjenje nekakva alfa i omega ljudskog ponašanja i/ili osjećaja. Nego samo biološki temelj. Na to se dalje nadograđuju iznimno složeni kulturni utjecaji, iskustvo, introspekcija i whatnot.
nodens

Post 25 May 2014, 15:46

Euklid » wrote:Piši malo, piši dobro... ili kako vec ide ta uzrečica... :misli:
Što manje riječi, više kažeš? :zubo:
Tea Tree

Post 25 May 2014, 16:51

nodens » wrote:
Skoro 30. No, ja sam ciljao na onu njegovu filozofiju - a ona nije nikako u kontradikciji što je on u nekakvoj 'vezi' (/braku) s Tweed.

Tebi to zvuči logično? Političari glume nevinašca, iako zapravo nisu - jer im takav image treba za političku karijeru, dok valjda Simmons glumi divlji promiskuitet jer njemu TAKAV image treba za njegovu karijeru? :cerek:

Zar nije logično da su i jedni i drugi promiskuitetni, samo što ovima prvima to smeta za karijeru pa zato skrivaju, a njemu eto ne smeta (čak pogoduje) pa zato može biti iskren. :zubo:

Enivej, znam da ti imaš popriličnu potrebu 'vjerovat' u monogamiju. Skoro ko ja, LOL.
Nema to veze s mojom eventualnom potrebom da vjerujem u monogamiju. :D

Trendovi iz vremena kad je bend Kiss zario i palio jesu bili takvi da su muzicke rock zvijezde njegovale imidz "sto gori, to bolji". Ako se nisi navukao na alkohol i par vrsta barem tableta, ako vec ne droga, nisi nista napravio. Uz to i pojebo hrpu zena koje ti se nadju pri ruci. Kuzis, trebalo je biti bad boy na najjace.
'80ih su heavy metal bendovi redovito demolirali hotelske sobe, ponekad i cijele katove hotela u kojima su odsjedali na turnejama.
Gene Simmons ima prilicno krhki ego, to se vidi i na tv. Stalno istice sebe: ja najbolje ovo, moje najbolje ono, ja, ja, ja! Nekome toliko uspjesnom to nije potrebno da bi ga se prepoznalo i angaziralo, posebno ne sa 60 i nesto godina, kad je vec u penziji. Jedino ako se boji da bi se to dovelo u pitanje pa stalno naglasava.
Imajuci u vidu sve ovo i cinjenicu da je ispalio cifru od 4.600 pojebanih zena (otkud mu ta cifra? vodio je evidenciju?), malo sam skepticna prema svemu skupa.

Ali zašto to tebe čudi? Pa i tuljani i ljudi znaju za osjećaj 'gladi' ili npr. 'proždrljivosti'. To što smo mi mnogo naprednija i sofisticiranija bića :zubo: ne znači da se nikakve usporedbe s njima ne mogu povlačiti. Dabome da mogu, pogotovo vezano uz one primarne biološke fenomene. A poslije gladi i straha, što je 'primarnije' od seksualne želje? :ne zna:

Žene reagiraju na prevaru, čak i na 'emocionalnu' prevaru jer im to budi sumnjičavost glede 'lojalnosti' muškarca spram zajedničkog potomstva. Naravno da u datim okolnostima to potomstvo ne mora ni postojati, dapače - žena može eksplicitno *ne htjeti* imati potomstvo - ali bazični razlog te 'ljubomore' jest upravo taj. Ne mora žena toga biti svjesna. Nagoni ne funkcioniraju tako da ih ljudi nužno 'svjesno razumiju', zaboga. Kak' bi inače vinske mušice imale ikakve nagone? Kad ne razumiju i nisu svjesne ničega.

Sličan (ali opet drugačiji) razlog za ljubomoru imaju i muškarci. Jesi li zapamtila onu brojku od 10% kros-kulturalne djece koje odgajaju muškarci koji im nisu biološki očevi - ali toga nisu svjesni? :zubo: Ergo, ljubomora muškaraca (a i žena) jest evolucijski suvisli impuls, isto kao i narajcanost i želja za seksom, uostalom.

