Referendumi: Škoti, Katalonci, Flamanci, Krimci...

Koljite se i gložite!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 16 Oct 2014, 21:09

visekratni klon wrote:
Ne pričaj tako sa mnom. Jer inače nećemo nikako.

A sad nazad na temu.
Govorim ti to što ti govorim jer je nebitno što bi ti, što bi mali Ivo, Pero, Maro, nebitno. Sad je tako kako je.
Ti i nitko drugi nema autoritet da napravi to što ti priželjkuješ. Nema. Znam samo jednu instituciju koja ima taj autoritet, iako i tu bi bilo okapanja, zato se i ide okolo naokolo da ispadne da smo sami na to pristali.

Zato i rekoh, nema ništa od mokrih snova.
Ova Vlada je jebena što god napravila. Ako bi napravila što ti priželjkuješ, ne bi je bilo. To čak i nije loša opcija.
Ako radi kao dosad, ne valja.
Ništa ne valja.

Samo je pitanje kako preživjeti. A ne što se moglo da se htjelo.
Meni se čini da treba misliti na sada, jer sutra tko živ tko mrtav.
Ova vlada je jebena jer nije ništa napravila. NIŠTA.
I još se Zoka neki dan hvali time. I Grčić...

Prije godinu dana smo pisali kako su Latvijci, koji su imali najžešći pad u EU zoni, prepolovili birokraciju, smanjili plaće onima koji su ostali, rasteretili na taj način proračun, dali gospodarstvu da diše... i na kraju se izvukli.
A evo, kolko vidimo, čak je i Grcima uspjelo...

'if you fall, i'll be there' (floor)
visekratni klon

Post 16 Oct 2014, 21:10

Euklid wrote:
Ova vlada je jebena jer nije ništa napravila. NIŠTA.
I još se Zoka neki dan hvali time. I Grčić...

Prije godinu dana smo pisali kako su Latvijci, koji su imali najžešći pad u EU zoni, prepolovili birokraciju, smanjili plaće onima koji su ostali, rasteretili na taj način proračun, dali gospodarstvu da diše... i na kraju su se izvukli.
A evo, kolko vidimo, čak je i Grcima uspjelo...
Pa ja zbilja ne znam što tebe muči kad dobro znaš da dolazi Kamararko i da nam slijedi boljitak. Ono, zašto trošiš dah više na ove propalice?
Euklid
old school

Post 16 Oct 2014, 21:13

visekratni klon wrote:
Pa ja zbilja ne znam što tebe muči kad dobro znaš da dolazi Kamararko i da nam slijedi boljitak. Ono, zašto trošiš dah više na ove propalice?
Glupačo retardirana, di sam ja ikad rekao da nas čeka boljitak s Karamarkom?

Moram biti ovako grub jer mi je pun kurac da me stavljaš u kontekst s hdz-om i Markićkom pa se nadam da ti je zadnji put... :madkava:
visekratni klon

Post 16 Oct 2014, 21:14

Euklid wrote:
Glupačo retardirana, di sam ja rekao da nas čeka boljitak s Karamarkom?

Moram biti ovako grub jer mi je pun kurac da me stavljaš u kontekst s hdz-om i Markićkom pa se nadam da ti je zadnji put... :madkava:
Majmune mlohavi, sam ne vidiš što pričaš.

:cerekava:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 16 Oct 2014, 21:15

Euklid wrote:
Kriste kralju... :facepalm: :facepalm:

Pa iz ovog što si me kvotao bi i zadnji imbecil shvatio da sam protiv monetizacije, koncesije, prodaje... nazovi kako hoćeš... jer se time ne bi ništa riješilo.

Halooooo... JA NE BIH NIŠTA RJEŠAVAO PRODAJOM, KONCESIJOM, MONETIZACIJOM...

Đizs, učiteljima u školi za specijalne je lakše nego meni ovdje... :crying:
ok, ok, dobro.. ti bi nekako to rjesavao, ok, neka, samo naprijed, bravo.. :top: :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 16 Oct 2014, 21:15

visekratni klon wrote:
Pitao si ti nešto drugo, ali pustimo sad to.

Neka naprave što treba. Nisu oni ni doveli do ovog pa je tako svejedno tko će položiti zadnji čavao. U biti, nije posve svejedno za hdz marketing, ali bottom line, nebitno je.
Briga mene za veleizdaju, iskreno. Ono, kurac mi puca, kojeg nemam.
Nisam ja pitao nista, ali nemojmo o tome.

Do ovog nije doveo hdz, vec su do ovog doveli skupa i u paru HDZ&SDP, i to bez iznimke. Bilo to tebi drago ili ne, boli me kurac kojeg imam.
visekratni klon

Post 16 Oct 2014, 21:16

miky0 wrote:
Nisam ja pitao nista, ali nemojmo o tome.

Do ovog nije doveo hdz, vec su do ovog doveli skupa i u paru HDZ&SDP, i to bez iznimke. Bilo to tebi drago ili ne, boli me kurac kojeg imam.
I što bi ti sad? Mislim, ovakva rasprava stvarno mora skrenuti u parodiju. Nema druge.

Koje boje vješala da im spreme? Crvene ili plave?
Euklid
old school

Post 16 Oct 2014, 21:16

miky0 wrote:
Do ovog nije doveo hdz, vec su do ovog doveli skupa i u paru HDZ&SDP, i to bez iznimke. .
Amen. :S
Pero

Post 16 Oct 2014, 21:18

Posve malo vezano uz temu, slučajno sam bio sudionik građenja ovih autocesta koje sada imamo.
Evo jedne priče iz života.
Sve je to još počelo, nitko nije imao reference, natječaji su bili organizirani vrlo light, mogao se javit tko god hoće.
I u firmi u kojoj sam tada radilo odlučilo se isto uzet dio kolača.
I složimo mi ponudu, predamo lijepo uredno na vrijeme, tada se nije zahtijevalo uvezivanje ponude u nedjeljivu cjelinu i mi super, najjeftiniji na dionici X opremanje Y.
Kad stiže odluka, odabire se Dalekovod, a naša ponuda se odbacuje jer nema BON1.
Ah dovraga, nešto smo sjebali, drugi put će bolje.
Drugi put ista priča, sada nam fali BON2.
Svima koji su jeftiniji od Dalekovoda nešto fali u ponudi.
Vlasnik firme me mrko gleda, na trećem nadmetanju ja odlučim sam otići na otvaranje.
Ljeto, nas jedno 30 u 20 kvadrata u Vončininoj, ulazi komisija s hrpom ponuda, jel se slažete da pročitamo samo cijenu, a onda će naše stručne službe provjeriti sukladnost ponude.
Svi šute osim mene.
Ja bih htio da komisija pregleda da li u svakoj ponudi postoje sastavni dijelovi kako su navedeni u natječajnoj dokumentaciji.
Ma jel vi to ozbiljno.
Najozbiljnije.
Al će dugo trajati.
Neka traje koliko treba, ako ne želite, molim da moja primjedba uđe u zapisnik.
I tako oni listaju, kad najednom sve ponude imaju sve sastavne dijelove.
Jel može pauza.
Može, kažem ja.
Onda dobijam čestitanja s raznih strana - dobro ste to napravili - dvojica iz Dalekovoda na mobitelima i tako mi veselo završimo otvaranje, svi sretni svi upisuju kao u preferansu osim Dalekovoda i tako dobijemo dionicu Z.
Onda se stvari naglo promijene, npr. počne se tražiti referenca za 25km autoceste koju nema nitko osim Dalekovoda, a naša je baš bila 24km.
I tako se sve završi na onoj općepoznatoj kako sve IGH projektira, Konstruktor gradi a Dalekovod oprema. :zubo:
visekratni klon

Post 16 Oct 2014, 21:19

Euklid wrote: Amen. :S
Kao da ste prvi put ovo napisali pa mu esaš. :facepalm: :rofl:
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 16 Oct 2014, 21:21

@pero

..kome objašnjavaš ovih 2 i 2? :D
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2014, 21:21

Euklid wrote:
Glupačo retardirana, di sam ja ikad rekao da nas čeka boljitak s Karamarkom?
..
:rofl:

di si ti rekao ista? :D

olk, osim one dvije tri mantre.. :D ..ok, i bero, bero je tu.. :D
Euklid
old school

Post 16 Oct 2014, 21:22

..a unda wrote:
ok, ok, dobro.. ti bi nekako to rjesavao, ok, neka, samo naprijed, bravo.. :top: :D
Ne nekako.