To što si ti našla 'kontradikciju' između pižđenja i dopuštanja, druga je stvar. Nije to kontradikcija nego spektar. Dakle, intuitivno 'vaganje' prednosti i nedostataka nekog aranžmana. Ako njih 4 'vjeruju' da lik neće zanemarit potomstvo nijedne od njih... čemu pizdit. :ne zna: :rofl:

Na koncu, pa ne tvrdim da je ovo gore 'evolucijsko' objašnjenje nekakva alfa i omega ljudskog ponašanja i/ili osjećaja. Nego samo biološki temelj. Na to se dalje nadograđuju iznimno složeni kulturni utjecaji, iskustvo, introspekcija i whatnot.
U tom spektru je neusporedivo veci broj onih koji ce pizdit nego onih kojima ce biti prihvatljivo muzjaka dijeliti s nekoliko zena. Zapravo, broj ovih drugih je toliko mali da tu ni tuljani ne pomazu. :D
nodens

Post 25 May 2014, 18:41

Tea Tree » wrote: Nema to veze s mojom eventualnom potrebom da vjerujem u monogamiju. :D
Ima. :raspa: :rofl:

Tea Tree » wrote:Trendovi iz vremena kad je bend Kiss zario i palio jesu bili takvi da su muzicke rock zvijezde njegovale imidz "sto gori, to bolji". Ako se nisi navukao na alkohol i par vrsta barem tableta, ako vec ne droga, nisi nista napravio. Uz to i pojebo hrpu zena koje ti se nadju pri ruci. Kuzis, trebalo je biti bad boy na najjace.
:ne zna: Hoćeš reći da su tada ljudi lagali i da se drogiraju? BTW, drogiranje je čak bilo ilegalno... jebanje žena nije. :rofl:

Tea Tree » wrote:Gene Simmons ima prilicno krhki ego, to se vidi i na tv. Stalno istice sebe: ja najbolje ovo, moje najbolje ono, ja, ja, ja! Nekome toliko uspjesnom to nije potrebno da bi ga se prepoznalo i angaziralo, posebno ne sa 60 i nesto godina, kad je vec u penziji. Jedino ako se boji da bi se to dovelo u pitanje pa stalno naglasava.
Imajuci u vidu sve ovo i cinjenicu da je ispalio cifru od 4.600 pojebanih zena (otkud mu ta cifra? vodio je evidenciju?), malo sam skepticna prema svemu skupa.
Ne vidim zašto. Kakve veze ima krhki ego LOL? Možda i ima 'krhki ego'. Možda je tih 4600 žena još krhkijeg ega? :rofl: A kako je mogao doć do te brojke, pa jednostavno. :ne zna: Sjeća se cca. prosječne frekvencije, zna vremenski period. Pomnoži ta dva broja i dobije cca. iznos. Možda i jest brojao jedno vrijeme, pa onda kasnije prestao, ali zna koliko mu je trebalo vremena za neku brojku, i onda ekstrapolira? :ne zna:

Postoji li neki jači razlog zašto si skeptična spram toga? Ovo tvoje gore su circumstantial, indirektni razlozi za skepsu. Koji bi bio direktni razlog? Je li teško nać 4600 žena koje se hoće pojebat s rock zvijezdom? Je li njemu teško se pojebat 4600 puta s raznim ženama? :ne zna: Ja sam isto generalno sklon skeptičnosti, no tamo gdje imam izravnog razloga za skepsu; ovi tvoji razlozi za skepsu mi zvuče... čudno. Neuvjerljivo.

Tea Tree » wrote:U tom spektru je neusporedivo veci broj onih koji ce pizdit nego onih kojima ce biti prihvatljivo muzjaka dijeliti s nekoliko zena. Zapravo, broj ovih drugih je toliko mali da tu ni tuljani ne pomazu. :D
Kako znaš da je neusporedivo veći broj tih? Pa svaka ljubavnica a priori prihvaća to 'dijeljenje'. :ne zna: Ovo je malo čudno doslovno samo iz razloga što je 'javno', što nema muljanja i skrivanja. A to je nama čudno samo zato što ideja monogamije još uvijek ima neku socijalnu 'vrijednost'.
nodens

Post 25 May 2014, 18:42

BTW, jeste li slušali Elliota Rodgera?

edit: evo ga i pisani manifesto.
Tea Tree

Post 25 May 2014, 20:26

nodens » wrote:
Ima. :raspa: :rofl:
Nema. :madkava:
:ne zna: Hoćeš reći da su tada ljudi lagali i da se drogiraju? BTW, drogiranje je čak bilo ilegalno... jebanje žena nije. :rofl:
Pa nisu droge legalne ni danas. Nije legalno ni demoliranje hotela. Ono sto rade bad boys uglavnom jest ilegalno ili barem nemoralno. :D
Nije nitko lagao da se drogira ili da jebe, ali bilo je tu dosta ribickih prica. Uvjerena sam u to.

Ne vidim zašto. Kakve veze ima krhki ego LOL? Možda i ima 'krhki ego'. Možda je tih 4600 žena još krhkijeg ega? :rofl: A kako je mogao doć do te brojke, pa jednostavno. :ne zna: Sjeća se cca. prosječne frekvencije, zna vremenski period. Pomnoži ta dva broja i dobije cca. iznos. Možda i jest brojao jedno vrijeme, pa onda kasnije prestao, ali zna koliko mu je trebalo vremena za neku brojku, i onda ekstrapolira? :ne zna:

Postoji li neki jači razlog zašto si skeptična spram toga? Ovo tvoje gore su circumstantial, indirektni razlozi za skepsu. Koji bi bio direktni razlog? Je li teško nać 4600 žena koje se hoće pojebat s rock zvijezdom? Je li njemu teško se pojebat 4600 puta s raznim ženama? :ne zna: Ja sam isto generalno sklon skeptičnosti, no tamo gdje imam izravnog razloga za skepsu; ovi tvoji razlozi za skepsu mi zvuče... čudno. Neuvjerljivo.
Ne znam koji razlozi su tebi dovoljno jaki. Meni su i ovi. Zato sto postoji mnostvo zvijezda iz tog vremena, ali ne znam ih puno koji su ispaljivali cifre pojebanih zena, i to u tisucama. :D Zapravo ne znam ni za koga osim njega, ali ajd, moguce da nije jedini.

Zamisli koliko je Jagger bio popularniji od njega medju zenama? Pa i svi iz Rolling Stonesa.

Sumnjiv mi je svatko tko se bas trudi isticati i naglasavati nesto u vezi sa sobom. Uvijek pomislim da je bas po tom pitanju tanak. I to se najcesce pokaze tocnim.

Kad si vec spomenuo Simmonsa, onda treba sagledati siru sliku, jer njegov zivot nije usporediv sa zivotom prosjecnog covjeka. A za sagledati tu siru sliku treba vidjeti kako je izgledala i funkcionirala ta scena tada, jer je on bio, ne samo dio scene, nego jedan od vaznijih nositelja.

Kako znaš da je neusporedivo veći broj tih? Pa svaka ljubavnica a priori prihvaća to 'dijeljenje'. :ne zna: Ovo je malo čudno doslovno samo iz razloga što je 'javno', što nema muljanja i skrivanja. A to je nama čudno samo zato što ideja monogamije još uvijek ima neku socijalnu 'vrijednost'.
Ok, ljubavnica pristaje biti jedna od zena, ali zakonite su rijetko spremne zmiriti na muzeva svrljanja pa kad saznaju da nisu jedine, nastaje kraval. :D
A i ljubavnice uglavnom zele vjerovati da su njihovi odabranici sa zakonitima samo na papiru, radi djece pa su strpljive u iscekivanju rjesavanja svih prepreka koje stoje na putu njihovoj buducoj monogamnoj sreci. :D
nodens

Post 25 May 2014, 21:47

Tea Tree » wrote:Pa nisu droge legalne ni danas. Nije legalno ni demoliranje hotela. Ono sto rade bad boys uglavnom jest ilegalno ili barem nemoralno.
A promiskuitet je nemoralan? :misli: :cerek: Ilegalan definitivno nije :ne zna:

Tea Tree » wrote:Ne znam koji razlozi su tebi dovoljno jaki. Meni su i ovi. Zato sto postoji mnostvo zvijezda iz tog vremena, ali ne znam ih puno koji su ispaljivali cifre pojebanih zena, i to u tisucama. :D Zapravo ne znam ni za koga osim njega, ali ajd, moguce da nije jedini.
Možda zbog onog da se 'pravi muškarci nikad ne hvale'? :zubo: Možda jer im se ne da zajebavat s toliko žena, nego im je dosta i manje, ali ljepših? :ne zna:

I nije on ni blizu jedini. Warren Beaty, primjerice, navodno je pojebao još više žena. Ne sjećam se je l' se baš on saam hvalio s tim ili je to netko napisao u biografiji itd, no eto.

Tea Tree » wrote:Zamisli koliko je Jagger bio popularniji od njega medju zenama? Pa i svi iz Rolling Stonesa.
Da, i? Pa letimični google search kaže da je Mick navodno spavao s 4000 žena. :ne zna: To možda i nije samo stvar popularnosti, nego i čiste fizičke izdržljivosti. :rofl: U smislu da je Mick 'mogao' naći i milijuna žena koje bi 'htjele', no matematika ti kaže da to fizički nije moguće... nažalost vremena je bilo samo za 4000 sretnica. :zubo:

Charlie Sheen je još jedan takav, o kojem kruže priče... navodno ga je žena ostavila kad joj je rekao da je 'jedna od tisuću najboljih s kojima je bio.'. :rofl: (to je kakti trebao bit kompliment LOL)

Tea Tree » wrote:Sumnjiv mi je svatko tko se bas trudi isticati i naglasavati nesto u vezi sa sobom. Uvijek pomislim da je bas po tom pitanju tanak. I to se najcesce pokaze tocnim.
Baš najčešće? :cerek: To si baš radila statistiku, ili se radi o klasičnom 'confirmation bias'-u? Učinilo ti se to zgodna ideja - našla par primjera koji to 'potvrđuju' - i zaključila da je to neki generalni princip? :cerek:

A čak i da jest generalni princip, sigurno nije 'zakon'. Znači, sve i da to jest 'često' slučaj (da se hvale tamo gdje su tanki) - valjda ti je jasno da to nije baš jak argument da to i ovdje vrijedi. To nije 'izravni' razlog nego upravo neizravni, generalizirajući.

BTW, kad smo već tu... imaš li dojam da se ja 'trudim isticati i naglašavati' nešto u vezi sebe? :zubo: Čisto me zanima...

Tea Tree » wrote:Kad si vec spomenuo Simmonsa, onda treba sagledati siru sliku, jer njegov zivot nije usporediv sa zivotom prosjecnog covjeka. A za sagledati tu siru sliku treba vidjeti kako je izgledala i funkcionirala ta scena tada, jer je on bio, ne samo dio scene, nego jedan od vaznijih nositelja.
Ček, a zašto? Pa ja i rekoh da to očito ne može funkcionirati za veći postotak muškaraca. Po definiciji 'zvijezda' može biti samo mali broj. Nemoguće je da, primjerice, 25% ljudi budu 'zvijezde', LOL. Znači, nisam ni govorio prosječnim ljudima.

No, to što je to nemoguće za većinu, ne znači da oni to nipošto ne bi htjeli, kad bi mogli.

Tea Tree » wrote:Ok, ljubavnica pristaje biti jedna od zena, ali zakonite su rijetko spremne zmiriti na muzeva svrljanja pa kad saznaju da nisu jedine, nastaje kraval. :D
Aj mi to objasni. Ljubavnice po defaultu prihvaćaju da su 'druge' - ali 'zakonite' ne mogu prihvatiti da ima još jedna. :ne zna: Meh, nije moguće shvatiti vas žensku čeljad. :rofl:

Tea Tree » wrote:A i ljubavnice uglavnom zele vjerovati da su njihovi odabranici sa zakonitima samo na papiru, radi djece pa su strpljive u iscekivanju rjesavanja svih prepreka koje stoje na putu njihovoj buducoj monogamnoj sreci. :D
Pa da. To nije uopće u neskladu s onim što rekoh, o 'prirodnim' razlozima takve ambicije.