Nego zna se kako.

Učiniti od HAC-a i ARZ-a profitabilno poduzeće koje servisira svoje dugove.
Prihodi koje ostvaruju su sasvim dovoljni za to.

Još mi niko nije odgovorio, kako vi to zamišljate da bi možebitni koncesionar povratio 3 milijarde eura uloženog i još dalje zarađivao ako autoceste nisu profitabilne... :kava:
miky0
ST Leader

visekratni klon wrote:
I što bi ti sad? Mislim, ovakva rasprava stvarno mora skrenuti u parodiju. Nema druge.

Koje boje vješala da im spreme? Crvene ili plave?
Ako je tebi parodija ukazat na cinjenicu o losoj vladi, onda se zaista moram upitat jesam li ja normalan s kim pricam. Meni to nije parodija, vec razumska logika.

Mislim se, jebote mozga koji ce ic pravdat ive veleizdajnicko nesposobne budale.

Ma sori, niste vi krivi, budala sam bio, budala cu i ostat, jer ocito cili zivot moram tumacit lupsauci glavom u zid. Do kad miki, DO KAD???
Pero

Zmaj021 wrote:@pero

..kome objašnjavaš ovih 2 i 2? :D
Sebi. Starim pa se sjećam događaja iz mladosti. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2014, 21:24

Pero wrote:Posve malo vezano uz temu, slučajno sam bio sudionik građenja ovih autocesta koje sada imamo.
Evo jedne priče iz života.
Sve je to još počelo, nitko nije imao reference, natječaji su bili organizirani vrlo light, mogao se javit tko god hoće...
..i ti sad to ne zelis prodat, dat, utrapit? ..ma nek nose, nek se jebu s tom cestom.. :D
karambol

Post 16 Oct 2014, 21:25

A sad od Adama i Eve do danas...

Da, autoceste uprihođuju malo manje od 2 mlrd kuna s ooogromnim ljetnim prometom. No, njihov je dug još 7 mlrd veći od te cifre. Kojim upravljanjem i na koji način bi itko nabavio i nastavio nabavljati svake godine oko 9 mlrd kuna za isplatu svih kreditnih tranši?
E, to bi morao biti neki čarobnjak...
Dakle, naravno da bi mi bilo drago da lova koja se zaradi na autocestama ostane ovdje i da se od te love puni proračun i da se opremaju škole, sveučilišta, domovi, bolnice itd...itd...
Zbog katastrofalnog upravljanja (čitaj pljačke i bunarenja),korupcije na svim nivoina uz veeeliku podršku politike ceste treba dati nekome tko će nam dati lovu. Ukupni dug cesata je oko 30 mlrd kuna koje, da bi ih vratili, treba reprogramirati i to se rasteže na idućih 25 godina i diže cifru duga skoro duplo što u konačnici podiže javni dug i ruši kakvu takvu fiskalnu stabilnost...
Domoljubi grme da ne daju naše, a zapravo žele profućkati još 30 mlrd kuna budućim generacijama...kad se već spominju unuci...
S druge strane - što će se dogoditi s lokalnim i magistralnim cestama? Neće biti niti lipe za to. Niti lipe.
A u međuvremenu dok se ekipa bude busala u prsa junačka autoceste će preuzeti kreditori. Dok ovi Mijati i dalje budu srali o državi koja je odgovorna za njihov pad s fotelja...
Euklid
old school

Post 16 Oct 2014, 21:25

..a unda wrote: :rofl:

di si ti rekao ista? :D

olk, osim one dvije tri mantre.. :D ..ok, i bero, bero je tu.. :D
a di si ti, majke ti, napisao išta?

osim da si potpisao za referendum iako ti se monetizacija čini kao dobra stvar u ovom trenutku... :facepalm: :facepalm: :facepalm:
visekratni klon

Post 16 Oct 2014, 21:27

miky0 wrote:
Ako je tebi parodija ukazat na cinjenicu o losoj vladi, onda se zaista moram upitat jesam li ja normalan s kim pricam. Meni to nije parodija, vec razumska logika.

Mislim se, jebote mozga koji ce ic pravdat ive veleizdajnicko nesposobne budale.