Iako, ono što je splenda napisala nekako se ne uklapa u to gore. Ona navodno samo hoće seks + nekakve 'emocije' od tog nekog hipotetskog oženjenog pastuha. :zubo: A ne budući monogamous bliss s njim. Možda to samo tako kaže, a zapravo...? :misli: :cerek:
Splenda

Post 26 May 2014, 00:40

nodens » wrote:

Iako, ono što je splenda napisala nekako se ne uklapa u to gore. Ona navodno samo hoće seks + nekakve 'emocije' od tog nekog hipotetskog oženjenog pastuha. :zubo: A ne budući monogamous bliss s njim. Možda to samo tako kaže, a zapravo...? :misli: :cerek:
kada bismo pokušali staviti te tipove odnosa u nekakve kalupe...prvi slučaj bi bile one koje puše priču kako će se on rastaviti ali samo čeka da djeca malo porastu da ih ne pogodi rastava, kritične godine ta osnovna škola, pa onda dođe srednja, pa neće se valjda rastaviti dok mu je dijete u pubertetu, da se klinac ne počne drogirati :zubo:

a drugi tip bi bile one koje pali to što je oženjen, zabranjeno voće, deveta božja :ckzubo:
da se on rastavi vjerojatno bi našle 102 razloga zašto oni ne mogu više biti zajedno, jer bi to odjednom postala tako, pa.... obična veza. koja otvara neka nova pitanja. :D
(za ovakve primjerke sam čula,gdje drugdje, na forumu :zubo: , pukla veza ubrzo nakon njegove rastave)

i naravno, kombinacije. one koje dočekaju da se rastavi pa postanu tip 2 jer im postane kristalno jasno. :rofl: onda one koje su 2. tip,pa se zatelebaju i postanu 1. tip. :rofl:

a možda ponekad ponegdje poneki slučaj gdje zapravo njih dvoje i imaju neku sretnu (zajedničku) budućnost. :ne zna:
nodens

Post 26 May 2014, 01:16

Splenda » wrote:kada bismo pokušali staviti te tipove odnosa u nekakve kalupe...prvi slučaj bi bile one koje puše priču kako će se on rastaviti ali samo čeka da djeca malo porastu da ih ne pogodi rastava, kritične godine ta osnovna škola, pa onda dođe srednja, pa neće se valjda rastaviti dok mu je dijete u pubertetu, da se klinac ne počne drogirati :zubo:

a drugi tip bi bile one koje pali to što je oženjen, zabranjeno voće, deveta božja :ckzubo:
A nisi nikad čula za koncept 'pre-selection'? :zubo:

Ženama su automatski privlačniji oni muškarci, za koje vide da se i druge žene za njih interesiraju. Naravno, nije to jedini faktor - nego, ako imamo 2 podjednaka muškarca, onaj oko kojeg se već vrte neke žene - bit će privlačniji i drugim ženama. To svakako vrijedi i za oženjene. Ako je oženjen - to znači da je bar jedna žena našla za shodno čak se udat za njega. To se automatski interpretira u ženskom mozgu kao potencijalna indikacija kvalitete dotičnog. :rofl:

Splenda » wrote:i naravno, kombinacije. one koje dočekaju da se rastavi pa postanu tip 2 jer im postane kristalno jasno. :rofl: onda one koje su 2. tip,pa se zatelebaju i postanu 1. tip. :rofl:

a možda ponekad ponegdje poneki slučaj gdje zapravo njih dvoje i imaju neku sretnu (zajedničku) budućnost. :ne zna:
Dobro, i u koju vrstu ti spadaš? :rofl:
Splenda

Post 26 May 2014, 01:41

nodens » wrote:

Ženama su automatski privlačniji oni muškarci, za koje vide da se i druge žene za njih interesiraju. Naravno, nije to jedini faktor - nego, ako imamo 2 podjednaka muškarca, onaj oko kojeg se već vrte neke žene - bit će privlačniji i drugim ženama. To svakako vrijedi i za oženjene. Ako je oženjen - to znači da je bar jedna žena našla za shodno čak se udat za njega. To se automatski interpretira u ženskom mozgu kao potencijalna indikacija kvalitete dotičnog. :rofl:

Dobro, i u koju vrstu ti spadaš? :rofl:
poznata mi je ta teorija.

nisam bila u prilici da otkrijem. :rofl:
Perzefona

Post 26 May 2014, 08:12

nodens » wrote:

Dočim muški mozak ostalim muškarcima neprivlačnu ženu percipira kao zgoditak na lutriji. Ako ništa, veće su šanse da je nevina jer ju sigurno nitko prije nije htio.

Čemu poznatu činjenicu da će ljudi kupovati u mesnici u kojoj je veći red interpretirati kao svojstvo ženskog mozga, nije mi baš jasno.

Jer muškarci se isto tako, ako ništa, vole kurčit komadom za kojim svi gube oči. Drugi je par rukava što pizde zato što to ide u paketu s konkurencijom s kojom im se egići nisu kadri nosit. Pa i bi onu poželjnu drugima, a i ne bi. Njah...
nodens

Post 26 May 2014, 09:44

Perzefona » wrote:Dočim muški mozak ostalim muškarcima neprivlačnu ženu percipira kao zgoditak na lutriji. Ako ništa, veće su šanse da je nevina jer ju sigurno nitko prije nije htio.
Joj daj... nije ono bilo smišljeno kao nekakav šovinizam. Imaju i muški mozgovi analognih interesantnih fenomena... osim toga, to i nije nekakav biološki 'zakon' nego čisto stvar statistike. Preselection u prosjeku jače djeluje na žene, džaba ti to ironizirati tako što izokreneš smisao do neprepoznatljivosti.

Istina je da muškarcima na neki sličan način određene žene ('razvikane') služe kao statusni simbol. Ali to nisu isti fenomeni - neće ona njemu biti mnogo privlačnija zbog toga; samo će mu biti poželjna kao statusni simbol, isto kao i skupi auto i slično.

Perzefona » wrote:Čemu poznatu činjenicu da će ljudi kupovati u mesnici u kojoj je veći red interpretirati kao svojstvo ženskog mozga, nije mi baš jasno.
Jer to nije ISTO, zaboga! Ljudi će kupovati u mesnici u kojoj je veći red jer će razumski zaključit da je tamo bolje meso - a ne jer imaju NAGON da idu u mesnicu s većim redom? Neće im izlog te mesnice nekako izgledati 'ljepše' zbog toga, LOL? Brkaš ljudski razum i primordijalne impulse. Preselection funkcionira i kod ženki životinja kod kojih ne postoje nikakve mesnice, i koje uostalom nisu sposobne 'razumski' razmišljati o tome gdje je 'bolja roba'. Zamisli da saznaš iz 'provjerenog' izvora da u toj mesnici s većim redom NIJE zaista bolje meso? Hoćeš li i dalje imati neodoljivu potrebu ipak otići u tu mesnicu, ili ćeš reći - vid ovih budala, i otići u onu drugu? A koliko puta si čula žene koje kažu da znaju da je lik 'loša osoba', ali im je ipak privlačan? :zubo:

Perzefona » wrote:Jer muškarci se isto tako, ako ništa, vole kurčit komadom za kojim svi gube oči. Drugi je par rukava što pizde zato što to ide u paketu s konkurencijom s kojom im se egići nisu kadri nosit. Pa i bi onu poželjnu drugima, a i ne bi. Njah...
Pa da, ovo što si napisala je točno. :ne zna: Samo to nije isti fenomen kao i preselection, jebiga. Nego neki muški analogon toga. Jelda čudno da se muška i ženska psihologija vezana uz 'mating game' dosta razlikuje? :ne zna: :cerek:
Perzefona

Post 26 May 2014, 13:59

nodens » wrote:
Joj daj... nije ono bilo smišljeno kao nekakav šovinizam. Imaju i muški mozgovi analognih interesantnih fenomena... osim toga, to i nije nekakav biološki 'zakon' nego čisto stvar statistike. Preselection u prosjeku jače djeluje na žene, džaba ti to ironizirati tako što izokreneš smisao do neprepoznatljivosti.