Ma sori, niste vi krivi, budala sam bio, budala cu i ostat, jer ocito cili zivot moram tumacit lupsauci glavom u zid. Do kad miki, DO KAD???
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Ma ne pričaj ti sa mnom, nemoj bit budala. :zubo:

Evo Euklid snatri o profitabilnom poduzeću. Pričaj s njim. :zubo:
Pero

Post 16 Oct 2014, 21:28

..a unda wrote: ..i ti sad to ne zelis prodat, dat, utrapit? ..ma nek nose, nek se jebu s tom cestom.. :D
Nedam. Mojih 24km su unutra. Neprospavana noć prije predaje ponude. Dizanje dizalicom promjenjivih prometnih znakova na portale. Alija Sirotanović i udarnička značka. :zubo:
visekratni klon

karambol wrote:A sad od Adama i Eve do danas...

Da, autoceste uprihođuju malo manje od 2 mlrd kuna s ooogromnim ljetnim prometom. No, njihov je dug još 7 mlrd veći od te cifre. Kojim upravljanjem i na koji način bi itko nabavio i nastavio nabavljati svake godine oko 9 mlrd kuna za isplatu svih kreditnih tranši?
Dakle, naravno da bi mi bilo drago da lova koja se zaradi na autocestama ostane ovdje i da se od te love puni proračun i da se opremaju škole, sveučilišta, domovi, bolnice itd...itd...
Zbog katastrofalnog upravljanja (čitaj pljačke i bunarenja),korupcije na svim nivoina uz veeeliku podršku politike ceste treba dati nekome tko će nam dati lovu. Ukupni dug cesata je oko 30 mlrd kuna koje, da bi ih vratili, treba reprogramirati i to se rasteže na idućih 25 godina i diže cifru duga skoro duplo što u konačnici podiže javni dug i ruši kakvu takvu fiskalnu stabilnost...
Domoljubi grme da ne daju naše, a zapravo žele profućkati još 30 mlrd kuna budućim generacijama...kad se već spominju unuci...
S druge strane - što će se dogoditi s lokalnim i magistralnim cestama? Neće biti niti lipe za to. Niti lipe.
A u međuvremenu dok se ekipa bude busala u prsa junačka autoceste će preuzeti kreditori. Dok ovi Mijati i dalje budu srali o državi koja je odgovorna za njihov pad s fotelja...

:S
Euklid
old school

karambol wrote:A sad od Adama i Eve do danas...

Računica ti je zakurac.
Ako je dug 30 milijardi kn a tranše su nam 9 onda bismo ga otplatili za 3 i pol godine a kasnije desteljećima zarađivali na autocesti.
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2014, 21:30

Euklid wrote:
Ne nekako.

Nego zna se kako.

Učiniti od HAC-a i ARZ-a profitabilno poduzeće koje servisira svoje dugove.
Prihodi koje ostvaruju su sasvim dovoljni za to.

Još mi niko nije odgovorio, kako vi to zamišljate da bi možebitni koncesionar povratio 3 milijarde eura uloženog i još dalje zarađivao ako autoceste nisu profitabilne... :kava:
..da zna se, hadeze.. :D ..je esdepe.. :D

jel zna ili ti znas? :D ..ono svi to znaju osim toke? i mene? :D :D.

nitko ti i nece odgovorit. zamisli citavo pitanje, a ne jedan dio pitanja.. :D

ti bi ktio pitat pola, a da doznas sve? e, ne ide to tako.. :D
miky0
ST Leader

Post 16 Oct 2014, 21:31

Karambole, ni s lovom od monetizacije neces imat za ista, jerbo je deficit u proracunu vec sad 20 miljardi kuna. Mislim, o cemu pricamo. Ko da ce lova od AC vidit hrvatsku. Samo ce se jednog racuna prebacit u drugi, uzet ce se provizije, a ugovaraci lipu lovu smistit u svoj djep. I opet propadosmo.
karambol

Post 16 Oct 2014, 21:32

Euklid wrote:
Računica ti je zakurac.
Ako je dug 30 milijardi kn a tranše su nam 9 onda bismo ga otplatili za 3 i pol godine a kasnije desteljećima zarađivali na autocesti.
Ok. 9 mlrd su im godišnji troškovi. Ono, redovni s kreditom. No, Mijat i ekipa se bore za sve svoje privilegije.
  • Information