Istina je da muškarcima na neki sličan način određene žene ('razvikane') služe kao statusni simbol. Ali to nisu isti fenomeni - neće ona njemu biti mnogo privlačnija zbog toga; samo će mu biti poželjna kao statusni simbol, isto kao i skupi auto i slično.

Jer to nije ISTO, zaboga! Ljudi će kupovati u mesnici u kojoj je veći red jer će razumski zaključit da je tamo bolje meso - a ne jer imaju NAGON da idu u mesnicu s većim redom? Neće im izlog te mesnice nekako izgledati 'ljepše' zbog toga, LOL? Brkaš ljudski razum i primordijalne impulse. Preselection funkcionira i kod ženki životinja kod kojih ne postoje nikakve mesnice, i koje uostalom nisu sposobne 'razumski' razmišljati o tome gdje je 'bolja roba'. Zamisli da saznaš iz 'provjerenog' izvora da u toj mesnici s većim redom NIJE zaista bolje meso? Hoćeš li i dalje imati neodoljivu potrebu ipak otići u tu mesnicu, ili ćeš reći - vid ovih budala, i otići u onu drugu? A koliko puta si čula žene koje kažu da znaju da je lik 'loša osoba', ali im je ipak privlačan? :zubo:

Pa da, ovo što si napisala je točno. :ne zna: Samo to nije isti fenomen kao i preselection, jebiga. Nego neki muški analogon toga. Jelda čudno da se muška i ženska psihologija vezana uz 'mating game' dosta razlikuje? :ne zna: :cerek:
Gle, ja zapravo uopće ne pišem tebi i ne želim raspravljati s tobom. Niti tebe u išta uvjeriti ili razuvjeriti niti u raspravi s tobom pobijediti. Pišem jer možda i na ovom malom forumu ima ljudi koji čitaju.

Što se mene tiče, možeš nastaviti od seksa graditi visceralnu i primordijalnu kapelicu. Ma šta kapelicu, katedralu, LOL.

A ja ti kažem da nije ništa drukčije nego s mesnicom koja će privući više ljudi ako je u njoj veća gužva.

Ili još bolji primjer, kad Zagorec na radiju priznaje da mu prekupac Albanac daje svoje jagode da ih prodaje zato što govori kajkavskim narječjem i zna puno bolje izgovoriti "domáče" nego Albanac. I to o jagodama ne govori baš ništa.

Ljudi se ševe baš kao što kupuju jagode. I ne analiziraju zašto i kako i što ih je privuklo, jel to bilo razumno ili visceralno primordijalno.

A ti nastavi filozofirati. Da, kad muškarac šeće trofej, to nije zato što se isti i njemu sviđa, nego zato da se pokaže pred drugima. Statusi i te pizdarije. Zapravo se njemu uopće ne diže na nju, nego na to što mu drugi zavide. Jea, rajt.

A sve i da jest tako kako pišeš, koga briga?

A tvoje lupetanje o ljubavnicama koje apriori pristaju dijeliti jebača već su razmontirali drugi. Ako im ne vjeruješ, odi si na forum čitat teme "Brak bez seksa" i onu o ljubavnicama kojima oženjeni lažu da nemaju doma ništa sa zakonitima. Zašto bi im lagali ako su one pristale na diobu i ako ih to, po tebi, primordijalno dodatno pali?
nodens

Post 26 May 2014, 16:56

Perzefona » wrote:Gle, ja zapravo uopće ne pišem tebi i ne želim raspravljati s tobom. Niti tebe u išta uvjeriti ili razuvjeriti niti u raspravi s tobom pobijediti. Pišem jer možda i na ovom malom forumu ima ljudi koji čitaju.

Što se mene tiče, možeš nastaviti od seksa graditi visceralnu i primordijalnu kapelicu. Ma šta kapelicu, katedralu, LOL.

A ja ti kažem da nije ništa drukčije nego s mesnicom koja će privući više ljudi ako je u njoj veća gužva.
Jest, drukčije je. I ne gradim 'visceralnu i primordijalnu katedralu', nego tvrdim da POSTOJI takav biološki temelj. (Samo temelj, ne i katedrala.)

A ne postoji nikakav 'biološki temelj' za nešto što je proizvod čistog razuma, tj ljudske specifičnosti, kao što je ovo s mesnicom (i slični fenomeni iz mikroekonomije). Ne postoji 'nagon' niti 'intuitivna sklonost' za time, nego postoji logika (i intuitivna spoznaja logike, no matematičko-logička intuicija nije isto što i nagon, tj. biološki impuls). A postoje svakakve nagonske, intuitivne reakcije povezane s ljudskom seksualnošću, koje se ne mogu svesti na onaj primjer s mesnicom, tj. na razumsko promišljanje.

Perzefona » wrote:Ili još bolji primjer, kad Zagorec na radiju priznaje da mu prekupac Albanac daje svoje jagode da ih prodaje zato što govori kajkavskim narječjem i zna puno bolje izgovoriti "domáče" nego Albanac. I to o jagodama ne govori baš ništa.
Tako je. Taj primjer je srodan tvojim mesnicama (iako ne posve isti). Ali nije analogan fenomenu preselekcije. :B

Perzefona » wrote:Ljudi se ševe baš kao što kupuju jagode. I ne analiziraju zašto i kako i što ih je privuklo, jel to bilo razumno ili visceralno primordijalno.
To što ljudi nešto 'ne analiziraju', ne znači ama baš ništa. Mala djeca pogotovo ništa ne analiziraju, no to ne znači da se ponašanje male djece ne može analizirati izvana. Ne znam uopće što si time htjela reći. Ne analiziraju ljudi uglavnom ni 'zašto' im je neka hrana ukusna, a druga nije - i što s tim? Znači li to da ne postoje nikakvi razlozi/objašnjenja zašto je neka hrana ukusna, a druga nije? :ne zna: Misliš li isto tako da ne postoji razlog zašto Japanci ne piju mlijeko, jer je možda malo koji Japanac to 'analizirao'?

Perzefona » wrote:A ti nastavi filozofirati. Da, kad muškarac šeće trofej, to nije zato što se isti i njemu sviđa, nego zato da se pokaže pred drugima. Statusi i te pizdarije. Zapravo se njemu uopće ne diže na nju, nego na to što mu drugi zavide. Jea, rajt.
Diže mu se i na nju, naravno. Na štošta se muškarcima može dići. Ali neće mu puka činjenica statusnog simbola imati jednako velik utjecaj na paljenje - koliko to ima (u prosjeku) na žene. To što tebi tvoja feministička ideologija ne dopušta da uočiš prilično očigledne (statističke) razlike u funkcioniranju žena i muškaraca, drugi je par opanaka. Kažem, statističke, nisu to 'zakoni' koji vrijede uvijek. Ima svakakvih muškaraca, i svakakvih žena. No postoje statističke razlike između spolova i njihovih intuitivnih reakcija. Zbilja nevjerojatno da takva očigledna stvar može biti kontroverzna toliko da reagiraš ovako neprijateljski.

Perzefona » wrote:A sve i da jest tako kako pišeš, koga briga?
Mene. Ako tebe nije briga, nitko te ne tjera da čitaš.

Perzefona » wrote:A tvoje lupetanje o ljubavnicama koje apriori pristaju dijeliti jebača već su razmontirali drugi. Ako im ne vjeruješ, odi si na forum čitat teme "Brak bez seksa" i onu o ljubavnicama kojima oženjeni lažu da nemaju doma ništa sa zakonitima. Zašto bi im lagali ako su one pristale na diobu i ako ih to, po tebi, primordijalno dodatno pali?
Pali ih *preselekcija*, a ne dijeljenje, zaboga. Dijeljenje im smeta, ali pali ih činjenica (tj 'pomaže' u tome) da su ti isti muškarci drugim ženama seksualno poželjni. Na muškarce taj faktor manje utječe, i utječe drugačije. Imaš recimo muškaraca koji se lože na debele žene, a pred društvom glume da ih privlače one 'razvikane'. Tu vidiš razliku između statusnog simbola i one 'intuitivne' preference. A ženama doslovno taj status utječe na percepciju poželjnosti, tj. utječe u većoj mjeri nego muškarcima.
  • Information